Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
I Bog da ptici da nebom leti... i skoljki da biser stvori... a majci podari djecu da radja... njen let beskrajima, njene bisere oko srca..! 02.07.2010.
Dobar dan drage moje! Ja sam nova na podforumu ''bebe'', porodila sam se 12.04.2010. Moze li mi neko objasniti na koje naknade ja imam pravo...nezaposlena sam i znam da imam onih 120KM od opstine, muz mi nije na minimalcu tako da znam da nemam prqavo vise ni na jednu naknadu od opstine. Trebam dobiti tu jednokratnu valjda... Eh a nije mi jasno imam li ja pravo na onu naknadu od Grada Sarajeva u iznosu od 360KM mjesečno jer sam nezaposlena (nalazimm se u Starom Gradu)? Zna li neko imam li na to pravo i ako imam sta mi je potrebno od dokumenata za tu naknadu? Unaprijed zahvaljujem...
Dobar dan drage moje! Ja sam nova na podforumu ''bebe'', porodila sam se 12.04.2010. Moze li mi neko objasniti na koje naknade ja imam pravo...nezaposlena sam i znam da imam onih 120KM od opstine, muz mi nije na minimalcu tako da znam da nemam prqavo vise ni na jednu naknadu od opstine. Trebam dobiti tu jednokratnu valjda... Eh a nije mi jasno imam li ja pravo na onu naknadu od Grada Sarajeva u iznosu od 3'0KM mjesečno jer sam nezaposlena (nalazimm se u Starom Gradu)? Zna li neko imam li na to pravo i ako imam sta mi je potrebno od dokumenata za tu naknadu? Unaprijed zahvaljujem...
imas pravo na jos neke "pakete soka i mlijeka mjesecno" raspitaj se tamo gdje budes predavala za ovu obicnu naknadu
Dobar dan drage moje! Ja sam nova na podforumu ''bebe'', porodila sam se 12.04.2010. Moze li mi neko objasniti na koje naknade ja imam pravo...nezaposlena sam i znam da imam onih 120KM od opstine, muz mi nije na minimalcu tako da znam da nemam prqavo vise ni na jednu naknadu od opstine. Trebam dobiti tu jednokratnu valjda... Eh a nije mi jasno imam li ja pravo na onu naknadu od Grada Sarajeva u iznosu od 3'0KM mjesečno jer sam nezaposlena (nalazimm se u Starom Gradu)? Zna li neko imam li na to pravo i ako imam sta mi je potrebno od dokumenata za tu naknadu? Unaprijed zahvaljujem...
kula pored toga što imaš pravo na 120Km kao naknadu sa biroa jer si nezapolena pravo na dječiji doplatak i paket sok i mlijeko ostavruješ u slučaju da vam primanja u domaćinstu iznose manje od minimalca i da nemate na sebe prijavljeno auto ni ti ni muž. znači u tvom slučaju ništa. Pošto si u starom gradu oni svoje porodilje nagrađuje sa 200KM oni te pozovu nakon što predaš sve papire za naknadu porodiljsku nekih 7 dana iza toga dobiješ od njih čestitku i novac...kad te pozovu kažu ti kada da dođeš u kancelariju broj taj i taj. Novac of grada sarajeva je tzv. 13 plata njega dobivaš nakon 12 mjeseci primljene naknade...e sad sve ženice koje su se porodile u prethodnoj godini ostavrile su pravo na ovu 13 platu...zaposlene 260 Km a nezaposlene 360Km ...dali ćeš i ti imati pravo na to kada ti istekne 12 mjeseci ne zna se jer trebaju to utvrditi budžetom za narednu godinu. iskeno mislim da hoćeš jer idu izbori trebaju glasače...sve je to politika ali opet hvala im.
papire koje trebaš su sljedeći: rodni list prijevljenog djeteta, otpusno pismo iz bolnice na kome je naznačeno kada si rodila naravno, potvrda sa biroa da si ne zaposlena, u opštini popuniš obrazac i predaš u šalter sali...to naravno može neko za tebe da uradi npr. suprug...i pazi 60 dana od dana poroda je rok u kome trebaš podnijeti zahtjeva za naknadu. Možda sam nešto od papira i izostavila ali nije porblem da nazoveš opštinu stari grad, pitaš putem telefona i oni će ti reći bez porblema, vrlo su prijatni prema porodiljama. Sretno.
e da pitam, mozda neko zna, posto se vracam na posao prije nego malac napuni punih 12.... imam li pravo bar na 13-tu jer ce mi ukinuti ovu zadnju garant?
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.