fatimica09
|
Mislim da sam normalna ili mozda pomalo ters ali najvise licim na HANADY Kad sam se udala, moja sestra jedan dan preuzela dotadasnju moju obavezu i kaze mama, ona generalno spremila stan.....sve gospodjica zavrsila i kaze: E sad kuca opet mirise na I...u (valjda mislila na zeleni Ajaks ) Mene izludjuje to nonsalantno bacanje stvari gdje im nije mjesto, uopste ne shvatam ono ,,pozitivni nered" Sta je pozitivno u tome da recimo ormaric u kupatilu stoji prazan dok se na ves masini nalaze mokri peskiri, sve moguce kremice, cetkice, odvrnuti kaladon, pjena za brijanje, otvoreni samponi u tus kabini ma ja bih to sve lijepo pokupila i u kantu za smece! MM je tako imao obicaj da komacka pred parenje, kad dodje kuci s posla, ostavlja za sobom trag kroz cijeli stan od 140m2....u hodniku izvrnute cipele, pa u trpezariji jakna, na trosjedu majica, carape u hodniku ispred spavace, pa u kupatilu ali sam mu dohakala....sve sto nije na svom mjestu, pravac kanta za smece, a ja smece odmah bacam u kontejner pa izvoli! Plakari su mi slozeni pod konac , peskiri i posteljine cak i po bojama , tako isto majice, dzemperi i sl. U kuhinji imam neki ,,samo moj red" i kad mi recimo sveki dodje i opere sudje, ja ,,osjetim" da nesto ne stima u onoj plastici za susenje sudja (nije poslagala kao ja ) Generalno spremam svakih 15 dana (izmicanje kauca, komoda, sporeta, frizidera,lezaja, plocice kupatilo i kuhinja i sl.), skule kojekakve ne dozvoljavam da se skupljaju po ostavi i sl. Svaki dan brisem prasinu, perem kupatilo, kuhinjske plohe, sporet nakon svake upotrebe prebrisem i nikad nema ribanja ....mrzim neuredne spavace sobe, ustajali zrak, i komode koje vise lice na police u ostavi nema sta nema na njima.... I da, najgore su mi one okolo gladac, unutra jadac..... Eto, ja napisah esej....a nisam ,,bolesna" majke mi samo sam malo ters....
|