|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 0:51:05   
milenium

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


evo uštipka je ovo...


user posted image

a peksimet ovo
user posted image




to je to o čemu govorim,za ove zgužvane gore (koje i ja nazivam nekom vrstom uštipaka) na jednom mjestu piše da su peksimeti.e peksimeti su ovi''zmajevi '' ispoduser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 326
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 0:54:34   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Kod mene je to ustipak :P



bjež ba Ilhana kako je to uštipak ....

evo uštipka je ovo...


user posted image

a peksimet ovo
user posted image

a napisale smo različite recepte ja i skvo...razlika ko nebo i zemljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


a kod mene je ovo sto ti zoves peksimet- lokum user posted image razumjele smoe se, uglavnom...


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 327
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 0:54:41   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


evo uštipka je ovo...


user posted image

a peksimet ovo
user posted image




to je to o čemu govorim,za ove zgužvane gore (koje i ja nazivam nekom vrstom uštipaka) na jednom mjestu piše da su peksimeti.e peksimeti su ovi''zmajevi '' ispoduser posted image

e to je OKuser posted image

e dosta do mene na čak dvije teme sam se ubježivala u razlici između peksimeta i uštipakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 328
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 0:55:57   
milenium
meni su idealni peksimeti ovo :
http://good-times.webshots.com/photo/2601117830100260989hDrdZn
i ovo: http://good-times.webshots.com/photo/2630235620100260989VRzwuH
user posted image


< Poruku je uredio milenium -- 17.8.2010 0:56:58 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 329
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 0:58:04   
Hanady RR
e teacher vidi ovo
user posted image

e sad ovo je slatko i ja imam recept za ove lokume turkog su porjekla...al sutra stavim ne znam na pamet...jer tjesto bude onako rasipa se pa se eku na lganoj vatri i valjaju u štaub....

uglavnom izvdenica ovoga naziva je iz rahat-lokum....što je isto slatko


recimo pretpodstavljam da je tvoja nana ružice zvala lokumima...jer turci onu ruža pogaču umotaju sa grožđicama i zaliju je agdom i zovu lokumom također.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 330
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 15:09:30   
Skvo RR
Knedle sa sljivama

Kilogram krompira ogulim i skuham...Kada se skuha, zgnjecim ga, dodam 2 jajeta, 50 grama putera, solju secera, 1 kesicu vanilin secera, malo soli (kroz prste) i malo brasna oko pola solje, da nije gnjecavo... I pravim kuglice kada napravim kuglicu utisnem pola sljive i opet natutkam u kuglicu.user posted image
U serpu stavim vode i soli, kada voda zavrije stavljam knedle kada isplivaju na povrsinu jos par minuta kuham.
Izvadim ih i ocijedim. U tavu stavim prezlu (kupujem na Grbavici, pekara gdje se kupuje "nanin" hljeb, extra je prezla) i poprzim sa malo putera.
Onda knedle uvaljam u prezlu, kad se ohlade u secer.

Eto.....user posted image


< Poruku je uredio Skvo RR -- 17.8.2010 15:12:32 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 331
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 15:31:50   
Skvo RR
Ja to zovem Prhko od jabukauser posted image

12 kasika brasna
12 kasika secera
12 kasika ulja
1 prasak za pecivo
4 jajeta

Umutis sve......Podijelis smjesu na pola
Stavis prvu polovinu na 180, 15 minuta.... u medjuvremenu 2/3 kg jabuka ogulis izrendas, pospes sokom od jednog limuna, stavis jednu kesicu vanilin secera.
Izvadis tepsiju stavis fil, pa preko drugu polovinu smjese tijesta...Vratis u rernu  pola sata na 150, probaj viljuskom...
Kada se ohladi pospes vanilin i staub secerom....

user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 17.8.2010 15:32:32 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 332
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 15:32:21   
aidicaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

peksimeti

400 grama brašna
1 jaje
kašika čakna praška za pecivo
2 čajne kašije  soli čak i jedna i pol
2 kašike punomasne pavlake
potkuhati jogurtom tijesto koje je tvro kao jufka za pitu ( srednje tvrdo znači )user posted image

ostoji jedno 10-tak minuta

u teflon tavu nasuti ulja

razviti na kocku debljine 1,5 cm i rezati peksimete u oblik baklave ili pravougaonike...
stavljati u toplo ulje i pržiti...okreneš čim porumeni na drugu stranu i čim porumeni ta vadiš u zdejlu...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Hanadi koliko praska za pecivo dodje ovo? Kasika cakna praska za pecivo tj. ne znam sta znaci ovo cakna?
A bas mi se svidja recept ovako na oko, sigurno je extra ukusno. M i u Sandzaku pravimo samo ustipke.


_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 333
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 15:34:15   
malena27 RR
to je cajna kasika aidice user posted image   hanady brzo kuca pa je pogresno slovo stavila

i ja pravim lijenu pitu kao skvo, samo sto umjesto 12 kasika ide svega po 16 kasika user posted image
jabuke izdinstam na maslacu i stavim malo cimeta  user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.8.2010 15:37:15 >


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 334
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 15:42:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

to je cajna kasika aidice user posted image   hanady brzo kuca pa je pogresno slovo stavila

i ja pravim lijenu pitu kao skvo, samo sto umjesto 12 kasika ide svega po 16 kasika user posted image
jabuke izdinstam na maslacu i stavim malo cimeta  user posted image

Skvo obavezno porbaj sa cimetom...zaista posebna smek...
a u biti sve je isto samo ja pola ulje pola puter istopljen stavimuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 335
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 15:58:55   
bananica
da vas pitam, juce sam odledila lisnato tijesto, sinoc ga samo stavim u frizider, jos uvijek je tamo, mislite li da se pokvarilo??sta da napravim od njega??

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 336
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 16:07:20   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: bananica

da vas pitam, juce sam odledila lisnato tijesto, sinoc ga samo stavim u frizider, jos uvijek je tamo, mislite li da se pokvarilo??sta da napravim od njega??

Baci gauser posted image . Ja se ne bi igrala.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 337
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 19:32:17   
DM

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Knedle sa sljivama

Kilogram krompira ogulim i skuham...Kada se skuha, zgnjecim ga, dodam 2 jajeta, 50 grama putera, solju secera, 1 kesicu vanilin secera, malo soli (kroz prste) i malo brasna oko pola solje, da nije gnjecavo... I pravim kuglice kada napravim kuglicu utisnem pola sljive i opet natutkam u kuglicu.user posted image
U serpu stavim vode i soli, kada voda zavrije stavljam knedle kada isplivaju na povrsinu jos par minuta kuham.
Izvadim ih i ocijedim. U tavu stavim prezlu (kupujem na Grbavici, pekara gdje se kupuje "nanin" hljeb, extra je prezla) i poprzim sa malo putera.
Onda knedle uvaljam u prezlu, kad se ohlade u secer.

Eto.....user posted image


Ja kada je sezona šljiva napravim veću količinu i u zamrzivač-poredam na tablu dok se zamrznu i onda u kesice-i u svaka doba ih imam! samo ja stavljam cijelu šljivu-košpu nekada vadim(iglom da mi se ne raspadne šljiva) nekada ne vadim!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 338
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 22:57:29   
milenium
bujrum:
http://img59.imageshack.us/img59/4453/dsc01287e.jpg
user posted image
danas pravljeni,nisu baš nešto ispali jer je par puta nestavalo strujeuser posted image
ali su ukusniuser posted image

< Poruku je uredio acudesa RR -- 17.8.2010 22:58:30 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 339
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 23:42:35   
milenium


IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Knedle sa sljivama

Kilogram krompira ogulim i skuham...Kada se skuha, zgnjecim ga, dodam 2 jajeta, 50 grama putera, solju secera, 1 kesicu vanilin secera, malo soli (kroz prste) i malo brasna oko pola solje, da nije gnjecavo... I pravim kuglice kada napravim kuglicu utisnem pola sljive i opet natutkam u kuglicu.user posted image
U serpu stavim vode i soli, kada voda zavrije stavljam knedle kada isplivaju na povrsinu jos par minuta kuham.
Izvadim ih i ocijedim. U tavu stavim prezlu (kupujem na Grbavici, pekara gdje se kupuje "nanin" hljeb, extra je prezla) i poprzim sa malo putera.
Onda knedle uvaljam u prezlu, kad se ohlade u secer.




prezle pržiti u tavi ili uvaljati u prezle?pa onda pržiti na ulju/puteruuser posted image
ovo ide kao pohovanje iliuser posted image



< Poruku je uredio milenium -- 17.8.2010 23:51:33 >

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 340
   RE: Recepti,recepti
17.8.2010 23:46:39   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: doublemum


IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Knedle sa sljivama

Kilogram krompira ogulim i skuham...Kada se skuha, zgnjecim ga, dodam 2 jajeta, 50 grama putera, solju secera, 1 kesicu vanilin secera, malo soli (kroz prste) i malo brasna oko pola solje, da nije gnjecavo... I pravim kuglice kada napravim kuglicu utisnem pola sljive i opet natutkam u kuglicu.user posted image
U serpu stavim vode i soli, kada voda zavrije stavljam knedle kada isplivaju na povrsinu jos par minuta kuham.
Izvadim ih i ocijedim. U tavu stavim prezlu (kupujem na Grbavici, pekara gdje se kupuje "nanin" hljeb, extra je prezla) i poprzim sa malo putera.
Onda knedle uvaljam u prezlu, kad se ohlade u secer.

Eto.....user posted image


Ja kada je sezona šljiva napravim veću količinu i u zamrzivač-poredam na tablu dok se zamrznu i onda u kesice-i u svaka doba ih imam! samo ja stavljam cijelu šljivu-košpu nekada vadim(iglom da mi se ne raspadne šljiva) nekada ne vadim!



moraju li se ove knedle pržiti na prezlama.može li se kad se skuhaju samo uvaljati u šećer u prahu(ako je šljiva unutra ja bi da to bude slatko)?user posted image

statko i bude .....
šljiva unutra 'pusti'' svoj prirodni šećer

a okolo idu prezla i kristalni šećer...i to je dobitna kombinacija


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 341
   RE: Recepti,recepti
18.8.2010 0:18:53   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: milenium



IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Knedle sa sljivama

Kilogram krompira ogulim i skuham...Kada se skuha, zgnjecim ga, dodam 2 jajeta, 50 grama putera, solju secera, 1 kesicu vanilin secera, malo soli (kroz prste) i malo brasna oko pola solje, da nije gnjecavo... I pravim kuglice kada napravim kuglicu utisnem pola sljive i opet natutkam u kuglicu.user posted image
U serpu stavim vode i soli, kada voda zavrije stavljam knedle kada isplivaju na povrsinu jos par minuta kuham.
Izvadim ih i ocijedim. U tavu stavim prezlu (kupujem na Grbavici, pekara gdje se kupuje "nanin" hljeb, extra je prezla) i poprzim sa malo putera.
Onda knedle uvaljam u prezlu, kad se ohlade u secer.




prezle pržiti u tavi ili uvaljati u prezle?pa onda pržiti na ulju/puteruuser posted image
ovo ide kao pohovanje iliuser posted image




joj šta uradihuser posted image
ponavljam pitanje.


ma nije baš kao pohovano

knedle nakon kuhanja budu onako vlažne...
ti na tavi propržiš prezlu u puteru pa ih samo uvaljaš u tu prezlu...
ona ostane na knedlama kao recimo šećer na kolačima breskvicama...
kad se ohladi uvaljaš i kristalni šećeš baš kao i breskvice i to je to....user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 342
   RE: Recepti,recepti
18.8.2010 0:20:57   
milenium
hvala hanady,nisam nikad pržila prezle pa sam se pitala hoće li to izgorituser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 343
   RE: Recepti,recepti
18.8.2010 0:21:56   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium

hvala hanady,nisam nikad pržila prezle pa sam se pitala hoće li to izgorituser posted image

neće zagriješ puter pa staviš i dvenom kašikom mješaš...vidjet ćeš prezla pokupi sav puter i samo malo promjeni bojuuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 344
   RE: Recepti,recepti
19.8.2010 11:20:01   
Hanady RR
za dragu kolacicuser posted image
MUSAKA OD VESELIH JAJA

skuhati 8 jaja
skuhati 7-8 krompira

u vatrostalnu zdjelu redati red narezanih jaja, red krompira soliti i biberiti po malo svaki red

preliti vrhnjem za kuhanje i staviti u pećnicu na 15-tak minuta...
super , brzo, ukusno i prijatno

a supica....

može
krem supa od gljiva
treba ti
500 gr šampinjona
1 glavica crnog lika
1 litar gotove supe pileće
200 gr pablake
so i biber
malo ulja
peršun sitno sjeckan

gljive oprati i osušiti i isjeći na kocke...luk propržiti na malo ulja dodati gljicve i sdinstati 30-tak minuta sa malo vode...lad se ohladi malo imiksati štapnim mikserom ili u choperu, sokovniku zavisi šta imate....

pomješati izmiksano sa gotovom supom i staviti da proključa uz mješanje stalno dodati so i biber....
nakon 10 minuta umješati pavlaku i jopš dosoliti ako kome treba....





_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 345
   RE: Recepti,recepti
19.8.2010 12:04:03   
kolacic
Za Hanady moja corbica od karfiola user posted image user posted image

Sastojci: 2 cureca ili pileca krilca
             1 krompir
             3 manje mrkve ili 2 vece
             1 karfiol
             1 glavica crvenog luka
             3 cehne bijelog luka
             200 ml mlijeka
             200 gr pavlake
             1 limun
             1 jaje
             vegeta, so, persun i zacini po volji
             1 lovorov list

Priprema:

Krilca oprati, nasuti hladnu vodu i prokuhati dok krv ne izade, odnosno dok se ne omeksaju ako su u pitanju pileca, prosuti vodu i ostaviti u stranu.
Luk oguliti sitno isjeckati, dinstati na malo maslinova ulja, dodati mrkvu, dinstati pa krilca i to dinstati i pomalo dodavati vodu i dinstati jos malo i onda dodati mlijeko i kuhati jos malo.
Potom, dodati lovorov list, bijeli luk kroz presu, krompirice na kocke sjecene, karfiol, i sve zaciniti i izjednaciti.
Kad je skoro gotovo nacijediti jedan limun i izmutititi 1 jaje a to daje super aromu, i zaciniti jos ako je potrebno, i pred sluzenje posuti isjeckanim persunom.
Posluziti sa kiselom pavlakom.

Prijatno! user posted image


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 346
   RE: Recepti,recepti
19.8.2010 12:10:42   
kolacic
user posted image  javi kakva je, ovo s mlijekom je puno bolje, jer joj daje poseban miris mmm volim ovu corbicu..

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 347
   RE: Recepti,recepti
28.8.2010 8:49:14   
Amelaa RR
Hanume...kako vi spremate teleciju plecku..jel je pecete u komadu ili sjecete?Ja sam je spremala par puta ali sjekla kao na snicle...al sam cula da bude puno bolja kada se pece u komadu?


< Poruku je uredio Amelaa RR -- 28.8.2010 8:59:19 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 348
   RE: Recepti,recepti
28.8.2010 10:52:31   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Hanume...kako vi spremate teleciju plecku..jel je pecete u komadu ili sjecete?Ja sam je spremala par puta ali sjekla kao na snicle...al sam cula da bude puno bolja kada se pece u komadu?


u komadu draga moja

namaži je začinima po želji, so, biber ( vegeta) i ulje
uzmi veliku šerpi, stavi malo ulja i nekoliko puta je ''okreni na njemu'',pa podljevaj sa po 1-2 fildžana vode
neka se pihtija'' tako nekih 45 minuta na laganoj vatri

onda kupi kesu za pečenje veću u stavi je u nju i u rernu...
možeš u kesu odmah i krompiriće ubaciti...
bude pravo ukusno.

uglavnom u pećnici neka bude još neki 30-35 minuta...
zavidi kolika je može ovaj proces pečenja biti i kraćži a i pihtijanja...




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 349
   RE: Recepti,recepti
1.9.2010 22:01:20   
Hanady RR
za Nunu 08

sitni ćevap


ja od začina stavljam
so biber malo aleve paprike i sos paradjz u tubi...

pravim ovako....

luk isjeckan na pera propržim na masnoći pa dodam meso narezano na kockice...ja stavim obično teletinu a nekada mješam teletinu i junetinu....
kad se meso poprži stavim fildžan vode i tako 2-3 puta da se upihrtija...onda dodam so i biber i mrkvu i peršun narezane....
ja stavim dosta mrkev kod mene je vole u sitnom ćevapu...

malo pormješam i dodam vode da pokrije meso svo i onda dodam aleve paprike i sos paradjza iz tube ( ja najviše koristim podravku)

elem ja koristim soso i domaći koji ja pravim od paradjza al njega u sitni ćevam ne stavim jer nije mi do ukusa već da mi malo saft bude gušći...

i eto kuham ga tako...kad uvri voda dodajem sve po malo dok mi se ne skuha meso....

pače
Teleće nogice i koljenicu dobro oprati i staviti u pretis lonac lonac zajedno sa peršunom, soli i biberom u zrnu, dodati vode i kuhati 2 - 3 satadok se meso skroz ne odvoji od kosti i iu kostiju sve ne izađe...da skroz šuplje budu.
Poslije kosti izvaditi iz vode, ohladiti, a onda odvojiti meso i koštanu srž od kostiju. Odvojeno meso staviti u jednu zdjelu, dodati vodu u kojoj su se kosti kuhale, i staviti na vatru da proključa.

u ovo se prije jela sjecka bijeli luk po želji i ako ko hoće limuna d ancsjdi...toplo se jede.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *