Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.11.2009 19:20:53
ena0002
IZVORNA PORUKA: babygirl
dogadja li se sta novo kod vas?
Evo ja odradila laparo, nakon toga slijedi histero, znaci nesto se radi, covjek se pomice sa mrtve tacke. A mene je obradovalo sto sam zadnjih par puta, kad sam bila gore u cekaonici ,cula par pozitivnih prica . Summer dobro dosla, eto Riba ti je sve objasnila
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.11.2009 22:21:49
summer2
Hvala na brzom odgovoru i lijepom doceku!Stvarno ste super! Meni je doktor rekao da dodem na kliniku,tamo gde su porodajne sale i tu bi trebala uzeti nalaze. Jos jednom molim,sta da doktorici porodicne medicine kazem? Trebam uputnicu za ginekologiju ili... Treba li na uputnici biti naznaceno da cu raditi briseve ceviksa i hormone!? Hvala,malo sam zbunjena!
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 15.11.2009 13:27:46
ena0002
Summer neka ti na uputnici navede da je za GAK,obavezno ili Klinika za sterilitet, mislim da je svejedno ali jedno od ta dva mora navesti. A i neka navede briseve i hormone, ili da ti da posebno uputnicu za briseve, a posebno za hormone.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.11.2009 10:22:50
babygirl
samo da kazem da sam ja ranije operisana kod godinjaka na klinici. pa sam neke kontrole imala gore na klinici, a neke sam isla na terme. na termama mi je napisao to isto za hormone i briseve. ja jesam trazila uputnice od svoje doktorice porodicne medicine, medjutim to mi maltene nije nista znacilo kad sam dosla na kliniku. ali eto. uzmi ti to za svaki slucaj. meni su sestre doktora godinjaka na osnovu njegovog nalaza sa terma dale nove uputnice i set za briseve i onu bocicu reagensa za mikoplazmu. jer ako to ne dobijes od njih, na osnovu (detaljne ) uputnice doktora porodicne medicine sestre na odjelu gdje se radi bris te poslaju na dip po reagense jer ih one nemaju. pa sad.... eto. uzmi ti od doktora porodicne medicine ali nek' ti napise detalje za svaki slucaj na koje briseve se odnosi . npr bakterioloske briseve cerviksa i vagine + mikoplazma + clamidia. inace ti nece dati reagense (tako su bar meni rekli). iako mislim da ti to nece trebati, dat ce ti sestre kod godinjaka. ti se prvo njima javi, lakse ti je nego da hodas ginekologija - dip.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.11.2009 19:53:30
summer2
Hvala babygirl! Da li si puno cekala doktora? Ja namjeravam zakasniti na posao,jer dr mi je rekao da dodem oko petnaest do osam. Nadam se da ga necu puno cekati,a i ne bih voljela da se nesto zakomplikuje,jer moram na posao i ne mogu kasniti niti izlaziti s posla cesto! Zato vas i gnjavim,voljela bih da se to zavrsi odmah! Veliko hvala!
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.11.2009 20:02:57
ledy blue
Uh Summer ako ces gore na kliniku kod njega ...nikada se ne zna kada ce stici.. uglavnom je uvijek guzva..nekad zavrsi do 10 sve..a nekad ga znamo cekati i do 14h...sve zavisi i koliko operacija ima taj dan.. A brisevi se rade kod njega ..na klinici ..odsjek za sterilitet..koliko ja znam...
< Poruku je uredio ledy blue -- 16.11.2009 20:05:38 >
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.11.2009 14:04:10
Nanica Sarajevo
Da, radi na Ilidzi. I tada ima vise vremena da ti posveti nego na klinici Trenutno nemam broj kod sebe, ali ako nazoves na kliniku, one sestre ce ti dati broj. Nije problem.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.11.2009 20:57:16
babygirl
sorry, tek vidim da ste pisale. vec je neko odgovorio. briseve ni meni nije radio godinjak. sestre njegove su mi dale uputnicu i objasnile da idem na sprat iznad da zakazem termin. meni nije bilo bitno ko ce mi raditi te briseve. prvi put me je zapala doktorica tomic a drugi put dr. asotic. ja sam izasla s posla, bila sam narucena u pola 11. odmah su me primili, sestra mi je rekla da se taman rascistila guzva. mislim da su im ponedjeljkom one komisije, pa izbjegavajte pondejljak. ja sam dosla po nalaz u ponedjeljak, a u cekaonici ispred prostorije gdje se rade brisevi je bilo barem 30 zena, ako ne i vise. ako nekom treba, ja imam broj telefona na koji se moze dogovriti termin za briseve, i treba zvati poslije 12 sati. ja sam sinoc bila na pregledu kod godinjaka na termama, bas je bio miran, i ugodno mi je bilo sto nema uobicajene frke. kasnila sam pa sam od uzbudjenja zaboravila nalaze u autu. poslao me po nalaze i smirio, jer sam se jucer bas bila uspancila od pregleda. menstruacija mi bila malo drugacija pa sam se zabrinula da mi se nije vratila endometrioza... uglavnom, detaljno me pregledao i odogvorio mi na pitanja. cak sam mu rekla i za neke stvari koje mi je drugi dok rekao kad je godinjak bio na godisnjem i prokomentarisao mi je to, propisao terapiju i rekao kontrola za mjesec dana.
jos da dodam: dr asotic je pricao sa sestrama, nije me ni pogledao, ali nije bio ni neljubazan ili nesto. za 30 sec mi je uzeo bris i to je to. dr. tomic mi se svidjela jer je vrlo mirno mi zenama u cekaonici odgovarala na pitanja, kad je bila bas velika guzva. u principu, to zaista traje 30 sekundi i nebitno je ko ce uzeti bris. dobijes sve te bocice i kazu ti da ih nosis na DIP.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.11.2009 21:34:15
summer2
Hvala vam!Dugujem vam izvinjenje,jer vas gnjavim,ali morate da me razumijete!Ne mogu s posla izlaziti cesto,ovi pregledi mi trebaju,ali moram i raditi! Meni je doktor odredio dan kad trebam doci na kliniku na osnovu dana kada bih trebala vaditi prolaktin i progesteron i rekao mi da ce mi uraditi briseve! Voljela bih da barem uradim briseve,jer imam problema sa sekretom,lijecila sam se kod privatnog ginekologa,ali to nije sanirano! Veliki pozdrav i jos jednom se izvinjavam ako sam nekoga iritirala! Ps.Baby girl,kad kazes na spratu ,je li to zgrada gdje se vrsi prijem na odjeljenje,gdje se vrse operacije?
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.11.2009 21:52:07
ena0002
Summer nije to ta zgrada . Tebi je rekao da ga prije 8 sacekas kod portira (ako se ne varam) i to jeste glavan zgrada, znaci gdje se zene poradjaju, i slobodno kad dodje pridji mu i reci da ti je rekao da dodjes. E onda ce te on sprovesti u tu 'drugu' zgradu, odnosno kliniku za sterilitet, a to ti je ona mala zgrada koja se vidi ispod kad se ceka ispred te glavne zgrade. Posto ti je izracunao dane odmah ce ti sestre uzeti krv za hormone, e mozda ti se i posreci pa ti on odmah uradi i briseve a mozda ces i cekati. I ubuduce da znas kad budes isla gore da ti ne pije vode sto moras na posao. Ja radim u smjenama i kad imam termin obavezno gledam da ne radim taj dan ili da se sa nekim zamjenim.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.11.2009 13:18:43
babygirl
ja se iz istog razloga narucujem na termama, a ono sto moram na klinici gledam da mogu uraditi i kod nekog drugog (kod sestara naravno krv, a briseve kod bilo koga) . on ih privhati bez obzira sto ih nije on radio ako su sa klinike. nalaz se ceka 10 dana (barem su meni tako rekli, nisam provjeravala prije da li je bio gotov). medjutim, ako mi explicitno kaze da mu dodjem na kliniku, i ja uzmem ili slobodan dan ili na poslu kazem da cu doci kad zavrsim. dogadja se da ga pozovu u salu ili da ga nema iz neko drugog razloga. jednom sam dosla da ga nesto pitam pa su mi sestre rekle da se citav dan nije pojavio jer je imao nekoliko hitnih operacija zaredom . oko 3 je poslala zene iz cekaonice kuci jer je skontala da se ne zna ni kad ce zavrsiti. tako da su jadne sjedile citav dan i cekale a nije ih uspio ni primiti. pa sad.... moras se na to pripremiti da se moze dogoditi. nikad se ne zna kad ce doci ni kad ce te primiti. razloga je vise - od prevelike guzve, hitnih intervencija, do toga da se redoslijedoperacija dogovara ujutro (tako je barem bilo kad sam ja operisana, dr. kapetanovic prvi bio u sali, dr. godinjak bio treci cini mi se (ja sam bila prva godinjakova pacijentica taj dan tako da sam operisana negdje oko 11 sati mislim). operacije pocinju u 8 h, tako da sam ja shvatila da on tek ujutro ustvari zna svoj tacan raspored. pa sad.... mozda sam pogresno shvatila. nadam se da ce ti ove informacije pomoci da se pripremis i sto bolje organiziras.
RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.11.2009 13:23:02
babygirl
ej, da, sto se tice tog sekreta, ja ga stvarno dugo nisam imala pa ga je iznenadilo kad sam mu rekla za ureaplazmu i kad je procitao nalaz. nemam ga u principu ni sad. vidim da mi je providan sekret ovih par dana, ali tako mi je bilo i prosli mjesec u vrijeme ovulacije -sto je ok koliko sam upucena. danas mi je 14ti dan, na pregledu u ponedjeljak sam imala folikul od 18 mm, pa tako mislim da je taman vrijeme ovulacije, sto mi je i on rekao - gdje je tu je do pucanja folikula. ima li neko od vas da se borio s ureaplazmom?