MELLI
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Drage moje, ja moram ostati anonimna iako bih voljela da to nisam. Bila sam legla spavati ali ne mogu da spavam, evo plačem ko godina. Ne, nisam sigurna da ga želim ostaviti. On nije loš čovjek, prema svima je dobar osim prema meni. Ja bih ga ostavila istih stopa ali me je strah da neću moći bez njega, jer imam samo njega razumijete li me. Ja nisam neko ko je nesnalažljiv, naprotiv mogu sama sve ali se bojim. Bojim se novog početka. Stalo mi je da nam dijete raste uz nas oboje, zato sam htjela da idemo na bračno savj. ali njemu ne smijem to ni reći, znam da će me odbiti, još ako mu kažem koliko to košta znam da neće htjeti, ali ja ću sama otići. Ne mogu da vam pišem detalje jer možda će on ovo pročitati. Među nama već dugo vremena nije ništa kako treba i svakim danom je sve gore i gore, ne znam kako je došlo do ovoga. Oboje smo visoko obrazovani, oboje imamo dobar posao, ja sam svoj napustila (budala) zbog djeteta al nema veze, biće posla...joj ne znam ni šta više da vam pišem, jer znam da kroz ovo moram sama proći... On jeste jako loš čovjek.Šta te briga kakav je prema drugima kada je takav prema tebi. Naravno da se bojiš novog početka,pa svako bi se plašio.Ali nije rješenje ni trpiti nasilje.Bojim se napisati,ali duboko u sebi sam sigurna da neko, ko je jednom dignuo ruku na ženu,opet će Naravno,da svi razmišljamao o idealnoj porodici,u kojoj dijete raste okruženo harmonijom,slogom,ljubavlju.Ponekad u životu nije tako. Čak i ako ostanete u takvoj zajednici,pitanje je koliko će dijete biti sretno da gleda kako se roditelji ne slažu,kako se svađaju,tuku...ili kako se ti plašiš njegovog oca. Nema tu sreće(ukoliko se stvari ne poprave). Ne bih te nagovarala ni na ovo, ni na ono.Već sam rekla da ti sama najbolje znaš,kako ćeš dalje. Mi ti možemo samo pružiti podršku. Kako god, neke stvari ćeš morati sasjeći u korjenu. Nemoj samo sebe kriviti i tražiti opravdanje za njegove postupke. NISI TI KRIVA,ON JE LOŠ ČOVJEK ZBOG TOGA ŠTO JE DIGAO RUKU NA TEBE!!!!!!!!
|