Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma da, uzmi dijete a muž nek ko momak šeće po Saraj'vu Preizmi svu brigu bez npr novca, kuće..... I onda ko što vidim neke žene preuzele brigu, dijete u sobi a ljubavniku kuha ručak, i otvara pivu na štoku od vrata bolje mu je kod nane i dede itd
Anonimna, nemogu reci da vjerujem tu cinjenicu da je tvoja sestra htjela ostati kod nene i deda. Zasto, pa zato sto sam ja licno to iskustvo imala: Moji roditelji su se razveli kada je meni bilo 1,5 dana. Tada su isto moju mamu istjerali. Posto moja mama tada nije radila dodjelio je sud mene babu i neni. Moja mama je cuvala tudju djecu, primila studentice kao podstanare da bi imala od cega zivjeti. Ja sam samo svake 2 sedmice isla kod mame preko vikenda. I koliko god je meni bilo fino kod babe i nane, ja sam htjela mami. Sjecam se jednom isla ja s babom na vaser i sretne mo mi mamu sa njenom kumom i kcerkicom. Ja sam tako plakala da hocu snjima. Hvala dragom Bogu pa su moja mama i moj babo pomirili, opet se vjencali. rodila se moja sestra. Ali jos dan danas moja mama ocigledno vise mene voli nego seku. Voli ona i nju, bez govora, ali za mene izdise. Znaci nema tog djeteta koje vise voli kod nane i deda.
to je jako tuzna i komplikovana prica koju svako gleda iz svog ugla ne pokusavajuci da pogleda iz tudjeg i na taj nacin se sudi. Jako je tesko tim osobama biti objektivan jer su tu emocije u pitanju. Majka jeste imala tesko razdoblje i mozda ju je ostavila kod nane i dede jer je smatrala da je to za nju najbolje ne znajuci kakvu medvjedju uslugu cini.Kasnije se neke stvari nisu mogle ispraviti na zalost i to je dijete patilo. Naravno da tu ima sada i ljubomore i zavisti, jer nju je majka ostavila a vas gleda kako rastete u ljubavi i krugu porodice. Mozda i ona misli da vi nju ne zelite isto kao sto i vi mislite za nju.Sve su to neke stvari koje uticu na odnos vas. Ali sada ste odrasle osobe i trebali bi ste sjesti i razgovarati otvoreno.Vrijeme se ne moze vratiti, ali nek se popravi ono sto moze radi vase dijece.
Anonimna, nemogu reci da vjerujem tu cinjenicu da je tvoja sestra htjela ostati kod nene i deda. Zasto, pa zato sto sam ja licno to iskustvo imala: Moji roditelji su se razveli kada je meni bilo 1,5 dana. Tada su isto moju mamu istjerali. Posto moja mama tada nije radila dodjelio je sud mene babu i neni. Moja mama je cuvala tudju djecu, primila studentice kao podstanare da bi imala od cega zivjeti. Ja sam samo svake 2 sedmice isla kod mame preko vikenda. I koliko god je meni bilo fino kod babe i nane, ja sam htjela mami. Sjecam se jednom isla ja s babom na vaser i sretne mo mi mamu sa njenom kumom i kcerkicom. Ja sam tako plakala da hocu snjima. Hvala dragom Bogu pa su moja mama i moj babo pomirili, opet se vjencali. rodila se moja sestra. Ali jos dan danas moja mama ocigledno vise mene voli nego seku. Voli ona i nju, bez govora, ali za mene izdise. Znaci nema tog djeteta koje vise voli kod nane i deda.
100%, ona to i sad tvrdi... i sa tom tetkom, vršnjakinjom kojom je odrasla ima fin odnos.... al eto ona opet kaže, meni je krivo... a moja mama kaže: oprosti mi, nikada se nisam trebala udati.... ma ajde mama ima nas, ona ima tetku sory moram malo
prepala se žena a i ja usmjerih priču u drugom smjeru, sad se ona ibreti meni i mojoj polusestri
vjerovatno...a lako se desiti može što reče hanabanan da za 30 godina a vjerovatni i prije sudeći po dobnosti osoba o kojima tipkamo, škorpijino rođeno djete i polubrat budu imali problem ovakve prirode. Tužno zar ne
ma da, uzmi dijete a muž nek ko momak šeće po Saraj'vu Preizmi svu brigu bez npr novca, kuće..... I onda ko što vidim neke žene preuzele brigu, dijete u sobi a ljubavniku kuha ručak, i otvara pivu na štoku od vrata bolje mu je kod nane i dede itd
Aha sad je tema muz? pa dobro si ti moja Anonimna!! evo citam i ibretim se...ni ti Bome neznas koga bi osudila! ZENO drag gledaj sebe i svoju djecu! a pusti relacije mama-seka-tata-mama! Koje krivu drinu ispravio jos majketi? Sve ce to narod pozlatit! idi malo na temu VICEVI opusti se zeno!
vidite vi koliko nas emotivno ova tema pokrenula...lavin aemocija na nekoliko stranica foruma...a anoniman će uvijek imati svoj sud o idtom kao i škorpija. teške emotivne priče zahtjevaju pažnju ljudi...ali osuđivati majke i pčeve bez prethodno upoznate situacije u tančine što bi se reklo nije nimalo zavidan posao. sve su ovo tužne priče...a od svih postova samo post mamine oči dao nam je odgovor da kad se hoće to se i može, a sama žena kaže ko smo mi da sudimo bilo kome.
Bas tako Hanady. Podjem od svoje mame. Koliko se mucila i patila za mnom. Jos u tom teskom trenutko jos njena mama umre - njioj na rukama. pa dobro je ikako pri pameti ostala. Ali polahko i borba i opet smo znaci svi zajedno.
Aha sad je tema muz? pa dobro si ti moja Anonimna!! evo citam i ibretim se...ni ti Bome neznas koga bi osudila! ZENO drag gledaj sebe i svoju djecu! a pusti relacije mama-seka-tata-mama! Koje krivu drinu ispravio jos majketi? Sve ce to narod pozlatit! idi malo na temu VICEVI opusti se zeno!
opuštena maximalno ženo, i više nego treba al eto rekoh da i ja napišem životnu priču moje mame....
Sve ce to narod pozlatit! idi malo na temu VICEVI opusti se zeno! [/quote]
Eh, moja anonimna nije ni ovaj prijedlog los...opusti se prije svega....i prestani krivce traziti u drugima..gledaj sebe i ono sto ce biti najbolje za tvoju djecu.
ma da, znam......svejedno koja strana, meni je to bas malo bez veze.....pa vala da je moja rodjena mama.....ali svako zna svoje i ne bih se mijesala ipak su ovakve teme suvise osjetljive i intimne, da se tek tako sudi i komentarise....jer svi smo mi subjektivni ipak...... Kad bih ja sad iz srca pocela pisati, nakon svog bolnog iskustva i gubitka djeteta, mogla bih samo reci da bih golim rukama iscupala grkljan majci koja ostavi svoje dijete, kao u Glembajevim ali...to je samo moje misljenje....i molim da ga niko ne uzima srcu
ah joj, gledam ja svoju djecu.... sretna sam žena u svakom pogledu, ovo me malo tištalo al više ne! ne kontam sta je loše u tome što se tuspasih sa svojom pričom na ovoj temi??? odmah si ne opušten i blentav???????????
Anonimna....niko ne može drugom odrediti kako treba da se osjeća. Ne može mene neko uvrijediti a onda mi vaziti o tome da se ja ne trebam osjećati uvrijedjenom. Isto tako ne možeš ti određivati kakve osjećaje tvoja polusestra treba imati prema tebi ili tvojoj mami. Osjećaji se grade na osnovu impulsa koje dobijamo od drugih i okoline. I smiješno je uopšte dovoditi u pitanje necije osjećaje, ili odučivati da li su opravdani ili ne.
Ovako sa distance očito je da između tvoje polusestre i tvoje mame ima jaza, ali koji se može riješiti iskrenim razgovorom izmedju njih dvije same, bez suflera sa strane. Ali taj razgovor mora uključiti i pravo da se drugoj strani prizna pravo na osjećaj odbačenosti...
ah joj, gledam ja svoju djecu.... sretna sam žena u svakom pogledu, ovo me malo tištalo al više ne! ne kontam sta je loše u tome što se tuspasih sa svojom pričom na ovoj temi??? odmah si ne opušten i blentav???????????
Nema nista lose u tome sto si iznijela svoju pricu...ima mnogo takvih prica...ali pokusavas krivca naci u drugom to je problem. Problem je sto vasim odnosom upravljate vas dvije a zapravo utice na vasu djecu koju trenutno ne gledate.
Ja idem. ma samo sto nisu zakljucali temu ... Moj je neki ''''savjet'''' samo opusteno..ako tvoja polusestra ne zeli da oprosti i zaboravi mami..ona nece ma sta da vi uradite...pustite nek zivi svak svoj zivot..a mozda vremenom.. sve dodje na svoje...
< Poruku je uredio ledy blue -- 16.4.2010 12:56:31 >
Uzimajući sebe kao primjer kažem sljedeće: mozete vi svi zajedno piti kafice i čavrljati ALI tvoja mama nikad nece biti MAMA tvojoj sestri. Kad se moja sad počne prenemagati i ko fol ovo i ono, ja apsolutno nemam osjećaj za nju i prekasno je sad za popravni.
Ja razumijem sestru od anonimne u potpunosti, ona će se do kraja života osjećati odbačenom i viškom, taj gubitak joj niko nikad neće moći nadoknaditi...vjerovatno se uvijek pitala, zašta ja ne živim sa mamom i tatom kao i sva druga djeca...na oca nije ljuta jer joj nije bitan, a majka joj je bila sve i ona je zamjenila sa nečim drugim. Moja sestra je bila 5. razred kad sam se ja udala, danima je plakala za mnom, a zamislite kako tek dijete žali za majkom. Razumijem i anonimnu što se osjeća odbačenom od svoje sestre, jer stvarno ona nije to uzrokovala, ali mamu ne razumijem...ništa na svijetu nije važnije od djeteta.
Ja razumijem sestru od anonimne u potpunosti, ona će se do kraja života osjećati odbačenom i viškom, taj gubitak joj niko nikad neće moći nadoknaditi...vjerovatno se uvijek pitala, zašta ja ne živim sa mamom i tatom kao i sva druga djeca...na oca nije ljuta jer joj nije bitan, a majka joj je bila sve i ona je zamjenila sa nečim drugim. Moja sestra je bila 5. razred kad sam se ja udala, danima je plakala za mnom, a zamislite kako tek dijete žali za majkom. Razumijem i anonimnu što se osjeća odbačenom od svoje sestre, jer stvarno ona nije to uzrokovala, ali mamu ne razumijem...ništa na svijetu nije važnije od djeteta.
mene je ovo podsjetilo na moju sestru....sorry na OT.....moja je imala 22.g. kad sam se ja udala, pa i dan danas zna plakati i kaze da joj bas nedostajem iako zivimo bas blizu, vidjamo se cesto.....i osjecam ponekad griznju savjesti, bojim se da sta ne propustim u njenom zivotu.....ne mogu ni da zamislim da sam odvojena od djeteta.....voljom ili pravilom, nekoga ili necega....na sto mogu uticati
Draga Anonimna, potpuno razumijem tvoju ljubav prema t. majci i jasno je kao dan da se samo "stavljas u ulogu tvoje majke,a ne sestre. ja kada gledam tvoje postove, vidim samo veliko zivotno iskusenje koje svakog moze da snadje. Ne trebamo osudjivati! Tvoja majka mozda je jedva cekala da tvoja sestra zatrazi da ostane kod nane i dede. Ne u smislu da odbaci svoje dijete(ali je tako ispalo na kraju), vec se bojala odnosa u novoj njenoj porodici. Mozda ju je kasnije mislila dovesti, ali se sve izmaklo kontroli....Ko ce znati. Pokusavala joj je raspustima, novcem, poklonima nadomjestit izgubljeno...ali nije moglo. Zasto se sada tako ponasa tvoja 44.godina stara sestra sigurno ti nije jasno. Ja mislim da je sve to od velike traume koju je prezivjela bez svoje majke. Gledala je kako joj mama taaaaamo negdje zivi s drugim covjekom i djecom, koja ju zovu mama. Krupno je to, a narocito za jedno maleno dijete. Znas, ja i dan danas pamtim kako meni strina nije dala cokolade, a jeste mojoj rodici koja je bila sa mnom. To joj pamtim ima 20 i nesto godina i jos uvijek je gledam posebno zbog toga. Djeca osjete kada su odbacena, a nemaju izgradjenu licnos da se s tim mogu "nositi" kao mi odrasli. Tako je i s tvojom sestrom, mislim. Da se tvoja mama sada uda, i da rodi dijete tom svom novom muzu, ti bi to mnogo lakse prihvatila nego tvoja sestra kojoj je tada bilo 7 godina. shvatas? Ona je odrasla bez mame a to ostavlja jake oziljke na njenu licnost, pa se zato ponasa kako se ponasa. ne uzimaj joj za zlo. Bilo bi najbolje kada bi tvoja mama i seka same sjele i sve lijepo rijesile, pa sada pokusale nadoknaditi izgubljeno... Da, stoji da je Dzenet pod majcinim nogama prostrt, ali isto tako dijeca su nas emanet. Tako da ima tu greske sa obje strane.Niko se ne treba osudjivati, jer tezak je to zivot koji ih je zadesio. Neka im je Bog na pomoci i od srca im zelim da napokon budete jedna veeelika porodica.
< Poruku je uredio pahuljica farah -- 16.4.2010 13:21:55 >