babygirl
|
evo da vam se malo javim papa test na klinici jos nije gotov, od 13tog augusta, a ona sestra mi rekla da nece ni za mjesec. uglavnom, sreca pa sam i pravatno otisla kod drugog doktora, pas e ja nadam da mi je ta upalica rijesena. kako je godinjak bio na godisnjem,a meni brisevi bili gotovi (i necisti) ja od drugog doktora odmah trazila terapiju, pricala sma vam. ja sam definitivno zakljucila da je godinjak jako dobar strucanjk, ali prezauzet. ja cu kad rijesim sve nalaze opet otici do njega, a ovo sto mi drugi mogu srediti, sredit cu tamo (briseve, upale razne, folikulometriju, hsg). kad zavrsim to, onda cu mu doci, pa ako bude htio da pogleda, bude, ako ne , onda nista, trazit cu nekog drugog strucnjaka. sta cu, znam da je dobar. ljudi da samo znate koliko je meni bolje nakon operacije koju mi je uradio , ja vama to ne mogu rijecima opisati. nista me ne boli kad dobijem menstruaciju a 15 godina sam plakala od bolova svaki mjesec, padala u nesvijest, imala groznicu, povracala, ma svasta nesto. sad hvala Bogu osjetim kao neki pms negdje kad dobijem, ali to je apsolutno zanemarivo - to NISU bolovi, ja najnormalnije dodjem na posao, najnormalnije odradim dan. ja to nisam mogla zamisliti prije. prvi dan menstruacije je uvijek bio dan bolovanja, nisam ni na fakultet na predavanja mogla ranije , a cak i u srednjoj skoli, mama je pravdala casove, jer se taj dan ne ide u skolu. smetalo mi je sto tokom operacije nije uradio propuhivanje jajovoda, ali svejedno je s ostatkom uradio odlican posao. moram da ga nahvalim iz tog ugla. rekao mi je da se mislio da izvadi lijevi jajnik kao sto vecina doktora i bi uradila, ali ipak je odlucio da ga spasi. ja sad i racunam na taj lijevi kojg je ostalo pola, zakrpio ga je, regenerisao se i ima funkciju jer mi na desnoj strani jajovod ne valja. hvala mu od sveg srca sto je sacuvao "mali " jajnik.
|