hodajuci simptom
|
IZVORNA PORUKA: mama alma Moja Lajla samo uzme voštanu bojicu i otprilike ovako škraba, ali uvijek ima puno takvih apstraktnih pojmova, hahaha, ovako to izgleda, odprilike IIIII IIIIIII IIIIIIIIIIII IIIIIII IIII II i tako po cijelom papiru u raznim bojama, samo što su neke malo veće, neke malo manje. I tako svaki dan donese po jedan crtež sa ovakvim figurama, ali znate šta je najzanimljivije svaki dan kada mi da crtež ja je pima šta si nacrtala ona kaže, mamu, babu, ajselu, malika, i prođe nekoliko dana ja joj dam taj crtež ona mi opet ponovi likove. To mi je fascinantno nikada ne griješi. Juče opet ove linije i ja je pitam šta je ovo kaže vuk i puž, neki dan je kao ribu crtala, pa ona crta tetku, ma svašta nešto. Ja čuvam sve te njene crteže i pitam je sinoć opet mi sve kaže ko je ko i šta. Ja se zijanim svaki put. Pokušali smo da joj pokažemo onajfazon kao čiča gliša, pa da tako crtma mamu, babu i slično, ali jok ona po svom. Pričala sam sa učiteljicom njenom, ona kaže pustite je meni je i to kao bitno, što uopšte učestvuje u tom kreativnom dijelu dana, a ona će vremenom nadoći i počet će crtati. e, još voli da joj ja nacrtam kišobran i scre pa da to boji, ali samo te dvije figure. Nešto ima u toj maloj plavoj glavici, što mama još ne može da doći. Lajla ima dvije godine i 10 mjeseci. pa maaaala je... a odgovori mi, je l je cesto pitate koga vise voli, koga najvise voli... i to? jer, ako je pitate, ona mozda ima potrebu da vas sve pomene, i da ste joj svi jednaki, a kolko vidim, ima vas puno s druge strane, verovatno je brzopleta i bez duze koncentracije i bitno joj je simbolicno znacenje, a ne neki preterani trud. u ovom uzrastu, dete deli svet na sebe i roditelje, sa jedne strane, i ostale sa druge, sada vec pocinje da zapaza parove i, prmetices verovatno, da je cesto paran broj tih crtica. ako je jedinica, prirodno je da joj nedostaje njen par, to je odlika svakog prvorodjenog deteta, i ta deca su mnogo drustvenija kasnije, uvek traze sebi kompanjona :) aj mi prebroj crtice, pliz.
|