|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
9.6.2010 0:00:02   
Tidzi
Kad lijepo sagledamo sve, svima nam se to moze desiti. Svima takvo nesto zatren moze pokucati na vrata. I niko ne zna kako niti sta dok se ne nadje u takvoj situaciji. A ja nam svima zelim da to toga nikada ne dodje i onima kojima je vec doslo da se sto prije rijesi na najbolji moguci nacin.
No, ono sto sam htjela reci, jeste to; da su ti Sarayka svake rijeci na svom mijestu. Ti si jako hrabra zena! Divim ti se! Igras posteno i jako razumno! Sto je u takvoj situaciji i bitno. Zelim ti sve najbolje na fax-u. Uzivaj sa svojom princezom. I naravno, da se sto prije rijesi ta situacija i da bude dobra za obadvoje, odnosno za svo troje. Da budete i opet mala sretna porodica koja bi se mogla jos prosiriti. Mozda je to samo neka kriza koju mi imamo svi i prozivimo je. Neki prije, neki kasnije. Kod nekih bude vise, a kod nekih manje izrazena. Uglavnom vam zelim sve najbolje!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 326
9.6.2010 10:48:09   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: sarayka

Skonto je sad ko mu je najpreci cini mi se, nikog da dodje da mu skuha, opere ispegla, al nije mi zao dok te ne poklopi ne skontas,

Sarajko, čitala sam sve što si napisala.
Tebi želim snage da sve prebrodiš i da se desi ono što je najbolje i za tebe i za dijete i za tvoga muža.
Medjutim, moram ti skrenuti prvo pažnju na jednu činjenicu: nije dobro što si napustila zajedničko domaćinstvo, i ta bi činjenica mogla da te skupo košta ako dodje do razvoda. Sada je kasno da se vrati na staro, za prolivenim mlijekom se ne kuka, ali drugi put prije nekih takvih postupaka ne bi bilo loše posavjetovati se sa pravnikom.

Druga stvar tiče se vašeg dijeteta. Ne dozvoli nikada da ono bude sredstvo koje će ti pomoći  u obraćunima  sa drugom stranom,  koje ćeš potegnuti u trenutku kada su tvoji osjećaji povrijeđeni iz ovog ili onog razloga.

Treće...za razvod kao i za brak uvijek je potrebno dvoje.

Napisala si:

Razvod je na njegovu inicijativu a razlozi su jako banalni i svode ne na ceste prepirke i slične nervoze znaci bez alkohola, fizičkog maltretiranja i trece osobe (kako on tvrdi),

Niko se ne razvodi radi banalnih razoga.
I tužno je kada neko moje krupne razloge smatra banalnim.
Nadam se da razumiješ šta sam htjela reći.
Ovo što si odeslila i što šutiš - neće popraviti stvar. Barem ne dugoročno.
Vi morate sjesti i razgovarati.
Šta su razlozi čestih prepirki?
Zašto dolazi do toga?
Možda je najbolje potražiti pomoć stručnjaka - zašto ne?!
Jer banalni razlozi su kao tiha voda.....prije ili kasnije sruše brdo.

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 327
9.6.2010 16:04:36   
sarayka
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Skonto je sad ko mu je najpreci cini mi se, nikog da dodje da mu skuha, opere ispegla, al nije mi zao dok te ne poklopi ne skontas,

Sarajko, čitala sam sve što si napisala.
Tebi želim snage da sve prebrodiš i da se desi ono što je najbolje i za tebe i za dijete i za tvoga muža.
Medjutim, moram ti skrenuti prvo pažnju na jednu činjenicu: nije dobro što si napustila zajedničko domaćinstvo, i ta bi činjenica mogla da te skupo košta ako dodje do razvoda. Sada je kasno da se vrati na staro, za prolivenim mlijekom se ne kuka, ali drugi put prije nekih takvih postupaka ne bi bilo loše posavjetovati se sa pravnikom.

Druga stvar tiče se vašeg dijeteta. Ne dozvoli nikada da ono bude sredstvo koje će ti pomoći  u obraćunima  sa drugom stranom,  koje ćeš potegnuti u trenutku kada su tvoji osjećaji povrijeđeni iz ovog ili onog razloga.

Treće...za razvod kao i za brak uvijek je potrebno dvoje.

Napisala si:

Razvod je na njegovu inicijativu a razlozi su jako banalni i svode ne na ceste prepirke i slične nervoze znaci bez alkohola, fizičkog maltretiranja i trece osobe (kako on tvrdi),

Niko se ne razvodi radi banalnih razoga.
I tužno je kada neko moje krupne razloge smatra banalnim.
Nadam se da razumiješ šta sam htjela reći.
Ovo što si odeslila i što šutiš - neće popraviti stvar. Barem ne dugoročno.
Vi morate sjesti i razgovarati.
Šta su razlozi čestih prepirki?
Zašto dolazi do toga?
Možda je najbolje potražiti pomoć stručnjaka - zašto ne?!
Jer banalni razlozi su kao tiha voda.....prije ili kasnije sruše brdo.

Zajedničko domacinstvo sam napustila jer mi je bilo nelogicno zivjeti sa osobom koja insistrira na razvodu, zasto onda živjeti skupa samo da mu kuham i perem??
E to bas nije ok.user posted image
Nikad ama bas NIKAD ni pred kim nisam rekla da je problem samo u njemu, ali ja sam ta koja je smatrala da se MOŽEMO promjeniti i potruditi oboje i kaž potraziti strucnu pomoć oboje , a on je smatrao da nema nade i da je sve to samo privremeno "kao i svaki put kad se dogovorimo"....
Eto to je ukratko...hvala sto mislis na nas , svi tvoji zakljucci su na mjestu al vjeruj ja sam i poslije razlaza 2,3x trazila sastanak, razgovor al svaki put je bio isti zakljucak njegov : RAZVOD je najbolje moguće rješenje....
Nije ni to lako al bolje nego ovo bla,bla...user posted image
Znaci imala sam volju svo vrijeme pa i do skoro sada zaista nemam, jer jebuser posted image ...sve ako njemu poslije skoro mjesec nije jasno, ako njegovi za unuku nisu pitali mjesec, i ako nije vidio kakav je samački zivot i kako je vidjati djete kad ti drugi odredi a ne kad ti zelisuser posted image
Navodno je skupio dokumente i sutra predaje u socijalno pa i neka, ili će doci pameti kad vidi sta Razvod usvari znaci ili će se definitivno sve ovo okončat pa ce preuzeti svoju odgovornost i obaveze, sve je u Božijim rukama...

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 328
10.6.2010 9:13:39   
hanabanana
Zajedničko domacinstvo sam napustila jer mi je bilo nelogicno zivjeti sa osobom koja insistrira na razvodu, zasto onda živjeti skupa samo da mu kuham i perem??
E to bas nije ok.user posted image

Naravno da to nije ok, ali ovo govorim iz čisto pravnih razloga.
On sada kao razlog razvoda može da navede da si napustila zajedničko domaćinstvo.  ( napuštanje bračnog druga )

Po tvojoj priči on je tako isljučiv jer vidim da je odbio bilo kakvu mogućnost za nastavak zajedničkog života. Ili ti razlozi nisu toliko " banalni " ili ih je bilo previše pa se čaša prelila.
Nije svakako ni bitno šta je u pitanju, ali ako on misli da je razvod najbolje rješenje, bit će da je on odluku već donio. ( rekla bih i puno prije nego ti je saopštio )

Ne mogu reći da sam iznenadjena postupkom njegovih roditelja, nekako mi je to kod nas kao dio folklora. S druge strane koliko žena laka srce daje mogućnost vidjanja djece sa porodicom bivšeg bračnog druga?!
Što je opet - dio folklora.

Ako je kod vas stanje takvo kako jeste, sada treba napraviti drugi korak - ona najbitnij. Dogovoriti se o načinu daljeg odgoja dijeteta.
Emocije staviti na stranu, ako treba poslije napraviti wood-u lutko, ali sada misliti isključivo i jedino na dijete i ono što je najbolje za dijete.
Ja ne znam kakav je on otac bio, ali nastojte dogovoriti način daljeg života i odgoja dijeteta jer njena psiha je bitnija od vas dvoje skupa.
Sretno!!

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 329
10.6.2010 22:19:58   
sarayka
Naravno da može navesti kao razlog "napustanje zajedničkog doma" ali isto tako je istina da sam to uradila poslije njegovog ponavljanja da on misli da je potrebno da se razvedemo (više puta) i to pred mojim i njegovim ocem...
Nebitno je to. Meni razlozi tog tipa su smjesni jer svaki ce soc.radnik njega uputiti na sastanak kod bračnog savjetnika ili oboje jer nisu tesko povrijeđeni bračni stubovi (alkohol,, kocka, prevara ili fiz.matretiranje) tako mi je bar kolegica rekla koja je prosla kroz to.
TI kazes nisu te iznenadili njegovi roditelji...mene jesu zaista, nemogu da vjerujem da je npr.moja zaova koja je i sama razvedena i ima curicu kao moja L,  cesto u isto vrijeme kad i ja online na FB i nema zelju da pita za bratičnu, ne za mene user posted image Ma to je meni fuj. al valjda covjek polazi od sebe pa zato se začudi kod ovakvih stvari...
Meni je sad nebitno sta ce biti, ako je dovde doslo onda nije ni vrijedilo izgleda user posted image

ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 330
10.6.2010 22:27:09   
Mirkica
sarayka ti si jaka i hrabra zena i ja nebih drugacije odradila u tvojoj situaciji osim sto bih ja njega izbacila iz zajednickog doma pa neka se on potuca a ja bih sjedila u svom domu sa svojim djetom kada je vec htjeo razvod neka snosi i posledice

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 331
10.6.2010 22:35:20   
sarayka
IZVORNA PORUKA: Mirkica

sarayka ti si jaka i hrabra zena i ja nebih drugacije odradila u tvojoj situaciji osim sto bih ja njega izbacila iz zajednickog doma pa neka se on potuca a ja bih sjedila u svom domu sa svojim djetom kada je vec htjeo razvod neka snosi i posledice

On nema gdje ovdje jer inače nije iz Sarajeva, vec iz grada 250 km udaljenog gdje mu je i sada sva rodbina, dosao je kad smo se uzeli.
Tako da sam ja krenula tom logikom a u huji mi nije palo na pamet ni drugo user posted image
Zato i govorim da me cudi ponasenje njegovih roditelja koji izgleda vise vole da im je sin sam u tudjem gradu pa kontaju jel mogao skuhati i oprati (na ruke user posted image )  (za ovo vrijeme pouzdano znam da mu niko nije dosao pa ni besposlena sestra da mu pomogne par dana nesto) jel izasao pa pod alkoholom vozio itd nego da je sa svojom porodicom, a ponavljam da smo imali ne savrsen al korektan odnos skroz...
Ma uzas vala svakom je i Bog dao da bude roditelj user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 332
10.6.2010 22:40:34   
milenium
"Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. Umire jer joj ne znamo obnoviti izvor. Umire od sljepoće, pogrešaka, izdaje. Umire od bolesti i rana; umire zbog dosade, gubitka svježine i sjaja."

obnovite joj izvor!user posted image dok još nije prekasno.
porazgovarajte,nemojte donosit odluku ako ćete se zbog nje poslije kajati.

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 333
10.6.2010 22:43:57   
sarayka
IZVORNA PORUKA: milenium

"Ljubav nikad ne umire prirodnom smrću. Umire jer joj ne znamo obnoviti izvor. Umire od sljepoće, pogrešaka, izdaje. Umire od bolesti i rana; umire zbog dosade, gubitka svježine i sjaja."

user posted image user posted image

Za ljubav je potrebno dvoje draga i samo zajedno se izvor obnavlja, nas to i sama ... user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 334
10.6.2010 22:44:22   
mamaajna
ma pusti ljude samo lagano ma nije jedini.rodbina mog bivseg muza vec 6g nije nazvala,obisla i vidjela djete.razmisli dobro.mozda je bolje sad da se razidzete nego da se pomirite pa da njemu opet dune za koju godinu da se malo razvede.misli na djete,lakse ce prebroditi dok je manja,sta ce biti kad udze u pubertet.....

sada imam divnog muza i idealan brak,prihvatio je moje djete ko svoje i imamo malu bebicu....iza svake poteskoce Allah salje olaksanje

nije sve crno ,samo nedaj da te prave budalom

ti zasluzujes odraslog muskarca a ne derle

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 335
10.6.2010 22:48:53   
milenium

Za ljubav je potrebno dvoje draga i samo zajedno se izvor obnavlja, nas to i sama ... user posted image

pa zajedno,da.valjda postoji razlog zbog kojeg si se njega i zaljubila.
ne poznajem te,ali nekako mi žao ,jer kažeš da nije alkohol,kocka,ne zlostavlja te,ne maltretira.tidži ti je napisala da svi imamo krize u braku ,samo je razlika u tome da su neki slabi na to a neki jaki.zašto vi ne bi bili ti jaki?!

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 336
10.6.2010 22:53:45   
acudesa
Srajka, ima li ikakve šanse da probate to prevazići...budi iskrena prema sebi, stavi se i u njegovu poziciju...mislim, ja koliko sam te kroz forum upoznala-nemaš mane, ali ipak, mislim da odnos u braku grade dvoje ljudi...iz moje perspektive-mogu se braniti koliko hoću, ali realno, za dosta svađa u mom braku i ja sam krivac (možda ponekad i nesvjesni)
radi djevojčice kojoj niko ne može nadomjestiti njegovu ljubav-pokušaj sve što možeš..ako je on naveo za razlog prepirke: sjedite i razgovarajte, otklonite komunikaciju koja vam očito crpi energiju, nađite uzrok sukoba ( netolerancija, nepoštovanje, nepovjerenje, ...) i riješite to bez "prepirki" nego realno, kao zrele osobe...
ne bih se htjela miješati u tvoj brak, ali vjeruj mi, žao mi je vaše djevojčice...znaš li ti, sarayka, koliku traumu razvod izazove kod djece...u svakom pedagoškoj knjizi o djeci imaš kao specifičnu situaciju "dijete razvedenih roditelja"...posebno cijelo poglavlje...mislim da ona maca treba vas oboje...molim te, daj sve od sebe da vaš brak uspije...naravno, ovo sve je moj stav, i možda imam pogrešnu percepciju situacije, možda je on zauzeo takav stav-da nema šanse nizašta...ali on mene ne zanima, ti me zanimaš i tebi govorim iskreno i prijateljski...
ne ljuti se na otvorenosti, ne znam drukčije

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 337
10.6.2010 22:56:15   
sarayka

pa zajedno,da.valjda postoji razlog zbog kojeg si se njega i zaljubila.
ne poznajem te,ali nekako mi žao ,jer kažeš da nije alkohol,kocka,ne zlostavlja te,ne maltretira.tidži ti je napisala da svi imamo krize u braku ,samo je razlika u tome da su neki slabi na to a neki jaki.zašto vi ne bi bili ti jaki?!

Očigledno nisi procitala gornje postove al ne krivim te svakako ih je puno jer vas peglam user posted image
Zajedno je kljucna riječ ali u nasoj situaciji nema NJEGA...on ne daje prostor za razgovor pa i ne insistiram ni ja višeuser posted image
Mi nismo jaki jer on nema volje i snage pa onda ni ja...
Nemoj me zaliti jer svaku noć kad legnem s svojom curicom iznova se sjetim koja je ljubav jedina iskrena i bezuslovna user posted image user posted image
Pusaauser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 338
10.6.2010 23:00:20   
milenium
pročitala sam bila sve,ali nije od kamena,ja bi ga svezala za stolicu dok me ne saslušauser posted image možda mu je to prolazna faza.a kako ćemo to znat ako ne prođe neko vrijeme...ne znam...u svakom slučaju sve najbolje ti želimuser posted image user posted image

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 339
10.6.2010 23:02:03   
mamaajna
ma sta ste navalile na nju,ko da ona nece.....ubit ce te zenu u pojam...stvoriti osjecaj krivice radi kretena....

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 340
10.6.2010 23:05:13   
Anoniman
Je li problem da nam kažeš oko čega ste se svađali, da vidimo možeš li napraviti pokušaj pomirenja ako te stvari riješite?

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 341
10.6.2010 23:07:30   
sarayka
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Srajka, ima li ikakve šanse da probate to prevazići...budi iskrena prema sebi, stavi se i u njegovu poziciju...mislim, ja koliko sam te kroz forum upoznala-nemaš mane, ali ipak, mislim da odnos u braku grade dvoje ljudi...iz moje perspektive-mogu se braniti koliko hoću, ali realno, za dosta svađa u mom braku i ja sam krivac (možda ponekad i nesvjesni)
radi djevojčice kojoj niko ne može nadomjestiti njegovu ljubav-pokušaj sve što možeš..ako je on naveo za razlog prepirke: sjedite i razgovarajte, otklonite komunikaciju koja vam očito crpi energiju, nađite uzrok sukoba ( netolerancija, nepoštovanje, nepovjerenje, ...) i riješite to bez "prepirki" nego realno, kao zrele osobe...
ne bih se htjela miješati u tvoj brak, ali vjeruj mi, žao mi je vaše djevojčice...znaš li ti, sarayka, koliku traumu razvod izazove kod djece...u svakom pedagoškoj knjizi o djeci imaš kao specifičnu situaciju "dijete razvedenih roditelja"...posebno cijelo poglavlje...mislim da ona maca treba vas oboje...molim te, daj sve od sebe da vaš brak uspije...naravno, ovo sve je moj stav, i možda imam pogrešnu percepciju situacije, možda je on zauzeo takav stav-da nema šanse nizašta...ali on mene ne zanima, ti me zanimaš i tebi govorim iskreno i prijateljski...
ne ljuti se na otvorenosti, ne znam drukčije

Moja acudesa nemam se sta ljutiti, ti si dusa user posted image i hvala vam svima sto svoje prste trosite pišući na ovoj temi...kao sto sam maloprije rekla puno je postova pa me nista mogli razumjeti , ukratko :
* JA sam ta koja u startu nije bila za ovo več za prevazilazene problema pa cak i uz strucnu pomoć
* JA sam ta koja je govorila da trebamo pokusati radi curice jer razlozi nisu teski
* JA sam ta koja je i nakon razlaza potencirala 2,3x sastanak da vidim "jel siguran u ovo"
* JA sam ta koja je priznala da niko nije savrsen kao sto si rekla pa ni ja i priznala svoje greske sa naglaskom da imam Volje da promjenim ono sto nam pravi loše situacije

Sve to sam Ja i još mnogo toga , a ON je zbunjen, plače radi Lamije, prkosan , "niko nezna kako mu je", na momente nostalgican ali lijen i bez volje za popravak situacije jer "vrijeme ce uciniti svoje, i ovo je bolje za sve troje"...
Stavr je u tome sto nemam elana vise da se borim, nije brak za samo jedno, ako njegov ponos ili uticaj okoline pobjedi ljubav i odnos prema porodici i djetetu onda ovo nije ni vrijedilo od starta jer "nema nazor života".

PS: ako cemo iskreno ja bih imala puuno vise stvari za zamjerku od njega ali zaista nije za pricu , ali sam sve to stavila u stranu kao sitnice jer mi zene smo ko mazge svasta imamo snage pretrpiti....

< Poruku je uredio sarayka -- 10.6.2010 23:10:25 >

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 342
10.6.2010 23:08:49   
acudesa
Ja rekla šta sam mislila, a puno mi je lakše bilo napisati: Ma, ostavi kretena koji te ne cijeni, ne voli i šta ti ja znam...
Nadam se, sarayka, ustvari znam, da nisi lako povodljiva osoba i da ćeš od naših 100 postova zaključiti, ipak, šta je za tebe najbolje i pustiti da te neki postovi stimuliraju na postupke za tebe najprihvatljivije, a neke ćeš ignorisati...
ja ti želim da se ta situacija riješi onako kako je najbolje za tebe i bebaru, od srca

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 343
10.6.2010 23:08:58   
milenium

Nemoj me zaliti jer svaku noć kad legnem s svojom curicom iznova se sjetim koja je ljubav jedina iskrena i bezuslovna user posted image user posted image
Pusaauser posted image

nemoj mi zamjerit,ja radi djeteta,nekako mi žao.vjerujem da je svakome žao.ali eto šta ćeš ljudi smouser posted image

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 344
10.6.2010 23:16:23   
acudesa
Sarayka, pretpostavljala sam.
Ja bih ti još samo željela reći jednu stvar:
sve smo mi ovdje dobronamjerne i želimo ti pomoći, ali koliko smo u mogućnosti-to je upitno.
Jeste li išli bračnom savjetniku: kako bi on reagovao na to, da mu predložiš?
Možeš ti i sama otići, ustvari ti savjetujem da odeš i razgovaraš sa ljudima koji cijeli život slušaju slične priče i znaju dati veoma dobar savjet i prodrijeti u srž problema....ljubim te

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 345
10.6.2010 23:27:12   
sarayka

Acudesa, znam da ste dobronamjerne i vasa velika uloga je sto me saslusate i date svoje misljenje ma kakvo da je, na tome vam neizmjeno hvala...user posted image user posted image
Vidi, kako mi je kolegica rekla koja prolazi kroz slicnu stvar pa pri predavanju zahtjeva za razvod podnosioca zahjteva (a to je ON) odmah pitaju jesu li bracki partneri isli kod br.savjetnika, ako nisu to je prvi korak nakon toga idu sastanci u soc.sluzbi i to najmanje 3 tek na kraju se ide na sud jedno ročiste i kraj...
Kako mi je ona pricala ako je slucaj kao kod nas gdje jedan partner želi rastavu a drugi ne ti sastanci su obavezni jer je njima u cilju da se partneri pomire ako je razlog ove npr. prirode (kod nje je recimo u pitanju alkoholizam i sada ide na 3 sastanak i od marta joj to traje), ako oba striktno insistiraju na razvodu to se jako brzo zavrsi ....
Tako da on treba da preda taj zahtjev ako već nije danas i bit cemo pozvani pismeno na 1.sastanak. ja cu pustiti da to ide tim tokom jer ga to može natjerati na razmisljanje (ili ne?!) , soc.radnica kaze da muski pogotovo tek kad vide posljedice svega od vidljanja dijeteta,odgoja ili alimentacije "dodju pameti" jer ih realnost pljusne u lice.
Uh tako dug postt user posted image Sorry al moram vi ste moje najbolje drugarice (poslije Lamije naravno) user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 346
10.6.2010 23:38:17   
acudesa
E, to nisam znala, baš mi je drago da i ova država radi nešto korisno
mislim da će ga to dozvati pameti...nadam se..ako se predomisli i pokaje-nemoj ga kažnjavati za sve što je radio-bilo prošlo

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 347
10.6.2010 23:41:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamaajna

ma sta ste navalile na nju,ko da ona nece.....ubit ce te zenu u pojam...stvoriti osjecaj krivice radi kretena....

Nemoj tako.....
Ovo što se njima dešava su "banalne" stvari da bi se tek tako pustilo! Uopšte nemaju ozbiljnih problema.
Imam osjećaj da je saraykinom mužu nalatio nekakv period kad ni sam ne zna šta bi user posted image  A zar nam svima nekad ne naleti? Ja sam takav tip da ja to ne bih tako olako sve prepustila. Ok je pustiti ga jedno vrijeme a onda, što reće milenium, svezala bih ga ali bi, sigurna sam, izvikla iz njega pravi razlog. Ako ga nema, i ako bi i dalje tvrdio da je sve pod kontrolom al eto č''oek bi se malo razveo, ahaaaaaa, ne, ne mislim
da bih dala sve, ama baš sve da se taj brak uspije održati.
Svi imamo krize u životu, ali su sve one i prolazne i čovjek treba iscrpiti maximum iz sebe da ne bi došao u situaciju da nekad sebi prigovori da je sve olako prepušteno slučaju. Ali nismo ni mi, odrasli, više tu toliko "bitni" koliko su oni mali životi oko nas.
Ne znam, možda nisam u pravu ali ja sam toliko luda za svojim mužem user posted image user posted image  da ne bi on tek tako uspio izaći iz našeg života. Ne kažem da bih išla u krajnost ali sigurno da bih na kraju bila na čisto sama sa sobom u onoj jesam li sve, što je do mene, pokušala i da li je stvarno došao kraj zajedničkom životu.

< Poruku je uredio enisa_sara -- 10.6.2010 23:42:00 >

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 348
10.6.2010 23:47:16   
Anidae

Acudesa, znam da ste dobronamjerne i vasa velika uloga je sto me saslusate i date svoje misljenje ma kakvo da je, na tome vam neizmjeno hvala...user posted image user posted image
Vidi, kako mi je kolegica rekla koja prolazi kroz slicnu stvar pa pri predavanju zahtjeva za razvod podnosioca zahjteva (a to je ON) odmah pitaju jesu li bracki partneri isli kod br.savjetnika, ako nisu to je prvi korak nakon toga idu sastanci u soc.sluzbi i to najmanje 3 tek na kraju se ide na sud jedno ročiste i kraj...
Kako mi je ona pricala ako je slucaj kao kod nas gdje jedan partner želi rastavu a drugi ne ti sastanci su obavezni jer je njima u cilju da se partneri pomire ako je razlog ove npr. prirode (kod nje je recimo u pitanju alkoholizam i sada ide na 3 sastanak i od marta joj to traje), ako oba striktno insistiraju na razvodu to se jako brzo zavrsi ....
Tako da on treba da preda taj zahtjev ako već nije danas i bit cemo pozvani pismeno na 1.sastanak. ja cu pustiti da to ide tim tokom jer ga to može natjerati na razmisljanje (ili ne?!) , soc.radnica kaze da muski pogotovo tek kad vide posljedice svega od vidljanja dijeteta,odgoja ili alimentacije "dodju pameti" jer ih realnost pljusne u lice.
Uh tako dug postt user posted image Sorry al moram vi ste moje najbolje drugarice (poslije Lamije naravno) user posted image user posted image

Pozz sarayka, imas i od mene svu podrsku... I takodje ti cestitam na hrabrosti... Podsjecas me na mog muza sa svom tom svojom snagom i borbom za brak i ja se licno uvijek divim takvim ljudima, i tezim da i sama jednom postanem tako izdrzljiva...
Kolegica te dobro informisala (to znam jer sam skoro igrom slucaja naisla na fasciklu punu papira od mojih roditelja koji su se nazalost razveli davno)... Uglavnom, ne ide to tako glatko kosto tvoj muz zamislja... Pukne ga u glavu i sve se rijesi... Ipak to nije zabavljanje vec BRAK a on mi se cini malo neozbiljan kad misli da se sve tako lako rjesava... Moji su se razvodili oko godinu i po, isli neznam ni ja koliko puta na te razgovore (nisam sve citala, prebolno je ipak), pa onda sud itd...itd... KOliko ce ga to sad natjerati na razmisljanje to neznam jer neznam kakvi su problemi u pitanju i kakav je on kao osoba ali, ako nista, opet kazem, vidjece da ni razvod nije mala stvar... I upravu si potpuno oko svega jer i moje je misljenje da ti razgovori bas i sluze da se osobe preispitaju,da ne budu brzoplete jer svugdje ima problema (ko kaze da nema laze vala) ali mozes zamisliti koliko bi se brakova tek tako raspadalo (zbog sitnica) da se tako lako udaje i razvodi user posted image
Opet kazem postupas pametno i zaista te podrzavam od rijeci do rijeci, a posebno jer si svoju djevojcicu sklonila od svega... Ispravno si postupila sto si otisla od njega jer ni ja nebi dozvolila da me neko ponizava i da neda sa sobom pricati... Svaku tvoju zrtvu sad tvoja ce djevojcica jednog dana cijeniti, to ti kazem po sebi i svojoj mami user posted image

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 349
10.6.2010 23:57:04   
sarayka
Anidae hvala ti ...
Zaista sam dala sve od sebe ali kao jedan od razloga za njegovo ponasanje je da mislim da on nije nasao nikoga ko bi ga ovako saslusao i savetovao kao vi mene , i možda je bas potrebna ta treca osoba (u ovom slucaju psiholog ili soc.radnik) jer se stvari drugacije gledaju kad ih cujete iz tudjih usta.  Pogotvo ne pristrasnih osoba.
To on nema u svojim roditeljima i sestrama...

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *