|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kukovi bebe
10.7.2009 15:31:32   
škorpija
Hanabanana, hvala puno,

p.s. uvijek kad pišem tvoj nick dodam barem još jedno nauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 151
10.7.2009 15:32:35   
škorpija
i tebi Nedi također

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 152
6.8.2009 14:02:13   
acudesa
IZVORNA PORUKA: lamka

ja imam jako ruzno iskustvo sto se tice lamijin kukova.ovdje je obicaj da dijete sa mjesec dana odmah salju u tuzlu na UVZ  kukova. kada smo odveli lamiju dr. je rekao da kukovi nisu u redu i da mora nositi kajseve.ja kao i svaka majka kad se kaze nesto lose odem u zenicu kod poznatog djecijeg hirurga dr. Kukolja i on je pregleda i kaze da je sve ok. a u tuzli smo bili naruceni za 15 dana pa opet odem na taj UVZ.kada smo dosli bio je drugi dr. i on je rekao kao i prvi jer ide isti nalaz s tom razlikom sto je rekao da se to moze ispraviti nosenjem gacica a ne kaiseva i naruci nas opet za 15 dana.kada smo ponovo otisli ja ne pokazem nalaz i on kaze da je sve u redu.

< Poruku je uredio acudesa -- 6.8.2009 14:03:16 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 153
6.8.2009 14:07:21   
acudesa
može li se kod većeg djeteta uočiti kakva nepravilnost kod kukova, mene muči prvi nalaz mada su svi ostali ok

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 154
7.9.2009 13:34:24   
tap3ah
Evo me sa kontrole - ko zna koje po redu i kaže teta doktorica da je sve napokon OK.user posted image user posted image

Mada je dr. rekla da ako želimo baš - baš 100 % biti sigurni da vodimo maloga na rentgen. Meni, pardon nama se to ne dopada i nemamo ga namjeru ići zračiti.

< Poruku je uredio tap3ah -- 7.9.2009 13:35:26 >

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 155
7.9.2009 14:00:00   
Suzana
Mame, a i tata tap3ah hehe...

Jeste li vi svojim bebama stavljale taj široki povoj prvih mjeseci?
Zanima me čisto informativno jer ja svojim dječacima nikada nisam stavila, i kada smo išli na kontrolu kukova, bilo je sve OK, hB.
Oni sada imaju 15 mjeseci i prohodali su oko prvog rođendana.
Šta pedijatri savjetuju, vjerujem, kao i za sve ostalo jedan Dr kaže ovako, drugi onako...

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 156
7.9.2009 14:02:30   
sanjarka
Suzi, cao. Ja sam neki dan isla na snimanje kukova i sve ok. Kontrola za 3 mjeseca, a nikad nisam stavljala siroki povoj niti sam radila vjezbice. Sada doktori ne preporucuju to.

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 157
7.9.2009 14:10:51   
Suzana
Ćao sanjarka,

Nema te na mapi. user posted image
Nadam se da ste dobro i zdravo, i ti i Lajla!
Znači nisi ni ti svojoj. Ma danas smo nešto na poslu o tome pričali user posted image , pa me baš interesuje kako druge žene, opet kažem, čisto informativno, jer i da hoću sada ne mogu mojim dečkim stavljati široki povoj hehehe.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 158
7.9.2009 14:16:14   
sanjarka
Ma znas kakva mi je ludnica bila sa djecom. stalno bolesni, pa i beba:( ali sad smo dobro pa rekoh da vidim sta rade druge mame:) Pozdravi sve na poslu

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 159
7.9.2009 14:22:27   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Suzana

Mame, a i tata tap3ah hehe...

Jeste li vi svojim bebama stavljale taj široki povoj prvih mjeseci?
Zanima me čisto informativno jer ja svojim dječacima nikada nisam stavila, i kada smo išli na kontrolu kukova, bilo je sve OK, hB.
Oni sada imaju 15 mjeseci i prohodali su oko prvog rođendana.
Šta pedijatri savjetuju, vjerujem, kao i za sve ostalo jedan Dr kaže ovako, drugi onako...

ja sams tavljala siroki povoj bebi prvih mjesec dana onako neredovno, uglavnom po noci jer je bilo bas vruce po danu..i ja sam cula da to u evropskim zemljama nigdje ne rade osim kod nas, recimo Slovenija..odmah po rodjenju bebi snime kukove i ako je sve ok nista od terapije ne treba primjenjivati, ni vjezbice, niti siroki povoj..mislim da genetika ima jako veliku ulogu u tome i strucnost doktora pri porodu (prirodnim putem ili carskim rezom - znam za slucaj u opcoj bolnici - porod carski rez, vjerovatna nemarnost droktora pri vadjenju bebe uzorkovala da beba mora nositi kaiscice :( ) uzas...ja bih ga tuzila...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 160
22.9.2009 19:20:00   
cija
danas je mojoj bebi 3 mjeseca i 4 dana..uradili smo prvo snimanje kukova uzv-om....kod dobrog ortopeda privatno...

helem..beba moja ima kukove ko beba od 7 mjeseci user posted image user posted image user posted image user posted image  a ja cijeli dan nešto napeta,jer sam samo prvih mjesec dana stavljala to široko povijanje...djetetu već i te jezgre razvijene...čak je rekao da slobodno smanjim unos d3 kapi.

Kaže da dugo nije vidio takav nalaz ovako male bebe..mašala.I dalje kaže da radim vježbice na koje iskreno često i zaboravim.S 9 mjeseci ponovno snimanje da vidi kaže da beba polao pođe hodat user posted image

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 161
26.10.2009 9:43:51   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: mamina cura

Mislim da mislimo na iste vjezbe: uzmes obadvije nogice u dvije ruke i kruzno prema pupi, rasiris i napravis krug. Ona se meni opirala u pocetku, kocila i nekad plakala, ali sta se mora, mora. Sad kad joj radim vjezbe cak i uziva. A za vjezbice za ruke - toga ti kod nas nema. Za sto se one rade?

patronazna sestra a ni pedijatar(bili na prvoj kontroli prosle sedmice),nisu spomenuli nista,doduse nisam ni ja pitala,helem neradimo nikakve vjezbe i koristimo samo papers.Dali se jos uvjek praktikuju te vjezbe ili..,ko kad mjenjaju

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 162
26.10.2009 9:51:21   
lilith
vjezbe se ne praktikuju vise upravo iz razloga sto su mame radile nestrucno i bilo je vise stete nego koristi...siroko povijanje ide na pampers do drugog mjeseca kada je i kontrola kukova i onda ako je sve ok skida se

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 163
28.10.2009 19:24:26   
Anoniman
Kako sam se nasikirala......
Mojoj bebi je 17 mjeseci,hoda od 11 mjeseca i poprilicno je stabilan. Ja sam prije nekog vremena primijetila da cudno hoda, savjetovala sam se s pedijatricom i rekla je da je tek prohodao, bla bla ..... i sad mm i ja gledamo da on sepa, nekako jednu stranu zanosi, a mm kaze da i kad puze to isto radi.
Snimanje kukova je obavljeno sa 2 mjeseca i nalaz je bio uredan. Kome sad da idem??
Da li pedijatru po uputnicu ili da idem privatno kod Gavrankapetanovica??? Ili...?

Ne mogu cekat do sutra da odem, nemate pojma kako se osjecam.

(odgovor članu lilith)
  Neposredna veza do poruke: 164
28.10.2009 19:29:13   
Anoniman
O uzas, bas mi je zao, ma Maida ako imas novac idi ti privatno, jedino ako u bolnici mozes proci bez cekanja, mozda da pokusas razgovarati sa pedijatricom da te hitno uputi pa da ne cekasuser posted image , sretno i bas si me zabrinula, i mi smo snimali samo sa 2 mjeseca, pa kome vise covjek da vjerujeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 165
28.10.2009 20:02:43   
mamina cura
Nadam se da nije nesto strasno da se radi samo o paniciuser posted image  
Ja bih otisla ortopedu a nebih konsultovala pedijatra - samo za uputnicu. Zanima me da li si koristila hodalicu sa njim?

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 166
28.10.2009 21:00:37   
Anoniman
Nisam koristila hodalicu, ja sam protiv hodalice. Nadam se da je samo panika

(odgovor članu mamina cura)
  Neposredna veza do poruke: 167
28.10.2009 21:01:58   
Nunichi
Bas mi je zao Maida, ali vjerujem da nije nista strasno.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 168
28.10.2009 22:25:31   
žana o8
Maida, da mu to nije neki hir????. Znam djecu koja namjerno malo šepaju i time se zabavljaju. P.S: nije isključeno da i mojoj to neće pasti na pamet.

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 169
17.11.2009 19:35:38   
dafri
Danas sam vodila svoju curicu na pregled,ima pet mjeseci,ultrazvuk kukova smo radili s dva mjeseca i sve je bilo uredno,kod iste dr.- privatno.Danas je dr.primjetila da joj brazde na nogama,one najgornje kod kokane nisu simetrične,jedna je kraća i plića,radili smo odmah ultrazvuk i on je uredu.Dr.nas je opet naručila za 7 dana,takođe nas je pitala jeli taj dio kod kokane  iskakao,kao sumnja ali malo na mogućnost bruha.Naravno nije iskakao,to bismo primjetili a valjda bi je i boljelouser posted image Zanima me ima li neko iskustva sa ovim,znam da je normalno da postoji asimetrija,ali nekako sam se baš nasikirala.user posted image  

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 170
17.11.2009 19:47:17   
acudesa
joj, meni su na pregledu ud 1 mjeseca (bila naručena u Vojnu nakon carskog) rekli da mora nositi kaišiće, kako sam se isekiralauser posted image user posted image
a, onda na svoju ruku odemo na Koševo i tamo sve ok, sa 6 mj opet sve ok...ali, meni i dan danas bude user posted image nekad mu rijetko škljocne kuk, ja sva strepim..a, onda kontam pa i meni nekada škljocne, nije to ništa, on hB pravilno hoda, trči, nikakvih smetnji ne primjećujem...molim vas da mi napšišete svoja iskustva, da se ne sekiram bez potrebe..da li je normalno da ponekad škljocne kuk
dafri, ne bih da te plašim, ali mislim da to njih ne boli..ipak ti to dobro provjeri, bolje dok je dijete manje...poslije je sve komplikovanije

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 171
17.11.2009 19:48:28   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Maida RR

Kako sam se nasikirala......
Mojoj bebi je 17 mjeseci,hoda od 11 mjeseca i poprilicno je stabilan. Ja sam prije nekog vremena primijetila da cudno hoda, savjetovala sam se s pedijatricom i rekla je da je tek prohodao, bla bla ..... i sad mm i ja gledamo da on sepa, nekako jednu stranu zanosi, a mm kaze da i kad puze to isto radi.
Snimanje kukova je obavljeno sa 2 mjeseca i nalaz je bio uredan. Kome sad da idem??
Da li pedijatru po uputnicu ili da idem privatno kod Gavrankapetanovica??? Ili...?

Ne mogu cekat do sutra da odem, nemate pojma kako se osjecam.

šta je bilo sa malim, Maida?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 172
17.11.2009 20:30:18   
dafri
Naravno da ću provjeriti,strašno sam isfrustrirana.Naime prije mjesec smo završili s vježbama jer je zbog teškog poroda,o tome sam već pisala negdje ,mišica imala slabiji vratni mišić s jedne strane,tek smo odahnuli a sad opet neštouser posted image user posted image user posted image
A dr.-u koji mi je vodio trudnoću privatno,koji me je i porodio ,kojeg lično poznajemo,koji je uveo moje roditelje u rađaonu netom nakon poroda,a prije toga ih zvao da bi uzeo muštuluk najradije bih zapalila autouser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 173
17.11.2009 21:56:47   
acudesa
dafri, nemoj se sekirati, budi hladne glave ne ljuti se, nego razmisli šta je najbolje za bebu, mislim da to sve nije strašno, ali ipak otiđi ti nekom dobrom stručnjaku, pa ti držim fige da je sve uredu.
budi jaka, znam da ti je teško zato što si upravo izašla iz jednih vježbica, ali iskreno se nadam da nema mjesta brizi...ljubim teuser posted image
i, znaš šta mene tješi kad se nasekiram oko mog malca kukova-slika koju sam vidjela na Koševu kad sam išla na redovnu kontrolu: Mlad bračni par i beba od jedno 6 mj, malena u anatomskim gaćicama, a njih dvoje tako sretni bez trunke samosaželjenja, to je davno bilo ali mi je tako upečatljivo ostalo u sjećanju

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 174
17.11.2009 23:28:38   
dafri
Hvala acudesa,naravno otići ću po još jedno mišljenje,evo i sad dok sam je presvlačila zagledala sam te brazde i stvarno su različite,lutkica spava a ja je haman probudila buljeći u polumraku user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *