acudesa
|
Postovi prebečeni sa srodne teme: IZVORNA PORUKA: Ben 10 Ako ima slična tema ,ja je ne nađoh ,spojite... Elem ,imam lud komšiluk,sve luđe od luđega... Inače živim u prizemlju,komšinica sa 3 sprata 10 puta dnevno plače balkon.MM je zamolio njenu unuku da malo smanje jer nemogu otvoriti balkona da me ne zalije voda.Nije mi ni voda važna nego što imaju psa i on piša na balkon i one to speru. Neki dan mokrača čista kaplje ,dijete mi na balkonu...odem i zamolim je ,ona me napadne.Inače njih 3 žive.nena ,majka i unuka,ni sakim u zgradi ne komuniciraju,kaka su sastanci ne izlaze,nikakav kontakt,ova mala i nešto i kontaktira ,a stare dvije ni sakim. Dođe mi na vrata prije 3 dana unuka i kaže ona je išla kod rođaka advokata ,i sve će doći na sud ako zovnem inspekciju,jer sam prijetila sa inspekcijom.Raspravljale smo tu jer njoj nije jasno kako mene zalije voda ,kako kada kapa po čitav dan ko iz kabla,samo sipa.Ona kaže da izvodi psa dva puta da mokri vani i to mu je dovoljno ,ja mislim da nije ,ostatak se popiški na balkon .Na kraju sam joj rekla da ću pokupiti tu vodu u čašu i odnjeti na analizu da vide da je mokrača.Rekla mi je da Ako je budem tužila da je na njoj pas i sve što se njega tiče ide preko nje ,a za plakanje balkona ,to radi njena nena ,ona nema ništa...prebacuju jedna na drugu.Na kraju toga razgovorasam joj dala br,tel da me bar nzove da će politi da zatvorim prozor. Pravim maloprije pitu ,malac se igra ,sve otvoreno nemogu se zakapijati u kući na ovakvoj ljepoti ,ono opet prska.i ja joj na interfon kažem jeli vam treba pismena molba da prestanete,ona stara opet osu paljbu ,ko kako mi prije nije smetalo,smetalo mi je ,ali nisam toliko vremena provodila kući jer sam radila i nisam dijete malo imala koje nemogu svezati da ne izađe na balkon... Neznam šta da radim.... IZVORNA PORUKA: koka i po Nezahvalna situacija,totalno.Neznam šta bih ti savjetovala jer i sama kažeš da je baba ihihi.Ja sam imala problema sa komšilukom tačnije sa jednom komšinicom koja baš i nije sasvim svoja.Dvije godine sam se borila s njom da riješi svoje kupatilo jer je meni stalno od nje kvasilo zid.Ja dovodila majstore da popravljaju,ona neda ući u stan,prijetila joj inspekcijom i opet ništa.Na kraju sam probala na ovaj način.Jedan dan joj otišla i lijepo je zamolila da pusti majstora u stan i da sve troškove po običaju snosim ja.Ona pristala.Majstor je došao razvalio joj kupatilo i našao kvar.Caka je bila u tome da je ispod njene kade sva nečistoća išla na moj zid od trpezarije i kupatila,tako da je na kraju toliko smrdilo da se u kuću nije moglo ući.Ja kupila novu kadu,nove cijevi za spajanje,platila majstoru ruke,kupila oštećene pločice,dovela i platila keramičara da sve dovede u red.Da bi na kraju moja kona rekla da u njen stan ubuduće mogu ući samo sa sudskim nalogom.A lude li žene.Hvala Bogu ona se odselila i nemam više problema. IZVORNA PORUKA: Hanady RR nazovi eko policiju... pitaj njih... ako si u zgradi imate li kućni savjet i predsjednika...jeli dotična krši pravila ponašanj itd. sama taj porblem rješiti nećeš moći...čini mi se da tu dolazi do forsiranja i bezobrazluka...a opet najbolje ćeš rješiti problem sa nadležnim institucijama. IZVORNA PORUKA: koka i po Ma dabogda Hany da ona to riješi putem kućnog savjeta i predsjednika.Ovu moju ludaru niko ni za šta nije mogao nagovoriri a čini mi se da i ova "Gospodža sa kučetom" nema pojma o kućnom rerdu i životu u zgradi. IZVORNA PORUKA: veeseelaa ja bi kupila dug šlauf, tako da može iz tvog stana da dobaci do njenog, ustala bi oko 2 - 3 il pred zoru, montirala šlauf i nalila joj toliko vode na ulazna vrata da bi se za glavu uhvatila kad se probudi Naravno sve uz pomoć tm ko je brži nek ide do njenog stana, prozoveš ga na mob pusti vodu, prozoveš ga ponovo ugasi je hahahha dohakala bi joj ja a nakon toga bi joj rekla šta ćete gospođo dešava se, vi probleme imate te vrste a ja s vašim balkonom... ajde da to više ne radimo Ako zovne policiju pravi se luda, reci da je baba pukla Opet ponovi par puta pa će valjda mućnuti glavom i vidjeti da isto nigdje ne vodi IZVORNA PORUKA: Hanady RR Moja porodična kuća u kojoj živi moja mama sada je u dupleksu pravljena...ljudi iz tog dupleksa vani su a ratna dešavanj dovela su nam nove komšije... pukla im je cijev na strani kuće koja polovinom graniči sa našom...njihova vrijdna snaha prala je ručno veš baš u toaletu koji je slao vodu u maminu spavaću sobu. pokušali smo razgovorom...svekar je fol ružio snahu...al ono kao ja ću tebe ružiti a ti samo radi svoj posao...kada sam vidjela da je vrag odnio šačlu...pozvala sam policiju radi narušavanja moje imovine...donijeto je rješenja da plate kaznu radi uznemiravanja, pozvali odovod da im isključi vodu dok se kvar ne otklon...i tako je i bilo. na kraju sam ja radi dobrih odnosa jer još su živjeli tu platila tu kaznu za njih jer sam ja lično pozvala policiju...ali su oni popravili svoje cijevi. eto oni su odselili ali i dan danas moja mama je sa njima u finim odnosima i posjećuju se. IZVORNA PORUKA: koka i po na kraju sam ja radi dobrih odnosa jer još su živjeli tu platila tu kaznu za njih jer sam ja lično pozvala Ništa bez našeg novčanika