|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
5.5.2010 12:49:06   
kleoopatra
nadajmo se da ce do petka red bih bio hh

22.02.2010. Sara

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1801
5.5.2010 15:34:00   
salmy
Opet je bio danas kod komsija,donio penzijuuser posted image user posted image user posted image znaci da ce biti naknada do petkauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1802
5.5.2010 18:03:00   
kleoopatra
super onda cekamoouser posted image user posted image user posted image

22.02.2010. Sara

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1803
5.5.2010 19:07:47   
š t a
user posted image

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 1804
6.5.2010 9:12:58   
anidla
samo da nam ovu temu dignem u top 5 user posted image user posted image user posted image

cekam ga kao ozeblo sunce, ma kad ga ne cekam? user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1805
6.5.2010 12:11:36   
Emica_sa
Hoce li ove pare viseeee,zna li iko istauser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1806
6.5.2010 12:14:03   
mama2009
Bio postar .....otvorila mu vrata i donjeo racune user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a bas sam se obradovala

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1807
6.5.2010 12:16:39   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: mama2009

Bio postar .....otvorila mu vrata i donjeo racune user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a bas sam se obradovala

Samo racuni user posted image nista pareuser posted image

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1808
6.5.2010 12:30:01   
teacher75
rekla sam vam ja, dabogda prije ponedjeljka da nas obraduje!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1809
6.5.2010 12:44:23   
snijeg
Ma eto para sutra, hoće se ko kladiti user posted image user posted image user posted image user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

Neposredna veza do poruke: 1810
6.5.2010 12:50:56   
teacher75
IZVORNA PORUKA: snijeg

Ma eto para sutra, hoće se ko kladiti user posted image user posted image user posted image user posted image

bog te cuo!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 1811
6.5.2010 14:03:32   
kleoopatra
i ja mislim da ce sutra pa red je

22.02.2010. Sara

Neposredna veza do poruke: 1812
6.5.2010 15:10:28   
čupkica
nznali neko koliko treba vremena tj mjeseci da se dobije naknada i čika poš.da dođe

(odgovor članu kleoopatra)
Neposredna veza do poruke: 1813
6.5.2010 15:19:37   
anidla
bio postar user posted image user posted image user posted image user posted image

donio je 250 km rezija user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu čupkica)
Neposredna veza do poruke: 1814
6.5.2010 15:21:45   
mama2009
IZVORNA PORUKA: anidla

bio postar user posted image user posted image user posted image user posted image

donio je 250 km rezija user posted image

grrrrrrrrrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1815
6.5.2010 15:31:30   
kula
Dobar dan drage moje!
Ja sam nova na podforumu ''bebe'', porodila sam se 12.04.2010.
Moze li mi neko objasniti na koje naknade ja imam pravo...nezaposlena sam i znam da imam onih 120KM od opstine, muz mi nije na minimalcu tako da znam da nemam prqavo vise ni na jednu naknadu od opstine. Trebam dobiti tu jednokratnu valjda...
Eh a nije mi jasno imam li ja pravo na onu naknadu od Grada Sarajeva u iznosu od 360KM mjesečno jer sam nezaposlena (nalazimm se u Starom Gradu)? Zna li neko imam li na to pravo i ako imam sta mi je potrebno od dokumenata za tu naknadu?
Unaprijed zahvaljujem...

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1816
6.5.2010 18:27:25   
edijevamama

Imat ces pravo ali to je jednokratna pomoc i to tek trinaesta i ja sam prvo shvatila da je mjesecno ali n ije user posted image

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 1817
6.5.2010 18:36:36   
teacher75
IZVORNA PORUKA: čupkica

nznali neko koliko treba vremena tj mjeseci da se dobije naknada i čika poš.da dođe

meni je prva kasnila skoro 2 puna mjeseca

(odgovor članu čupkica)
Neposredna veza do poruke: 1818
6.5.2010 19:10:08   
mama2009
IZVORNA PORUKA: kula

Dobar dan drage moje!
Moze li mi neko objasniti na koje naknade ja imam pravo...nezaposlena sam i znam da imam onih 120KM od opstine, muz mi nije na minimalcu tako da znam da nemam prqavo vise ni na jednu naknadu od opstine. Trebam dobiti tu jednokratnu valjda...
Eh a nije mi jasno imam li ja pravo na onu naknadu od Grada Sarajeva u iznosu od 3'0KM mjesečno jer sam nezaposlena (nalazimm se u Starom Gradu)? Zna li neko imam li na to pravo i ako imam sta mi je potrebno od dokumenata za tu naknadu?
Unaprijed zahvaljujem...

imas pravo na jos neke "pakete soka i mlijeka mjesecno" raspitaj se tamo gdje budes predavala za ovu obicnu naknadu

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 1819
6.5.2010 22:05:28   
leona81
meni su rekli da nemam vise prava osim ove pomoci 120 KM jer nam primanja premasuju vise od 150 po osobi

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1820
6.5.2010 22:17:26   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: kula

Dobar dan drage moje!
Eh a nije mi jasno imam li ja pravo na onu naknadu od Grada Sarajeva u iznosu od 3'0KM mjesečno jer sam nezaposlena (nalazimm se u Starom Gradu)? Zna li neko imam li na to pravo i ako imam sta mi je potrebno od dokumenata za tu naknadu?
Unaprijed zahvaljujem...

kula pored toga što imaš pravo na 120Km kao naknadu sa biroa jer si nezapolena pravo na dječiji doplatak i paket sok i mlijeko ostavruješ u slučaju da vam primanja u domaćinstu iznose manje od minimalca i da nemate na sebe prijavljeno auto ni ti ni muž. znači u tvom slučaju ništa. Pošto si u starom gradu oni svoje porodilje nagrađuje sa 200KM oni te pozovu nakon što predaš sve papire za naknadu porodiljsku nekih 7 dana iza toga dobiješ od njih čestitku i novac...kad te pozovu kažu ti kada da dođeš u kancelariju broj taj i taj. Novac of grada sarajeva je tzv. 13 plata njega dobivaš nakon 12 mjeseci primljene naknade...e sad sve ženice koje su se porodile u prethodnoj godini ostavrile su pravo na ovu 13 platu...zaposlene 260 Km a nezaposlene 360Km ...dali ćeš i ti imati pravo na to kada ti istekne 12 mjeseci ne zna se jer trebaju to utvrditi budžetom za narednu godinu. iskeno mislim da hoćeš jer idu izbori trebaju glasače...sve je to politika ali opet hvala im.

papire koje trebaš su sljedeći:
rodni list prijevljenog djeteta, otpusno pismo iz bolnice na kome je naznačeno kada si rodila naravno, potvrda sa biroa da si ne zaposlena, u opštini popuniš obrazac i predaš u šalter sali...to naravno može neko za tebe da uradi npr. suprug...i pazi 60 dana od dana poroda je rok u kome trebaš podnijeti zahtjeva za naknadu.
Možda sam nešto od papira i izostavila ali nije porblem da nazoveš opštinu stari grad, pitaš putem telefona i oni će ti reći bez porblema, vrlo su prijatni prema porodiljama.
Sretno.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 1821
7.5.2010 10:20:23   
Emica_sa
para danas nema,pa nemauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1822
7.5.2010 10:21:13   
Hurma
kaze postar da me ne laže ne zna da li ce doci danas ili pocetkom sljedece sedmice.... nisu jos garant ni penzije proslijedili, ne vjerujem... a tako bi bilo dobrooooo user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1823
7.5.2010 10:22:49   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Hurma

kaze postar da me ne laže ne zna da li ce doci danas ili pocetkom sljedece sedmice.... nisu jos garant ni penzije proslijedili, ne vjerujem... a tako bi bilo dobrooooo user posted image

A joj user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 1824
7.5.2010 10:27:57   
Hurma
e da pitam, mozda neko zna, posto se vracam na posao prije nego malac napuni punih 12.... imam li pravo bar na 13-tu jer ce mi ukinuti ovu zadnju garant?

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *