|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
16.12.2009 12:13:42   
lilix
moja curica će aBd ba se zove ili Berina ili Adna, veće su šanse da bude Berina, to je MMova želja a i meni se sviđa značenje

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu danis)
Neposredna veza do poruke: 476
16.12.2009 12:52:10   
Miss D
Evo nekih Arapskiuser posted image imena pa ako kome pomognem biće mi dragouser posted image
Ahlam,Alyjah,Amal,Amber
Badah
Farah
Dalal,Dalylah,
Haala,Hanin
Iman,Inas,Inam,Isa
Jana,Jannah,Jada,Judi
Lamah,Lana,Layan,Lunah,Linah,Lu'lu
Maisah,May,Maysarah,Mishael,Moona
Nadia,Nadiyah,Najla,Nu'ma,Noorah
Rihana
Sarah,Sibal,Sumayyah
Zahra
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 477
16.12.2009 18:53:15   
teacher75
moja je Lana, a dvoumili smo se izmedju Lana, Mona i Dalia (Dalia je isto arapsko ime, ali se kod njih pise sa y)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Miss D)
Neposredna veza do poruke: 478
16.12.2009 19:11:03   
AmelaR
Da li iko moze reci znacenje imena Elsa , Elza   :)

(odgovor članu mama)
Neposredna veza do poruke: 479
16.12.2009 21:20:52   
Nadja08
moja rodica je rodjena i odrasla u egiptu i ne zove se dalya nego bas dalia, a i njene prijateljice koje nose to ime ne pisu ga sa y. to je samo jedan od nacina transkripcije imena na engleskom jeziku, a ne na arapskom jeziku. isti slucaj je sa Dalylah (Dalila), Jana (Džana), Jannah (Džana), Lunah (Luna), Linah (Lina), Nadia, Nadya, Nadiya (Nadja, Nadija), Noorah (Nura), Sumayyah (Sumeja)... ocigledno, sva imena su napisana na nacin da se lakse izgovore na engleskom. ne znam zasto se zamaramo sa ovim raznim oblicima nama odavno poznatih imena. take it easy!!!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 480
16.12.2009 22:13:43   
teacher75
ma i nemi je glupo to sa y, ja bih uvijek ime prilagodila svom jeziku, kako se kod nas izgovara, al eto, vidjela sam na internetu da je sa y pa sam mislila da je to kod njih tako

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 481
16.12.2009 22:19:15   
leli§

IZVORNA PORUKA: Miss D

Maisah,May,Maysarah,Mishael,Moona

svaku osobu sa tim imenom koju znam jako jako volim... inace Mishael (mish'ael) bukvalno se tako izgovara znaci plamicak...

evo jos nekoliko :

Reem
Maha
Hend
Haya
Al Jazzi
Manar
Manal
Bidour
Esra
Maram
Dania
Deema
Dana

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Miss D)
Neposredna veza do poruke: 482
16.12.2009 22:23:27   
aidicaa
IZVORNA PORUKA: teacher75

moja je Lana, a dvoumili smo se izmedju Lana, Mona i Dalia (Dalia je isto arapsko ime, ali se kod njih pise sa y)

Dalia je najlepse ime na svetu...ako mi Alah dz.s. podari kcerku zvat ce se DALIA.
To je Arapsko ime, i pise se na dva nacina Dalia i Dalya( postoje oba imena kod Arapa)samo se izgovara drugacije...

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

Neposredna veza do poruke: 483
16.12.2009 22:24:04   
selina
zenice imate li koju stranicu preporuciti sa imenima?

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 484
16.12.2009 22:25:31   
Super dada
Mi smo se dvoumili izmedju Alen i Emir i na kraju je pobjedio Alen.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sada se pretjeruje sa neobicnim imenima, duplim slovima u imenu i sl. Moje misljenje je da s tim roditelji mogu samo zakomplikovati djetetu kasnije u zivotu, posebno kad je u pitanju bilo kakva papirologija.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 485
16.12.2009 22:41:29   
leli§
iskreno dado ne znam sta bih ti rekla... iz licnog iskustva : ja djetetu nikada ne bih dala ime koje se ne moze svugdje u svijetu izgovoriti kako treba ( ali MM misli drugacije tako da cemo morati haman ganjati neko univerzalno kada dodje vrijeme:):):)) moje ime je lejla sa J...ali me svi zovu ledzla...i bas je ruzno kada svakoga moras ispravljati...cak mi u nekim dokumentima na arapskom pise ledzla, iako je moje ime cisto zivorno arapsko ali zbog J je dz...a srednjoskolsku diplomu sam morala vracati na ispravak jer su me svi znali kao lejla ali da se pise sa J pa sam na kraju dobila slovo viska Lejila ( a bile rucno kaligrafski uradjene)...tako kako god okrenem meni su moji roditelji zakomplikovali zivot sa tim J u lejla... ali ko je znao gdje ce se ko staniti i niko nikada nije o tome razmisljao...zato ja sad pamet u glavu: nikada ne znam gdje ce mi djete zavrsiti i ako nista moze imati bar neko ime koje ce svi moci izgovoriti lijepo i pravilno...ali to je moje misljenje... nisam za pretjerivanje samo da se "fura neki fazon" kao sto je James Deen ispao Jamezdin ali ako postoji neki razlog iza toga zasto da ne

< Poruku je uredio leli§ -- 16.12.2009 22:42:59 >

I can feel it everywhere

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 486
16.12.2009 22:43:05   
teacher75
ne znam na kakva imena mislis, ako su u pitanju islamska imena, meni je dobra ova stranica: www.islamic-names.net/index.php, a ako hoces neka druga imena ukucaj na google: names origine meaning i naci ces puno dobrih stranica

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 487
16.12.2009 22:46:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leli§

iskreno dado ne znam sta bih ti rekla... iz licnog iskustva : ja djetetu nikada ne bih dala ime koje se ne moze svugdje u svijetu izgovoriti kako treba ( ali MM misli drugacije tako da cemo morati haman ganjati neko univerzalno kada dodje vrijeme:):):)) moje ime je lejla sa J...ali me svi zovu ledzla...i bas je ruzno kada svakoga moras ispravljati...cak mi u nekim dokumentima na arapskom pise ledzla, iako je moje ime cisto zivorno arapsko ali zbog J je dz...a srednjoskolsku diplomu sam morala vracati na ispravak jer su me svi znali kao lejla ali da se pise sa J pa sam na kraju dobila slovo viska Lejila ( a bile rucno kaligrafski uradjene)...tako kako god okrenem meni su moji roditelji zakomplikovali zivot sa tim J u lejla... ali ko je znao gdje ce se ko staniti i niko nikada nije o tome razmisljao...zato ja sad pamet u glavu: nikada ne znam gdje ce mi djete zavrsiti i ako nista moze imati bar neko ime koje ce svi moci izgovoriti lijepo i pravilno...ali to je moje misljenje... nisam za pretjerivanje samo da se "fura neki fazon" kao sto je James Deen ispao Jamezdin ali ako postoji neki razlog iza toga zasto da ne

i ja najvise volim jednostavna i lijepa, kratka imena koja svugdje mogu proci zato su mi se i svidjela ova 3 (Lana, Mona, Dalia) a jos su mi lijepa i Tara, Ada, Nina, Luna, Nora, Lena

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 488
16.12.2009 22:50:11   
selina

ne znam na kakva imena mislis, ako su u pitanju islamska imena, meni je dobra ova stranica: www.islamic-names.net/index.php, a ako hoces neka druga imena ukucaj na google: names origine meaning i naci ces puno dobrih stranica

hvala gledam islamska imena!

Neposredna veza do poruke: 489
16.12.2009 22:56:58   
leli§

IZVORNA PORUKA: leli§

i ja najvise volim jednostavna i lijepa, kratka imena koja svugdje mogu proci zato su mi se i svidjela ova 3 (Lana, Mona, Dalia) a jos su mi lijepa i Tara, Ada, Nina, Luna, Nora, Lena

rekoh negdje prije da postujem svaciju odluku... ustvari ja nemam nista sa tim kako ce neko svom djetetu dati ime... ja samo mogu podijeliti iskustvo koje sam imala oko ovoga pisanja...npr mm i meni se jako svidja ime Ajsa ali bas ono nase strainsko ime Ajsa...ali ne mogu ja malenoj dati ime Ajsa da je zovu Adjsa ili Aisha da je u bosni gledaju cudno... tako da moram naci neko ime koje mi se jako svidja ali da je utemeljeno u mojoj vjeri, iz tog okvira ne bi izlazila...

I can feel it everywhere

Neposredna veza do poruke: 490
16.12.2009 22:58:59   
veeseelaa
daj Ajša, nema dilemeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 491
16.12.2009 23:06:19   
selina
ja sam pregleda dosta stranica sa muslimanskim imenima pa tako i stranim i nemogu da budem pametna kako nasa imena ima imaju u dosta i drugih vjera kao npr.sara ili maria,madona itd. znaci postoje i medju  nasim a i u tudjim imenima! meni se licno svidja ime koje je porijeklo grcko a ima ga koristi se i u bosni pa sam pisla na jednu islamsku stranicu gdje sam pitala da li ja mogu svojoj maloj naditi to ime,dgovor je na to bio da nepostoji nijedna prepreka da se nadije to ime ako postoji lijepo znacenje tog imena a da je samo pokudjeno nadijevati imena ruznog znacenja i da svako arabsko ime nije muslimansko!

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 492
18.12.2009 11:55:41   
Ivanicka
MOJ IZBOR ZA ŽENSKO IME JE EMA, NIKA
A ZA MUŠKO IME LUKAS.

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 493
18.12.2009 12:44:07   
teacher75
selina, dobro su ti rekli, jer arapa ima raznih vjera, i recimo imena Sara, Hana itd... daju i arapi jevreji i muslimani. a u Kuranu mislim da pise da treba dati ime s lijepim znacenjem. samo se kod nas gleda na imena kao muslimanska ili ne, mada ako se tako posmatra kod nas ima dosta imena koja uglavnom daju muslimani, a nigdje drugdje se ne spominju kao takva, niti imaju znacenje, npr. ime Admir sto je kontradiktorno...

(odgovor članu Ivanicka)
Neposredna veza do poruke: 494
18.12.2009 12:46:52   
mamaajna
nedim-prijatelj,iman-vjera

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 495
18.12.2009 22:49:35   
selina
jeste teacher75 bas  si me shavtila sta sam htjela reci mada sam mozda malo zakomplikovala!
ja sam se odlucila za ime melina sto znaci na grckom medena,pa valjda necu pogrjesiti sto se tice nase vjere jer jedni kazu ovako a drugi onako a ja mislim da se tu razilaze misljenja ucenjaka pa valjda  bog zna najbolje ili sa lijepim znacenjem ili bas moraju biti muslimanska!
ja sam za da ima lijepo znacenje

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 496
20.12.2009 11:42:27   
TANAY
TANAJuser posted image , ILIANAuser posted image ILI INAJAuser posted image user posted image
Imam sinčinu TANAJA...a sad čekamo još drugu bebicu...ja se nadam žensko=)

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 497
21.12.2009 19:36:55   
leptirica22
meni najljepse zensko ime je SANIA. ali da se izgovara kratko a ne saaniiija. taj me izgovor malo brine jer znate kakav je nas svijet...ali smo se i ja i muz zaljubili u to ime. sania na arapskom znaci lijepa. od ostalih imena lijepo mi je SARA, LANA. Od muskih imena lijepo mi je DARIS, jer je neobicno, kao i DAVUD, ali mi je najljepse musko ime NIHAD a ima i lijepo znacenje ja mislim karakteran uspjesan..eto drage moje imamo bas lijepih imena samo treba odabrat sto je i najteze heheheheuser posted image

(odgovor članu Eli83)
Neposredna veza do poruke: 498
21.12.2009 19:45:24   
teacher75
leptirice22, moja kcerka se zove lana i stvarno mi je to ime predivno, najljepse. svidja mi se i sania, nisam cula prije za to ime, al mi se svidjalo dania. sara mi je precesto, pa mi se ne svidja. za ime daris sam prvi put cula nedavno i jako je lijepo, neobicno, ne znam sta znaci. od muskih imena mi se svidja i arian

(odgovor članu leptirica22)
Neposredna veza do poruke: 499
22.12.2009 10:48:48   
amanullah
Curice

Amatullah
Amanullah
Minatallah
Asija

Dečki

Abdullah
Abdurahman
Hattab
Talha

< Poruku je uredio amanullah -- 22.12.2009 10:49:33 >

(odgovor članu mama)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *