Tity
|
IZVORNA PORUKA: samedi I meni su ove skoljke pomogle da ragade zacijele i to relativno brzo! Idacha,razumijem tvoj trud,i ja se od samog pocetka trudim da dojim bebicu,ali izgleda necu uspjeti. Bili smo kod pedijatra u cetvrtak,i Nejra je za mjesec dobila samo 350gr! Pitao me je imam li dovoljno mlijeka,rekla sam da imam iako nisam vise sigurna ni u sta. Kad smo dosli kuci,pocela je plakati i plakala 3 sata bez prestanka,nije htjela da doji,tj.pocne dojiti,povuce par puta i onda vriska. Smirila se tek kad sam joj dala Ad! Plakala sam ko godina dok sam joj davala onu flasicu prokletu. Popila je sve i zaspala ko rijetko kad. Shvatila sam da je moja beba bila gladna ko zna koliko dana. I sad je dojim i cesto stavljam na grudi,pijem cajeve,mlijeko,kompote,supice,jedem kolace,ma sve sto sam cula da je dobro za mlijeko trpam u sebe. Najteze mi je bilo priznati sama sebi da nemam dovoljno mlijeka iako su mi svi govorili,od moje mame pa nadalje a ja nisam htjela ni da cujem za to. I sad se borim i dajem joj flasicu samo kad vidim da se bas rasplace. Od svega je najgore da je dijete gladno. Pomirila sam se s tim da joj ipak moram nekad dati flasicu. Nadam se da cu ipak uspjeti sa dojenjem i da ce ovaj period ostati samo uspomena samo ustraj i nemoj slušati druge šta ti pričaju. naše mame i ostali samo žele da ti olakšaju, pa ti govore nemaš mlijeka, da bi se bolje osjećala dok daješ flašicu. vjerovatno vide da ti je to teško. eto i ragade su ti zarasle brzo, što je super, kod mene su tek nakon malo više od dva mjeseca, i sad me boli kad pomislim na to. vi ste tek počeli dojiti, treba par mjeseci da se uspostavi pravilna ponuda-potražnja. (kod mene oko tri mjeseca) ako nemaš dovoljno mlijeka, samo nek beba doji i navući će ona to. možda bebi krene naglo mlijeko pa zato neće da jede kad povuče par puta. nemoj dodavati AD ako vidiš da imaš mlijeka a beba iz nekog razloga neće da doji, izdoji svoje mlijeko pa joj to daj na flašicu. naravno uvijek prvo probaj podojiti. ali bolje tvoje mlijeko na flašicu nego AD. možeš i ručno izdajati, ne treba ti pumpica. lejla ka ti je čini mi se savjetnica za dojenje, pa poslušaj nju šta ti kaže. sretno i svi smo uz tebe. Slažem se:) Vrlo je bitno da beba doji - ˝potražnja ~ ponuda - Možda je tvoja beba malo lijena pa joj teško da vuče, ne odustaj, naviknut će se i počet će izvlačiti sve više in više :)
|