Okarica
|
IZVORNA PORUKA: Dida79 IZVORNA PORUKA: teacher75 uh, evo i mene sa izvjestajem... prvo sam otisla do poste da platim i da uzmem cips. isprintala sam podatke sa mup-ove stranice- kako popuniti uplatnicu, medjutim onaj ziro racun koji stoji uz unicredit banku ne valja, promijenili su ga, tako da sam morala kupiti i popuniti 2. uplatnicu. onda sam otisla na salt_er cips-a, pogledali na kompjuteru rekli da lana nije prijavljena! sto miej bilo pravo cudno, jer ima rodni list, ali su mi objasnili da je prijavljena kod maticara ,ali ne u mup-u. tako da sam otisla kuci po drzavljanstvo, jer ga nisam imala sa sobom. srec, kuci sam imala jedan primjerak. povela sam lanu u mup iza 2 sata. na svakom salt_eru je bilo vise od 10 ljudi, uzas, obzirom da u prosjeku na svaku osobu ide 5-10 minuta. lana je u pocetku bila mirna, nakon 45 minuta naravno dodijalo i djetetu, guzva,vruce, a vec i ogladnila i pospana izvadih je iz kolica pa se malo smirila. nakon jos nekih 10 minuta dodjosmo konacno na red. e sad, valjalo je uslikati, vec nervozna. srecom, uspjeli smo je nekako smiriti. malo je tesko drzati bebu u polozaju za slikanje, morate joj cuvati rucice da ih ne dize a dok je drzite, ne smije se vidjeti vasa ruka. fotograf ima neku igrackicu, pa mase njom da zabavi bebe. nakon par pokusaja, uspio ju je uslikati, mada joj je faca bila malo uplakana. jedva smo cekale da se docepamo izlaza.jos jedna stvar, tacno je da se moze uplatiti u mupu u trafici, ali su se valjda danas zbog 1. maja ranije razisli, pa su ljudi koji su mislili tamo uplatiti morali ici u banku ili postu, pa se vracati nazad. sreca, pan as to nije zakacilo. pravo sam umorna, ukupno smo cekaleo ko sat vremena, ali je bas bilo stresno. lana je zaspala u kolicima cim smo napustile mup! Teacher pa ti si danas bila u MUP i ja sam te vidjela samo nisam bila sigurna jesi li to ti ili sam polupala loncice.Ja sam bila u redu do prozora a ti u sljedecem. I mi smo se pravo namucili ovo nam je danas drugi dan bio.Juce smo tamam dosli na red kad kazu ne rade vise a cekala sam 1.30 min.Tako da sam danas morala ponovo ali nema veze vazno je da je sve zavrseno Ja idem već nekoliko dana. Svaki put je neki problem, ili je pao sistem ili ne rade. Juče smo došli na red i gospođa je rekla da je kraj radnog vremena. Poludjela sam. Rekla sam im kako su revnosni kad treba ispoštovati kraj radnog vremena, a to što ne rade pet sati u toku dana, to je viša sila. Službenica glumi žrtvu i kaže mi kako je najlakše izderati se na njih. Jadni oni. Ova država je fujjjj. Trebaš sa malim djetetom stajati dva sata u onoj zagušljivoj, smrdljivoj prostoriji. Sramota! Pa zar nisu mogli obezbijediti neki šalt_er za djecu od 0-3 ili bar uvesti najavu telefonom. Znate i sami da je nemoguće tako malom djetetu objasniti da treba čekati u redu, a da ne govorim o drugim stvarima. Ne znam kako imaju obraza vratiti ljude sa djecom tačno u 1''h. Samo smo mi i još jedan čovjek sa djecom ostali. Da ne pričam da toj gospođi treba skoro 15 minuta da završi sa jednom osobom. Ništa u ovoj državi nije kako treba. Izvinite što sam ovdje ispoljila svoju frustraciju, ali još uvijek sam pod stresom od juče. Pa ne mogu da shvatim da nisu u stanju da budu ljudi, ako ništa drugo. Nisam pametna kad je najbolje otići. Juče smo otišli u 15h pa nismo stigli na red. Ovih dana idemo u 9h, ali im tad ne radi sistem sve do 11h, itd, itd, .... Da ne bih dalje širila negativnu energiju, pozdravljam vas i želim da izvadite pasoš bez problema.
< Poruku je uredio Okarica -- 7.5.2010 9:24:36 >