vještica bez metle
|
Tek sam se uključila na ovo čudo, pa nisam još pregledala sve opcije. Uđoh prvo ovdje, i odmah imam šta da kažem :)) Imam sina i kćer, on je četvrti a ona drugi razred. Kad su bili mali, često smo bili kod pedijatra, a savjeti majke, svekrve i tetaka su mi nerijetko išli na živce. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, ja sam počela da usvajam ponešto od narodnih lijekova, ali svaki put u dogovoru s pedijatricom. Vjerujte mi da vrijedi poslušati nane i bake, ja sam potpuno izmijenila mišljenje,a ono je glasilo otprilike ovako: ma k'o da nane znaju bolje od doktora !! Vjerovali ili ne, ja sad ne znam ni ko bi trebao da bude ljekar mojoj djeci, što znači, da odavno ne idem u DZ. Prije su imali svoju pedijatricu, ali odkako idu u školu, trebaju biti kod nekog drugog, ali hvala Bogu, još nam nije zatrebao. Kad je u pitanju prehlada, gripa, upala grla...vjerujte sve se može sanirati bez antibiotika. Naravno, put je malo teži, lakše je kupiti sirup, ali budete li svoju djecu liječili prirodnim putem, ojačaćete njihov organizam, imunitet, pa će biti rjeđe bolesni i manje podložni uticaju virusa i bakterija. Opet napominjem, sve sam radila u dogovoru s doktoricom, i jedino što sam dodavala jeste sirup za sniženje temp., a umjesto antibiotika supe, čajevi, vitamini, med... Npr. napravite supu od iskuhanih pilećih krila, dodate u nju sastojke po želji, to je odlično sredstvo protiv prehlade, koje u velikom dijelu mijenja antibiotik. Naravno, samo to nije dovoljno... Ako bude zainteresovanih za ovu temu, slobodno se javite. Lijep pozdrav :)
< Poruku je uredio vještica bez metle -- 15.1.2010 16:47:33 >
|