maja78 RR
|
prebaceni postovi sa teme Vrtic "Sveta obitelj" Stup-Sarajevo IZVORNA PORUKA: babina beba Ima li neko iskustva sa ovim vrticem? IZVORNA PORUKA: mikimaus Vrtić je odličan, barem po onome što sam vidjela i zaključila iz razgovora sa uposlenim "tetama". Na žalost, lokacija nam nije odgovarala-suviše je daleko od mjesta gdje stanujemo, a ne spadamo još ni u dob od koje primaju mališane pa smo ga morali zaboraviti . Primaju djecu od 2 godine. IZVORNA PORUKA: veeseelaa jedno pitanjce za iskusne mame Šta znači ovo primaju djecu od 2 godine? jel baš dijete mora imati dvije godine ili može koji mjesec manje? Jel to znači da primaju djecu koja idu na tutu? možel malo pojašnjenje IZVORNA PORUKA: emma.L Nemam iskustvo, ali da i ja napišem što sam čula od prijatelja. Kažu da je briga za djecu na nivou, jednako kao i higijena. Kad sam pitala kakve su odgajateljice, rečeno mi je da su roditelji jako zadovoljni. Eh, da, mi smo pitali i za to koliko je u stvari vjera zastupljena u svemu tome, pošto smo miješani brak i ne želimo da nam tete budu niti časne sestre a ni bule (da me tko ne shvati pogrešno, mi imamo u familiji i jedne i druge, samo ne želimo naše dijete izlagati nekim utjecajima dok je jako mala). Kažu da su tete tete, nema časnih sestara, i da se jedino prije ručka zahvale na hrani koju će jesti. Pošto čula, po toliko i prodala , nadam se da sam pomogla. IZVORNA PORUKA: talija'8 nakon par vrtića ja sam svoju kćerku prije 1,5 godinu upisala u ovaj vrtić. Ne postoje rijeci hvale kojima bi mogla opisati, od samog vrtića (uslova), uciteljica ( obrazovanih a ne pokupljenih s koca i konopca) U nekom od ranijih postova sam procitala par dilema npr. tete - casne, bule MA NE TO SU KRASNE MLADE OBRAZOVANE IZUZETNO LJUBAZNE ZENE SA MNOOOGO STRPLJENJA. ( KOJE NI MI SAME NEKAD NEMAMO MADA SMO TE NASE PILICE SAME RODILE) Zastpljeno je sve od ucenja, igre, raznih priredbi, posjeta ljekara, zubara cika Tonija koji im pokazuje muzicke instrumente, madjionicara, klovnova ma ne mogu ni pobrojati sve, a za razliku od Arzije - hanume ovde dolazi Deda Mraz i paketići se djele 2 puta. Higijena je na visokom nivou, ishrana takodjer. Stvarno sve pohvale za vrtić, IZUZETAN. U maloj grupi sam vidjela djecu sa pelenama tako da no sikiriki a da i to, u toj maloj grupi pored teta je zaposlena i pedijatrijska sestra. Ma oni misle na sve i stvarno su IZVORNA PORUKA: babina beba Talija'8 hvala na info. Mi smo juce bile, odnijele ugovor i akb od ponedeljka pocinjemo u Bubamarama (jaslice). Tete su normalni, nikakve casne sestre ili slicno. Rekla mi je da se katolicka djeca mole prije rucka, a ostala pokupe i to je to. Al Boze moj niko nas netjera da idemo tamo ako necemo. Ja licno i ako sam po nacionalnosti musliman i vjerujem u Boga, jedva cekam da mala krene, jer juce je usla na 5 min i kad je izlazila belaj nece kuci. IZVORNA PORUKA: talija'8 ma vidjeces super je. i sama sam ti iz mjesovitog braka u mjesovitom braku ma veselje opste. a to prije rucka ma znas sta nek se i zahvale Bogu sto imaju dobar rucak kakva su vremena. moja je u pcelicama - najstariji IZVORNA PORUKA: talija'8 znas kako mi se tamo svi znamo (a to ces vidjeti) jer oni stalno organizuju priredbe, neke sastancice, a sto me najvise odusevilo vjeruj svaka uciteljica zna ime svakog djeteta bez obzira u kojoj je grupi i svi se brinu za sviju. moja je u prethodnim obdanistima gorko plakala i sa sklopljenim rukama molila oca da je ne ostavlja a ovde vjeruj nikad suzu nije pustila. vidjcemo se dole svakako samo se moramo '' raspoznati'' Nista se ne sekiraj bices zadovoljan - spomenuces me.