chuci
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman sad me zove, kaze ti si kriva, sto mi nisi trazila pare?? ja bih se sad pojela.. ok ja sam kriva, ali nece vise biti situacije da mu ja trazim pare jer ces odredjenu sumu ostavljati meni... i to ce biti u koverti u steku u kuci za ovakve situacije... on ce ti na to eto ja cu tebi donijeti one pare sto si razrocila pa ti raspolazi njima, da mi ne prigovaras. ja kazem ne trebaju mi puno novca, tek 100-200 km za ovakve situacije. dobit ces ti svoje pare pa ne brini neces biti bez para. eto to vam je to. i kako sad sve to dogovoriti snjim?? ne zelim da nas pare razdvajaju. ja ne zelim da imam problema zbog para u braku, zelim normalan brak, nemam iskustva s parama u braku, niti kako se postaviti pravilno, evo tek ucim ali na svojim greskama ali mislim da svaka zena mora imati svoje novce, da ne ovisi o jednom muskarcu. tuga je stvarno da vas pare razvajaju, pogotovo zato jer ih imate. fino sjedeš sa tm, kad imadnete vremena. i kažeš mu da se morate dogovoriti. sad ste u braku, dolazi i beba. nema više moje pare vamo, tvoje tamo. tvoje se štede moje troše, a pika se da TI štediš, a ja onda nemam. ne govorim ja da se ne može napraviti dogovor kao što veeseelaa radi sa sm, da ne stavljate pare na kamaru, ali opet niko nikome ne polaže račune, niko ne pika da je sam, nego se pika da ste vi porodica, to su sve vaše zajedničke pare, samo su na više računa. dogovorite se koliko ćete ostavljati u štednju, naravno, oboje trebate imati pristup toj štednji i mogućnost dizanja novca, to se može dogovoriti u banci. znači potrebno je da se dogovorite o kućnom budžetu, bio to dogovor, ti plaćaj račune, ja ću namirnice, toliku i toliku sumu prebacujemo na račun stednje, ili dogovor dignućemo sve para s aračuna svakog prvog u mjesecu pa rasporediti na gomile, ili trošićemo kome koliko treba pa na kraju mjeseca šta ostane na štednju prebaciti to ćete se vi dogovoriti. ali da on tebi vrati (gdje ih je to on odnio) tvoje pare, pa ti s njima radi šta hoćeš (očito si prigovarala čim pišeš da ti je rekao da će ti donijeti te pare da ne prigovaraš) meni to nije brak. mm i ja imamo isto štednju, ali nikada, ama baš nikada on ni ja nismo rekli da su to pare od moje ili njegove plate, pa zato moje ili njegove. zahvalite Bogu što imate para da raspoređujete, i rasporedite ih na obostrano zadovoljstvo. to je brak, dogovor oko svega