|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretis lonac
27.1.2010 22:30:32   
aslica
Ja imam tefalov pretis (model sličan prvom sa slike) i u konstantnoj je upotrebi već 3 godine. Svakom bi ga preporučila. Jedina mana mu je što se poklopac svaki put mora skinuti i ne smije se prati u mašini već vrlo oprezno i dobro osušiti, ali to i nije neki problem.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 14:40:39   
dinaa
Hej zene da prijavim da sam i ja skupila hrabrosti i evo upotrijebila pretis onako kako treba.Ali sam sva u grcu,evo cekam da prosisti.Jel onda trebam smanjiti temp.na sporetu,hoceli on i dalje sistati?Javljajte se.MM kaze da sam luda sto se bojim,po njemu dok para izlazi nema opasnosti.user posted image

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu aslica)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 14:43:24   
mama2009
ja ne smanjujem temp, nego kad prosisti tad krenem sa pracenjem vremena 10 min, 15 min, 20min zavisno sta kuham

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 14:44:34   
misica
Ja ostavim ugasen da ostoji par minuta jer mi je strasno kada se stavi pod vodu. Isljkucim ranije nego sto bi trebalo i ostoji najmanje pet min i onda pustim da izadje para nikad nisam imala problema.Pozz

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 14:50:27   
new mama
Pretis je moja najbolja drugaricauser posted image user posted image ,ja skoro sve pravim u njemu,hvala mu ko ga izmisliuser posted image ,a ja uglavnom kad prosisti smanjim temperaturu,jer me strah da ne pokipi,a kad ugasim sacekam malo podignem onaj ventil i otvorimuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 14:56:06   
dinaa
Evo ga sisti,smanjila sam temp i idalje strahujemuser posted image user posted image .a kupus se kuha koliko mu otprilike treba da se skuha.Joj jesam smotana ali ustelicu se ja.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 14:58:16   
new mama
Dinaa ma nista se ne sikiraj,samo malo smanji da nije jaka vatra,a ja kupus kuham 15-20 min,a ako ima mesa mozes i 25,sretno,nadam se da ce rucak biti mljacuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 14:58:19   
misica
30 do 40 min zavisi uvjek ti je lako dokuhati još par min otvorenog pretisa ugodan rucak.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Pretis lonac
28.1.2010 15:08:56   
Nedi
dinaa navijam za tebe i da ti g.Pretis postane postane drug kao i meniuser posted image user posted image user posted image

Ovo ti pise svjetska kukavica, a kad sam se ja mogla osloboditi straha svi mogu

< Poruku je uredio Nedi -- 28.1.2010 15:09:16 >


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Pretis lonac
29.1.2010 17:16:30   
dinaa
Hvala vam!Rucak je bio super i ja i moj pretis postajemo prijatelji.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:02:30   
škorpija
koliko se grah kuha u pretisu, od trenutka kad prošišti (grah je šareni user posted image )

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:05:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

koliko se grah kuha u pretisu, od trenutka kad prošišti (grah je šareni user posted image )


ako si ga potopila prije toga oko 30-40min a ako nisi onda 1 sat

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:10:25   
škorpija
nisam potopila, zaboravila, a ima i suhog mesa unutra to nema veze jel

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:13:06   
D_K
ma sta ima veze. uostalom gotovo je sad - ako se bude suhovina malo duze kuhala sta se moze - samo ce vam biti mekse.
a moras po grahu mjeriti vrijeme - znaci jedan sat - ja bi tako.



_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:14:23   
škorpija
hvala drage moje domaćice

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:16:28   
Skvo RR
Ja da ga kuham sat u svom pretisu, dobila bi pasirani grah!
Ja svoj 10 minuta, prokuham sa kasikicom sode bikarbone u serpi tj. obarim ga i nakon toga, iscjedim ga pa u pretis 2X po deset minuta dakle, sa otvaranjem pretisa ga pratim.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 4.2.2010 16:23:27 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:17:36   
D_K
nema na čem draga user posted image user posted image
valjda sam te dobro nasavjetovala.. ako bude grah batal ti samo na mene prebaci krivicu - rekla mi ona D_K samoprozvani Grah_expert..


< Poruku je uredio D_K -- 4.2.2010 16:18:07 >


_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:41:42   
škorpija
ups ja sam stavila sodu bikarbonu u drugu vodu, valjda mu neće ništa biti a ni namauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Pretis lonac
4.2.2010 16:44:48   
Skvo RR
Nece, hahaha!!!! Cak se soda stavlja i kada je meso zilavo npr. u gulas!user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Pretis lonac
5.2.2010 4:47:56   
D_K
IZVORNA PORUKA: škorpija

ups ja sam stavila sodu bikarbonu u drugu vodu, valjda mu neće ništa biti a ni namauser posted image


morala sam se javiti da pitam kako je ispao?
molim te napisi sta je bilo..
a nista za sodu - ja sam prije tako prvo iskuhavala grah sa malo sode da omeksa i onda isperem tu vodu pa nastavim kuhanje - nece ti skoditi soda ako si malo stavila..

_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Pretis lonac
5.2.2010 8:50:42   
Nedi
Kod mene pretis radi  sve u 16

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Pretis lonac
6.2.2010 22:43:18   
D_K
IZVORNA PORUKA: Nedi

Kod mene pretis radi  sve u 16


ma bravo - cestitam :))
ja sam danas pravila gulas i pire a krompir sam iskuhala u pretisu i onda ga ogulila i ispasirala. kuhala sam nakon pocetka sistanja, nekih 20-tak minuta i nisam nista dirala dok nije prestao sistati i malo mi je bio prekuhan ali bilo je ukusno.. imam jos problema da se prebacim sa normalnog kuhanja na ovo ekspresno :)

_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Pretis lonac
6.2.2010 22:47:25   
shejla
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja da ga kuham sat u svom pretisu, dobila bi pasirani grah!
Ja svoj 10 minuta, prokuham sa kasikicom sode bikarbone u serpi tj. obarim ga i nakon toga, iscjedim ga pa u pretis 2X po deset minuta dakle, sa otvaranjem pretisa ga pratim.


ja grah obarim u pretisu 10-tak ,minuta sistanja...onda ga procjedim, spojim sa ostalim sastojcima i opet nekih 10-15 minuta sistanja.
Nisam nikad cula to sa sodom bikarbonom, cemu to sluzi?

_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)



(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Pretis lonac
6.2.2010 22:58:38   
škorpija
soda bikarbona služi da grah brže omekša i da bude probavljiviji, barem sam ja tako čula.
uglavnom, moj grah od prije neki dan je ispao super, kuhala sma ga tačno sat vremena u pretisu i bio je taman skuhan, još dodala začine , stavila zapršku i mljac, mljac

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Pretis lonac
8.2.2010 14:42:42   
acudesa
Postovi prebačeni sa teme "Kako očistiti pretis lonac"  , za ne daj  Bože, ako zatreba:)
IZVORNA PORUKA: tap3ah

U želji da budem što bolji mužić htio sam poštedjeti ženicu pravljenja ručka i kao što obično biva .....

put u pakao je popločan dobrim namjerama user posted image user posted image

Dakle zagorio mi grah u pretis loncu, ja sam nakon toga pokiselio lonac, i zanima me kako i da li je moguće to očistiti, pošto se na dno lonca uhvatio fin sloj nečega tamnog user posted image ....

tnx cure, ako me vi ne izvadite nema mi pomoći user posted image



IZVORNA PORUKA: malena27 RR

user posted image user posted image user posted image user posted image

svaka cast za dobru namjeru ali definitivno moras nauciti da pazis da ti ne zagori...ja obicno kad zagori serpa, stavim toplu vodu i prokuham je nekih 10 minuta, a onda stavim CIF (zeleni ili crveni) i izribam sa celicnom mrezicom ali samo iznutra. s vanjske strane samo namaozi CIF i spast ce mrlje i masnoca.  moze ti posluziti i VIM.

nadam se da sam ti bar malo pomogla i da te zena nece previse ruziti user posted image user posted image user posted image user posted image






IZVORNA PORUKA: Blue rose


Prvo dobro pokiseli i neka odstoji, pa onda stavi u lonac deterdžent koji koristiš u kuhinji, neka se iskuha, navuci rukavice, uzmi običnu žicu i struži.
Meni se znalo desiti da nakon dva prokuhavanja vode potpune se skine zagoreni dio.

Sretno, i drugi put u pamet.

P.S: nadam se da su mama i bebica dobro.



IZVORNA PORUKA: hanabanana

Potopi ocatom, ili jabukovim sirćetom. Kratko prokuhati i ostaviti dva tri sata.
Sve spada.


IZVORNA PORUKA: Maida*

Prokuhaj Coca Colu u loncu, pa vidjeces


IZVORNA PORUKA: almai

Ma bitno je da ti je bila dobra namjera,a nadamo se da ce ti i zenica oprostiti ako i nespasis pretis lonacuser posted image
-probaj ovo...uzmi saku faksa i  naspi vode u pretis stavi nek ti kuha 10ak min. i samo ce sve spasti, samo pazi da ti i to ne ukuhauser posted image user posted image




IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Pospes sodom bikarbonom i onda zalijes sircetom. Vidjet ces odmah kako djeluje. Ostavi sto duze i onda ocisti.
Mozes i staviti vode da prokuha i onda dodati sode bikarbone.

U svakom slucaju trebala bi imati onu zicu za ciscenje.user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: tap3ah

Cure hvalaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kombinacija Arfa, Vima, deterđenta i prstohvat sode bikarbone ...... i mnogooooooo ribanja user posted image user posted image  i eno ga kao nov.

tnx još jednom






_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu aslica)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *