maja78 RR
|
IZVORNA PORUKA: mama alma uh, spavanje, ta neiscrpna tema, moja lijepa djevojčica, pokupila je od svog dragog babe, osobinu da može da sjedi do nekih doba, a ja nisam takva, ja bih nahradije legla u 9 sati. I tako moja Lajla ustane u 10 ujutro, po danu odvali po tri sata, ja dođem s posla ona čila, vesela, odmorna i do nekih doba bi da sijeli. Ja zamolim svekrvu da je budi ujutro ranije, kako bi popodne legla ranije, pa sami tim i navečer. Moja sveki osmjeh od uha do uha. Dobro, kažem ja sabur. Prođe malo, ja opet isto ponovim, ona hahahahaha. Dobro, prođe malo, ja počne s posla zvati oko 8,30, a ona će meni pa probudti češ Lajlu, mislim ja Kolumbo, pa to i hoću. Prođe još nekoliko sedmica, moje dijete postaje Vamprir, a, ja sve slomljenija dolazim na posao. Opet ja svekrvi ponovim, eto onako fino, da se ne zamjeram, da nešto učini po tom pitanju, a ona ništa. I ja jedan dan dođem i kažem Lajla je upisana u obdanište, pa će duša draga ustajali u 7, a ako ustaje u sedam, beli će i ranije lijegati. Oni moji bez teksta ostali. I tako puna kuća, i ona počne da kuka, kako sam ja Lajlu dala u vrtić, kako joj je žao i slično, a ja kežm, znam da ti mene ne žališ, i ne nadam se da me žališ, ako se sama sebi ne sažalim neće niko. Ja mjesecima leglenm iz 12 ustanem u 6, provedem 8 sati na poslu moram biti koncnetrinan koga je brig. Nikoga, ko me žali niko. Jesam li te lijepo molila da joj promjenih režim spavanja, ti ništa. Ona ko zalivena ostade. Od tada više nikada nije pomenula tu temu. Helem, da se vratim na spavanje. Kada ide u vrtić legle najdalje do 9, jer se umori, ustane u 7 i super. Vikendom je pustim da odspava, mada kako nije išla nekoliko dana, opet je počela do kasno da ostaje. ti si kraljica!