|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
18.2.2010 7:35:32   
leli§

IZVORNA PORUKA: Husic10

Hej svidja mi se ime Inaam
Procitala sam da je neka od nasih forumasica dala to ime kcerki
Zanima me sta znaci Inaam?

Hvala unaprijed

od nasih prijetalja se kcerkica zove Inaam. Inaam (ova dva a su zamjena za arapsko slovo "ajn" koje je poprilicno tvrdo---znaci dva a nisu "dugo a" nego tvrdo a)

Inaam znaci: znak paznje, dobrocinstvo, dar, nagrada... samo bih jos da dodam da sam ja jednom nabasala da je Inaam i ime za djecaka a ne samo za djevojcicu. potrazi jos malo po netu

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 551
18.2.2010 7:46:50   
Emica_sa
Dal je bila zena poslanika ili nije to niko ne može sa sigurnošću tvrditi jer oni su ionako imali po 5 žena tako da je suvišno o tome raspravljati,a kao što sam već rekla to je privatna stvar i svaka osoba ima pravo da da ime kako želi i o tome je smiješno raspravljati 

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 552
18.2.2010 7:52:53   
kanita25

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: kanita25

ej drage ma ime ime bitno je da lijepo zvuci kad se izgovori ...ja sam svojoj ljepotici dala ime Alona a stvarno ne znam cijeg je porijekla nit mi je bitno,nit znam sta znaci ...bitno mi je da je odgojim u islamu ako Bog da ...pozdrav.
.ako neko zna sta znaci nek javiuser posted image

Alona;: na hebrejskom- hrast, jaka kao hrast, na spanskom- svjetlo, i na irskom (najljepse znacenje)lijepo i drago dijete

hvala draga za ovo znacenje ,svida mi se ..user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 553
18.2.2010 7:54:10   
leli§

IZVORNA PORUKA: kanita25

ej drage ma ime ime bitno je da lijepo zvuci kad se izgovori ...ja sam svojoj ljepotici dala ime Alona a stvarno ne znam cijeg je porijekla nit mi je bitno,nit znam sta znaci ...bitno mi je da je odgojim u islamu ako Bog da ...pozdrav.
.ako neko zna sta znaci nek javiuser posted image

ja znam sljedece:

na spanskom alona znaci svijetlo.
na hibrejskom znaci drvo hrasta i jako je cesto ime za djevojcice kod jevreja. u izraelu to ime oznacava jacinu, snagu hrasta odnosno osobe
na starom basque jeziku (jesiku regije sjeverne spanije i juzne francuske) alona je rijec koja oznacava djevicu mariju
na irskom znaci lijepa, drago dijete.

I can feel it everywhere

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 554
18.2.2010 7:58:52   
Emica_sa
Kanita ime je super baš mi se sviđa u mene sestra se zove Alina,ali Alona mi je nekako još ljepše user posted image

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 555
18.2.2010 8:00:53   
samedi
Koliko ja znam,samo jedno zensko ime se spominje u Kur'anu a to je Merjem,dok muskih imena ima dosta! Poslanik a.s. jeste rekao da nam je obaveza i duznost dati djetetu lijepo ime i svako od nas ima svoj ukus i drugacije gleda na lijepo i ruzno! Meni su sva djecja imena lijepa jer ga nose upravo oni-djeca i mislim da nijedan roditelj ne bi dao svom djetetu "ruzno" ime a svaciji je izbor da li je ono vjersko ili ne! Sta uopste znaci to "vjersko" kad znamo da su mnoga imena ista u Kur'anu i Bibliji tj.samo malo izmijenjena!
Meni licno je najvaznije da ime moje buduce bebe ima lijepo znacenje ( a sigurno ce se to ime naci u vise naroda i kultura jer je to neizbjezno) i da nije bas pre precesto ime tj.da bude neobicno Ono sto takodje gledam pri izboru imena je to da se moze lijepo izgovarati na vise svjetskih jezika u slucaju da pozeli zivjeti u inostranstvu ili je tamo nekada put odvede!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 556
18.2.2010 8:02:17   
samedi
kanita, Alona je bas prelijepo ime,moja seka se zove Alena user posted image a Alona mi je jos neobicnije i ljepse user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 557
18.2.2010 8:05:46   
leli§

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Dal je bila zena poslanika ili nije to niko ne može sa sigurnošću tvrditi jer oni su ionako imali po 5 žena tako da je suvišno o tome raspravljati,a kao što sam već rekla to je privatna stvar i svaka osoba ima pravo da da ime kako želi i o tome je smiješno raspravljati 

Sara je bila jedna od dvije Ibrahimove a.s. zene. druga zena je bila Hadzira. Sara je bila u starijem dobu svoga zivota kada je ostala trudna sa Ishakom. i spominje se u Qur'anu, Tori i Bibliji---toliko o tome da to niko ne moze tvrditi.

Sarino spominjanje u Qur'anu se prvenstveno odnosi na dio gdje se govori o neplodnosti i odnosu muza prema zeni koja ne moze imati djecu. a onda o tome kako nada nikada zadnja ne umire jer je on uspijela na svijet dnijeti djecaka i u starijim godinama.

I can feel it everywhere

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 558
18.2.2010 8:07:33   
kanita25
havla draga mi kad smo ga culi bila sam treci mjesec trudna i rekli ako bude djevojcica dacemo ime Alona..i eto rodila se mamina mala princeza...apsolutnu nismo razmisljala dal je muslimansko ili jevrejsko,ili katolicko,pravoslavno..svi smo mi samo ljudi....

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 559
18.2.2010 8:16:39   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: samedi

Koliko ja znam,samo jedno zensko ime se spominje u Kur'anu a to je Merjem,dok muskih imena ima dosta! Poslanik a.s. jeste rekao da nam je obaveza i duznost dati djetetu lijepo ime i svako od nas ima svoj ukus i drugacije gleda na lijepo i ruzno! Meni su sva djecja imena lijepa jer ga nose upravo oni-djeca i mislim da nijedan roditelj ne bi dao svom djetetu "ruzno" ime a svaciji je izbor da li je ono vjersko ili ne! Sta uopste znaci to "vjersko" kad znamo da su mnoga imena ista u Kur'anu i Bibliji tj.samo malo izmijenjena!
Meni licno je najvaznije da ime moje buduce bebe ima lijepo znacenje ( a sigurno ce se to ime naci u vise naroda i kultura jer je to neizbjezno) i da nije bas pre precesto ime tj.da bude neobicno Ono sto takodje gledam pri izboru imena je to da se moze lijepo izgovarati na vise svjetskih jezika u slucaju da pozeli zivjeti u inostranstvu ili je tamo nekada put odvede!

potpisujem user posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 560
18.2.2010 9:00:08   
luna77
ja sam uvijek mislila da je Sara katoličko ime  a Merjem mi je predivno ime za malu damu bas posebno

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 561
18.2.2010 9:53:30   
SailorMoon
Drage zenice,
odavno pratim ovu temu i trazim inspiraciju. I tako da sam jednog dana nasla ovo intrenet-stranicu. Jeste da su znacenja na njemackom jeziku, ali isto tako se moze vidjeti, da mnoga imena koje mi smatramo da su druge vjere, da su nase.
Naprimjer Maria, ko bi reko da je muslimansko, ali eto na ovoj stranici pise da jeste.
Pogledajte, evo link.
http://www.beepworld.de/members60/lailaomamina/namen.htm

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 562
18.2.2010 9:55:11   
teacher75

IZVORNA PORUKA: samedi

u potpunosti se slazem s tobom

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 563
18.2.2010 9:57:36   
teacher75
meni je ova stranica super, na engleskom su znacenja:

http://www.islamic-names.net/index.php

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 564
18.2.2010 10:03:17   
dinciii
teacher super je stranica,bas evo gledala sad da vidim imal ime Rejhana user posted image user posted image user posted image user posted image jer nema na svakom spisku...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

Neposredna veza do poruke: 565
19.2.2010 20:24:43   
Husic10
IZVORNA PORUKA: leli§

Hvala unaprijed

od nasih prijetalja se kcerkica zove Inaam. Inaam (ova dva a su zamjena za arapsko slovo "ajn" koje je poprilicno tvrdo---znaci dva a nisu "dugo a" nego tvrdo a)

Inaam znaci: znak paznje, dobrocinstvo, dar, nagrada... samo bih jos da dodam da sam ja jednom nabasala da je Inaam i ime za djecaka a ne samo za djevojcicu. potrazi jos malo po netu

Hvala puno leli

Znas li porijeklo tog imena?

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 566
19.2.2010 20:28:55   
Husic10
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Drage zenice,
odavno pratim ovu temu i trazim inspiraciju. I tako da sam jednog dana nasla ovo intrenet-stranicu. Jeste da su znacenja na njemackom jeziku, ali isto tako se moze vidjeti, da mnoga imena koje mi smatramo da su druge vjere, da su nase.
Naprimjer Maria, ko bi reko da je muslimansko, ali eto na ovoj stranici pise da jeste.
Pogledajte, evo link.
http://www.beepworld.de/members60/lailaomamina/namen.htm

Neznam na kojoj si stranici citala ali to mi ne zvuci bas tacno...
Maria je krscanski naziv za Merijem , majku poslanika Ise

a Merijem je muslimansko ime , ne Maria
Znam dosta muslimanki iz Arapskih zamalja i one nadjevaju Merijem , ne Maria....znam samo tonu Meksikanki koje se zovu Maria

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 567
19.2.2010 21:01:38   
leli§

IZVORNA PORUKA: leli§

Hvala unaprijed

porijeklo je arapsko -- sorry sto nisam napisala ali sam mislila da se moze zakljuciti iz ovoga da sam navela da su dva A zamjena za arapsko slovo "ajn"user posted image ali je ime jako rijekto u arapskom svijetu

Hvala puno leli

Znas li porijeklo tog imena?

I can feel it everywhere

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 568
21.2.2010 14:31:27   
e1983
prvo zelim da pozdravim sve clanice ringeraje...nisam dugo bila na stranici jer nisam imala vremena...malo sam vise zauzeta svojim malim bebanom koji je dosao svijet 03.02.2010....nakkon dugo razmisljanja dali smo mu ime Daris...
to je ime koje se meni od pocetka trudnoce svidjalo i na kraju je to i ostalo :))

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 569
21.2.2010 14:44:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: e1983

prvo zelim da pozdravim sve clanice ringeraje...nisam dugo bila na stranici jer nisam imala vremena...malo sam vise zauzeta svojim malim bebanom koji je dosao svijet 03.02.2010....nakkon dugo razmisljanja dali smo mu ime Daris...
to je ime koje se meni od pocetka trudnoce svidjalo i na kraju je to i ostalo :))

čestitam na sinčiću i zaista lijepo ime ima.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu e1983)
Neposredna veza do poruke: 570
21.2.2010 14:51:35   
veeseelaa
Nema ljepših imena od naših starih Bosanskih, izvornih
A uvezena imena i izmišljena imena nidje vezeuser posted image
Raja konta dijete će mu se pozlatiti ako mu da ime npr Michael ili Paolla... još ti lijepo naglasi da je ime za dva "L"user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.2.2010 14:52:48 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 571
21.2.2010 15:14:08   
teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Raja konta dijete će mu se pozlatiti ako mu da ime npr Michael ili Paolla... još ti lijepo naglasi da je ime za dva "L"user posted image

ma ja ne volim ni starinska nasa imena, jer me podsjecaju na nane i dede i kad vidim bebu s takvim imenom ne stoji mi nikako, a ne volim ni ta neka izmisljena ili strana imena sa duplim slovima, y i tako to. najljepsa su mi univerzalna, kratka imena koja lijepo zvuce i imaju lijepa znacenja, a to sam vec negdje napisala

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 572
21.2.2010 15:32:15   
aida.

ma ja ne volim ni starinska nasa imena, jer me podsjecaju na nane i dede i kad vidim bebu s takvim imenom ne stoji mi nikako, a ne volim ni ta neka izmisljena ili strana imena sa duplim slovima, y i tako to. najljepsa su mi univerzalna, kratka imena koja lijepo zvuce i imaju lijepa znacenja, a to sam vec negdje napisala

teacher75 potpisujem u potpunosti.... volim da je neobicno al ne sad neshto "nidje" veze... i znam da kad sam se tek registrovala na forum i pitala za ime Erol da si mi pomogla user posted image user posted image user posted image i ako Bog da i bit ce tako... po meni je jako lijepo ime user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 573
21.2.2010 15:40:49   
teacher75

IZVORNA PORUKA: aida.

teacher75 potpisujem u potpunosti.... volim da je neobicno al ne sad neshto "nidje" veze... i znam da kad sam se tek registrovala na forum i pitala za ime Erol da si mi pomogla user posted image user posted image user posted image i ako Bog da i bit ce tako... po meni je jako lijepo ime user posted image user posted image user posted image
erol je divno ime sa prelijepim znacenjem, puno srece na porodu zelim... user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 574
21.2.2010 15:59:42   
teacher75

IZVORNA PORUKA: aida.

erol je divno ime sa prelijepim znacenjem, puno srece na porodu zelim... user posted image

Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *