|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
30.10.2009 14:34:13   
Azure
Zadnji put sam na kosevu lezala prije mozda mjesec i po i jos uvijek su dozvoljavali torbe. Tako da mozes sve potrpati u torbu. SRETNO

user posted image user posted image to i mene ceka

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 226
30.10.2009 14:34:13   
Anoniman
Ma moze se ponijet, naravno ne velika putna torba, ali za prva dva dana. A ostalo spakuj pa nek ti mm donese kad izadjes iz intezivne.

A ja sam imala pidzamu citavo vrijeme, nije mi ni kateter smetao.

Neposredna veza do poruke: 227
30.10.2009 14:38:35   
leona81
ma ja sam mislila malu torbu sportsku, taman mi stane sve u nju, a ovo za kasnije i za izlazak iz bolnice mogu u kese da muz donese...hvala vam:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 228
6.11.2009 23:58:58   
leona81
imam jos pitanjem na onom spisku 2 puta pisu maramice vlazne pa me interesuje jer dovoljan jedan jumbo paket za nas koje cemo lezati par dana i za mene i bebu il moram poseban jos ponijeti za bebu...i koliko pelena da ponesem za tih par dana, jel najmanji paket dovoljan? a koliko za muz donese za izlazak iz bolnice(negdje pise jedna, negdje 3, negdje paket)

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 229
7.11.2009 9:25:28   
Anoniman
Za početak ponesi jedno pakovanje maramica... kad ti "zafali" muž će ti donijeti još... Pelena možeš ponijeti 10-15 (opet, ako "zafali" muže će donijeti još, a i uvijek možeš od neke ženice posuditi dok muž ne donese). Čini mi se da su na Koševu bebe presvlačili dva puta dnevno user posted image , tako da ti nije ni potrebno više pelena (ako ćeš se gore poroditi)
Imaju one najmanje pelene 2-5kg, pa kupite malo pakovanje tih pelena, jer ih beba veoma brzo preraste, pogotovo ako je naprednija beba.

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 230
7.11.2009 20:31:24   
leona81
jeste na Kosevu...znaci najmanje pakovanje je dovoljno...koliko beba nosi te najmanje pelene?manje od mjesec dana...mislim da ce biti oko 3i nesto jer sam ja bila 3300 a i mm malo jace od toga, a i rekli su nam da je zadnji put bila 3 kg pa eto...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 231
9.11.2009 0:10:34   
lanugo
ja sam u općoj bolnici imala carski rez nedavno i moram konstatovati da je postoperativna "njega" u toj bolnici jedna totalna katastrofa. operacija je protekla ok, radi se pod totalnom anestezijom. međutim, u općoj bolnici nema odjela intenzivne njege za žene koje se porode na carski rez već ih smještaju zajedno sa drugim porodiljama.
ta bolnica je tzv. baby friendly hospital. možda i jesu baby friendly, mada bi se i o tome dalo popričati, ali drugom prilikom, ali su very, very mum unfriendly. ja sam to iskusila na sopstvenoj koži. zbog njihovog nemara i nebrige sam dobila mastitis i boravak tamo se pretvorio u najgoru noćnu moru pa sam tražila da me puste ranije iz bolnice na vlastitu odgovornost.
to otprilike izgleda ovako: na uskom krevetu ležite zajedno sa bebom 24 sata jer oni praktikuju da je beba stalno sa majkom. budući da je krevet uzak to znači da majka 24 sata ne spava jer ju je naravno strah da ne povrijedi bebu. pritom vas rana od carskog toliko boli da ne možete da se namjestite ni kad ste sami u krevetu a kamoli sa bebom. bez tuđe pomoći je jako teško ustati sa kreveta jer ne možete koristiti trbušne mišiće, a iznad kreveta naravno ne postoji hvataljka kojom se možete pripomoći, pa ste prinuđeni hvatati se za natkasnu, čaršav i ne znam šta sve ne. meni je trebalo i po nekoliko minuta da se uspravim i siđem sa kreveta. na pomoć medicinskih sestara ne računajte. ja imam male grudi i nisam mogla da dojim bebu u sjedećem položaju već samo u ležećem, međutim nisam mogla sama da je namjestim zbog bolova u rani. (teško je ležati na boku jer je tad rez pod pritiskom pa još više boli) uglavnom to dojenje nije ličilo ninašta, mučili smo se i ja i beba, a sestra je samo jednom prišla da vidi kako ide. nakon što sam dobila groznicu jer su mi grudi buknule od prevelike količine mlijeka koje nije izlazilo van ( usput da napomenem da su mi bebu prvi put donijeli situ i nahranjenu tako da mu hapica curi iz usta i naravno nije ni htjeo da vuče), sestre su došle i rekle mi bukvalno: " jao pa kako ste to dozvolili, evo vam električna izdajalica i ima da cijelu noć izdajate to mlijeko i morate dojiti bebu"!!!??? ma šta kažeš???
da napomenem da se žene koje su sa vama u sobi poradjaju prirodno i tek pred sami kraj ih odvedu u porođajnu salu. za vrijeme dok sam ja bila tamo, u mojoj su se sobi porodile dvije žene, a to znači da se otprilike i vi sa njima poradjate jer cijelo vrijeme slušate njihovu muku i bolove. jednu sam noć morala ustajati svakih petnaest minuta da tražim sestru po odjelu jer je žena koja se poradjala (bio joj je prvi porod pa nije znala kako ide) stalno govorila :"zovite sestru, izlazi beba!".
dva dana i nći provedena na električnoj izdajalici za mlijeko ( izdojila sam skoro dvije pune flašice kolostruma kojeg sam prosula u lavabo jer nisam smjela dati bebi zbog toga što izdajalica nije sterilizovana), kontrakcije maternice su strašne, rana vas i dalje boli a beba stalno plače jer je gladna itd. osjećala sam se tako poniženo i bespomoćno i bila sam na rubu živaca
ima tu još milon detalja od kojih mi je i sad muka kad se sjetim pa ne mogu ni da pišem. krajnji ishod je da sam se po izlasku iz bolnice mučila i ulagala nadaljudske napore kako bi dojila bebu. nakon 17 dana više nisam mogla izdržati ni fizički ni psihički i morala sam prekinuti dojenje.
kako čujem da ni u bolnici na koševu nije puno bolje stanje. ovo je jadno i žalsno u kakvim se mi bolnicama poradjamo u glavnom gradu.najgore od svega je ljudski faktor ( sestre) čast izuzecima. Znam da imaju male plate i da im je posao težak ali to nije opravdanje za takvo ponašanje... user posted image user posted image

(odgovor članu Di)
Neposredna veza do poruke: 232
9.11.2009 0:16:37   
Presretna
Leona,primaklo ti se..hmmm...kako se osjecas? Ja nisam mogla spavati danima,al mali je stigao taman kad je bilo planirano.

Rodio sam se 15.09.2009 i uljepsao svima oko sebe zivot!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 233
9.11.2009 0:21:21   
leona81
super se osjecam sto se tice trudnoce, neki mali problemcici al sam prezadovoljna jer nisam imala neke vece, ovo su sitnice...sad samo cekam sta ce mi reci na Kosevu, jer jos ne znam tacno kako i sta i kada...voljela bih da je beba dosla kad je sama htjela a ne ovako, jer carski rade ranije...al eto...sve za user posted image ti, kako napreduje tvoja beba

(odgovor članu Presretna)
Neposredna veza do poruke: 234
9.11.2009 0:24:53   
Presretna
Masala je,za 7dana ce mu dva mjeseca, porastao je 8cm i dobio skoro 2kg. Evo bas je sad zaspao. A nisam bas u toku,zasto ides na carski?

Rodio sam se 15.09.2009 i uljepsao svima oko sebe zivot!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 235
9.11.2009 13:01:23   
Ben 10
Draga lanugo,žao mi je što je sve tako bilo,što imaš loše iskustvo...Ti si se vjerovatno u Sarajevu porodila.

Ja sam se porodila u Mostaru(bolnica Brankovac),dva puta na carski i imam samo riječi hvale za sve,osoblje ,sestre,dr ,higijena.Što se mene tiče sve je extra,extra ,extra bilo...

Neposredna veza do poruke: 236
9.11.2009 13:14:33   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: leona81

super se osjecam sto se tice trudnoce, neki mali problemcici al sam prezadovoljna jer nisam imala neke vece, ovo su sitnice...sad samo cekam sta ce mi reci na Kosevu, jer jos ne znam tacno kako i sta i kada...voljela bih da je beba dosla kad je sama htjela a ne ovako, jer carski rade ranije...

Mene je ljekar držao do 40 sedmice. Tako da ne brineš. Sve će biti uredu.
Ako misle da treba ranije raditi cr, onda vjerovatno imaju indikacije za tako što.
Ne bi bilo dobro da ti porod krene, jer dijete ide zadkom, zato ide ranije cr prije termina. Ali kako rekoh, ne mora to biti puno prije termina, meni su radili cr u 40-toj sedmici, jest da sam svaki drugi dan išla na pregled.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 237
9.11.2009 13:19:38   
Tidzi
Bas mi je zao zbog vas zene koje ste imale lose iskustvo u bolnicama.user posted image user posted image
Pa ja bas nisam sigurna da sam dobro shvatila, ali je li vi nedobijate pempase, mokre maramice i sve sto je potrebno u bolnicama dok u njima boravite?user posted image
Ovdje u bolnicama imate jednu sobu gdje mozete dojiti bebu, kupati, presvlaciti... Tu imate pempase, kreme, maramice, odjecicu i dok ste u bolnici koristite iskljucivo sve njihovo. Onaj dan kada trebas kuci, tada doneses svoju odjecicu. Ako treba bebi dati caj oni ti donesu njihove sterilisane flasice sa gotovim cajem. Daju ti i njihove dude, a mozes donijeti i svoju... Dok si u bolnici, nemas brige ni za sto. Sve sto ti je potrebno imas tu! Jel vama tamo nista nedaju? Morate li sve same donijeti od kuce?

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 238
9.11.2009 13:23:04   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: leona81

super se osjecam sto se tice trudnoce, neki mali problemcici al sam prezadovoljna jer nisam imala neke vece, ovo su sitnice...sad samo cekam sta ce mi reci na Kosevu, jer jos ne znam tacno kako i sta i kada...voljela bih da je beba dosla kad je sama htjela a ne ovako, jer carski rade ranije...

Mene je ljekar držao do 40 sedmice. Tako da ne brineš. Sve će biti uredu.
Ako misle da treba ranije raditi cr, onda vjerovatno imaju indikacije za tako što.
Ne bi bilo dobro da ti porod krene, jer dijete ide zadkom, zato ide ranije cr prije termina. Ali kako rekoh, ne mora to biti puno prije termina, meni su radili cr u 40-toj sedmici, jest da sam svaki drugi dan išla na pregled.

Bas tako! Ja sam imala drugi CR 10 dana prije termina, ali zbog toga sto sam i prvo na CR i sto sam nakon CR 11 mjeseci ostala trudna, pa su mi zato radili 10 dana ranije. Sretno draga!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

Neposredna veza do poruke: 239
9.11.2009 13:26:18   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Jel vama tamo nista nedaju? Morate li sve same donijeti od kuce?

Ne sve....krevet dobijemo, i madrac. ( doduše udubljen i neudoban, ali ga dobijemo )
Dobijemo i posteljinu i jastuk.
I hranu.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 240
9.11.2009 13:34:17   
Misica84

Bas mi je zao zbog vas zene koje ste imale lose iskustvo u bolnicama.user posted image user posted image
Pa ja bas nisam sigurna da sam dobro shvatila, ali je li vi nedobijate pempase, mokre maramice i sve sto je potrebno u bolnicama dok u njima boravite?user posted image
Ovdje u bolnicama imate jednu sobu gdje mozete dojiti bebu, kupati, presvlaciti... Tu imate pempase, kreme, maramice, odjecicu i dok ste u bolnici koristite iskljucivo sve njihovo. Onaj dan kada trebas kuci, tada doneses svoju odjecicu. Ako treba bebi dati caj oni ti donesu njihove sterilisane flasice sa gotovim cajem. Daju ti i njihove dude, a mozes donijeti i svoju... Dok si u bolnici, nemas brige ni za sto. Sve sto ti je potrebno imas tu! Jel vama tamo nista nedaju? Morate li sve same donijeti od kuce?

Eh draga Tidzi, nije Bosna EU. Kod nas u Bolnicama daju i vrecicu za svavalje kao poklon kada odpustaju mamu i bebi. I svu odjecu koju je bebi do tada nosila i Bolnici daju joj. A o raznim sokovima, vocem etc. da nepricamo.
Zalosno je cuti kako se zene muce. Ja sam za sebe rekla, kada aBd budem trudna, svo vrjeme trudnoce mene Bosna nece ocima vidjeti, samo iz tog straha da nebi nedaj boze dole morala u bolnicu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Svaka cast svim mamama koje se dole poradjajuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 241
9.11.2009 13:34:50   
salmy
IZVORNA PORUKA: lanugo

ja sam u općoj bolnici imala carski rez nedavno i moram konstatovati da je postoperativna "njega" u toj bolnici jedna totalna katastrofa. operacija je protekla ok, radi se pod totalnom anestezijom. međutim, u općoj bolnici nema odjela intenzivne njege za žene koje se porode na carski rez već ih smještaju zajedno sa drugim porodiljama.
ta bolnica je tzv. baby friendly hospital. možda i jesu baby friendly, mada bi se i o tome dalo popričati, ali drugom prilikom, ali su very, very mum unfriendly. ja sam to iskusila na sopstvenoj koži. zbog njihovog nemara i nebrige sam dobila mastitis i boravak tamo se pretvorio u najgoru noćnu moru pa sam tražila da me puste ranije iz bolnice na vlastitu odgovornost.
to otprilike izgleda ovako: na uskom krevetu ležite zajedno sa bebom 24 sata jer oni praktikuju da je beba stalno sa majkom. budući da je krevet uzak to znači da majka 24 sata ne spava jer ju je naravno strah da ne povrijedi bebu. pritom vas rana od carskog toliko boli da ne možete da se namjestite ni kad ste sami u krevetu a kamoli sa bebom. bez tuđe pomoći je jako teško ustati sa kreveta jer ne možete koristiti trbušne mišiće, a iznad kreveta naravno ne postoji hvataljka kojom se možete pripomoći, pa ste prinuđeni hvatati se za natkasnu, čaršav i ne znam šta sve ne. meni je trebalo i po nekoliko minuta da se uspravim i siđem sa kreveta. na pomoć medicinskih sestara ne računajte. ja imam male grudi i nisam mogla da dojim bebu u sjedećem položaju već samo u ležećem, međutim nisam mogla sama da je namjestim zbog bolova u rani. (teško je ležati na boku jer je tad rez pod pritiskom pa još više boli) uglavnom to dojenje nije ličilo ninašta, mučili smo se i ja i beba, a sestra je samo jednom prišla da vidi kako ide. nakon što sam dobila groznicu jer su mi grudi buknule od prevelike količine mlijeka koje nije izlazilo van ( usput da napomenem da su mi bebu prvi put donijeli situ i nahranjenu tako da mu hapica curi iz usta i naravno nije ni htjeo da vuče), sestre su došle i rekle mi bukvalno: " jao pa kako ste to dozvolili, evo vam električna izdajalica i ima da cijelu noć izdajate to mlijeko i morate dojiti bebu"!!!??? ma šta kažeš???
da napomenem da se žene koje su sa vama u sobi poradjaju prirodno i tek pred sami kraj ih odvedu u porođajnu salu. za vrijeme dok sam ja bila tamo, u mojoj su se sobi porodile dvije žene, a to znači da se otprilike i vi sa njima poradjate jer cijelo vrijeme slušate njihovu muku i bolove. jednu sam noć morala ustajati svakih petnaest minuta da tražim sestru po odjelu jer je žena koja se poradjala (bio joj je prvi porod pa nije znala kako ide) stalno govorila :"zovite sestru, izlazi beba!".
dva dana i nći provedena na električnoj izdajalici za mlijeko ( izdojila sam skoro dvije pune flašice kolostruma kojeg sam prosula u lavabo jer nisam smjela dati bebi zbog toga što izdajalica nije sterilizovana), kontrakcije maternice su strašne, rana vas i dalje boli a beba stalno plače jer je gladna itd. osjećala sam se tako poniženo i bespomoćno i bila sam na rubu živaca
ima tu još milon detalja od kojih mi je i sad muka kad se sjetim pa ne mogu ni da pišem. krajnji ishod je da sam se po izlasku iz bolnice mučila i ulagala nadaljudske napore kako bi dojila bebu. nakon 17 dana više nisam mogla izdržati ni fizički ni psihički i morala sam prekinuti dojenje.
kako čujem da ni u bolnici na koševu nije puno bolje stanje. ovo je jadno i žalsno u kakvim se mi bolnicama poradjamo u glavnom gradu.najgore od svega je ljudski faktor ( sestre) čast izuzecima. Znam da imaju male plate i da im je posao težak ali to nije opravdanje za takvo ponašanje... user posted image user posted image

slazem se u potpunosti.......ja sam jedna od friskih mamica koja je istu torturu prezivjela nedavno.Jedino me drzalo to sto sam znala da cu ici svojoj kuci. Pet dana provedenih gore je nocna mora

(odgovor članu lanugo)
Neposredna veza do poruke: 242
9.11.2009 13:39:38   
MELLI
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Jel vama tamo nista nedaju? Morate li sve same donijeti od kuce?

Ne sve....krevet dobijemo, i madrac. ( doduše udubljen i neudoban, ali ga dobijemo )
Dobijemo i posteljinu i jastuk.
I hranu.

a dobijemo i spavaćicu,ponekad i toplu vodu,

ja sam rodila u Zenici,što se beba tiče,nema odjeće,nego su bebe umotane u platnene pelene i dekice.Pelene dobiješ,mada se zna desiti da sestra dođe i kaže da ih nemaju više i da ti neko donese da mogu presvući bebuuser posted image user posted image

Flašica koliko sam primijetila nema,jer se insistira na dojenjuuser posted image
Takođe možeš dobiti i posudu u koju ćeš izmuzati mlijeko.
Dakle sve nosiš od kuće,pa čak i čašu iz koje ćeš piti .

Neposredna veza do poruke: 243
9.11.2009 13:42:41   
acudesa
salmyuser posted image falila si mi

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 244
9.11.2009 14:04:45   
Nanica Sarajevo
Pozdrav mamama, nisam imala priliku sve procitati na ovom forumu, pa ako napisem nesto sto vec pise, oprostite mi.

U vezi toga sta se smije ponijeti u sobu za intenzivnu njegu: kao prvo, u intenzivnoj na Kosevu ces biti sve dok ne dodje druga pacijentica koja je imala carski rez. Dakle, ako si te srece da te operisu u petak, imas sansu da budes za vikend gore, a ako je radni dan, maximalno 24 sata.
Na intenzivnu se moze ponijeti sve sto zelis, ali ti ja preporucujem da toga bude sto manje, jer ces to stalno nosati, otvarati i sve sto ti ne treba neka ne bude tu. Uvijek ti moze MM donijeti sta god ti treba.

Ja sam ovo imala:
  • najmanji paket Pampers 1 pelena (gore sam bila 5 dana, i nisu ga potrosili jer se bebe presvlace ujutro i kasno popodne - razlog, tek rodjene bebice na kake i ne piske kao bebe od mjesec dana)...
  • 1 paket vlaznih maramica
  • umjesto ulozaka - toplo preporucujem jednokratne gacice (imas ih kupiti u SAM shopu). Kao gacice-pelene. Zakon!!!! Oni ulosci letaju lijevo desno, a ovo - ma odlicna (ali nije bas prejeftina) stvar!!!!
  • 2 spavacice koja su ti velike (da te ne steze) sa dubokim izrezom zbog lakseg dojenja, pidzama nije dobra ideja dok si na intenzivnoj, jer te boli i kada pregledaju ranu nije prakticno (uostalom to ne dozvoljavaju).
  • papuce sa nepropusnim dzonom jer je strasno mokro u WC,
  • pumpicu za izdajanje mlijeka (jer oni hrane bebicu formulom, a ja nisam to htjela, a i da ne bi dobila temperaturu od mlijeka)
  • flasica za bebu (oni hrane sve bebe iz iste flasice)

Sto se tice katetera, to ne boli kad stavljaju (uspavana si), ali kasnije mozes malo osjetis... Ja sam zahtijevala da mi odmah skinu nakon dan i pol, za tebe je bolje jer dugo stajanje moze dovesti do infekcije, ali je tu problem sto moras svako malo ustajati da ides u WC - ipak, meni je to pomoglo da se sto prije ispravim - sto vise hodas, bolje se osjecas i manje te boli...

Inace, imam jedan spisak koji sam napisala odmah nakon izlaska iz bolnice (ako Bog da za drugo dijete, a sve se to zaboravi sta ti treba a sta ne), sigurno ce vam koristiti:

PONIJETI U BOLNICU (pored gore navedenog za intenzivnu njegu, da ne ponavljam ovdje opet)

TOALETNI PAPIR
MALI PEŠKIR
CETKICA ZA ZUBE
KALADONT
VES
 ZA BEBU:

PAKET PAMPERSA (NAJMANJI BROJ 1)
2 PAMUČNE PELENE (oni previjaju bebu svojim pelenama, ali ovo ce vam dobro doci da imate).
CUCLA ZA NOVORODJENCE (pedijatri ne dozvoljavaju, ali meni je bila korisna)

KADA BUDEŠ IZLAZILA, TAJ DAN NEKA TI MUŽ DONESE:

BODI
GEGICE
NOSILJKA
KAPICA
DEKICA
tebi sta treba da obuces za izlazak.

SRETNO!!!!! user posted image

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 245
9.11.2009 17:59:53   
leona81
IZVORNA PORUKA: Presretna

Masala je,za 7dana ce mu dva mjeseca, porastao je 8cm i dobio skoro 2kg. Evo bas je sad zaspao. A nisam bas u toku,zasto ides na carski?

beba je na zadak

Neposredna veza do poruke: 246
9.11.2009 18:01:00   
leona81
hvala svima na info oko carskog...javim se sa novim informacijama nakon pregleda i sa utiscima sa komisije aBd

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 247
10.11.2009 0:15:05   
leona81
i imam jos jedno pitanje, jel za carski treba biti i stomak obrijan do pupka ili kako?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 248
10.11.2009 0:39:52   
Adana
Ja sam sve obrijala user posted image  I bitno je da nemas laka na noktima, ni nogu ni ruku.

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 249
10.11.2009 8:16:45   
Anoniman
Leona, koji te dr vodi? ZZnas li ko ce ti radit CR?

(odgovor članu Adana)
  Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *