Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 10:36:30
Meri29
I mi jos uvijek dojimo, toliko joj se sika svida da nece ni flasicu ni cuclu, sika i samo sika Kada joj moram dati malo komoraca moram u kasikicu, a i to par kapi. Jedemo svaka 2 sata, odprilike svaka 2 hranjenja mijenjam siku i ima dovoljno mlijeka. Tako radimo i po noci, s tim da jede samo jednom ili dvaputa, ja je ne budim da jede vise.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 12:17:09
bumbalu
nama je abd za 7 dana dva puna mjeseca i dojimo,mlijeka hb ima,za 7 sedmica smo dobili 2050gr,je li normalno da moja beba podoji jednu siku za neki 5 do 6 mini opet trazi za 3 sata,ja sve mislim da joj je malo
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 12:30:32
niki83
draga bumbalu nama ce uskoro 5 mjeseci kako dojimo hB a imamo isti problem taj jedna sika za par min. samo sto moja beba cesce trazi jer je veca vise potrosi..a i ja se uvijek pitam je li joj malo..za mjesec dobila 500g
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 12:51:34
bumbalu
ja sam zasad zadovoljna njenom kilazom i kako napreduje al mi nije jasno da se moze zadoovoljit samo jednom sikom i to 5 do 6 minuta,al najbolji je pokazatelj vaga pa cu abd otic za jedno 10 dana na vaganje pa cemo vidjet
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 13:49:45
sheri
IZVORNA PORUKA: niki83
draga bumbalu nama ce uskoro 5 mjeseci kako dojimo hB a imamo isti problem taj jedna sika za par min. samo sto moja beba cesce trazi jer je veca vise potrosi..a i ja se uvijek pitam je li joj malo..za mjesec dobila 500g
niki, place li beba izmedju obroka? ako ne, ako je vesela, raspolozena, nemoj da se brines. kad bude htjela vise, trazit ce vise. 500g nije uopce lose, i nemoj dopustiti da te neko uvjeri da trebas flasicu davati da ti je dijete gladno. a ako ti osjecas da moze vise pojesti, stavljaj ju cesce da doji. sretno mila, bice to sve ok .
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 14:48:49
niki83
IZVORNA PORUKA: sheri
IZVORNA PORUKA: niki83
niki, place li beba izmedju obroka? ako ne, ako je vesela, raspolozena, nemoj da se brines. kad bude htjela vise, trazit ce vise. 500g nije uopce lose, i nemoj dopustiti da te neko uvjeri da trebas flasicu davati da ti je dijete gladno. a ako ti osjecas da moze vise pojesti, stavljaj ju cesce da doji. sretno mila, bice to sve ok .
ma neeee..hvala Bogu ona je super , vesela, zdrava, aktivna!!! ali onako ja kao i bumbalu pomislim da bi mogla jesti vise, no ona ocigledno ne misli , dakle kad je gladna trazi sama..samo sto to onako brzo zavrsi, a ja bih da ona bude na siki duuugo duugo
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 15:36:32
chuci
joj i ja sam uvijek kontala da joj nije malo, ali nije valjda bi tražila da želi jesti. moja sad jede 3-6 min, i to uvijek samo jednu siku i to svaka 1,5 do 3,5 sata kako kad. jednostavno kad neće, nema šanse da je natjeram. najčešće jede svako dva sata ali nekad zna i zajordamit pa neće da jede :)
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.2.2010 15:48:07
aazra
Chuci,
Drago mi je da si se javila, bas sam se pitala sta je sa tobom drago mi je sto dojis, samo naprijed ako beba dobro napreduje znaci da je ok , a jos malo pa ces poceti i sa dohranom u vidu hapica pa ce ti ici lakse..
Mynxlee, Cestitam ti na strpljenju , evo i mi dojimo vec 16 mjeseci Sad je to vec pravi ritual...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.2.2010 13:09:39
rose 87
ja neznam jeli ovo pravo mjesto za pitanje,ako smeta izbrišite,moja beba doji već 2mj.,svaki mjesec dobije po nekih 1,5kg.,ljudi me smoriše govoreći da je to puno i da trebam da mu izbacim koji obrok,dajem mu da jede kad god traži obično svakih 1,5-2,5 sata,navećer odspava 6 sati u komadu već 10-tak noći...pitanje ako beba samo doji jeli može previše da napreduje i dobija na težini
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.2.2010 14:32:44
sheri
draga rose, ko bi nasim ljudima ugodio hrani svoje dijete, hvala Bogu da napreduje, a kad propuze i prohoda sve ce to spasti. ovo je samo moje misljenje
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.2.2010 14:42:48
malena_t
IZVORNA PORUKA: sheri
draga rose, ko bi nasim ljudima ugodio hrani svoje dijete, hvala Bogu da napreduje, a kad propuze i prohoda sve ce to spasti. ovo je samo moje misljenje
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.2.2010 14:51:48
Niina
IZVORNA PORUKA: rose 87
ja neznam jeli ovo pravo mjesto za pitanje,ako smeta izbrišite,moja beba doji već 2mj.,svaki mjesec dobije po nekih 1,5kg.,ljudi me smoriše govoreći da je to puno i da trebam da mu izbacim koji obrok,dajem mu da jede kad god traži obično svakih 1,5-2,5 sata,navećer odspava 6 sati u komadu već 10-tak noći...pitanje ako beba samo doji jeli može previše da napreduje i dobija na težini
Nista se ti ne brini ako beba samo doji, to je sasvim uredu i ne moze biti pretila od majcinog mlijeka poslije kad budes uvodila krutu hranu morat ces paziti, pogotovo ako ima pretilosti u familiji, a sve do tada daj bebi kad god je gladna.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.2.2010 17:06:21
škorpija
Nista se ti ne brini ako beba samo doji, to je sasvim uredu i ne moze biti pretila od majcinog mlijeka poslije kad budes uvodila krutu hranu morat ces paziti, pogotovo ako ima pretilosti u familiji, a sve do tada daj bebi kad god je gladna.
rose no sikiriki nije to previše, kad počne puzati, a tek hodati ima kilice da slete u sekundi. pusti bebca neka siki koliko želi
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.2.2010 17:09:56
milenium
rose blago tebi,to je za svaku pohvalu,samo nek papa.
mene izbrišite s popisa dojilja,dojili smo skoro 18 mjeseci i evo neki dan prestali.