Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 2.3.2010 10:45:30
malenagoga
Pozdrav drage moje!Evo dodje vrijeme i moje operacije,ali imam jedan problem..Naime sutra trebam leci u bolnicu a prekosutra operacija,a moji nalazi labaratorije ce biti gotovi tek sutra.Imam nalaze od prije dva mjeseca ali su zastarili a ove nisam mogla izvaditi prije jer sam imala mjesecnicu a juce nisu radili.Dali neko zna hoce li me primiti sutra pa da moj muz donese nalaze tek posle 1 jer ja moram gore biti u 8.
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 18.3.2010 10:28:48
malenagoga
Sta ovo nema niko na ovoj temi.Ja zavrsila sa konizacijom prije 14 dana.Imam jedno pitanje pa ako neko hoce da odgovori... Dali je ova kontrola nakon 15 dana obavezna posto neznam kako ide sa ovim zakazivanjem kod doktora.Cekam nalaz konizacije pa sa tim na kontrolu,a ako ne moram bilo bi mi draze.Sta vi mislite jel se mora javiti lijecniku koji je radio konizaciju ili..
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 18.3.2010 10:33:15
dinaa
Kako prolazi oporavak,nadam se da si dobro.Pa kad dobijes nalaz ides kod dr.da ti ocita nalaz ne vjerujem da ce ti raditi bilo kakav pregled.Ja se sad ne sjecam bas kad sam isla na prvu kontrolu moram pogledati tamo u papirologiji mada mislim poslije mjesec dana.Drago mi je da si konacno zavrsila s tim i zelim ti da ph nalaz bude uredan.Javi molim te rezultat nalaza.
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 20.3.2010 11:48:27
sarisari
Kako si, kako se ti osjecas, zelim ti da ti nalaz bude u radu, a hoce sigurno ako Bog da, ja ne znam nakon koliko bi isla dr. i kako to ide jer sam ja isla i sutra dan, i nakon par dana ..., a kada mi je nalaz bio gotov dr. me nazvao i rekao da je sve u redi hvala Bogu i da dodjem po njega, u svakom slucaju sretno
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 20.3.2010 18:10:27
malenagoga
Hvala vam cure!Ma ja mislila da ne idem traziti doktora koji mi je radio konizaciju ,nego samo da odem kod doktorice kod koje idem redovno na pregled, ali eto ipak svi mi kazu da trebam otici do doktora pa cu tako i uraditi.Sad cekam nalaz i bas sam u neizvjesnosti. Sto se tice oporavka uglavnom je sve ok.Mene je bolilo pravo par sati nakon konizacije i vise nije.Skroz malo sam lezala,uglavnom sam sjedila na boku a pocela sam normalno da sjedim11 dan.Posle 13 dana sam vozila,ma uglavnom dobro se osjecam i sad mi je 16 dan radim sve kao i do sad samo ne dizem bas nesto tesko.To je ukratko.Puno pozdrava od mene i hvala vam na podrsci...
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 20.3.2010 21:35:11
mala curica
Ja ti ne bi preporucila da mnogo sjedis,ni da usisavas i bilo sta radis po kuci,bar dok ne prodze mjesec dana. Ja sam na kontrolu isla mjesec dana poslije op. i to dok. koji mi je uradio Konizaciju. A striktno mi je podvuka da ne smjem normalno sjediti mjesec dana ,a pogotovu raditi po kuci.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 22.3.2010 8:34:08 >
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 25.3.2010 22:26:51
malenagoga
malena1978 drago mi je zbog dobrih vijesti,tako mi je drago uvijek kad cujem da se neko rijesio cinova!Ja sam isto dobila vijest da mi je uredan nalaz konizacije...Jupiii
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 25.3.2010 23:16:18
Dida79
Ja imam jedno pitanje.Vec sam pisala da sam imala konizaciju 2002 i sad je sve hb uredu.Prije neki dan sam bila na redovnom pregledu kod svoje dr i pitala sam je za kontracepcijska sresdstva sta bi mi ona preporucila.A njen odgovor je bio ni slucajno da ne smijem nista koristiti sem prezervativa ili prirodnog cuvanja,kao zbog konizacije.Ja sam ostala Cak je nisam ni pitala nista vise ni sama ne znam zasto. E sad mene interesuje zbog cega ne smijem pilule i kakve to veze ima sa konizacijom?
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 31.3.2010 10:36:44
vesana
IZVORNA PORUKA: Dida79
Ja imam jedno pitanje.Vec sam pisala da sam imala konizaciju 2002 i sad je sve hb uredu.Prije neki dan sam bila na redovnom pregledu kod svoje dr i pitala sam je za kontracepcijska sresdstva sta bi mi ona preporucila.A njen odgovor je bio ni slucajno da ne smijem nista koristiti sem prezervativa ili prirodnog cuvanja,kao zbog konizacije.Ja sam ostala Cak je nisam ni pitala nista vise ni sama ne znam zasto. E sad mene interesuje zbog cega ne smijem pilule i kakve to veze ima sa konizacijom?
A mene zanima zašto ti ona nije objasnila!!!??? Pitajte svoje liječnike sve što vas zanima i ne dozvoljavajte da vam se postavljaju kao bogovi!!!
Možda je to rekla zato što se kontracepcijske pilule spominju kao negativan faktor u statistikama o HPV infekcijama. Ali ne postoji dokaz da je to zbog nekakvog kemijskog/biološkog djelovanja samih pilula jer žene koje koriste pilule uglavnom ne koriste kondome pa je slijedom toga i logičan statistički veći broj HPV infekcija kod istih.
Ako je nešto drugo u pitanju, nešto vezano za samu konizaciju, bilo bi dobro da pitaš svoju dr. da ti objasni. Ja sam imala konizaciju, klasičnu, opsežnu...pijem pilule već dugo! Nisam počela odmah nakon kon. nego par mj. kasnije! Zato molim te...pitaj ti tu svoju dr o tome. Nadam se da će imati logično objašnjenje!
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 2.4.2010 0:11:02
malena1978
hvala vam svima na lijepim riječima!!! i ja sam jako sretna što sam se riješila cina i želim svima da dožive taj momenat i taj smijeh (sama sebi nisam djelovala normalno koliko sam se smijala nakon rezultata )
i dalje pijem matičnu mliječ, centravit i sve ostale vitamine i na ponovnu kontrolu ću za tri mjeseca, pa ćemo vidjeti.... sad odmaramo od ginekologa i svega što je vezano za bebače i jednostavno uživamo, pa ako bude beba - bude...
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 2.4.2010 0:27:34
semmy
IZVORNA PORUKA: malena1978
hvala vam svima na lijepim riječima!!! i ja sam jako sretna što sam se riješila cina i želim svima da dožive taj momenat i taj smijeh (sama sebi nisam djelovala normalno koliko sam se smijala nakon rezultata )
i dalje pijem matičnu mliječ, centravit i sve ostale vitamine i na ponovnu kontrolu ću za tri mjeseca, pa ćemo vidjeti.... sad odmaramo od ginekologa i svega što je vezano za bebače i jednostavno uživamo, pa ako bude beba - bude...
samo se opusti i uzivaj u svakom trenutku... ja sam u februaru 2008g imala konizaciju CIS-a ( znaci vec je bio zahvatio karcinom uveliko - zbog u mojoj porodici genetskog oboljenja karcinoma kod mene se razvio za 1 god. kao kod mnogih zena sto se razvije za 5 god. ), receno mi da do 6 mjeseci nesmijem zatrudniti ali nakon 15 mjeseci jesam. trudnoca se vodila kao visoko rizicna ali sam se odlicno osjecala, bila jako aktivna i radila skoro do poroda, serklaz mi dr. masic preporucio da neradim jer nije bilo velike potrebe i naravno rodila zdravu curicu prije 2 mjeseca ( doduse na carski jer se nije smio usuditi poroditi me prirodnim putem ) moj ti je savjet da pored tih tabletica koje koristis promijenis i jelovnik, da jedes sto vise voca i povrca ( sto kuhanog sto svjezeg ) i tako unosis sve sto ti je potrebno za obnovu ...
u svakom slucaju sretno
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 8.5.2010 14:50:21
aamra
evo i mene ovdje. Dobila nalaze pape i imam hpv . Eh sad dok. mi j edala uputnicu da radim tipizaciju na Kosevu i da sa tim nalazima ponovim papu. eh sad me zanima kako to funkcionise na Gak-u, gdje da se javim, trebam le se event.naruciti ili samo odem, da li se ceka puno itd. Molim vas da mi ako zna neko objasni sve oko toga. Ja nikad nisam ni bila na Gaku. Pliz hitno mi je
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 8.5.2010 15:47:47
medi87
E draga trebas se naruciti, mozes telefonom ili da odes licno gore pa da te naruce, bar su meni tako rekli, ja sam isla gore, a evo ti br:033/250-276 ja msilim da je to taj jer imam 3 napisana, pa nisam sigurna
RE: HPV, Cin I II III i konizacija 8.5.2010 18:54:35
bucko
Aamra, treba ti upunica od tvog porodičnog / općeg ljekara. Ako si radila PAPU kod privatnika, onda porodični napiše uputnicu i stavi "po preporuci tog-i-tog ljekara". Naručiš se, odeš gore s uputnicom i "hops" na sto. Usput, pokušaj da ne dobiješ napad bijesa kako je gore bljak! Inače, ne znam kako je neko na osnovu PAPA testa moga reći da imaš HPV. Može samo posumnjati. A onda na GAKu rade test da vide imaš li i ako imaš koji je HPV (tipizacija). Da. te ne zbunim, jednom uzmu bris i onda u njemu vide ima li HPV i koji je ako ima (da ne misliš da moraš 2 puta ići). Kad ti uzmu bris na GAKu, onda tu epruveticu zamotaju u papir i ti je moraš odnijeti u DIP. Rezultati budu za oko 15ak dana. Privatno je moguće isto napraviti i košta 180KM. Sretno!