|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
16.12.2009 10:20:15   
Anoniman
Moram da se javim na ovu temu, mada jos nemam djece i nemam iskustava kao neke forumasice sa ove teme, ali jesam cuvala djecu, tj bila sam teta cuvalica...Samo nasim ljudima....Imala sam srecu pa sam te ljude znala, inace to ovdje ide na ugovor, ja sam radila na crno, ali ipak znao se red....
Zelila bih predloziti svim onima koje zaposljavaju tete cuvalice da kad vec utvrde cijenu placanja utvrde i neke zahtjeve sta se ocekuje od njih...Pa lijepo kad se rukujete i slozite kompromis vi to lijepo ostampajte na papir i postavite na vidljivo mjesto, da ne bi dolazilo da zabune....Sretno....

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 176
16.12.2009 10:30:56   
Anoniman
Enisa, ako joj sada presutis neke strvari UVIJEK ce te "handriti"(sorry na izrazu, ali ovaj mi najbolje odgovara za osobe kao sto je tvoja teta) i igrace po svojim pravilima.
Ti nju placas i tvoje dijete i kuca su u pitanju.

< Poruku je uredio pahuljica farah -- 16.12.2009 10:38:06 >

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 177
16.12.2009 10:46:32   
shpagica
Evo i moje misljenje ako ti nesto znaci: ja bih tu tetu promijenila sigurno! Nista od navedenog kod e tvoje zene nije po visokim kriterijim ai standardima koje sve mi ocekujemo od zena koje unajmimo a koje placamo (duplo vise od jaslica) i zbog dobrobiti svog djeteta! Dakle higijena na visokom nivou se podrazumijeva! Tu nema price, i ako je ona takav peksin sumnjam da se moze prevaspitati iskreno. Drugo, ti osjecas skrupule prema njoj a placas je, a ona tebi hladno bez ustrucavanja slaze primjedbe na rucak??? Van pameti!

Trazi novu tetu, nisam upratila kolika je beba u pitanju, ali ovo iz iskustva: nemoj dozvoliti na razgovoru da ti "baca bombe" tipa imam iskustvo 10 godina user posted image user posted image user posted image  , odgojila sam svoju djecu i ostale floskule (jer to kako neko tamo odgaja svoje dijete meni nije uopste relevantno). Nego vrlo konkretno pitaj: ok kazete da imate veliko iskustvo sa cuvanjem djece, moja beba ima (npr) 10 mjeseci, recite vi meni sta je specificno za taj uzrast, i na sta vi mislite da treba da obratite paznju. Kakva su vam iskustva sa hranjenjem tako male bebe, znate li koju hranu NE SMIJE da jede do 2-ge godine, i sl. Sta biste uradili u slucaju da se dijete zagrcne, kakobiste primijetili da je bolesno, da ima visoku temperaturu isl. Jeste li dovoljno sigurni u svoju procjenu u iskustvo i da li biste cuvali i bolesno dijete, imate li iskustvo sa davanjem antibiotika maloj bebi (zlu ne trebalo puj puj puj)...

Mislim, 90% ovih zenturaca uopste nije svjesno kakva je odgovornost cuvati necije malo dijete!

Ja ti ovo pisem nakon sto sam morala da trazim tetu cuvalicu preko oglasa i nagledala se takvih budaletina koje kontaju da je super prilika da naplati 400 KM za neko dijete koje joj se vazdan mota oko nogu a ona malo pogleda tv, malo popije kafu, caj, opuse ti frizider i tako...

Mene su vec bili poceli da gledaju kao da trazim nesto aman zaman (i da to nikad necu naci) ali vjeruj mi da dobrih i finih teta ima, samo treba strpljenja da ih nadjes. Pa jednu po jednu, Boze moj, polako.

Standarde za svoje dijete ne obaraj ni po koju cijenu!

Sretno!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 178
16.12.2009 11:06:14   
škorpija
špagicauser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 179
16.12.2009 11:10:21   
Anoniman
Naravno da mi znači svačije mišljenje, hvala vam punoooooo!!!

IZVORNA PORUKA: shpagica

Ja ti ovo pisem nakon sto sam morala da trazim tetu cuvalicu preko oglasa

I ko ti sada čuva dijete, je li neka teta iz oglasa? Ja sam nešto skeptik po pitanju oglasa user posted image user posted image

(odgovor članu shpagica)
  Neposredna veza do poruke: 180
16.12.2009 11:11:58   
w.pooh
Ja bih sa tom tetom popričala i ukazala joj na ono što mi smeta a ako se njoj ne sviđa hajd zdravo, pa nije ona jedina teta koja dobro čuva dijete..a budi sigurna ti da si zadovoljna sa njom ne bi mi sad ovdje pisale jer ova tema ne bi ni postojala, znači nije ona uopšte dobra..zato moj user posted image ide u obdanište user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 181
16.12.2009 11:14:58   
škorpija
ma razumijem ja i enisu, nije jednostvano kad radiš, tražiti novu tetu čuvalicu, znam kako su se moje ženice na polsu mučile, daju otkaz teti, traže novu, a dijete nema ko čuvati u međuvremenu, a šefove zaboli neka stvar za tvoj problem. ali ova enisina je fakat bezobrazna preko svake mjere,
enisa imaš pp

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 182
16.12.2009 11:16:15   
Nedi
I ja sam dala oglas kad sam tražila tetu i niti jedna nije ispunila očekivanja i već sam bila očajna, slučajno sretnem komšinicu i kažem joj da tražim tetu a ona kaže ima jedna fina na 2. spratu znaš je...i tako mi imamo svoju tetu.
A ove preko oglasa što su dolazile na razgovor...uh...ne daj Bože nikome.
Jednoj kažem da se kod nas u kući ne puši a ona : "Nema veze ja ću ispred vrata", odmah sam je prekrižila naravno
Druga: Meni je iz poniženja sjediti u tuđoj kući 8 sati - pa ko te  tjerao da se javljaš na oglas? šta si mislila plata 1000KM
I tako njih jedno 15-tak haman, ne sjećam se tačno

Enisa u svakom slučaju sretno

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 183
16.12.2009 11:25:43   
shpagica
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Naravno da mi znači svačije mišljenje, hvala vam punoooooo!!!

IZVORNA PORUKA: shpagica

Ja ti ovo pisem nakon sto sam morala da trazim tetu cuvalicu preko oglasa

I ko ti sada čuva dijete, je li neka teta iz oglasa? Ja sam nešto skeptik po pitanju oglasa user posted image user posted image

Ja sam stvarno na sve nacine pokusal anaci tetu sa preporukom mad aje i to mac sa dvije ostrice. Recimo, moze ti se desiti da su neciji parametri daleko od tvojih pa ti dodje ta neka hvaljena zena i bude npr kao ta tvoja. E onda tu pocnu da rade sujetei ljudi koji su ti je preporucili se namah trznu u stilu nama je valjala, jel to hoces da kazes da smo mi peksini...user posted image

Helem, ja sam svoju tetu nasla preko oglasa i fakat sam napisala da trazim finu, blagu i urednu tetu user posted image  (ovo su neke pretpostavke vezano za karakter koje su mi obecavale lak dogovor oko stvari u kojima se mozda i ne slazemo u potpunosti).

Teta mi je fakat fina (hvala Bogu dragom, ne uraklo se) i radi iskljucivo sto joj kazem, ne prosipa mi svoje "brilijantne zamisli" po pitanju bilo cega, ako nesto nije sigurna kako da uradi nazove me i pita.

I bez obzira sto je fina i nagodna, ja vrlo cesto ostavim papir sa nekim specificnim uputama. Kad se i cujemo telefonom nekad ja zurim zbog posla, nekad ona zuri zbog moje curice (galami ako joj se nesto ne doda namah user posted image ) i onda teze dolazi do nesporazuma.

Da budem iskrena, uvijek mi je bio grc u stomaku kad sam trebala da ostavim bebu s totalnim strancem u kuci (mislim fakat ne znas s kim imas posla dok ne prodje neko vrijeme), ali neki osjecaj "na prvu" koji imas o ljudima vrlo cesto jeste ispravan. Tako - vjeruj svojim osjecajima kakvi god da su. Ti sad osjecas da se o tvojoj bebi ne brine adekvatna osoba na adekvatan nacin i vjeruj sebi i ispravi to.

Zelim ti puuuuno srece,i ne zaboravi da je danas na ovom vremenu zaista mnogo finih zenica koje jedva cekaju priliku da zarade i doprinesu svojoj porodici i svojoj djeci na taj nacin, i da bi jedva docekale priliku da SAMO I ISKLJUCIVO cuvaju tvoju bebicu (uz skuhan rucak, u toplom i lijepom domu) - zamisli koliko zena radi TESKE fizicke poslove za istu platu (minimalac je oko 400 KM) pa su opet presretne da imaju posao.

I na kraju, ti i zelis da ta neka teta voli tvoje dijete i da tvoje dijete zavoli nju (to je idealno u takvoj relaciji) ali kako to je neko od nasih pametnih zenica ovdje vec rekao - ti moras bar do neke granice da insistiras na relaciji poslodavac-uposlenik, bas da bi mogla da imas kontrolu nad tako kompleksnim "poslom" kakav je zaista cuvanje djeteta.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 184
16.12.2009 11:43:59   
Anoniman
enisa_sara, vidim da ti je najveći problem to, što se beba navikla na tu tetu, a skontala sam da je čuva tek jedan mjesec. Mislim da to nije dug period, da bi odvajanje od te tete bilo strašno za bebača.Ne znam koliko je beba stara ali shvati da će ta žena dijelom odgajati tvoje dijete pa samim tim i prenositi na njega neke oblike ponašanja i po pitanju higijene. Ja joj ne bih ništa govorila, jer, star se konj ne uči jahati, a usput bih tražila novu tetu, koristeći iskustvo iz ovog slučaja, i onda bih joj dala otkaz. 
Moja "teta" je bila djevojka iz ulice,22 godine,mlađa od mene 3 godine,poznavala joj ja mamu i skontala da su fini.Kad je počela čuvati dijete, ja sam joj rekla, da želim da dolazi kući ujutro, jer beba spava, a kad se obavi presvlačenje, doručak i sve što je potrebno, mogu ići i kod nje.Od kućanskih poslova nisam od nje ništa zahtijevala, osim, kad dođem s posla ,da se ne saplićem o igračke.Ja sam kuhala za bebu, ali ,ako ona to nije htela pojesti( bolesna, kenjkava i sl.) ona ne bi odustajala od priprema raznih jela, sve dok beba ne bi nešto pojela.Znala je od svoje kuće doći da mi pokupi veš, jer se sprema kiša.Uvijek sam joj govorila da može jesti ,piti kao u svojoj kući, NIKAD nije ništa uzela osim kafe ujutro.Moja curica je pravo voljela, plakala bi kad ona krene kući. I dan danas imaju poseban odnos.

(odgovor članu shpagica)
  Neposredna veza do poruke: 185
16.12.2009 12:20:40   
D_K
enisa_sara
ako teta ostavlja tako wc neuredan iza sebe to je dovoljno.. da ne tracam bez dokaza ali prvo bi se zapitala pere li teta ruke nakon nuzde? mozda i pere a mozda - uff sva se najezim..
a ti sebi da pravis probleme gdje ne treba da ih bude - pored hiljadu poslova koji te inace cekaju jos i iza nje da cistis user posted image user posted image
shvatam ja i one koji ti kazu lijepo se brine o djetetu, sta bi da naletis na kakvu koja bi mu naudila, ali ako mozes naci zenu koja ce se i dobro brinuti o malenom i koja nece praviti ovakve probleme onda ti je bolje poceti je traziti sto prije.. u svakom slucaju neka ti je sa srecom i da se ubrzo razrahatis sa tetom..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 186
16.12.2009 13:33:19   
Anoniman
Beba ima 6 mjeseci....
Hvala vam puno na savjetima, definitivno sam odlučila promjeniti tetu jer vjerujem da joj neće biti "pravo" ako joj kažem. Bolje ostati u ok odnosima, naći nekoga drugog i pa-pa.
Javim svakako šta se dešava.

(odgovor članu D_K)
  Neposredna veza do poruke: 187
16.12.2009 13:36:37   
shpagica
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Beba ima 6 mjeseci....
Hvala vam puno na savjetima, definitivno sam odlučila promjeniti tetu jer vjerujem da joj neće biti "pravo" ako joj kažem. Bolje ostati u ok odnosima, naći nekoga drugog i pa-pa.
Javim svakako šta se dešava.

Ne brini - mislim da je beba dovoljno mala da se lako navikne na nekog drugog (boljeg).  A ovo boldirano - pametno! 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 188
16.12.2009 14:09:16   
mamina princeza
svasta.... enisa znam da je mozda bilo tesko naci tetu al vjerujem da ova teta ne zasluzuje vise da radi kod tebe. neka se djete naviklo pa nije moglo toliko djete im 6 mjeseci teta je tu samo mjesec lako ce s i na drugu navici.
Moja teta je sad za sad divna.
Ja sam prezadovoljna s njom.
Urednija je od mene !!!! :)

Nikad nije rucala kod mene pa se sad upitah da nisam i ja bezobrazana. Rekla sam joj da slobodno moze jesti sta god nadje ona skoro nikad nista nije pojela. Sad sam je zvala i rekla da uzme netso dajede da ne gladuje jer vidim da nista. Ona kaze da je sve neka frka trka pa i zaboravi a i voli svojoj kuci rucat sa svojim sinom.

Ne znam ... higjena je nesto vazno ne kazem da treba biti sve pod konac al djete ne treba biti "zakoreno" od dorucka do popdne a wc necu ni spominjati

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 189
16.12.2009 14:49:42   
hanabanana
Ja mislim da ovdje ima dosta greške u poslodavcu, u ovom slučaju mislim na tebe
enisa_sara. Dosta toga je ostalo nedorečenog kad si zapošljavala tetu čuvalicu.
Možda se tebi neke stvari čine razumljivim i da ih ne trebaš posebno naglašavati ali nekom te stvari nisu jednako jasne kao tebi niti ih podrazumijeva.

Ako teta čuva dijete 8 sati, logično je da će jesti za tih osam sati. E sada, stvar je dogovora da li će jesti nešto iz tvog frizidera ili će donjeti sebi ručak koji će ručati.
To niste koliko vidim dogovarale, ali isto tako njen komentar o prilogu ja svakako ne bih odšutila - sem toga kod mene uz sarmu nema priloga, niti ga je kad bilo.

Što se tiče sudja - možda žena jednostavno ne vidi. Može se desiti, dešavalo se mojoj mami, da se suđe opere a ustvari bude neoprano - godine i dioptrija.
Nisi rekla šta je sa wc šoljom - da li bude neoprana, ukapana, voda nije spuštena ili nešto deseto.

Pravila se moraju poštovati, ali neko pravila mora i postaviti.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 190
16.12.2009 15:00:42   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Hanady

E sad mi pade na pamet...Eni mogla bi ti kao u onoj emisiji Mjenjam ženu ( mislim meni je ta emisija stupid a l nema veze) napisat pravila na A4 formatu i zaljepit na zid. Što da se žena ne zabuni pa da još pomisli da ćeš počet birat da nekuhaš jela koja ona ne voli.

user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 191
16.12.2009 15:01:58   
Suzana
IZVORNA PORUKA: škorpija

špagicauser posted image user posted image user posted image

Bravo za shpagicina oba posta! user posted image user posted image user posted image

OT - Škorpija, što je sladak ovaj tvoj dečkić Ajdin! Ko med je!

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 192
16.12.2009 15:03:23   
škorpija
hvalauser posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 193
16.12.2009 15:04:32   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Identicna stvar i kod mene....Hvala Bogu!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 194
16.12.2009 15:07:11   
Suzana
IZVORNA PORUKA: skvo

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Identicna stvar i kod mene....Hvala Bogu!

I kod mene!
Što znači da i Enisa može naći takvu tetu, samo je potrebno malo strpljenja!
A ne ovu bezobraznicu koju sada ima...

Uh što sam ljuta... Toliko je žena bez posla, i onda kada im se pruži prilika da rade u toplom i lijepom sa slatkim djetetom tako ga nonšalantno obavljaju. Takvim ne treba im posao, i ko im je kriv što onda nemaju kad neće pošteno da rade!

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 195
16.12.2009 17:10:44   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ako teta čuva dijete 8 sati, logično je da će jesti za tih osam sati. E sada, stvar je dogovora da li će jesti nešto iz tvog frizidera ili će donjeti sebi ručak koji će ručati.
To niste koliko vidim dogovarale, ali isto tako njen komentar o prilogu ja svakako ne bih odšutila - sem toga kod mene uz sarmu nema priloga, niti ga je kad bilo.

Što se tiče sudja - možda žena jednostavno ne vidi. Može se desiti, dešavalo se mojoj mami, da se suđe opere a ustvari bude neoprano - godine i dioptrija.
Nisi rekla šta je sa wc šoljom - da li bude neoprana, ukapana, voda nije spuštena ili nešto deseto.

Pravila se moraju poštovati, ali neko pravila mora i postaviti.

Ma nemam ja ništa protiv što ona jede, stvar njene "kulture" je hoće li i doručkovati i ručati i pojesti voće, slatko i piti kafe. Što neko reče, ni meni šef ne obezbjedi hranu al nejse to.....
Napisala sam da je riječ o dasci na šolji. Pa majka mu stara ja i kad uđem u javni wc okrenem se da vidim šta sam "ostavila". Meni ovo izgleda kao da g-đa stojeći obavlja nuždu user posted image Ja bi se morala dobro potruditi da tako zapišam dasku, još povrh svega kad ima user posted image Evo meni je sad nezgodno kad pišem o tome......
Suđe.... ok da se jednom desi pa i 2x ali stalno!!!! Dok smo bile zajedno primjetila sam da ne koristi niti detardžent niti spužvu, već je nekako rukama oprala šoljicu user posted image zato sam 2x ponovila da se prljavo suđe stavlja u mašinu.
Nisam danas ništa rekla, jednostavno bezveze mi i neugodno, ženi koja mi može biti mati govoriti kako da obavlja nuždu ili ko papagaj ponoviti da suđe ide u mašinu. Tražit ću drugu ženu a sa ovom se razići baš onako kako sam se i sastala.......

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 196
16.12.2009 17:26:32   
Ella_H
Enisa ti si trebala reci sta ocekujes na pocetku
znaci sve sto bi ti radila kuci cistila mazala brisala djete itd
i tepihe naravno i sve ostale, sto se tice jela nemojmo biti
bezobrazne sevap je ta zena ti cuva djete da nesto ako si vec spremila i pojede
sto se tice wc-a ja bi joj ko napomenula to ko moj muz nevoli da nadje nesto bla bla
isto i za tepih budi malo pametna ako vidis da se hanuma nemjenja
promjeni je nije ti mati hehe
biti s malom bebom je jako jako zahtjevan posao
ja imam dvoje djece i dok sve stignem nekad od sabaha do 11 budem
na nogama nije lako ali da se to urediti
nece uvijek biti perfektno ni kad si ti s bebom a kamoli neko drugi
ali ako to ona ponavlja nonstop trazi drugu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 197
16.12.2009 17:48:06   
Amrino
Dobro si ti to skontala. Ja takodje nikada nikome ne bih mogla u facu govoriti nesto u stilu kako je neuredan...ili smrdi...user posted image . Mislim nije smijesno ali jednostavno nisam ta tipa.
Takodje- ako zena svaki put iza sebe ostavi nesto prljavo onda to jednostavno znaci da je neuredna a ne da ne postuje "pravila". Urednost, cistoca, maniri...to je nesto sto covjek jednostavno radi jer je takav a ne zbog toga da bi zadovoljio nekog drugogili ispostovao pravila i poslodavca.
Dalje- primjedba o "prilogu" meni ne govori nista o njenoj ishrani (o nacinu njene ishrane bi se dalo dogovarati) nego jednostavno da je bahata i drska. Jer- jedes u tudjoj kuci nesto sto je taj neko napravio (ulozio svoj trud) i imas primjedbu?! Pa to ne da je bahato i drsko nego...user posted image .
(hanabanana- ja takodje nikad uz sarmu nemam prilog i prvi put cujem za to user posted image user posted image )
Zato draga nasa- lagano se ti zadaj u potragu i neka ti je sa srecom!

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 198
16.12.2009 17:50:20   
scarlett
Mislim da je zaista neophodno napraviti ugovor i na početku primanja tete - čuvalice, ali isto tako mislim da je glupo razgovarati sa njom o održavanju higijeneuser posted image i mislim da Enisa u tome uopšte nije pogriješila.
Ako već ostavi haos u kupatilu ona može i očistiti iza sebe, ali je razlika u tome da li će očistiti tako da dezinficira ili da se samo ne vidi - ipak tu ima razlike, a tome ne možemo nikoga naučiti ako sam to već ne zna. Ja mislim da je bolje i da se vidi pa da dobro očistiš iza nje i dezinficiraš, nego da ona to recimo samo toalet papirom, pa da bakterije ostanu, a ti možda ni ne znaš.
Ona bi trebala da bude tu, da olakša stizanje na svakodnevne obaveze, a ne da ti ih dodatno stvara. Ako već nije njena dužnost da čisti, pere, kuha, onda ne treba ni tebi to ostavljati iza sebe.
Jasno si joj rekla za suđe, a ona to ne poštuje.
A to za sarmu,... sad sam se zadeverala, pa ni ja ne pravim prilog uz sarmu user posted image .

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 199
16.12.2009 19:10:35   
Anoniman
Već sam pričala o problemu koji sam ja imala sa tetom čuvalicom...
Iako sam mnoge stvari već na samom početku rekla, ipak sam mnoge propustila, pa smo sve "sumirali" krajem prvog mjeseca tetinog rada kod mene.  Međutim, ništa se nije promijenilo!  Kad sam joj skrenula pažnju da kasni, njen komentar je bio "ja dolazim tramvajem" (k'o da ja idem avionom na pos'o!!!).  Slijedeći dan je došla 5 minuta ranije i sa vrata prokomentarisala "Eto ti tvojih 5 minuta"... već slijedećeg dana je opet nastavila kasniti.  Teta je jela kod nas (iako ja nisam kuhala baš svaki dan, jela je sve što bi našla u frižideru i meni je to bilo u redu - ipak teta radi i do 8 sati dnevno).  Što se tiče jela, ja sam imala drugi problem: ako je pojela svu majonezu, u frižider bi vratila praznu tegluuser posted image .  Još jedan problem o kojem nisam ranije pričala jesu telefonski računi.  Ona je, na vlastito insistiranje zapisivala brojeve telefona koje je pozivala sa mog fiksnog telefona.  Njen trošak za septembar je bio 20 KM, za oktobar 35KM, a za novembar 25 KM (s obzirom da je radila do 20.11. uzela sam joj od plate 15 KM unaprijed za novembarski račun, a ostalo halalila). Ustvari, to i nije problem što se tiče novca, jer sam joj sve njene troškove + PDV naplatila, ali jeste problem kad razmisllite o minutama koje je provela na telefonu umjesto sa mojim djetetom!!!
Čim sam našla novu tetu, ovoj sam blesi dala otkaz.  Imam sreću da kod mene sada radi žena koju veoma dobro poznajem.  Ona mi zaista olakšava sve: neće da jede kod mene, iako joj kažem da joj je frižider na raspolaganju; Esmici priprema svježe voćne obroke (tako da ja ne moram toliko kuhati unaprijed i zamrzavati kao prije), pegla i slaže Esmin veš, nahrani Esmu prije mog dolaska kući i stavi je da spava, da bismo MM i ja mogli da se odmorimo malo kad dođemo s posla....
Mislim da je sve stvar iskustva... sa svakom novom tetom naučiš nešto... Nema potrebe da se svađaš i rapavljaš... fino joj reci: Ja to radim ovako...  (Ja sam čak na papir i napisala kako neke stvari radim i baš me briga da li neko misli da je taj moj "pravilnik" smiješan!  Ja sam napokon mirna i prezadovoljna, a moja Esma već uči nove fazone!!! (prva teta je često Esmu držala u njenom krevetiću u drugoj sobi, a ova veoma mnogo priča sa njom, pa je i Esma postala mala slatka brbljivica)
Izvinite na podužem postu, ali morala sam... : )

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *