|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  975 976 [977] 978 979   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
9.7.2010 10:00:02   
Meri29
Mya mozes kupiti i nistatin tecnost, a mozes i obicne sode bikarbone na gazicu staviti i time ocistiti unutrasnjost. Nije to strasno i javlja se i kod starije djece, isto kao i tjemenjaca user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24401
9.7.2010 10:28:06   
gvendolina
mya i kod A se to bilo pojavilo na usnama,ja prvo mislila ostalo mu od mlijeka.Ali kad sam mu pokusala obrisati nije se skidalo.Ne znam od cega je,jer mislim da veca djeca nemaju krupicuuser posted image Pretpostavljam da je od toga sto svasta trpaju u usta.Ja sam mu skidala sa ovimo Borax glicerin tecnoscu i proslo je za par dana

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 24402
9.7.2010 10:39:11   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: megi

myaaaaaa  evo me
ja nisam adnu vodila dr, kupila sam joj ovu tecnost za krupicu reko da vidim ako se skida to je to i skinulo se tako da nismo isli dr mada sam bila zbunjena i ja reko otkud sad, a neke mame su mi rekle da se i njihovoj djeci pojavljivalo dok su dojili a nisu bile male bebe,

inace mi smo malo slinavi i prehladjeni ali ne sjedimo ni minute

Ma, mene buni što su to više kao nakupine koje se baš lako skidaju...sad imamo test da provjerim je li joj to od mlijeka...

user posted image user posted image user posted image i da prehladica ode što prije...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24403
9.7.2010 11:04:35   
ivanak
Ej, drage kako ste mi?
Imam pitanje za vas...
Budući da mi je termin 20.7., samo se nadam da neću prenijeti, jer po ovoj vrućini bi mi to bilo previše...
Muči me to, jer ne znam šta da obučem mom aBd novorođenčetu. Ne mogu je zakaputati, a ne mogu baš ni rashladiti.
Kolika je temperatura tijela bebe kad se rodi?
A joj, ne znam.... Mali Antonio se rodio prije velikih vrućina pa se postupno navikavao, a ona odmah na veliku vrućinu.

Ja bi joj lagani, pamučni bodi dugog rukava kad budemo izlazili iz bolnice obukla.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 24404
9.7.2010 11:17:26   
Srculence
Ivanak približio se terminuser posted image user posted image user posted image user posted image .Ja bih isto tako ali bi je i pokrila nekom tankom pamučnom dekicomuser posted image
Zna li se jeli seka ili braco?
Pusa!!

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 24405
9.7.2010 11:38:22   
Mya_81 RR
Oooooo, Ivanek, približilo se user posted image user posted image user posted image

Možeš bebicu pokriti pamučnom pelenom, pogotovo ako ćeš je iznositi u onoj košari koja je zaštićena od vjetra...samo inače tek rodjene bebe preporučuju neko vrijeme da budu ušuškane...mi smo se umatali onako kao u bolnici bez obzira što je bilo tada sjećam se jako vruće, ali njima treba toplina prvih nekoliko tjedana...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 24406
9.7.2010 11:51:21   
rose 87
pozdrav kako ste nam,mi smo jucer dobili bocu i prvi put je nismo dobro podnijeli,ima malo temp. 37 i nervozan je,sinoc smo skroz slabo spavali a i danas nikako,zaspi dok doji i cim ga spustim probudi se,davala sam mu jucer paracetamol,neznam dali da mu dam opet danas,cini  mi se da ce mu opet zubicuser posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 24407
9.7.2010 12:21:43   
ivanak
E približilo se....
Ma znam da treba biti toplije radi razlike.... ali ipak malo mi je pretjerano usred ljeta pokriti krpaturom. Tako je u bolnici bilo sa Antonijem... Imamo namjeru kupiti laganu dekicu kad se rodi pa kad se propere i opegla muž je donese u bolnicu i pokriva se time...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 24408
9.7.2010 12:34:59   
Apotekarka
Hej....Dan kako ste,kod mene evo radno...Jos sam nasikirana teta jutros prosetala s Antoniom do mene na posao da mi pokaze da ga nesto izasulo,sitni mali cviljcici i crveni se sve,po licu,iza uha i vratu malo,temp nema,a ja ne mogu izaci ranije s posla,pa ce ga teta i zaova odvuci privatno pedijatrici d pogleda...da je od vrucine nije bio vani izasulo ga cimm je ustao jutros...Jedino je jucer malo jeo rižota s tetom e sad da nije sta od mesa,ili da nije krezomakuser posted image user posted image user posted image
Samo i je to jos trebalo povrh 2 smjene user posted image user posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 24409
9.7.2010 13:46:41   
Mya_81 RR
Rose, baš vas muči user posted image Pa, inače znaš da se paracetamol daje samo kad je prisutna temperatura, ali ako vidiš da je nervozan puno zbog toga i da ga boli, a očito je da je tako jer jadničak ni spavati ne može, onda bih ja na tvom mjestu dala malo sirupa da se smiri...nadam se da će proći što prije user posted image

Apotekarka, javi nam šta je bilo kod pedijatra, ali nadam se da nije ništa veliko user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 24410
9.7.2010 13:52:10   
rose 87
dala sam mu pola kasikice parac. i evo spava vec sat vremena a bas je bio nervozan
apotekarko i ja se nadam da je sve ok user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 24411
9.7.2010 14:11:41   
megi
apotekarko nadam se da nece biti nista strasno user posted image user posted image

user posted image user posted image  mya kaze mama da manje kaslje, ajd valjda ce proci taman da je jos ne vodim na vakcinu
jesi "testirala" minjuuser posted image user posted image  imal jos sta po ustima

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 24412
9.7.2010 14:34:27   
marinčii
APOTEKARKA pa otkud sad osip baš mi je žao što rweče megi nasdam se da neće biti ništa strašno i da će brzo proćiuser posted image user posted image
kod nas pripreme  stalno nekud lutamo pa i nemamo puno vremena za javit se,večeras idemo na selo dole ćemo praviti zabavu jer je i hladnije a i više prostora nego u stanu,
iv@nčice vidim te ,pa di si ti ?kako nam je prijatelj?sluša li?
puse svim bebicama

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24413
9.7.2010 14:57:25   
Mya_81 RR

apotekarko nadam se da nece biti nista strasno user posted image user posted image

user posted image user posted image  mya kaze mama da manje kaslje, ajd valjda ce proci taman da je jos ne vodim na vakcinu
jesi "testirala" minjuuser posted image user posted image  imal jos sta po ustima

Nije danas više bilo user posted image user posted image

Ali je zato cura danas u šetnji ukrala čokoladu u prodavnici user posted image Malo prije me sestra zove da kaže kako je dirala one čokoladice kod kase i valjda jedna pala dole u kolica user posted image I onda su išle kasnije to vratiti user posted image

Ja imam danas generalkicu stana pa ona kod mojih i kod sveki na čuvanju. Upravo sam oprala prozore pa se umorila puno tako da malo odmaram uz RR user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24414
9.7.2010 15:18:57   
amela2208
pozdrav i od nas
Kako ste mi sve redom, kakouser posted image user posted image user posted image . Ovo uzasno vrijeme (kisa i samo kisa) nas ubi... Ja i mm od gripa, vidim , Sari nos nije u reduuser posted image . A njoj ce i zbuici pa evo zadnju nedjelju dana ne spavamo, nervozna je uuuuuuuuuuuhh
Danas nam je 5 mjeseci, da bi da prestane ova odvartna kisa mi bi vani malo izasli.
pusa za sve do sledjeceg javljanja

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 24415
9.7.2010 15:32:30   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: marinčii

APOTEKARKA pa otkud sad osip baš mi je žao što rweče megi nasdam se da neće biti ništa strašno i da će brzo proćiuser posted image user posted image
kod nas pripreme  stalno nekud lutamo pa i nemamo puno vremena za javit se,večeras idemo na selo dole ćemo praviti zabavu jer je i hladnije a i više prostora nego u stanu,
iv@nčice vidim te ,pa di si ti ?kako nam je prijatelj?sluša li?
puse svim bebicama

ehej  user posted image  evo  za  sve  mame  od  nassssss....i  veliki  pozdrav

mya-  da  nisu  afte  u  pitanju..ne  radi  nista  bez  lijecnika
marinci- ma  ja  ti  ulovim  na malo  vremena  i  otvorim  sto  tema  na  RR  i  onda  ostavim  sve  popaljeno, a  trcim  oko  A.user posted image user posted image user posted image ..ma  sve  je ok..evo  kupamo  se  u  bazenčicu  na   balkonu..pa  sam  mu  dala  juhu  pa legla  i evo  stancam  sad  ovdje...pogan  je  do  bola..ali  sad  sam  na  odmoru  pa  mu  moze  biti..inace  1.9  vrtic  i  onda  ce  da  gori...kako  nam  matej..pa  setate  li  kad...da  nam  svratite  negdje  na  kavu ?

mi  vam stalno  nekud  hodamao...spremamo  se  malo na  more..pa  u  turneju    kod  rodbine..kucu  smo  sredili  user posted image ..oprali  sve  zimsko,  uradili  generalku  i  sllll....sad ide  odmor  napokon.....moj  Andrej  sve  ignorira  i  samo  radi   po  svome...vise  i  nehje  kad  ga  zovem  zna  da  cu mu  reci  ne-ne...trci  zatvorenih  ociju  i  spuca od  ziduser posted image ...  cim  ga  skinem  cupa  jadnu  cunu..jede  sve  zivo  i s tavlja  u  usta...vristi  za  10-setoricu..bude  me  stid..dobio  je  zabranu  dolaska  kod  m.mame  jer  sve  sto  je  mogao  je  prevrnuo  i  izvrnuo..pokvario  is l...eto  ukratko  od  nas...

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24416
9.7.2010 15:36:23   
marinčii
čestitamo Sari 5 mjeseciuser posted image user posted image user posted image
iv@nčice šetamo većinom navečer kad malo zahladi ,mogle bi se jednom dogovorit pa se nć negdi u gradu ,kad idete na more?blago vam se mi ćemo tek u 8 mjesecu tada će mm dobiti odmor

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 24417
9.7.2010 15:50:35   
Apotekarka
Jesam se nasikirala Antoniu leukociti 18  nikakve upale nema mislim na pluca,grlo i kao taj osip nije od hrane da mazem niveinim mlijekom,da ujutro ponovim leukocite i urin a urin nema ni 10 dana nosila bio ok,kao ako je to ok jedina opcijA je da je od zuba...i nikako ga ne iznositi vani nimalo,Bas sam naskirana,da nije krezomak(mada to doktori nedaju reci) maloprije bila jedna zena i govori kako je njena mala imala taj krezomaK 5 dana uz temp blago povisenu,i leukocite smo merne sikira cifra 18,pomagajte mameeeeeeee,izludi doci cu u iskusenje da otvorim sebi kutiju apaurinauser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24418
9.7.2010 15:55:09   
iv@ncica
marinci-  mi  idemo  u  ponedjeljak  na  jedan  dan..pa  nama je  blizu  zans  i s ama...auto  ima  klimu  pa  mi  nije  frka...a  onda  ce  mo  vidjeti  kakav  ce  biti  zločo..pa  ce  mo  ici  mozda  na 3-4  dana  jos...mi  sad  na  odmoru...a  nismo  bas  ni  pri  parama..videjt  ce  mo..mozda  i  kod  nas  ostane   sve  po  jedan  dan  u  nekoliko  navratauser posted image user posted image ---a  moze  kava  i  setnja..ovih  dana..veceras  idem  na  izlozbu..mm  ce  ga  setatiuser posted image

p.s.  svima sretni  veliki  i  mali  rođendani  koje  smo  propustili   user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24419
9.7.2010 15:58:22   
marinčii
a joj apotekarka sbvašta kako su povišeni leukociti a nema upale user posted image čini mi se da su nedavno tako i kod Anela bili 22 i sutradan mu ponovili nalaz spali skroz ,neznam šta da ti kažem ja nemam baš iskustva a za taj krzomak nisam ni upućena šta je ,nadam se da nije ništa opasno i da nije to,,,mogu ti jedino reći da je maleni od moje jetrve imo 5 dana ko osip po cjelim leđima i čak po glavi i češo se strašno puno al samo se povuklo hvala bogu...da nisi koristila nki novi detržent za veš ili omekišivač da nije od togauser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 24420
9.7.2010 15:59:34   
megi
user posted image user posted image  za minju rano je krenula

a moja cura je u fazi da samo pruza ruke i trazi daj daj, jos ako vidi da ko sta jede gotov je
tako je moja mama neki dan izvela u park i bilo jos teta sa user posted image  i ona kod jedne vidjela smoki i odmah daj daj i zena i nju hranila, kaze mama osramoti meuser posted image
ma njoj nije vazno sta se jede samo nek se jede, a kad je vidis mrva jedna

marinci jel sve spremno za festu, jel matej prohodao, moja cura se pusta korak dva ali onda grabi sta ima najblize da ne bi tresnula

pusa svima

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 24421
9.7.2010 16:03:30   
marinčii
iv@nčice može dogovorimo se jedan dan ni ja ne mogu za vikend  jer neću bit kući al jedan dan sljedeći tjedan se onda napokon vidimo
megi skoro pa sve spremno još sutra malo uredit prostor i eto ga,M nije prohodo a nešto mi se čini da neće brzo nekakav je još nestabilan i kad stoji ljulja seuser posted image ,ma ne žuri nam se do godine ipo ima fore ..a i nama je ovako makar lakše dok ih ne moramo gonjat

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24422
9.7.2010 16:21:53   
Atarka

atarkaaaa sinoc poslala mm i user posted image  u setnju, ja sve gledam ima li nje gdje kad nema, mora da je otisla u provod user posted image  a njih dvojica nek se snalaze

Jesam, bas sam se ludo provodila cisteci i peglajuci user posted image
Danas cemo zajedno, nadam se, pa se mozda vidimo user posted image

30.09.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24423
9.7.2010 16:23:20   
Mya_81 RR
marinci jel sve spremno za festu, jel matej prohodao, moja cura se pusta korak dva ali onda grabi sta ima najblize da ne bi tresnula

Ovako i mi...ali Minja bez problema tresne na guzu...i već ima dvije modrice, na svakom guzu po jednu user posted image user posted image user posted image user posted image

Uh, Marinčii, jesi uzbudjena...eto godina prodje user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 24424
9.7.2010 17:06:46   
Atarka
Sad sam se slucajno sjetila da Anidlin Noni danas slavi mali rodjendan pa iako nisu s nama vec se super provode na moru, sve najbolje od mene i bebelog user posted image
Marincii, drzimo vam fige da sve sutra ispadne super.

30.09.2009

Neposredna veza do poruke: 24425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  975 976 [977] 978 979   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  975 976 [977] 978 979   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

muzika
djidjibufon

Koju vrstu muzike slusate?

narodnu-turbo folk (48%)

zabavnu (24%)

pop (22%)

izvornu (2%)

klasicnu (5%)

Broj svih glasova: 101

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *