|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
22.4.2010 22:48:28   
LELA 77
Svaka čast Maida.Bogami ja mislim da ga svaka žena treba pogledati, p da zapravo shvati šta znači abortus.Molim moderatore da ne brišu ni moje postove ni film, jer treba uticati na budjenje svesti kada je reč o tome šta je abortus.UBISTVO.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 426
22.4.2010 22:48:31   
Hanady RR
Zaista smatram suvišnim ove postove o filmu. ta je djevojka sad sa velikim strahom....samo joj još treba taj film da pogleda pa da nosimo na duši nervno rastijeno mlado biće. ne znamo ko je ona...dali ima svoju religiju...dali je njena duša zrela da zna jeli fetus dijete ili nije...šta je starije koka ili jaje. ja bih je ovdje samo molila da se mami obrati...jer koliko god mama bila razočaran i ljuta...srec koje je kucalo u njoj njenoga djete neće je navesti da joj upropasti život kako psihički tako fizički. Ja u to zaista vjerujem, mama je rješenja nastalog porblema....
želim joj svako dobro....svaki strah ima granice...molim te mami se obrati...''jer svoja drob se ne jede'' kako stari kažu. imam curice i nebih nikada došla u poziciju da radi okoline ili neke tamo sramote svoje djete dovedem u poziciju očaja. a očaj za ovu djevojku lako može biti i izvršeni abortus ipak mama najbolje zna kako dalje. Sigurna sam u to.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 427
22.4.2010 22:51:58   
Emica_sa
salmy donekle si upravu,istina jeste da ove curice danas kao da su sa druge planete,ja iskreno kad sam imala 16 godina izlazak mi je bio do 10,a sada je njima neogranicen,ja isto to ne kontam,pa sta rade ti roditeljiuser posted image A sto  se tice stupanja u sexualne odnose nekada i sada se ne moze mjeriti jer nekada su se zene udavale puuno ranije,a meni je iskreno  smijesno- neki dan sam to cula cura nevina u 26 ma dajj ja mislila sale se...Ne kazem da odobravam sex sa 17,ali to mi je bas bilo smijesno

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 428
22.4.2010 22:53:09   
niki83
IZVORNA PORUKA: salmy

Isto tako prije nije bilo ovoliko abortusa MALOLJETNIH djevojcica,ako je i bilo krilo se.Sad je kao cool spavati sa frajerima,cak i za jednu noc sa 3-4.Kao moderne curice,cool je pricati o sexu sa 10-12 god,sve sto je naopako sad je cool.Ali kad uprskaju sve oko sebe roditelje isprovaljulju,nasekiraju izblamiraju...to vise NIJE cool!
Takodje nije vise cool kad skonta u neka doba da je trudnauser posted image
Odgajana sam u patrijarhalnoj porodici,POSTOVAO se otac majka brat....nikad nisam pred ocem izasla gologuza ( kao sto je i to sad cool)
i sta nam sad fali?
lijepa prosla vremena sad sto smo savremeniji sve smo budalastiji!
Poenta cjele ove diskusije je da se maloljetne djevojcice ne UPUSTAJU u sexualne odnose bez zastite,jer kad dodju do zida nema dalje! kraj

draga salmy svaka ti cast user posted image

N&N

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 429
22.4.2010 22:54:15   
Hanady RR
emica-sa to nije smješno...toga ima vjeruj mi znam iz iskustva i toga se ne stidim.

A dok ja napisah post vi fino stavite i link zabranjenog filma. Užas.

Molim vas da se držite teme...tema nije odgoj djece već Abortus i trenutna situacija forumašice koja se obratila ne daje nam pravo da sudimo o odgoju njenih roditelja prema njoj i moralu iste.
LP

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 430
22.4.2010 22:55:58   
LELA 77
Draga Hanady, ONA ĆE ITEKAKO BITI NERVNO RASTROJENA AKO BUDE ABORTIRALA.Svaka žena koja abortira nema mira, a ovako je možemo sprečiti da to učini, i još će jednog dana biti zahvalna.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 431
22.4.2010 22:57:38   
taurus
Draga Rubi ne kontam zašto odmah nisi uradila testuser posted image
Ostale forumašice su ti već sve rekle tako da nemam šta da dodam. Jedino bih ti rekla da što prije saznaš pravo stanje pa i ako si trudna podhitno odeš ginekologu jer rane trudnoće se mogu prekinuti i bez klasične kiretaže, tj. koristi se visoka doza hormonskih tableta koje na vještački način izazovu krvarenje a zatim se samo ultrazvukom par dana prati da li je sve ok sa maternicom i da li se je sve očistilo.
Napominjem još jednom ovo se može uraditi samo kod trudnoće koje su stare par sedmica a to znam jer je mojoj prijateljici tako urađeno sve je bilo ok.
Zato ne gubi vrijeme već reaguj što prije.

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 432
22.4.2010 22:58:05   
Emica_sa
SVAKOM SVOJEuser posted image

Neposredna veza do poruke: 433
22.4.2010 22:58:13   
Anoniman
Neka mi oprosti Bog ako griješim...oprosti Rubi i ti...
Meni se čini da se ovdje neko zeza sa nama, ja ne bih ni sekunde čekala sa testom da sam u sličnoj situaciji..a da to može djevojka od 17 godina...a nekako mi tvoj riječnik ni stil izražavanja ne idu sa tvojim godinama...ja ne bih bila toliko sabrana ni razumna, pa da pazim na svaki interpunkcijski znak da sam u takvim problemima.
Oprosti ako griješim.

(odgovor članu marny)
  Neposredna veza do poruke: 434
22.4.2010 22:59:08   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: LELA 77

Draga Hanady, ONA ĆE ITEKAKO BITI NERVNO RASTROJENA AKO BUDE ABORTIRALA.Svaka žena koja abortira nema mira, a ovako je možemo sprečiti da to učini, i još će jednog dana biti zahvalna.

ti to ne možeš znati. možda će biti više nervno rsatrojena kad joj djete daju na usvajanje jer je maloljetna, otkud ti znaš kako je u njenoj duši sada.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 435
22.4.2010 23:00:19   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: salmy

Isto tako prije nije bilo ovoliko abortusa MALOLJETNIH djevojcica,ako je i bilo krilo se.Sad je kao cool spavati sa frajerima,cak i za jednu noc sa 3-4.Kao moderne curice,cool je pricati o sexu sa 10-12 god,sve sto je naopako sad je cool.Ali kad uprskaju sve oko sebe roditelje isprovaljulju,nasekiraju izblamiraju...to vise NIJE cool!
Takodje nije vise cool kad skonta u neka doba da je trudnauser posted image
Odgajana sam u patrijarhalnoj porodici,POSTOVAO se otac majka brat....nikad nisam pred ocem izasla gologuza ( kao sto je i to sad cool)
i sta nam sad fali?
lijepa prosla vremena sad sto smo savremeniji sve smo budalastiji!
Poenta cjele ove diskusije je da se maloljetne djevojcice ne UPUSTAJU u sexualne odnose bez zastite,jer kad dodju do zida nema dalje! kraj

draga salmy svaka ti cast user posted image

Slazem se sa vama!!!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 436
22.4.2010 23:01:41   
LELA 77
Kako je da joj je, NEMA PRAVO DA BEBI ODUZIMA ŽIVOT.Kako možeš da je žališ, a ne žališ to dete?

Neposredna veza do poruke: 437
22.4.2010 23:02:35   
Visnja RR

nidje veze ...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 438
22.4.2010 23:03:06   
teacher75
ja se slazem sa hanady, svaka rijec joj je zlatna. Ruby, dobro procitaj sve njene postove i poslusaj savjete!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 439
22.4.2010 23:03:10   
Emica_sa

Draga Hanady, ONA ĆE I TEKAKO BITI NERVNO RASTROJENA AKO BUDE ABORTIRALA.Svaka žena koja abortira nema mira, a ovako je možemo sprečiti da to učini, i još će jednog dana biti zahvalna.

Ovakve recenice su stvarno ne potrebne cuj nemaju mira,ja imam mira,zato sto je to u tome momentu bila jedina stvar koju sam mogla uraditi radi svog zivota i ne stidim se toga jer svak ima pravo da radi sta hoce,a sigurna sam da nisam jedina na ovom forumu,ali nece niko da kaze jer ga odmah  svi osuduju...

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 440
22.4.2010 23:04:09   
Niina
Prica ove djevojke na zalost je prica jedna od mnogih a to ukazuje na izostanak komunikacije sa roditeljima i silnim tabuima koji vladaju u nasoj kulturi.
Mladi sve ranije i ranije stupaju u spolne odnose a da pri tome nisu uopste upoznati sa svime sta to sa sobom nosi.
I za to sam ogorcena jer nisam protiv spolnih odnosa van braka naravno ali smatram da osoba kada stupa u taj svijet treba da bude upoznata i sa kontracepcijom i sa spolnim bolestima i sa cinjenicom imanja djeteta te samog cina abortusa i sta to sa sobom nosi.
I zato ako neko nije toliko zreo da se suoci sa trudnocom i svom njenom odgovornoscu, treba da koristi zastitu ili da nema odnose. Da ne pricam o zastiti koliko je bitna inace.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 441
22.4.2010 23:06:03   
Hanady RR

Kako je da joj je, NEMA PRAVO DA BEBI ODUZIMA ŽIVOT.Kako možeš da je žališ, a ne žališ to dete?

Koje dijeteuser posted image
o čemu ti ženo pričaš...žalim dijete od 17 godina koje ti sada prepadaš totalno. Sve smo je svojim postovima upućivale na činjenicu da se obati nekome ko će je navesti na drugi način rješevanja problema...a ti sad našla da soliš pamet nama i njoj zajedno. halo...ja imama dušu i za tebe i za nju i sebe i taj plod u njoj ako ga i ima.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 442
22.4.2010 23:06:05   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja se slazem sa hanady, svaka rijec joj je zlatna. Ruby, dobro procitaj sve njene postove i poslusaj savjete!

I ja se slazem sa njenim postovima stvarno lijepo govori...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 443
22.4.2010 23:07:23   
LELA 77
Nikoga ja ne osudjujem.Baš me briga šta ko radi.Svako za svoje postupke snosi odgovornost i pred Bogom i pred ljudima.Samo sam i dalje stava da je za mene abortirati isto što i uzeti pištolj i pucati nekom u glavu sa umišljajem.Grešna sam i imam svoje grehe, ali Bogu hvala za sad još nisam abortirala, a imam 33 godine.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 444
22.4.2010 23:07:25   
Visnja RR
hanady odlicno razmisljanje... svaka cast user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 445
22.4.2010 23:08:18   
Anoniman
vidim link ste izbrisali, a zasto? ako je dostupan na internetu, koja je razlika da bude i ovdje???
i gdje je zabranjen? je li kod nas ili ... ?

I cudi me da vec niste poceli kupljat pare za abortus ili mozda jos bolje da otvorite fond za ovakve probleme.

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 446
22.4.2010 23:09:43   
LELA 77
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Koje dijeteuser posted image
o čemu ti ženo pričaš...žalim dijete od 17 godina koje ti sada prepadaš totalno. Sve smo je svojim postovima upućivale na činjenicu da se obati nekome ko će je navesti na drugi način rješevanja problema...a ti sad našla da soliš pamet nama i njoj zajedno. halo...ja imama dušu i za tebe i za nju i sebe i taj plod u njoj ako ga i ima.

Pa ja najviše žalima TAJ PLOD AKO GA IMA.To je sveto i neokaljano za razliku od mene, tebe i nje.

Neposredna veza do poruke: 447
22.4.2010 23:10:36   
dinciii
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

hanady odlicno razmisljanje... svaka cast user posted image

Potpisujem!!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 448
22.4.2010 23:11:25   
teacher75

a ne znam zasto bi to dijete bilo sretno da se rodi i da se potuca po domovima za nezbrinutu djecu, a i njegova majka da ima kasnije traume sto je ostavila dijete.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 449
22.4.2010 23:11:41   
Hanady RR

Nikoga ja ne osudjujem.Baš me briga šta ko radi.Svako za svoje postupke snosi odgovornost i pred Bogom i pred ljudima.Samo sam i dalje stava da je za mene abortirati isto što i uzeti pištolj i pucati nekom u glavu sa umišljajem.Grešna sam i imam svoje grehe, ali Bogu hvala za sad još nisam abortirala, a imam 33 godine.

imam i ja 30 pa nisam ima i moja mama 56 pa nikada nije. al to nema veze sa datom situacijom. Niko nezna šta nas sutra čeka od naše djece...jel možda znaš gledati u budućnost da mi kažeš kako svoje cure na pravi put da izvedem. Moja ako dođe trudna ja ću joj reći ''rodi'' ja ću nunati a ti nastavi tamo dgje si stala pa se nađemo na pravome putu jer nikada kasno nije na tobe doći.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

glumac
salmy

Koji je glumac za Vas lafcina i biste li prevarile muzica sa doticnim?

ni jedan (74%)

ima ih vise (26%)

Broj svih glasova: 80

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *