Anoniman
|
enisa_sara, vidim da ti je najveći problem to, što se beba navikla na tu tetu, a skontala sam da je čuva tek jedan mjesec. Mislim da to nije dug period, da bi odvajanje od te tete bilo strašno za bebača.Ne znam koliko je beba stara ali shvati da će ta žena dijelom odgajati tvoje dijete pa samim tim i prenositi na njega neke oblike ponašanja i po pitanju higijene. Ja joj ne bih ništa govorila, jer, star se konj ne uči jahati, a usput bih tražila novu tetu, koristeći iskustvo iz ovog slučaja, i onda bih joj dala otkaz. Moja "teta" je bila djevojka iz ulice,22 godine,mlađa od mene 3 godine,poznavala joj ja mamu i skontala da su fini.Kad je počela čuvati dijete, ja sam joj rekla, da želim da dolazi kući ujutro, jer beba spava, a kad se obavi presvlačenje, doručak i sve što je potrebno, mogu ići i kod nje.Od kućanskih poslova nisam od nje ništa zahtijevala, osim, kad dođem s posla ,da se ne saplićem o igračke.Ja sam kuhala za bebu, ali ,ako ona to nije htela pojesti( bolesna, kenjkava i sl.) ona ne bi odustajala od priprema raznih jela, sve dok beba ne bi nešto pojela.Znala je od svoje kuće doći da mi pokupi veš, jer se sprema kiša.Uvijek sam joj govorila da može jesti ,piti kao u svojoj kući, NIKAD nije ništa uzela osim kafe ujutro.Moja curica je pravo voljela, plakala bi kad ona krene kući. I dan danas imaju poseban odnos.
|