|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
22.4.2010 23:11:46   
LELA 77
IZVORNA PORUKA: Maida*

vidim link ste izbrisali, a zasto? ako je dostupan na internetu, koja je razlika da bude i ovdje???
i gdje je zabranjen? je li kod nas ili ... ?

I cudi me da vec niste poceli kupljat pare za abortus ili mozda jos bolje da otvorite fond za ovakve probleme.

Bio film pre 5 godina zabranjen.Pa morale su ga izbrisati kad podržavaju abortuse, a vamo pričaju o bebama i trudnoći.Koje licemerje, pa još žale one što hoće da abortiraju.Sramota.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 451
22.4.2010 23:13:28   
Visnja RR
Zasto prepadati jadnu djevojcicu i groznim filmov i tjerati da radi ono sto ne zeli...da zadrzi trudnocu....
steta sto nema filmova sa nezeljenom djecom.. rodjenom a ostavljenom po domovima, nezeljenom i samim tim izlozeno mnogim psihickim problemima koji ih kasnije stvore u "lose" ljude ili .... i ne trebaju nam filmovi o tome jer imamo i takvih slucajeva svuda okolo....
na ovoj temi bi trebale davati savjete zene koje su imale abortus ili koje su biloe u slicnim situacijama....
neko ko nije slicno dozivio ne moze znati njenu agoniju trenutnu... "sit gladnom ne vjeruje"

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 452
22.4.2010 23:13:55   
Hanady RR
forumašice LELA77  kontroliši se u svom nastojanju da ocrniš nas koje imamo djecu svoju i koje imaju svoj stav o istom. Mislim da ti komentar o podržavanju abortusa nema mjesta. Možda da pročitaš sve napisane postove i prhvatiš da sve mi dušu imamo i da smo iz duše ovome djetetu govorile.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 453
22.4.2010 23:17:02   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Niina

Prica ove djevojke na zalost je prica jedna od mnogih a to ukazuje na izostanak komunikacije sa roditeljima i silnim tabuima koji vladaju u nasoj kulturi.
Mladi sve ranije i ranije stupaju u spolne odnose a da pri tome nisu uopste upoznati sa svime sta to sa sobom nosi.
I za to sam ogorcena jer nisam protiv spolnih odnosa van braka naravno ali smatram da osoba kada stupa u taj svijet treba da bude upoznata i sa kontracepcijom i sa spolnim bolestima i sa cinjenicom imanja djeteta te samog cina abortusa i sta to sa sobom nosi.
I zato ako neko nije toliko zreo da se suoci sa trudnocom i svom njenom odgovornoscu, treba da koristi zastitu ili da nema odnose. Da ne pricam o zastiti koliko je bitna inace.

Ovde u skoli, skolska medicinska sestrica od 4. razreda osnovne skole organizuje skup cura i prica prvo o menstruaciji i kakve su razlike izmedju curica i muskarcica... i onda u 5. razredu pocinje da spominje se sex i kako treba se cekati sa tim dok se neosjecas sigurno i da se uvijek koristi zastita. Vec u 6. razredu dadne bananu da na nju probas staviti kondom i sve tako se to razvija... kad smo presli u drugu skolu, od 7. razreda onda smo imali te razgovore skupa sa muskarcima i posle naravno i seksualnu edukaciju na casovima biologije...

Znaci nonstop se u glavu tuvi kako treba koristiti zastita i mislim da bi se to trebalo po skolama nasim dole pricati, informisati omladinu sta to znaci imati spolne odnose... da trebaju koristiti zastitu i dati im primjere kao sto su nama dali kad sam ja isla u skolu... slike iz zivota jedne cure koja nije koristila zastitu i slike iz zivota cure koja je koristila zastitu ili skroz odustala od seksualni odnosa prije braka.... mislim ove slike sto su nama pokazivali su strasne, katastrofalne tako da bi mnogi dva put razmislili o tome...

Ovde ima isto omladinski ginekoloski centar, tu mozes doci dzabe do pilua protiv trudnoce i kondoma i roditelji nemoraju nista znati... mislim da bi dobro bilo da se nesto tako otvori u svakom gradu, tu se takodjer mozes obratiti za sve ostalo... mozes cak i sa momkom otici na savijetovanje i tu se moze dobiti ona tableta sto se pije u roku 48 sati u slucaju da "pukne"...

mislim da bi to bilo dobro da ima dole da se omladina informira...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 454
22.4.2010 23:18:40   
Anoniman
Visnja draga, znam ja savrseno sta ti govoris, ali ja sam napisala u jednom postu, da sam morala ici na abortus jer je mojim bebama prstalo kucati srce i kad se sjetim toga, samo Bog zna kako se osjecam. A ne mogu zamislit kako se osjeca neko ko to uradi tek onako.
Ovo sto kaze hanady, mati draga pomagaj, de ga ti ninaj, ali da nekako prezivimo svi tu situaciju

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 455
22.4.2010 23:19:18   
LELA 77
Ostajem pri svome stavu da na forumu koji ima za cilj da pruži potrebne informacije o trudnoći, porodjaju i odgoju dece ne bi trebala da se daje podrška osobama koje žele da izvrše abortus.Pri tome izuzimam abortuse iz medicinskih razloga.A vi kako hoćete.Pozdrav za sve.Idem spavati, sutra radim.Još jednom pozdrav.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

Neposredna veza do poruke: 456
22.4.2010 23:20:02   
Niina
Svi se mi radjamo sa svojom nafakom.
Samo da kazem, i ja sam zatrudnila prije braka u nezgodno vrijeme, tako se potrefilo, ali dijete sam iznijela, jer sam bila spremna boriti se za njega, a sve su se stvari poslozile kako ni sama nisam mogla sanjati.
Sada kada pogledam, ovo moje djetesce ucinilo je toliko toga za mene a nije bilo jos ni rodjeno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

Neposredna veza do poruke: 457
22.4.2010 23:21:19   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Maida*

Visnja draga, znam ja savrseno sta ti govoris, ali ja sam napisala u jednom postu, da sam morala ici na abortus jer je mojim bebama prstalo kucati srce i kad se sjetim toga, samo Bog zna kako se osjecam. A ne mogu zamislit kako se osjeca neko ko to uradi tek onako.
Ovo sto kaze hanady, mati draga pomagaj, de ga ti ninaj, ali da nekako prezivimo svi tu situaciju

Maida zato sam fino rekla svi imamo dušu svoju...ma svaka nam je duša različite boje. ja shvatam tebe ali ipak komentar o prikupljanju sredtava da ona abortira nije ti na mjestu zaista. Mislim da sam od početka svojim postovima ovo djetetu i govorila...samo majka koja je svoje djete kraj sebe odgojila zna kako boli i ša boli.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 458
22.4.2010 23:24:17   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Zasto prepadati jadnu djevojcicu i groznim filmov i tjerati da radi ono sto ne zeli...da zadrzi trudnocu....
steta sto nema filmova sa nezeljenom djecom.. rodjenom a ostavljenom po domovima, nezeljenom i samim tim izlozeno mnogim psihickim problemima koji ih kasnije stvore u "lose" ljude ili .... i ne trebaju nam filmovi o tome jer imamo i takvih slucajeva svuda okolo....
na ovoj temi bi trebale davati savjete zene koje su imale abortus ili koje su biloe u slicnim situacijama....
neko ko nije slicno dozivio ne moze znati njenu agoniju trenutnu... "sit gladnom ne vjeruje"

Imaju filmovi o djeci u rusiji koja su rodjena na ovaj svijet koji su ostavljeni u dom gdje umiru... bilo je u novinama toliko puta...

Mislim nepodrzavam abortus ali svak ima svoje misljenje i neka radi ono sto ono misli da je najbolje u njihovoj situaciji... mislim neznam sta bi licno ja uradila da sam u situaciji ove djevojke... neka joj je dragi Allah/Bog na pomoci sa odlukom koju god da odluci... pretpostavljam samo da joj nije lahko...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 459
22.4.2010 23:24:43   
Visnja RR
znam Maida o cemu pricas ...kao sto znas i ja sam imala dva abortusa...jednom torjek u 12 sedmici trudnoce... srce im je kucalo ...razvijale se odlicno...ali se moja materica nije sirila dovoljno...i moj zivot je bio u opasnosti...morala sam abortirati zive "bebice" da bih ja ostala ziva...(jesam li egoista?) ...kasnije je mojoj dugoj trudnoci u 14 sedmici bebi prestalo srce kucati i opet abortus...ja znam kroz sta sam prosla...ali svaka zena mora biti jaka i preboljeti to ako zeli dalje zivjeti... ne zivjeti od ruzne proslosti nego za sretniju buducnost...
ako ovoj nesretnoj djevojci djete moze unistiti zivot a samim tim ce i ona unistiti njemu , cak i ako ga rodi... ima li ista gore od nezeljenog djeteta... koje su to traume ? i za majku a kasnije i za bebu , djete...
zato ako ga ne zeli bolje uraditi dok je skroz nerazvijen plod... do jos srce nije pocelo kucati...
sve mi znamo kako je divan osjecaj kad cujemo otkucaj srca nasih beba koje imamo ...
samo zelim da joj olaksam...
neka prica sa svojom mamom i nek donesu odluku...ako je njena odluka abortus moramo je podrzati da preboli to...

03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 460
22.4.2010 23:29:34   
Visnja RR
kucam jednom rukom jer mi Asja skace u krilu nece da spava pa se izvinjavam na greskama

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 461
22.4.2010 23:30:35   
teacher75

znam Maida o cemu pricas ...kao sto znas i ja sam imala dva abortusa...jednom torjek u 12 sedmici trudnoce... srce im je kucalo ...razvijale se odlicno...ali se moja materica nije sirila dovoljno...i moj zivot je bio u opasnosti...morala sam abortirati zive "bebice" da bih ja ostala ziva...(jesam li egoista?) ...kasnije je mojoj dugoj trudnoci u 14 sedmici bebi prestalo srce kucati i opet abortus...ja znam kroz sta sam prosla...ali svaka zena mora biti jaka i preboljeti to ako zeli dalje zivjeti... ne zivjeti od ruzne proslosti nego za sretniju buducnost...
ako ovoj nesretnoj djevojci djete moze unistiti zivot a samim tim ce i ona unistiti njemu , cak i ako ga rodi... ima li ista gore od nezeljenog djeteta... koje su to traume ? i za majku a kasnije i za bebu , djete...
zato ako ga ne zeli bolje uraditi dok je skroz nerazvijen plod... do jos srce nije pocelo kucati...
sve mi znamo kako je divan osjecaj kad cujemo otkucaj srca nasih beba koje imamo ...
neka prica sa svojom mamom i nek donesu odluku...ako je njena odluka abortus moramo je podrzati da preboli to...

potpisujem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 462
22.4.2010 23:30:42   
teacher75

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 463
22.4.2010 23:33:18   
milenium

IZVORNA PORUKA: LELA 77

Ostajem pri svome stavu da na forumu koji ima za cilj da pruži potrebne informacije o trudnoći, porodjaju i odgoju dece ne bi trebala da se daje podrška osobama koje žele da izvrše abortus.Pri tome izuzimam abortuse iz medicinskih razloga.

ja se slažem s ovim. ne moramo jo mi govoriti ni abortiraj ni nemoj abortirat ali bi mogli zajedno naći neko rješenje npr.da podari toj user posted image život ,da ona nastavi školovanje ,da user posted image čuvaju njeni roditelji,dok ne završi školu itd.od momka kaže već podršku ima,a i nisu u vezi 2dana već 2 godine.nije to malo. jednoga dana će joj možda biti drago zbog te odluke i kada vidi onaj očaravajući osmjeh(kojeg svi dobro znamo)nikad se neće pokajati.
dosta žena se uda s 18(17-18)isto je.
tamo na anketama ako ste primjetili dosta forumašica je pisalo kako su se udale od 18 ili 19 i da nisu zažalile zbog toga.mi žene smo inače psihički ozbiljnije tako da ja smartram da se ovdje ne radi o balavici već o curi koja može donijeti zdrave i promišljene odluke.user posted image

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 464
22.4.2010 23:34:05   
Hanady RR
Višnja user posted image user posted image user posted image user posted image
tvoja priča je sasvim dovoljna da ova djevojčica porčita i shvati sve što treba.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 465
22.4.2010 23:52:50   
milenium

zato ako ga ne zeli bolje uraditi dok je skroz nerazvijen plod...

ubij ga dok još ne zna za se jel?user posted image
život nastaje odmah prvog dana začeća!
i djete je djete i prvog dana i u devetom mjesecu!

u mom susjedstvu živi cura,zapravo sad je već žena od 25godina,koja je ostala trudna sa 17 godina i još je išla u srednju školu.kad je saznala da je trudna,išla je još par mjeseci u školu a onda je prestala ići u školu i udala se(uz potpis roditelja)ali nije ostala bez obrazovanja.položila je srednju školu vanredno,rodila je predivnog sina.nakon poroda upisala je i fakultet.imala je podršku od muža od samog početka,podršku roditelja koji svoje djete nikada nebi napustili.
došla bih nekad kod nje a ona bi peglala a na kraju stola za peglanje stoji otvorena knjiga.ona uči i pegla. beba u krevetiću (a nekad i s bakom).
fakultet je završila za 5 godina.dok je još išla na faks rodila je i drugo djete,curicu.
sada radi a kada dođe djetetu u školu na sastanak(jer to djete sada već ima 8godina),
učiteljica pita ''jeli ti to sestra''user posted image
da mene pita ja bi joj rekla: To je jedna mlada,obrazovana i hrabra mamauser posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 466
22.4.2010 23:56:39   
jasmin

IZVORNA PORUKA: milenium

zato ako ga ne zeli bolje uraditi dok je skroz nerazvijen plod...

ubij ga dok još ne zna za se jel?user posted image
život nastaje odmah prvog dana začeća!
i djete je djete i prvog dana i u devetom mjesecu!

u mom susjedstvu živi cura,zapravo sad je već žena od 25godina,koja je ostala trudna sa 17 godina i još je išla u srednju školu.kad je saznala da je trudna,išla je još par mjeseci u školu a onda je prestala ići u školu i udala se(uz potpis roditelja)ali nije ostala bez obrazovanja.položila je srednju školu vanredno,rodila je predivnog sina.nakon poroda upisala je i fakultet.imala je podršku od muža od samog početka,podršku roditelja koji svoje djete nikada nebi napustili.
došla bih nekad kod nje a ona bi peglala a na kraju stola za peglanje stoji otvorena knjiga.ona uči i pegla. beba u krevetiću (a nekad i s bakom).
fakultet je završila za 5 godina.dok je još išla na faks rodila je i drugo djete,curicu.
sada radi a kada dođe djetetu u školu na sastanak(jer to djete sada već ima 8godina),
učiteljica pita ''jeli ti to sestra''user posted image
da mene pita ja bi joj rekla: To je jedna mlada,obrazovana i hrabra mamauser posted image

milenium prekrasna prica,za primjer.
Ova nasa Rubi djeluje zrelo za svoje godine.Iskreno se nadam da ce povuci ispravan potez i da nece imati potrebu za abortusom.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 467
22.4.2010 23:56:59   
Hanady RR
a šta milenium ako se plod razvije a od mamine ne želje srce djeteta prestane da kuca kada bude imalo srce...šta tada.user posted image

Primjer hrabre meme je divan i tužan i veseo u istom trenutku...ali neznamo šta iza drugog ćoška čuči zar ne. Od ako ako fajde ova mala nema.

Rubi sine samo sa mamom razgovaraj...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 468
22.4.2010 23:59:32   
leona81
Rubi nestade s foruma a zakuhalo se pravo...ako zaista postoji takva Rubi kakva se predstavlja na forumu, iskreno se nadam da nije trudna i da je test negativan...ako se neko zaj...sa zenama na forumu i to na ovako bitnoj temi, a svi se trude pomoci...onda nemam rijeci...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 469
22.4.2010 23:59:51   
nita
Mi još i ne znamo da li je djevojka zaista trudna. Ili znamo?! user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 470
23.4.2010 0:01:21   
milenium
a evo čitam tamo na nekoj temi Skvo čestita nekoj svojoj prijateljici na diplomi,prijateljica je završila fakultet uz troje djece,muža i posaouser posted image
dakle sve je moguće.nije to nikakav bauk što si ti draga rubi ostala trudna sa 17.
i nemoj se plašiti.može to sve ispast na kraju dobro.povjeri se svojoj mami i ispričaj joj sve.ja znam da bih ja volila ako jednog dana moje djete bude u takvoj situaciji da mi se povjeri i sve mi kaže.sretno user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 471
23.4.2010 0:02:56   
Visnja RR
iskreno se nadam da je ovo bilo samo neciji nacin da nas malo aktivira danas... bolje to negotrudna maloljetnica

< Poruku je uredio Visnja RR -- 23.4.2010 0:03:28 >

03.04.`08

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 472
23.4.2010 0:04:53   
jasmin
Slazem se s tobom Visnja,al sam se i nasikirala stvarno.Zao mi cure.Zamisli neko sad pada od smijeha na nase postove.
Ipak..............mozda ce neka slucajna prolaznica sa slicnom situacijom naci super rjesenje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 473
23.4.2010 0:05:09   
Hanady RR

iskreno se nadam da je ovo bilo samo neciji nacin da nas malo aktivira danas... bolje to negotrudna maloljetnica

e taman htjedoh tako napisat...
jer sve kontam da neidem da spavam javit će se ona...pa mi nešto zebnja oko srcauser posted image više bih voljela da znam da se neko sa nama našalio nego da se zaista dešava....

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 474
23.4.2010 0:05:19   
Saraya
IZVORNA PORUKA: Niina

Svi se mi radjamo sa svojom nafakom.
Samo da kazem, i ja sam zatrudnila prije braka u nezgodno vrijeme, tako se potrefilo, ali dijete sam iznijela, jer sam bila spremna boriti se za njega, a sve su se stvari poslozile kako ni sama nisam mogla sanjati.
Sada kada pogledam, ovo moje djetesce ucinilo je toliko toga za mene a nije bilo jos ni rodjeno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Niina user posted image

Ova situacija traba nama biti pouka da uspostavimo sto bolju komunikaciju s nasom djecicom i da ih podrzavamo u svemu... Ljudski je grijesiti, niko nije imun na grijehe, ali najbitnije je da djeca shvate ko su im pravi iskreni prijatelji - roditelji.
Molim Boga da sa svojom djecom uspostavim komunikaciju, da mi mogu sve reci, a ne povjeravat se kojekakvim zenama na forumu. Ne znam sta me ceka u zivotu, ali sve vise uvidjam koliko je bitna vjera u odgoju(da dijete zna da ima Neko koji sve prati) pa onda nesebicna ljubav majke koja ce ga podrzati u svim zivotnim situacijama.

I sto kaze Visnja, ne mora znaciti da ce svaka majka dati djetetu najbolje rjesenje. Nekada i majke, pod utjecajem okoline, savjetuju djetetu grozne stvari ili ih se pozpuno odreknu(pogotovo u ruralnim sredinama i manjim gradovima), sto ne znaci da nemaju pravo znati, ili da ne treba pokusati... Ako ta majka do 17. godine jos nije otvoreno razgovarala sa svojom kcerkom o tim stvarima, sta onda ocekivat... user posted image Sigurno i sama zna kakav je vakat, treba djecu konstantno upozoravat na predbracne odnose, drogu, i sl. posasti. user posted image

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kiretaža!
klemzi

Urađena mi je kiretaža prije mjesec dana, doktori nisu rekli koliko da čekam sa ponovnim zatrudnjivanjem. Meni se ne čeka uopće.. Šta mislite da odmah počnem sa pokušajima? Molim komentare i obrazloženja za odgovor za koji se odlučite. Hvala!

odmah bih pokušavala ponovo (30%)

sačekala bih 3 mjeseca (37%)

sačekala bih 6 mjeseci (27%)

nešto drugo ( navedite šta) (5%)

Broj svih glasova: 73

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *