Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Posto se i ja na neki nacin spremam za vantjelesnu interesuje me zasto sve vi cure ostajete i radite ih u BIH ili u Zg.Ja trebam iduci mjesec na konsultacije kod dr. Vlaisavljevica u Maribor pa zato vas ovo pitam.
Ja lično idem u Tz iz više razloga : 1. uspješnost mojih prijateljica,ali i uspješnost još nekih trudilica 2.zašto ići u Maribor,ako tim iz Maribora dolazi u Tz ( dr. Reljič i biolog Mojca,ne znam ko je treći-zaboravih,ali ima stranica ) 3.blizina,a i cijene su skoro iste Tebi mila,SRETNO !!!Cmokić.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.5.2010 8:47:27 >
Ja lično idem u Tz iz više razloga : 1. uspješnost mojih prijateljica,ali i uspješnost još nekih trudilica 2.zašto ići u Maribor,ako tim iz Maribora dolazi u Tz ( dr. Reljič i biolog Mojca,ne znam ko je treći-zaboravih,ali ima stranica ) 3.blizina,a i cijene su skoro iste Tebi mila,SRETNO !!!Cmokić.
Da se nadovezem.... 1.O uspjesnosti ne mogu da govorim jer sam nova u svemu ovome 2.Tim iz Maribora i Ljubljane dolazi kod nas ali postoji dosta stvari pored tima koje se moraju poklapati.Iskreno nemam dobro iskustvo sa nasim doktorima,tako da smatram da ako nista drugo u Sloveniji imaju bolje labaratorije. 3.Sto se blizine tice slazem se ali opet koliko sam cula u Maribor odes samo na sam zahvat nekih 7 do 10 dana.Ostalo sve radis kod svog doktora
Kako god bilo ja nam svima zelim sto prije postanemo na ovaj ili onaj nacin kod ovog ili onog doktora.
Na kraju ispade neprohodni jajovodi, a to potvrdio nakon laparoskopije isti dr koji mi je 2004 radio hsg i rekao da je sve prohodno. Najgore je sto sam nakon hsg-a radila 3 inseminacije kod dr. Da je pameti do kadije kao od kadije, drugacije bih sada. Eto borim se....
nije to do doktora, nego do metoda i vremenskog razmaka kad su rađene pretrage HSG je nepouzdanija metoda od laparoskopije , a osim toga rađen je prije 6 godina, a u međuvremenu su se mogli začepiti jajovodi ako si imala hlamidiju, upalu slijepog crijeva ili neku drugu infekciju
Da se nadovezem.... 1.O uspjesnosti ne mogu da govorim jer sam nova u svemu ovome 2.Tim iz Maribora i Ljubljane dolazi kod nas ali postoji dosta stvari pored tima koje se moraju poklapati.Iskreno nemam dobro iskustvo sa nasim doktorima,tako da smatram da ako nista drugo u Sloveniji imaju bolje labaratorije. 3.Sto se blizine tice slazem se ali opet koliko sam cula u Maribor odes samo na sam zahvat nekih 7 do 10 dana.Ostalo sve radis kod svog doktora
Kako god bilo ja nam svima zelim sto prije postanemo na ovaj ili onaj nacin kod ovog ili onog doktora.
U Mariboru za iste novce rade i smrzavanje embrija, tako da ako nB ne uspije, povoljnije i za zdravlje i za novčanik je vratiti se za mjesec ili dva i ponoviti transfer, bez pikanja i većih troškova.
evo mene opet posle duže vremena planiram da nazovem dr.Balić ali još sam pod nekim stresom pa malo odugovlačim prošli sam IVF radila i septembru prošle godine pa sad se ponovo pripremam zna li neko kad imaju termini u ovoj godini.
Mila,sad " se čuvam " -malo crnog humora,pijem kontracepciju,čim dođe uraditi hormončiće i na osnovu njih ćemo skontati da li je bolje u julu ili septembru. Čuvam fige,javi kako je bilo kod dr.
Hvala za odgovor, samo se i dalje trudi. Ja sam tek na pocetku procesa, tek sam saznala (nakon HSG-a) da imam jako, jako malu mogucnost zaceca pripodnim putem. Moja doktorica mi je preporucila da jos par mjeseci pokusamo onako (kao ucinak HSG-a vidi se do 3 mjeseca) i trenutno pijem utrogestan, a ako ne uspije onda ICIS (sorry ako nisam dobro napisala, jos sam pocetnik).
Ja sam se psihicki pripremila na vantjelesnu jer vec dugo imam problema sa jajnicima. Imam 32 godine, muz 37. Njegovi nalazi su OK.
Imam opciju dr. Balic ili dr. Hajder, zato sam pitala za iskustva.
Posto se i ja na neki nacin spremam za vantjelesnu interesuje me zasto sve vi cure ostajete i radite ih u BIH ili u Zg.Ja trebam iduci mjesec na konsultacije kod dr. Vlaisavljevica u Maribor pa zato vas ovo pitam.
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
andjela vjerovatno jer se dugo ceka na Maribor... koliko dugo si ti cekala na protokol u Mariboru od slanja dokumentacije?
Draga moja mogu ti reći da je tvoj izbor klinike a i samog doktora genijalan. To što Relji dolazi u Tuzlu to je samo polovica tima iz Maribora i trebate cure zapamtiti da tu tu nema dr. Boruta -biologa koji je isto tako važna karika ko i Vlaisavljević. Zato draga moja ti samo naprijed sačekaj svoje konzultacije u Mb i datum postupka, jer vjeruj mi sve se isplati a godina dana prođe brzo. To ti govorim iz vlastitog iskustva jer nakon godina i godina čekanja i lutanja po raznim klinikama u Hrvatskoj, trudnoću smo iz prve ostvarili u Mb kod dr. Vlaisavljevića. i sada sam u 17 tjednu trudnoće a usto da još napomenem da ima i 37,5 godina. Jednostavno tim u Mariboru je genijalan. Nemojte misliti da je ovo neka njihova reklama jer njima toga ne treba, i mislim da im u BiH a čak ni u hrvatskoj niko nije ravan, pogledajte malo njihove statistike. A i sama cijena postupka je ista ko u Tuzli ne pfeninga manje a imaju i zamrzvanje embrija.
Zato draga samo harbro naprijed vidjećeš da će biti sve ok.
pozdrav svima,nisam se dugo javljala pa da vam saopstim novinu (vec sam radila 5 van tj. oplodnji) 2puta wien, 2puta wels, jednom u bl. kod dr sibiljcic ali bez uspjeha nakon svih pokusaja odlucim u maribor ili cesku.posaljem emajl dr. u maribor i on mi odgovori da se dugo ceka na termin ako hocu da nazovem telefonski onda sam stupila u kontakt sa dr.maly u ceskoj u bruno. dobila sam odmah termin za sedam dana na razgovor sam otisla i pocela sa terapijom punkciju sam imala 12.4 a embrio transfea sam uradila 17.4 stimulacija je totalno drugacija od ostali, za 1.maj sam radila test poslije krv pozitivna vratitili su mi 2 embrio i oba dva su ostala tako da nosim dvojke puno srece svima
sidi cestitam ti !mogu misliti kako si sretna posle toliko pokusaja. ja sam nova na ovom forumu, ali vec 2godine pokusavamo. sad sam uradila drugi IVF. stavili su mi dva embriona i rekli su da su odlicni. u pocetku sam bila sigurna da sam trudna,ali kako vreme odmice sve vise sumljam hocu li videti !imam iscedak ali nije gust, grudi su mi jako malo osetljive pa neznam jeli to od estradiola i progesterona sto primam vaginalno? mene je stomak samo jedan dan boleo i prestao,imala sam mucninu jednom i to je prestalo . transver mi je bio 9.05 a test trebam uraditi 22.05. dali neko zna sta se desava sa BT,sad mi je 37.1 ova druga nedelja mi je postala vecnost. citam simptome ali neznam kad je IVF mozda su rezultat terapije? pomozite mi da izdrzim jos 3dana
ena da 22.05. ugledaš plus, a što se tiče temperature ona ti nije relevantna ako se koriste progesteronski dodatci.
Ništa nemoj da brineš, što se tiče simptoma, trudna sam skoro 5 mjeseci i nikakvih simptoma na početku nisam imala ( jedan dan me bolila krsta- u doba implantacije) i to je to.
Sidi čestitam od Ena ako Bog da biće 22.05. ...vjerujem da ti je svaki dan ko vječnost ali pokušaj se nečim zaokupiti jer nije još dugo iščekivanja ostalo