|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
16.9.2009 10:33:30   
ena0002
Neutjesna koliko sam upratila tebi papa test nije bio u redu i moras ga ponoviti. I meni je tako bilo i vjeruj Godinjak ti nece nista dalje uraditi dok se ne dobije uredan nalaz. Sto, kad malo i razmislis, ima smisla. Ja sam sveukupno uradila 3 i na zadnjem mi je pisalo kontrola nakon 6 mj i tek je taj nalaz prihvatio kao OK.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 551
16.9.2009 10:33:36   
ledy blue
Zao mi je sto je to tako..ja nisam imala takvih iskustava..prvi put kada sam dosla kod njega ..dao je da mm i ja uradimo sve nalaze..kada su bili gotovi odmah je propisao terapiju protiv upale , a na sljedecem pregledu insiminaciju..a evo sad i laparoskopiju....pitala sam ga prije za dodatne pretrage al mi je rekao da nema potrebe..jer mi je sve uredu..
ja sam zadovoljna sa njim..naravno da covjek nema toliko prostora i vremena da se pojedinacno posveti maksimalno svima..jer nas je nazalost previse...
a ako je papa test u pitanju..mislim da nije on kriv sto se ceka po tri mjeseca na njega..bar ja sam toliko cekala..

< Poruku je uredio ledy blue -- 16.9.2009 10:34:54 >

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 552
16.9.2009 12:33:47   
Anoniman
Vraćam se ponovo na početak priče.

Ja sam prvi put u aprilu otišla kod Godinjaka,tad je i mene i mm uputio da uradimo sve nalaze od hormona i dalje.Svi nalazi su brzo došli ali papa test tek na kraju maja koji je bio II grupa i pisalo da se uradi kolposkopija,tad sam ja nazvala da se naručim kažu sestre Godinjak je na godišnjem cijeli Juni,ali radi na termama.Naručim se ja krajem Juna na terme kod njega,on samo pogleda nalaze i kaže vidimo se na klinici da uradimo kolposkopiju,a tad u to vrijeme mene puno bolilo i svrbilo "dole" od bijelog pranja i ja njemu kažem možete li me Vi sad pregledati ili da sama uzmem vaginalete u apoteci na svoju ruku jer ja više ne mogu izdržati bolove,kaže on uzmi Poliginax vaginalete.Kad sam potrošila Poliginax odem na kliniku i uradim kolposkopiju i dr.Anja usput uzme briz za papa test.Odem ja kod njega u julu na kliniku da mu pokažem kolposkopiju kaže on dobro u redu je dođi kad bude papa test.Zamolim ja dr.Anju da mi što prije uradi papa i taj nalaz dođe III grupa CIN 1 ali kontrola za 4mj.,kaže ona moramo uraditi HPV bris.Ponovo ja odem kod njega jer mi je on liječnik,koji me liječi da vidi te nalaze da bude u toku,kaže sve je u redu dođi kad bude HPV gotov.Uradim ja HPV i fala Bogu dođe NEGATIVAN nalaz.Ja ti opet pokupim sve te nalaze i kod njega,to je bilo ovaj zadnji put u četvrtak prošli,kaže on pa što si došla fino ti je Anja napisala za 4 mj.,ja kažem pa dr.da i vi vidite nalaz,ništa ništa kaže dođi u novembru kod mene kad uradiš kontrolu kod Anje.
I tako se mi vozamo od Aprila pa sad eto do Novembra.Ovi svi nalazi koje sam ja radila po meni su zastarjeli,hiljadu stvari u meni se moglo promjeniti do sad,a kamoli do Novembra.

Još na kraju da Vam dodam,kad mi je došao papa i bio III grupa on je bio na godišnjem,i ja sam se toliko prepala da sam otišla kod dr.Đuderije u Hadžiće samo da mi da bilo šta jer je moj dr.Godinjak na godišnjem.
Dr.Đuderija je mene ono baš,baš fino primio,popričao sa mnom,ispitao me od Kulina Bana šta je ko bolovao isl.Taj dan sam ja od nervoze dobila i nije me mogao pregledati,i on mi isto kaže kad bude HPV gotov dođi opet kod mene.Kad sam dobila HPV odem ja njemu i dr. odma hajde na preglede.Prvo uz,pa gin.pregled.Kaže on meni dijete drago ti imaš puno upale i to te pojede,evo tebi terapija.Dao mi Hiramicin tablete i meni i mm da pijemo 10 dana po 2x i plus meni Poliginax ali dvije kutije da trošim.Kad potrošiš ovu terapiju dođi da se dogovorimo za dalje.Ja sa ovom terapijom završavam sutra i odmah ću mu se naručiti za petak,pa ćemo vidjeti šta dalje.Ovo se sve dešavalo u međuvremenu dok nisam otišla zadnji put kod Godinjaka.
Samo sam htjela reći da me Godinjak nikad ništa tako nešto nije pitao niti mi je kad kakvu terapiju dao.

Za enu002
Ja sam svjesna da on meni neće ništa uraditi,ali mi valjda treba dati nešto da popijem ili pojedem da bi taj papa bio dobar,ne može na sreću odjednum biti uredan nalaz

Izvinite zbog dužine posta.

(odgovor članu ledy blue)
  Neposredna veza do poruke: 553
16.9.2009 13:00:18   
ena0002
Neutjesna znas i sama koja je guzva kod njega, na zalost user posted image , a to si u pravu, ipak ti je trebao propisti nesto, pogotovo nakon tog nalaza koji je bio III grupa. Ne znam sta bih ti rekla, i ja sam imala mikoplazmu i pila terapiju i nakon toga mi nije ponovio taj bris da vidimo ima li je vise user posted image
Ali eto u svakom slucaju si dobro uradila, otidji opet tom doktoru, a kad bude vrijeme kod Godinjaka opet otidji da vidis sta ce ti dalje on reci. Tako si ako nista ubrzala stvari.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 554
16.9.2009 13:19:41   
Anoniman
Neki dan me toliko bio naljutio da sam bila rekla "ovo je kraj",ali sam se predomislila ipak ću mu ići svaki put kad kaže,ništa neću izgubiti,kad sam već došla do njega i to jedva.

(odgovor članu ena0002)
  Neposredna veza do poruke: 555
16.9.2009 14:30:55   
ena0002
IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA

Neki dan me toliko bio naljutio da sam bila rekla "ovo je kraj",ali sam se predomislila ipak ću mu ići svaki put kad kaže,ništa neću izgubiti,kad sam već došla do njega i to jedva.

Ma naravno ne treba odustajati kad smo do njega dosle user posted image , a ako se bude morala raditi i laparaskopija opet bi njega trazile. Haj sretno u svakom slucaju i da se rijesis tih upala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 556
16.9.2009 14:38:45   
Anoniman
hvala mila,i da aBd što prije sve Trudilice ugledamo user posted image

(odgovor članu ena0002)
  Neposredna veza do poruke: 557
16.9.2009 14:38:57   
delfin
ena0002 nije meni ponovio bris na micoplasmuuser posted image . Nadam se da smo je uništileuser posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 558
16.9.2009 14:41:58   
ena0002
Joj ja sam malo skepticna, jer nisam znala da kada se pije doksiciklin ne smije se konzumirati mlijeko i mlijecni proizvodi user posted image  A mislim da sam pila dosta jogurta user posted image . Pa sam razmisljala da ponovo popijem dozu koju mi je bio preporucio. A i bas mu je bezveze sto ne ponovi bris, pa ne odreaguju svi isto user posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 559
16.9.2009 14:47:45   
delfin
ja sam čitala da se ne smije piti mlijeko pa i nisam. a kod mm je bilo i leukocita, kao i za ot je terapija, sli nije ponavljao sprmiogrma. neki dan smo radili spremokulturu i bila je ok. Valjda bi pokazao da nešto imauser posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 560
18.9.2009 14:52:32   
Lilly
Pitanje za sve...
Zakazala sam privatno termin kod dr. Godinjaka. Nekada davno, krajem 2007, sam radila papa test pa sam sada odlucila da ga ponovim. Dr. >God. nije nista predlagao. E sada, ja sam u meduvremenu bila kod endokrinologa i imam hrpu dodatnih nalaza a koje sam mislila pokazati dr. Godinjaku i da mi on da svoje konacno misljenje. Mislila sam sa njim popricati kada mi bude ocitao papa test ali sad ne znam da li trebam zakazati dodatni termin kako bi se posavjetovala ili mogu iskoristiti priliku kad mi bude ocitavao svoj nalaz. Da li se u ovom slucaju savjetovanje dodatno placa i koliko? ... A na Kosevu nema sanse da se s njim ispricam, na kraju i kad dodem na red poslije toliko cekanja, bude mi puna kapa svega pa samo gledam kako cu kuciuser posted image Inace, imam jako kompleksan problem, mislim da trebaju tri doktora da se usaglase, uhhh...

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 561
18.9.2009 15:11:30   
riba78
Lili user posted image user posted image ja sam čula, od ženica koje su išle privatno,da je skorz drugaćije ,
da posveti više vremena ,user posted image
nisam nikada išla privatno ,pa neznam kako ide oko plaćanja ,
sigorno če se javiti neko ,ko zna user posted image

savršeno znam kako je na klinici ,i koliko vremena može posvetiti pacijentu.

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 562
18.9.2009 15:17:37   
Anoniman
Ja se stvarno moram uključiti kad je Godinjak u pitanju.

Ja sam jednom išla privatno i ponijela mu sve nalaze koje me on uputio da uradim on samo pogleda nalaze letimično  i kaže vidimo se na klinici da uradimo kolposkopiju,a tad u to vrijeme mene puno bolilo i svrbilo "dole" od bijelog pranja i ja njemu kažem možete li me Vi sad pregledati ili da sama uzmem vaginalete u apoteci na svoju ruku jer ja više ne mogu izdržati bolove,kaže on uzmi Poliginax vaginalete.

To je sve trajalo ukupno 3 minute i naplatio mi je 30,00 KM,to je vjerovatno za savjet koje ću vaginalete kupiti.

(odgovor članu riba78)
  Neposredna veza do poruke: 563
18.9.2009 15:31:26   
Lilly
Ja se stvarno moram uključiti kad je Godinjak u pitanju. Ja sam jednom išla privatno i ponijela mu sve nalaze koje me on uputio da uradim on samo pogleda nalaze letimično  i kaže vidimo se na klinici da uradimo kolposkopiju,a tad u to vrijeme mene puno bolilo i svrbilo "dole" od bijelog pranja i ja njemu kažem možete li me Vi sad pregledati ili da sama uzmem vaginalete u apoteci na svoju ruku jer ja više ne mogu izdržati bolove,kaže on uzmi Poliginax vaginalete. To je sve trajalo ukupno 3 minute i naplatio mi je 30,00 KM,to je vjerovatno za savjet koje ću vaginalete kupiti.

user posted image E pa ako je tako, onda ja necu nista dodatno zakazivati vec cu iskoristiti priliku da mu sto sta kazem i upitam dok mi bude ocitavao papa-test. On i onako nikom neda nalaz dok ga ne ocita. A stari papa-test na klinici mi nikada nije ocitao a znam da je uvijek II, i da kad-kad bude gljivica itd. Ma jojj, nekad mi dode da dignem ruke od svega. Kada odem endokrinologu, platim 30km i uvijek ostanem vise od 1h!!!

...............(_/....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 564
18.9.2009 16:05:40   
Anoniman
Ista sam takva,sve kažem dići ću ruke više i dr. na vrh glave,ali opet skontam idem sve živo raditi nebi li zatrudnila da se ne kajem u starosti ako je dočekam na današnjem vaktu.

(odgovor članu Lilly)
  Neposredna veza do poruke: 565
18.9.2009 20:54:48   
ena0002
Lilly nemoj posebno zakazivati termin, sve ga mozes ispitati ili kad budes radila papa test ili kad dodjes po rezultate. Mozda bi ipak bolje bilo kad budes radila, jer ces tad svakako platiti 50 KM. I mozes mu naglasiti da si njegov pacijent na klinici. Ja se uopste ne ustrucavam da mu to naglasim i da mu ispricam moj slucaj i uvijek mu kazem sta mi je zadnje rekao. Sta znam, on te saslusa ali da je posebno pricljiv privatno-nije. Ali ti se potrudi da ti odgovori na pitanja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 566
19.9.2009 8:12:57   
vjestica
ja sam njegov pacijent  samo na klinici, a sve što sam ga pitala ,odgovorio mi je
nije pričljiv, ali kad ga pitaš,odgovori (ja ga pitam tokom pregleda)
a sad je druga stvar što se većina nas malo zbuni pa zaboravi pitati (jedna cura u čekonici kod Godinjaka je pričala kako se ona njega prepadne i kad izađe muž je pita pa šta ti je rekao,a ona nema  pojma nije ga ni slušala)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 567
19.9.2009 9:06:57   
delfin
Lilly, ja sam plaćala kod njega privatno konsulatacije 30 KM, sa nalazom brisa koji sam dobila na klinici (nisam mogla čekati da dođem gore na red,  a i zbog posla da ne izlazim samo da bi mi propisao terapiju.)

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 568
20.9.2009 0:38:28   
Lilly
Mene dr. Godinjak dobro poznaje. Vec duze sam tu ali iz nepoznatog razloga nije dolazilo do trudnoce. Radena mi je laparo. i histero. nakon koje je tek ustanovljen poremecaj stitne. Kad se to regulisalo(pijem letrox), radene su dvije insem. "bezuspjesne". Poslije toga se vise nisam pojavljivala na klinici ali sam u meduvremenu posjetila endokrinologa gdje su mi otkriveni jos neki poremecaji, kao predijabetes (pijem siofor), totalni manjak zeljeza (anemija), i jos nekakve sitnice, da vas dodatno ne zamaram :)... Uglavnom, dr. God. ne zna za ovo pa bih mu to sve trebala predociti radi daljih pokusaja insem. ili cega vec. Nadam se da nece pasti u nesvjest. Eto, drage moje,...od dugogodisnjeg steriliteta a nepoznatog uzroka, sta sve isplivauser posted image

...............(_/....

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 569
24.9.2009 12:33:13   
babygirl
evo da vam se malo javim user posted image
papa test na klinici jos nije gotov, od 13tog augusta, a ona sestra mi rekla da nece ni za mjesec. uglavnom, sreca pa sam i pravatno otisla kod drugog doktora, pas e ja nadam da mi je ta upalica rijesena. kako je godinjak bio na godisnjem,a meni brisevi bili gotovi (i necisti) ja od drugog doktora odmah trazila terapiju, pricala sma vam. ja sam definitivno zakljucila da je godinjak jako dobar strucanjk, ali prezauzet. ja cu kad rijesim sve nalaze opet otici do njega, a ovo sto mi drugi mogu srediti, sredit cu tamo (briseve, upale razne, folikulometriju, hsg). kad zavrsim to, onda cu mu doci, pa ako bude htio da pogleda, bude, ako ne , onda nista, trazit cu nekog drugog strucnjaka. sta cu, znam da je dobar. ljudi da samo znate koliko je meni bolje nakon operacije koju mi je uradio , ja vama to ne mogu rijecima opisati. nista me ne boli kad dobijem menstruaciju a 15 godina sam plakala od bolova svaki mjesec, padala u nesvijest, imala groznicu, povracala, ma svasta nesto. sad hvala Bogu osjetim kao neki pms negdje kad dobijem, ali to je apsolutno zanemarivo - to NISU bolovi, ja najnormalnije dodjem na posao, najnormalnije odradim dan. ja to nisam mogla zamisliti prije. prvi dan menstruacije je uvijek bio dan bolovanja, nisam ni na fakultet na predavanja mogla ranije , a cak i u srednjoj skoli, mama je pravdala casove, jer se taj dan ne ide u skolu. smetalo mi je sto tokom operacije nije uradio propuhivanje jajovoda, ali svejedno je s ostatkom uradio odlican posao. moram da ga nahvalim iz tog ugla.  rekao mi je da se mislio da izvadi lijevi jajnik kao sto vecina doktora i bi uradila, ali ipak je odlucio da ga spasi. ja sad i racunam na taj lijevi kojg je ostalo pola, zakrpio ga je, regenerisao se i ima funkciju jer mi na desnoj strani jajovod ne valja. hvala mu od sveg srca sto je sacuvao "mali " jajnik.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 570
26.9.2009 12:40:12   
Lilly
Moze li mi neko kratko opisati kako da nadem dr. God privatno. Zakazala sam termin ali sam zaboravila pitati gdje su tacnouser posted image . Znam da je negdje blizu Hotela Terme... Molim vasu pomoc...user posted image

...............(_/....

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 571
26.9.2009 14:09:09   
emy
Ordinacija mu je u hotelu Terme, ulaz je sa parkinga iza glavnih vrata
pitaj na recepciji odmah ce ti reci, a mozes uci i sa glavnog ulaza u hotel
Puno srece user posted image user posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 572
26.9.2009 14:23:00   
Lilly
Emy, mnogo ti hvala!user posted image user posted image user posted image

...............(_/....

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 573
12.11.2009 15:11:14   
babygirl
evo drage moje da malo podginem temu. ja sam posljednji put kod doktora bila nekad u julu. u augustu sam radila nalaze briseva i hormona. hormoni su bili ok, ali u brisu je ureaplazma. pa to rjesavam. drugi doktor mi je propisao antibiotike dok je godinjak bio na godisnjem. imam uskoro zakazan termin na Termama, pa cu da vidim sta kaze doktor i koje antibiotike sad da pijem. muz nije radio nalaze, cini mi se da i nema smisla dok ne rijesimo ureaplazmu.
papa  test na kosevu mi jos nije gortov, od augusta. privatno sam uradila, pokazao je upalu.  pa sad.....
dogadja li se sta novo kod vas?

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 574
13.11.2009 19:03:51   
summer2
Veliki pozdrav!
I ja sam bila kod dr Godinjaka privatno u Termama,rekao mi je da dodem na kliniku sa uputnicom od dr porodicne medicine da uradi briseve ceviksa i hormone!Mene interesuje posto nisam razumjelela,kako uputnica treba da izgleda.Mislim,da li da trazim uputnicu za ginekologiju ili... molim Vas da mi pojasnite!
I gdje da dodem na kliniku?
Jesu li to one prijemne ambulante ili...
Veliko HVALA!

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *