Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Tajra, ne mogu sad da se sjetim gdje, ali nek idan procita da ide za jedan dan kolika je visina sedekatulfitra, kod nas je najniza cifra prosle godine bila 5KM,cini m ise. Ljubicice vas covjek jednostavno ne moze zaboraviti...da vas Allah obraduje onim sto najvise zelite.
Eselamu alejkum ili pozdrav drage zenice.. Ramazan Mubarek svima vama sjetite se i nas u dovi i neka vam ovo svima bude mjesec gdje cete se vratiti svom Gospodaru i mjesec od kojeg cete svi poceti zivjeti onako kako nam nasa vjera nalaze i ostati ustrajni u cinjenju dobrih djela AMIN! Ammaru je danas punih godinu dana neslavim rodjendane ali sam neopisivo sretna vec je neko vrijeme i on mali dzematlija ide s babom i bracom na sabah neopisiv je to dozviljaj bez obzira Ramazan ili ne tad mi je dusa puna i ja sam najsretnija...Ljubim vas sve ne pretjerujte s iftarima u sredini se drzite svega cuvajte se svega loseg i cinite svako dobro koje mozete... Voli vas vasa sestra u Islamu!
topa i lepina maslenica integralna domaći jogurt keške kafa + cigara za mene tableta za štitnu za mene
voda ili kompot od šljiva, brusnice i datule po želji
Iftar: Begova čorba topa i somun teleći kordon blu restovani krompir salata paradjz, krastavca, paprika i kukuruz šećerac jabukovača ( sad iz rerne)
a skuhali smo i sogan dolme, japrak u vinovom listu i japrak u raštici dinstani teleći kotleti
neka se nađe
Ja dragi Allahu sta ova Hanady nasprema, zeno mila ti mozes cetu vojske nahranit:) Evo da i ja napisem svoj Sehur: rizoto sa piletinom, lepina, ako budem mogla i muslije sa mlijekom, kahvu cu da pijuckam cijelu noc, prvo sa mojim habibijem njemu je sehur malo iza 1h po nasem, pa cemo mi da skaypfenisemo ono u 4 oka :) Za iftar odlucivanje sutra, iza ikindije je sastanak sveki ima postrojavanje snahe i kceri pa sta nam naredi heheheh
300 gr pilećih fileta 2 veće mrkve 1 korijen peršuna 1-2 srednje veličine štapića korijena celera
staviti u pretis lonac, preliti vodom i neka kuha nakon pištanja pretisa jedno 10-15 minuta
izvaditi povrće i meso narezati na kockice i vratiti u pretis....
dodati so i biber i ulje po želji list celera i list peršuna neko stavlja i vegetu ali ja ne koristim pogototo jer su tu svi sastojci koji se u vegeti nalaze
bamju ( mjera pola velikog konca sa pijace ciglane ) skuhati u malo vode sa 2-3 kapi sirćeta, kad se skuha preliti direktno hladnom vodom i tako je procjediti i skinuti sa konca i ubaciti u pretis lonac....
pustiti da kuha.... kad je sve prokuhalo u jednu šolju nasuti 200 ml hladne vode i staviti dvije velike kašike gustina izmješati da nema grudvica i sasuti u supu koja ključa...mješati jedno 8-10 minuta i begova čorba gotova. meni ispadne oko 3 l tekućine u pretisu...znači preko polovine a moj je od 5 litara
ja sam prije znala kupiti vispakovu gotovu begovu čorbu pa je razmutiti u hladnoj vodi i umjesto gustina ubacim u supu...mnogo je ukuno i taman gusto...
neko radi zapršku sa brašnom pa sipa u ključalu supu ali ja nisma inače ljubitelj zaprške pa je vješto izbjegnem ovim novijim receptima
ovu čorbu poslužiti sa polovicom limuna da svako sebi isjedi po želji.
Eto...prijatno
ah miline... okupana, spremna... sutlija na siniji, pristavila vodu za kahvu, a poslije cu za caj... kontam nemam rajsta lijegati... malo cu se druziti s vama, dok slusam ilahije i kaside na FTV-u, a poslije odoh s hajrom i hairli Musaf u ruke pa da otpocnemo... u tome ce vakat za sehur, pa sabah, pa Nane da podojim i onda cu abuba...
hvala na receptu a ova mjera sa Ciglana mi je vrh . Ja to moram u serpi kuhati jer imam fobiju od pretis lonca
onda sve isto ali piletinu odmah na kosckice nareži da ti se dobro skuha i stavi odmah ulje dok kuhaš da ne bude žilava...
a mjera za bamju šta ću ja sebi tako odredila i uvijek isto a nikad nisma vagala
< Poruku je uredio amela2208 -- 11.8.2010 0:15:03 >
Draga Hanady,ti si prava bosanska domacica,sta si sve spremila...haman ostadoh otvorenih usta :).
Kod nas evo prodje prvi sehur,nista posebno,tunjevina preprzena s lukom uz najukusniji jogurt na svijetu-Almarai, salata(zelena,paradajz i krastavci),turska pavlaka,sokovi,zeleni caj i kahva za muzeka.Pojela sam i malo cokolade i dosta vode.
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
Samo jos da vam pozelim ugodan prvi Ramazanski dan i da ga lijepo i bez problema ispostite
Ramazam Šerif Mubarek Olsun. Da nam dragi Allah ukabuli post i olakša po ovoj vrućini. Kad pročitam šta je Hanadi naspremala sramota me reć šta smo mi imali za sehur- Picu i jogurt, suhe smokve, sok i kahvu . A za iftar valjda ću dobit inspiraciju od vas
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Selam svima,prvo da vam cestitam nastupajuce Ramazanske dane sa zeljom da ih m miru i rahatluku provedete Odavno me nije bilo ovdje,i da neotvaram novu temu nadam se da ce mi neko od vas ovdje odgovoriti.Jucer mi je bio 6ti dan men. i sinoc sam se okupala i zapostila,sad mi je se malo sukrvice pojavilo na gacicama pa me zanima da li se moram omrsiti?? molim odogovore...hvala