Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
joj Hanady draga hvala ti znaš kako si me smirila,srce si , nikita i tebi isto p.s. i ja sam uvik bila žgoljava i mršavna u školu pošla s 18 kila al hvala Bogu uvik zdrava to je najvažnije
e taman tako...ova moja starija ista moja seka...moja mama nije smjela da je vodi na sistematski u 1 razred poslala tatu...imla je moja sek atada punih 17 kg...
Evo da se I mi javimo na ovu temu:-) Bili smo na kontroli sa mjesec dana I guzarica je dobila 1.700gr. Dr kaze da bih trebala smanjiti malo dojenje,ali ja sam ponosna na moje male sarmice:-). Ona samo doji tako da ja ne vidim razlog za smanjenje dojenja niti brigu zbog eventualnog pretjeranog debljanja..mi nastavljamo ruckati po starom! Porasla je 2cm I sve ostalo je super. Jos trebamo na uzv kukova,koji sam bila zakazala I zaboravila. Tako je to sa drugim djetetom,izgleda-sa Lukom sam danima prije bila uzbudjena zbog svakog pregleda,a sad zaboravljam :-)
i ja sam kao mala bila debeljuca i fasovala upalu pluca sa 5 god...jadna imala mrsave noge nisam mogla hodati, tata me nosio na ledjima:) posla u skolu sa 17 kg...a moja mala ima 10 kg sa 7 mj hahhaha...
Evo da se I mi javimo na ovu temu:-) Bili smo na kontroli sa mjesec dana I guzarica je dobila 1.700gr. Dr kaze da bih trebala smanjiti malo dojenje,ali ja sam ponosna na moje male sarmice:-). Ona samo doji tako da ja ne vidim razlog za smanjenje dojenja niti brigu zbog eventualnog pretjeranog debljanja..mi nastavljamo ruckati po starom! Porasla je 2cm I sve ostalo je super. Jos trebamo na uzv kukova,koji sam bila zakazala I zaboravila. Tako je to sa drugim djetetom,izgleda-sa Lukom sam danima prije bila uzbudjena zbog svakog pregleda,a sad zaboravljam :-)
mi smo juce bili na pregledu,danas nam je punih 9 mjeseci!i imamo 8500kg,joj to je meni skroz malo,ne mogu da vjerujem !cak pomisljam da im vaga nije tacna,ili Boze da ona meni nije rekla 9500 ,jer sad gledam sa 6 mjeseci je imo 7950,pa to znaci da je za 3 mjeseca dobio samo 550 gr?
ali je zato narasto 10 cm za to vrijeme!dr koja je inace malo panicarka,kaze da je sve super,da njega ima sasvim dovoljno i u duzinu i sirinu,da se nista ne brinem i samo nastavim ovako a ja luda sad kad pogleda ove brojeve
mala86 to je sasvim u redu. prirast težine je veliki prvih mjeseci, kad beba ništa ne radi, sad je aktivniji pa troši više kalorija, a ne samo da mu se taloži sve što pojede. pa vidiš koliko se pružio uvisinu mašAllah
ništa se ne sikiraj.
pa zamisli da je dobijao po kg svaki mjesec. koliki bi bio sa godinu ili dvije
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
mi smo juce bili na pregledu,danas nam je punih 9 mjeseci!i imamo 8500kg,joj to je meni skroz malo,ne mogu da vjerujem !cak pomisljam da im vaga nije tacna,ili Boze da ona meni nije rekla 9500 ,jer sad gledam sa ' mjeseci je imo 7950,pa to znaci da je za 3 mjeseca dobio samo 550 gr?
ali je zato narasto 10 cm za to vrijeme!dr koja je inace malo panicarka,kaze da je sve super,da njega ima sasvim dovoljno i u duzinu i sirinu,da se nista ne brinem i samo nastavim ovako a ja luda sad kad pogleda ove brojeve
I kod nas slična siuacija sa 6 i po mj imao 7750 a u 9 mj 8400 ...pa ga sunetili i imao upalu grla i smršao sad ima 8100 i dr kaže da je to taman za njega...a i ja kad pogledam ove brojke muka mi dolazi .
Moja malena je u prvom mjesecu trudnoce dobila 400 g. Evo citam da je to ipak u redu s obzirom da u prvoj sedmici izgubi i do 10% svoje tezine. Koliko su vase bebe dobile u prvom mjesecu i imam li razloga za brigu i kako da osiguram da dobije vise u narednom mjesecu? Ona doji i super doji, barem se meni tako cini. Vrlo je zdrava i aktivna. Narasla je 2.5 cm. Dr. kaze da bi bio zadovoljniji da je dobila 500 g, a ne 400g.
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
Mi smo danas bili na boci , MRZIM IH. A ima 9500gr. Kaze dr. uopste ne izgleda kao da ima toliko. Znaju moje ruke koliko je tezak . Danas nam je 5 mj i 22dana
Nama je 9 mjeseci i 6 dana. Prije 2 sedmice smo imali 8200 gr, sto je za moj pojam malo i dr nije bas zadovoljna, ali kaze da joj izgleda savrseno. Jede 2 obroka guste hrane i doji. Moram napomenut da je hiper aktivna i da je mirna samo dok spava. Nakon toga kroz 2 dana smo se prehladili, upala grla pa kasalj itd. U ponedjeljak smo bili kod doktorice i kilaza je spala na 8150 gr . dr kaze da je to zbog prehlade. Jako se brinem, pokusala sam da joj dam mlijeko na flasicu, jer mozda dojenje nije dovoljno. ali odbija.
andjela, moj mali ima 10 mjeseci i taman istu kilažu, ni naša dr. nije zadovoljna ali nas to prati od rođenja, taj slabi spori prirast težine. od kad je napunio 7 mjeseci moj mali jede tri obilna obroka krute hrane i opet dobije na mjesec manje od pola kile. Takav je kakav je i šta ja sad tu mogu, živahan je i žilav i jak i aktivan i eto. On je jedna lijepa i zdrava beba i mislim da je to najbitnije, a kila više-manje, ja ne mogu više da razbijam glavu oko toga
joj ja ne znam kako vas te pedijatrice mogu tako plasit?i moj ima 8.500kg,ja onako zabrinuta kazem da mi je to malo,a ona ce meni da njega ima dovoljno i u duzinu i sirinu,i da se nista ne brinem!jos on se okrenu,poce po onom malom stolu puzat,hoce ustat uz mene,dobavlja igracke-ona kaze pa vidite koliko je aktivan,samo vi nastavite tako! ma cure ne brinite se nista
od prijateljice mali 2 mjeseca mladji,ima 11kg ma to je bombica od bebe,ali ne moze u hodalicu(ne smije od debljine),u kolicima samo lezi,jos digne nogu i tako se vozi,tesko mu sjedit od stomaka
andjela, moj mali ima 10 mjeseci i taman istu kilažu, ni naša dr. nije zadovoljna ali nas to prati od rođenja, taj slabi spori prirast težine. od kad je napunio 7 mjeseci moj mali jede tri obilna obroka krute hrane i opet dobije na mjesec manje od pola kile. Takav je kakav je i šta ja sad tu mogu, živahan je i žilav i jak i aktivan i eto. On je jedna lijepa i zdrava beba i mislim da je to najbitnije, a kila više-manje, ja ne mogu više da razbijam glavu oko toga
moj bebac je juce bio na boci,pregledali su ga i sada ima 6850gr nisu ga mjerili al otprilike ima oko 60cm,sad su mu dva i po mjeseca meni ne izgleda uopce debelo,roden je sa 4300gr i 54cm duzine i dr. kaze da je sve ok
Pozz svima,ja sam nova ovdje....))Moja djevojcica ima 2mjeseca a ima vec 6kg,a rodjena je sa 3.700 i narasla je za ova 2mjeseca 8 cm pa sam malo i zabrinuta da to nije mnogo,a naravno ne dohranjujem je nego samo iskljucivo dojenje....
Sara je prva 3-4 mjeseca dobijala preko 1 kg svaki mjesec i bila je buca prava, a kako je postala aktivna manje. Ja se uzasno brinem, ali sad ste me malo utjesile. Bitno je kako kazete da jede i da je lijepa, zdrava i vesela beba.
Moja cura je prva tri mjeseca dobijala po 600 gr, nismo se vagali zadnji mjesec, moram otici mojim rukama se cini da je sada vise otezala. Prvi mjesec sam bila jakozabrinuta zbog njene kilaze, a nakon toga sam se opustila. Bitno je da je ona zdrava i aktivna a to jeste!
Evo i nas u ovaj klub Farah je rođena sa 3750gr, prvih 15 dana je izgubila 150gr pa vratila 100 gr, sa nepuna 2 mj.(falila su nam 2 dana ) bili na pregledu i imala je 5500gr , mi isključivo dojimo hB
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.