|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
9.8.2010 11:37:07   
milenium
user posted image user posted image user posted image ziki. (kakve su to tomice,da i ja svoga nagradim?)
kod nas ide malo sporije.nikad neće sam da zatraži tutu ali kad mu je ponudim svaki put se popiški u nju.ako ne ponudim onda to završi na poduuser posted image pa mu onda vratim pelenuuser posted image jer vidim da nikako da skonta,kad ne piški na tutu piški svugdje drugouser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 651
9.8.2010 11:42:49   
maja78 RR
meni ej andjre piskio od 8 mjeseca na tutu, najobicniju i najjeftiniju, i nekad oko godine moja mama mu kupi ovako slicnu kao kod adane i od tada vristi na tute, niti je sjeo na novu,a bojkotuje staru, od nove misli da je igracka, a staru nece ni da pogleda, tako da mislim da je nas unazadila ta ko igracka

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 652
9.8.2010 11:43:54   
idana_85
milenium isto je bilo i sa rijadom
mislim da se moras nekako naljutiti na njega i pokazati mu da se to ne smije raditi na pod ili negdje drugo,ali mu niposto ne vracaj pelenu
rijad je dobio par klepi po guzi i od tada je trazio tutu, upiskio se par puta,ali kad ga je neko drugi cuvao pa nije kontao da hoce da piski,a meni nije ne pamtim,a evo vec sedam dana kako se nikako nije upiskio,cak sad fino zna reci i da ce da kaki, prije je govorio piskim,a kakilo mu se,sad je i to skontao. samo se tome moras posvetiti i kad pelenu skines vise ne stavljaj

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 653
9.8.2010 11:53:03   
milenium
IZVORNA PORUKA: idana_85

i kad pelenu skines vise ne stavljaj

znam da tu griješim,ali isto tako bi se nekad desilo da moramo u goste i morala bih mu staviti pelenu.i znam da bi ga to zbunilo.ali šta da radim,da se zaključamo u kuću?user posted image
pojma nemam user posted image mislila sam da ovo ide lakše.
i stalno svi spominju što kad se upiški na pod ili na tepih,meni to nije problem,to mi je najlakše.meni je veći problem što kad se ukakiuser posted image (bilo na pod,blo u gaćice)
prošli put se ukakio u gaćice cijelog sam ga zamazala dok sam mu ih skinulauser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 654
9.8.2010 11:56:09   
salmy
Samo da se prijavimo "opet" smo bili na tutiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image njemu sega user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 655
9.8.2010 12:00:57   
idana_85
Hej svi ispocetka stavljaju kad idu u goste,ali ja bih ga nutkala i u gostima pa bih ga izvela da ponudim i tako. Stavljala sam mu napocetku i kad spava,ali tek kad zaspi,da ne skonta da mu je stavljam...najbolje se primiriti i ne hodati puno nekih 7 dana dok se to ne sredi
a kaki...pa i rijad je i svi
ali sta ces, ja sam hodala sa super10 i krpom i cistila, kad to sve prodje operes tepihe i zdravo

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 656
9.8.2010 12:07:07   
milenium
hvala idanauser posted image user posted image
btw u kući ne držimo tepiheuser posted image ,ali ipak ćemo onda tih 7 dana rezervirat za kasnije kad mognemo u komadu bit toliko u kući.ovaj tjedan nam je pun izlazaka i obaveza,pa ću ipak onda pričekat za 10-15 danauser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 657
10.8.2010 10:44:14   
mamina princeza
Mi smo eco danas punih sedam dana po danu u gacicama pelenu stavljamo samo kad spavamo a i to je pocelo da je nervira i da joj smet5a pa cemo vjerovatno uskoro probati i bez nje.
Prvih dana bilo je katastrofa. Vani se znala upiskiti i po par puta. Onda sam je ja pocela vise nuditi otprilike znam gad bi mogla nekad i sama trazi mada je jaouvijek nudim.
Sad se nazalost prehladila ima temperaturu i jako kaslje pa se bojim da malo ne popssti mada do sada nije. Cak i kad joj navece stavim pelenu a ona se jos malo vrti po kuci i pripiski joj se nece u pelenu nego je skidamo. I nocu je par puta trazila tutu mada se nekad ako cvrce soava  i upiski u pelenu.
Ukakila se dva puta u gace - pobjeglo joj :)

Uglavnom iako jos nismo utvrdili "gradivo" ja sam zadovoljna. Krenula sam pesimisticno i u strahu da necemo nikada uspijeti, a puno je napredovala za ovu samo jednu sedmicu.

Po meni definitivno nema uspijeha kao se pelenea nodi kad se ide vani i u goste, to ih zbuni. Mi sada vani kad idemo nosimo pun ruksak gaca i sorceva a u goste ne idemo onima koji su osjetljivi na pisanje po sobi:))

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 658
10.8.2010 14:40:27   
sirnica
Bravo za maminu princezu. I kod nas je napredak veliki. Već desetak dana momčić i piški i kaki u tutu. Pelena noću, ali većinom bude suha ujutro, sutra ako Bog da kupujem mušemu, pa ćemo probati i bez noćne.

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 659
10.8.2010 15:42:11   
milenium
šta je mušemauser posted image

moj se prehladio i kašlje,i sav je nekakav nervozan pa ne znam da li da nastavim sa skidanjem pelena ili da sad malo pauziramo dok ne ozdravi?nekako mi ga žaouser posted image kako ste vi radili po pitanju toga kad su vam user posted image bili bolesni?

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 660
10.8.2010 16:08:14   
sirnica
Milenium, mušema je nešto kao plahta, samo što je gumirano, pa ne propušta kad se dijete upiški. Moj hvala Bogu nije bio bolestan, a na tvom mjestu bih odustala dok bebi ne bude bolje. Nije vrijedno maltretiranja, naučit će, ako Bog da kad ozdravi.

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 661
10.8.2010 16:11:31   
Nedi
milenium ja ne bih insistirala na tutici ako je bolestan...vjerovatno će češće piškiti i možda mu tuta dosadi zato što svaki čas piška

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 662
10.8.2010 16:17:59   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: milenium

moj se prehladio i kašlje,i sav je nekakav nervozan pa ne znam da li da nastavim sa skidanjem pelena ili da sad malo pauziramo dok ne ozdravi?nekako mi ga žaouser posted image kako ste vi radili po pitanju toga kad su vam user posted image bili bolesni?

Ako je bolestan pusto ga da ozdravi.... Mada ako nema temp.toplo je i u svakom slucaju mu je po danu bolje i ugodnije u gacicama... Ma naucit ce on, veliki je to deckouser posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 663
10.8.2010 16:21:02   
Srculence
eh kad vić vidjeh da je aktivna tema da priupitamuser posted image .Mene interesuje kad početi koristiti tutu?Dino ima 11 mj.Neki dan mi bila zaova i djever u gostima sa svojom curicom koja je 15 dana mlađa od Dine  i kažu već joj kupili tutu i koristeuser posted image .Mene sad interesuje je li rano za tutu?da li da sačekam još malo..jer sam kontala tamo negdje iza prvog rođendana...Kakva su vaša iskustva?

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 664
10.8.2010 16:23:22   
milenium
ma premaleni je on.nemoj ga forsirati.ma pusti priče.nek još malo uživa ovako dok može.user posted image

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 665
10.8.2010 16:24:16   
sporty mamaa
srculence, mozes ti njega stavljti ponekad, tek da se navikne, ali mislim za pravo odvikavanje je jos prerano... Mi smo se potpino odviknuli 3 mj.prije drugog rodendana i mislim da je i to mozda nekome rno, ali moja malena je to za 10 dana savladala u potpunostiuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 666
10.8.2010 16:30:42   
bananica
Veliki pozdrav za sve vas.....ja sam nova na forumu pa se ne snalazim bas najbolje....htjela bih vas pitati gdje ste vi nabavile plahte za jogi???sta koristite da zastitite krevete od nocnog mokrenja??

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 667
10.8.2010 16:45:26   
Srculence
Kupi mušemu evo vidim da su cure o tome gore već pisaleuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 668
10.8.2010 16:48:44   
bananica
stvarno bih mogla, vece dimenzije da mogu zavuci pod jogi i super....hvala

Neposredna veza do poruke: 669
11.8.2010 18:55:45   
milenium
ne znam jeli to zato što je bolestan,malo prehlađen ali danas je cijeli dan bez pelene i popiškio se 5 puta u roku 2 sata na pod.a svaki put sam mu rekla da fino traži tutu i da se u tuti piški ali džabauser posted image sve sam mu vešove oprala,više nema nijedan za obuć,tako isto i šorcevi sve je upišanouser posted image ,dođe mi da mu obučem pelenuuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 11.8.2010 18:56:25 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 670
11.8.2010 22:24:07   
Adana
IZVORNA PORUKA: Srculence

eh kad vić vidjeh da je aktivna tema da priupitamuser posted image .Mene interesuje kad početi koristiti tutu?Dino ima 11 mj.Neki dan mi bila zaova i djever u gostima sa svojom curicom koja je 15 dana mlađa od Dine  i kažu već joj kupili tutu i koristeuser posted image .Mene sad interesuje je li rano za tutu?da li da sačekam još malo..jer sam kontala tamo negdje iza prvog rođendana...Kakva su vaša iskustva?

Meni je nekako optimalno oko 18. mjeseca poceti sa tuta-treningom jer tada dijete zna da mu se piski i kaki, moze to i reci i osjetiti, da se tako izrazim. Postaje svjesno toga. user posted image  S tim da je super ako je u to doba proljece/ljeto.

Ja sam svoju malenu pocela stavljati na tutu i skidati joj pelenu kada je imala 22 mjseca jer sam cekala da malo otopli. user posted image

SRETNO!

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

Neposredna veza do poruke: 671
11.8.2010 22:28:43   
Adana
Vidim pisete i o nagradama za dobro obavljen "posao". user posted image  Kod nas su to bile neke bombone, jer ih Asja voli.

Pricala mi je prijateljica da je ona sinu stvljala ispod tute onu malu cokoladicu "Najljepse zelje" (ili tako nekako) prije nego on sjedne na tutu. I kada zavrsi sve podju zajedno da isprazne tutu i on kada je podigne nadje nagradu jer je bio dobar. user posted image  kaze da im je to bas pomoglo.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 672
11.8.2010 22:33:13   
Adana

ne znam jeli to zato što je bolestan,malo prehlađen ali danas je cijeli dan bez pelene i popiškio se 5 puta u roku 2 sata na pod.a svaki put sam mu rekla da fino traži tutu i da se u tuti piški ali džabauser posted image sve sam mu vešove oprala,više nema nijedan za obuć,tako isto i šorcevi sve je upišanouser posted image ,dođe mi da mu obučem pelenuuser posted image user posted image user posted image

Zao mi je sto je maleni bolestan. user posted image  Zelim mu brzo ozdravljenje!

Moze biti i do prehlade, a moze biti i cisto jedan takav dan. Asji se par puta desilo tako da jedan dan sve fino piski na tutu, a onda sutradan se stalno piski u gace. user posted image  
A obzirom i da je bolestan mozda mu se sve sastavilo. Samo polako, ne posustaj, ja ne bih ako bas nije bolestan. A i njemu je sigurno po ovim vrucinama mnogo ugodnije u gacicama nego u peleni. Srecom pa je toplo i ves bude suh za par sati. user posted image
Drzim vam fige da je sve to samo faza i da ce se bebi "skinuti" sa pelena prije nego mislite i ocekujete. user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 673
11.8.2010 22:37:02   
malena_t
Mamina princeza jesi ti skinula bebi pelenu skroz pa počela s tuta treningom ili.....

< Poruku je uredio malena_t -- 11.8.2010 22:40:49 >

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 674
11.8.2010 23:23:15   
idana_85

Nemoj ga mila muciti ako je bolestan, ne samo da ce duze trajati oporavak vec tako mrzovoljan ce bas zamrziti tutija pa ce biti veci problem, ohladi malo dok ozdravi,a i kad budes imala sedmicu da se tome posvetis pocni opet. I ne brini, dok on osjeti slast hodanja bez pelene,nece je vise dati ni izvaditi a kamoli staviti. Samo mu moras na neki nacin objasniti da se to ne smije raditi po podu,da tuta samo za to sluzi. Znam da zvuci jednostavnije nego sto jeste,ali moras mu smisliti neku kaznicu za saranje po podovima.
nadam se da ce brzo ozdraviti pa da opet krenete u akciju. Pusa

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *