Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ramazan šerif mubarek olsun i od mene svim forumašicama kojima ovaj mjesec nešto znači! Da što bolji izađemo iz njega nego što uđemo, sa mnogo dobrih djela koja će nam prevagnuti na Ahiretu i odvesti nas u Džennet!
I zamolila bih sve forumašice koje će postiti ovaj mubarek mjesec da se u svojim dovama sjete i nas trudilica i zamole Gospodara da nas obraduje .
Dova za drugoga se prima, a u ovom mjesecu treba da iskoristimo vrijeme pred iftar i da tada dovimo što više, jer u tim momentima naš Stvoritelj ne odbija dove .
RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN Svim forumasicama islamske vjeroispovijesti zelim cestitati nastupajuci ramazan uz dowu uzvisenom Allahu da u zdravlju i rahatluku s lahkocom ispostimo ovaj mubarek mjesec, da u njemu zaradimo ulaznicu za Dzennet, te da iz njega izadjemo kao bolji ljudi.... A posebnu dowu cinim Uzvisenom Allahu da svim zenama koje zele djecu da da ostanu trudne, svim trudnicama olaksa trudnocu i porod, a svim majkama pomogne u odgoju djece....Gospodaru, svim muslimanima na svijetu pomozi i olaksaj, sjedini nas na istini i u ljubavi prema tebi! Amin! Mahsus selam svima!
ode moja draga djevojcica na teraviju,a mami srce puno
mašallah....
eh ja sve živim za dan da i moje krenu...da ih ja povedem. Njima je mama večeras dove učila i lijepe ilahije puštala i halvu ispekla....sada spavaju...a meni milo kako su obe slušajući učenje dove pred spavanje usnile.
Sve sto je na zemlji prolazno je... Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!
Ramazan Serif Mubarek Olsun od mene i moje male porodice nasim dragim forumasicama.. Bravo za djevojcicu..Bravo za mame koje jedva cekaju polazak svojih djevojcica i djecaka u dzamiju..I ja se radujem..
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
I zamolila bih sve forumašice koje će postiti ovaj mubarek mjesec da se u svojim dovama sjete i nas trudilica i zamole Gospodara da nas obraduje .
Dova za drugoga se prima, a u ovom mjesecu treba da iskoristimo vrijeme pred iftar i da tada dovimo što više, jer u tim momentima naš Stvoritelj ne odbija dove .
Ramazan Serif Mubarek Olsun i od mene za sve nase forumasice! A ovaj me post i ove rijeci nase ljubicice bas u srce dirnule..draga moja, i drage moje, neka vam Allah dz.s. podari sve najbolje i da vam s lahkocom ispuni vase najvece zelje i uslisi vase molitve, Amin! Mi evo prvi Ramazan docekujemo s nasom kcerkicom masallah, pa iako je jos dojim odlucila sam da cu poceti postiti, pa neka mi Allah dragi olaksa i da ispostim ono sto sam nanijetila..i vama ostalima zelim isto,Amin!
evo pripremam sehur, slusam ilahije na nekoj radio stanici i presretna sam RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN i da vam svima Dragi Allah olaksa post, uslisi molitve i ukabuli predstojece dane!
evo i mi spremni za sutra mm i mali poste a kcerka i ja nemozemo bas mi je zao ali eto proci ce .....za sehur sirnica evo gotova,halva zamirisala i mozda bude i topa,zavisi koliko budu mogli pojesti i naravno kahva nezaobilazna
ljubicice draga, naravno mila da cemo se svi sjetiti trudilica, ne samo ja, sigurna sam da ce svaka majka dici ruke i zamoliti dragog Boga da i vas trudilice obraduje najmilijim i najvecim darom... a ako Bog da imsallah u godinu da Ramazan docekas sa najsladjim svojim u narucju... i ti i ostale trudilice, da vam se vas trud isplati i da vam Bog ispuni zivot i kucu vriskom i veseljem malenih
sretna sam jer nam dodje najdrazi gost... ako Bog da imsallah naumila sam probati da postim, pa ako budem uspjela bit cu presretna, ako ne budem, bit ce mi zao... ali dragi Bog zna moju zelju i volju...
tajcika draga, mogu misliti kakav je to osjecaj poslati djete na teraviju... jos nisam to dozivjela, ali se nadam uskoro da ce i moja Sabina biti jedna od onih koji hite na teravije...
tajra, tesko je konkretno reci iznos, ali mislim da je najbolje onoliko koliko je od srca halal i koliko ti smatras da je dovoljno... jer neko mozda ne moze dati tacno odredjenu cifru, a zelio bi, pa zato je bolje onoliko koliko moze a da sebi ne umanji...
drage moje... upravo ovo je ono sto mi dusu cini u isto vrijeme i sretnom i tuznom... ali zato dizem ruke, dove ucim i molim dragog Allaha dz.s. da nam svima ispuni dusu srecom a tugu da odagna...
ljubicice draga, naravno mila da cemo se svi sjetiti trudilica, ne samo ja, sigurna sam da ce svaka majka dici ruke i zamoliti dragog Boga da i vas trudilice obraduje najmilijim i najvecim darom... a ako Bog da imsallah u godinu da Ramazan docekas sa najsladjim svojim u narucju... i ti i ostale trudilice, da vam se vas trud isplati i da vam Bog ispuni zivot i kucu vriskom i veseljem malenih
Amin
Ja bih uradila ovako: izračunala sebi koliko mi treba novaca da večeram u nekom restoranu (ili ručam ) i tako uračunala i taj obrok. Neko pojede manje, neko više...a i ne možemo relevantnim uzimati naš obrok kod kuće jer većinu namirnica već imamo kad pravimo obrok. I ne mora to biti baš neki skup restoran . Mogu i ćevabdžinice, ali računaj opet najmanje dva obroka.
Evo jos jedne mamice da se pohvali srca punog, hvala Allahu na ovoj blagodati, na karaj safa pored mene je veceras i moj djecak klanjao...klanjali smo samo 8 rekjata jer je kasno... Jos jednom Ramazan mubarek, i da nam svima Allah ukabuli post