Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
palma javite će ti se forumašice koje su radile, pa ti one mogu tačke cifre reći, mada to obično zavisi od lijekova koje primaš tokom postupka oko par hiljada makara je u svakom slučaju,a za otprilike iste pare možeš uraditi IVF u Sloveniji gdje imaju mogućnost zamrzavanja embrija (kod nas to ne rade, jer nema zakona) i ja bih se prije odlučila na Sloveniju nego na Baliće, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog toga (+ što su iskusniji i uspješniji)
Postupak IVF košta 4000 KM + lijekovi = ja sam se razletila i hB prošla sa 1100 KM,ali će za to telefonski račun biti wau. Što se tiče dr balića da se ne ponavljam- zajedno sa njima njihov tim čine dr iz Maribora dr Reljic , biolog Mojca ( ima njihova web stranica )pa mi malo nije jasno zašto ići u Sloveniju,ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja aBd planiram IVF kod njih krajem marta i već me nervoza hvata.
Zuta, ne bih se slozila s tobom. I ja sam iz Zenice i znam vrlo dobro sta se prica o CHR Zenica i o dr.u koji radi u njemu. Nema zamrzavanja mila. Ne postoji zakon, ne postoje uslovi za zamrzavanje. A ako ima, onda je protivzakonito. Rezultati su losi jer dr. nije specijaliziran na polju neplodnosti. Ja ti ne preporucujem da se upletes u mrezu covjeka koji vodi ovaj centar.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.2.2010 7:20:14 >
Da se i ja malo ukljucim , sto se tice Mehmedbasica nije tacno da je kod njega spermiogram tacan, mm i ja samo isli 5 godina kod njega i sve su govorili da je Azoospermija, medjutim kad smo prosle godine otisli kod Rade na kliniku, skroz druga prica, jer zena stvarno detaljno pregleda spermiogram i kaze sta dalje da se uradi , ako hocemo.Radili smo i na Ilidzi al ona je najbolja, bar mi tako mislimo. Za BIOASTIN sam i ja cula da je dobar , pa cemo vidjeti kakve ce rezultate dati. Uglvanom svi mi imamo razlicita iskustva, tako da nekome jedan doktor dobar a nekome nije , tako je i sa oplodnjama i svim ostalim sto radimo, ja vise ne vjerujm nikome u BiH, al ako budem morala ponovo na oplodnju, definitivno idem vani, Slovenija ili negdje drugo. To je moje misljenje. Svakako svima zelim puno, puno, puno, puno, srece i akoBogda da docekamo svoje
kospice pa znas da rezultati spermograma mogu varirati a to ne znaci da kod Mehmedbasica nije tacan rezultat, obzirom da spermatogeneza traje 72+2 dana.
Nemam pojma, iskreno, mislim da tek ovdje ne postoji zakon o VTO jer nigdje u RS ne postoji pri Klinickom centru odjel reproduktivne medicine kao npr na Kosevu. Jedino gdje se moze raditi insiminacija i vantjelesna u citavoj RS je kod ove doktorice privatno.
Snowrose ,Obavještavat ćeš nas kako ide IVF u Tuzli krajem marta, pa možda se i ja odlučim i sretno, koje si ti sve pretrage radila kod njih i koliko je sve to trajalo, i ja sam iz Zenice... puno sreće....
Košpice ja se nikako ne bih slozila s tobom kada je u pitanju tacnost rezultata kod Mehmedbaisica u odnosu na taj Radin jer je MM za razliku od tvog napravio spermiograme na oba mjesta u periodu od mjesec dana. Nalaz je bio identican! Ne znam koliko ti je poznato da stanje spermatozoida varira od raznih utjecaja kao sto su npr. prehlade, upale, toplota...
Snowrose ,Obavještavat ćeš nas kako ide IVF u Tuzli krajem marta, pa možda se i ja odlučim i sretno, koje si ti sve pretrage radila kod njih i koliko je sve to trajalo, i ja sam iz Zenice... puno sreće....
Važi draga,sve ću vas naravno obavještavati. Ja kod njih uvijek radim UZV,a nalaze hormona u Ze jer mi je u bolnici kao osiguraniku i jeftinije,a s tim se slaže i moja dr. Mene je kupila za sva vremena jer nikad neće insistirati da kod nje nešto radiš npr. papa,hormonalni status ili sl. već kaže Vi radite tamo gdje vam je financijski pristupačno i još milion primjera. Hvala ti mila moja.
palma javite će ti se forumašice koje su radile, pa ti one mogu tačke cifre reći, mada to obično zavisi od lijekova koje primaš tokom postupka oko par hiljada makara je u svakom slučaju,a za otprilike iste pare možeš uraditi IVF u Sloveniji gdje imaju mogućnost zamrzavanja embrija (kod nas to ne rade, jer nema zakona) i ja bih se prije odlučila na Sloveniju nego na Baliće, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog toga (+ što su iskusniji i uspješniji)
Postupak IVF košta 4000 KM + lijekovi = ja sam se razletila i hB prošla sa 1100 KM,ali će za to telefonski račun biti wau. Što se tiče dr balića da se ne ponavljam- zajedno sa njima njihov tim čine dr iz Maribora dr Reljic , biolog Mojca ( ima njihova web stranica )pa mi malo nije jasno zašto ići u Sloveniju,ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja aBd planiram IVF kod njih krajem marta i već me nervoza hvata.
snow sretno draga od srca ti zelim
Drage hrabrice zelim vam da sto prije uspijete ostvariti svoj san. I ja se pripremam za ivf. Molim vas da mi napisete gdje se mogu najjeftinije nabaviti lijekovi za ivf? Cula sam da su lijekovi za ivf povoljnjiji u apoteci Igor u Beogradu, onda apoteka Filipovic u Zagrebu. Mozda neko zna jos neke apoteke gdje su lijekovi povoljnjiji ili mozda neko poznaje cijene lijekova za ivf u navedenim apotekama*?
Treba mi:
- Decapeptyl - Menopur - eventualno i gonal f - Medij za ivf (indra menezo b2 medij) - cetiri ampule :O
hvala vam puno na pomoci i zelim vam svima puuuuuuuno puno
Decapeptyl ti je najjeftiniji u Beogradu-apoteka Igor oko 5 eura. Ja ću koristiti Merional,a on je najjeftiniji u B.Luci,apoteka Biljana amp. 25,80 KM. Ako kome trebaju brojevi telefona neka se jave.
već me strah da se ne daj Bože desi da nemam jajnih stanica-tu moru imam čak i
budna,a kad spavam haos.
lako to provjeris visinom estradiola .nisma bas skuzila kad startas ali ako nisi ovaj mjesec izvadi estradiol izmedju 12-15 dana i znat ćes jel ti tijelo stvara JS ako stvara bez stimulacije u stimulaciji hoće sigurno:)
Užasno sam već uplašena-ne postupka,pa čak ne i da li ću uspjeti iz prve da aBd ,
već me strah da se ne daj Bože desi da nemam jajnih stanica-tu moru imam čak i
budna,a kad spavam haos.
lako to provjeris visinom estradiola .nisma bas skuzila kad startas ali ako nisi ovaj mjesec izvadi estradiol izmedju 12-15 dana i znat ćes jel ti tijelo stvara JS ako stvara bez stimulacije u stimulaciji hoće sigurno:)
Sad sam na antibebi tableticama,estradiol mi je uvijek mašalah bio ok,ali me zezao Fsh-kasnije smo ustanovili da mi je Fsh visok zbog mikroadenoma na hipofizi,snizimo ga hB terapijom,ali ipak me malo strah. hvala ti u svakom slučaju.