|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
4.11.2009 15:25:10   
milenium

user posted image  za biskvit žuti ide:5jaja,6 kašika šećera(velikih kašika),8 kašika brašna,1pecilni prašak,malo ulja,malo toplog mlijeka-malo =oko pola deci.3 kašike bebi griza(kukuruzne krupice-plava kesa),to je da se bolje razabere ali može i bez toga. pravljeno je u najvećoj tepsiji onoj što zauzme pećnicu od kraja do kraja.user posted image

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 426
4.11.2009 15:58:29   
le_ella
ako neko zna recept za bajadere nek napise i kako da stavim cokoladu s obadvije strane???

Boze, olaksaj, nemoj otezati,
Boze, svaki nam posao zavrsi sretno, Uslisaj Boze!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 427
4.11.2009 16:01:27   
tea lana
Bajadera

sastojci

500 gr secera

300 gr mleveni keks

500 gr.mlevene ljesnjake

1,75 dl mleka

300 gr.maslaca

1velika zlica kakao/100 gr.cokolade/

glazura

100 gr.cokolade

2velike zlice ulje
Priprema

1. Mleko, secer i maslac stave se na tihu vatru da se otope.
2. Skida se sa vatre pa se dodaje mleveni keks sa ljesnjacima,pa se sve lepo promesa sa drvenom zliscom da se ujednace.
3.Dobiveno testo deli se na dva dela,pa u jedan polovinu,dok je jos topla doda se omeksala cokolada i dobro se promesa.Druga polovina ostaje bjela.
4.Kalup se namasti pa se prekrije folijom i onda se prvo stavi crno testo a onda odozko belo. Lepo se pritsne da bi se testa spojile.

Kalup se stavi u frizider da se stegne i ohladi kolac.
5. Ohladzeni kolac prelijemo sa omeksalom cokoladom sa uljem i prelijemo odozgo. 6.Gotovo kolac rezemo na stanglice 2×4 cm. i ukrasimo po zelji a,lepe su i samo tako.

Ovako je ja pravim zadnju godinu dana

< Poruku je uredio tea lana -- 4.11.2009 16:02:46 >

(odgovor članu le_ella)
Neposredna veza do poruke: 428
7.11.2009 18:40:36   
nikita
Evo šarenih kiflica :

user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 429
7.11.2009 19:17:59   
noaa
Niki jesi li ti trudna zeno?ja pred porod nisam mogla nista a kamo li praviti kolace user posted image user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 430
7.11.2009 19:20:03   
nikita
IZVORNA PORUKA: noaa
Niki jesi li ti trudna zeno?ja pred porod nisam mogla nista a kamo li praviti kolace user posted image user posted image

Ma nisam ti bas u formi ali sve kontam pozurit cu ga malo ako radim nesto a i znas da sam citavu trudnocu lezala pa da malo nadoknadim...
p.s. Joooj kako mi fali Rodoc, nisam bila od 4 mj kuci user posted image

EI 16.11.2009.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 431
7.11.2009 19:55:36   
Dacaa
Cure super su vam recepti!!!user posted image Vredno prepisujem!user posted image user posted image
Vise volim ovako kad znam da je nesto isprobano nego da probam nesto iz casopisa pa mi ne uspe.user posted image

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 432
7.11.2009 20:23:13   
Dacaa
Evo jedna vocna torta,jako laka za napraviti,jako brza

Umutiti 200gr slaga sa 2dl kisele vode,zatim dodati jednu malu kiselu pavlaku i 300gr mlevenog keksa.To je kora mozete je oblikovati po zelji
fil:300gr slaga umutiti sa 2.5dl kisele vode,dodati jednu kiselu pavlaku i sve to zajedno izmutiti.
Prvo ide kora,pa voce,ja obicno stavim visnje ali mozete staviti i neko drugo voce,i odgore fil!
To je to!Prste da polizesuser posted image

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 433
8.11.2009 0:59:57   
milenium
šta je kisela pavlaka?user posted image

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 434
8.11.2009 16:39:05   
Dacaa
Mislim da je vrhnja kod vas.Sad kako da ti objasnim,bude u onim casicama poput kiselog mlijeka.
Jos nesto u ovu tortu ne ide secer!Verovatno si primetila.Bude preslatko kad se stavi secer.I sa jagodama i bananama bude ekstra!user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 435
8.11.2009 17:19:04   
Dacaa

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Sarene kiflice

-2.5 dl mlijeka
-3 kasike secera
-2 kasike brasna
-1 kasika kvasca

Mlijeko umlaciti, dodati kvasac, secrer i brasno i ostaviti 30tak minuta da smjesa nadodje.
U drugoj posudi umutiti 3 jaja i 2 dl ulja. To dodati u prvu nadoslu smjesu i zatim je podijeliti na dva jednaka dijela.
U prvu smjesu staviti 4 kasike kakaa i brasna kao za jufku a u drugi dio 100 gr kokosa i brasna kao i za prvu smjesu.
Od cokoladnog tjesta a isto tako i od bijelog napraviti po 4 kuglice (jufcice). Prvo staviti cokoladnu jufcicu malo je razviti oklagijom, isto tako bijelu pa staviti jednu preko druge i opet malo razviti. Od toga napraviti 8 trokutica i savijati od sireg ka uzem kraju. Peci 20-25 minuta na 250 C i vruce kiflice stavljati u mlaku agdu od pola case vode i 1 case secera. Posuti secerom u prahu.
Evo i slike postupka posto nije bas jednostavno.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ekstra kiflice,nisam pravila ali izgledaju vrhunski!

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 436
9.11.2009 22:02:11   
mama mami

user posted image

user posted image Eh, evo malo i mog kulinarskog umijećauser posted image

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 437
10.11.2009 10:33:35   
Dacaa
Joj sto dobro izgleda!user posted image Koja je to torta?user posted image

(odgovor članu mama mami)
Neposredna veza do poruke: 438
10.11.2009 11:09:07   
leli§
mljac... postidile ste meuser posted image ma hajde ja sam ionako pocetnik ko bi se mogao mjeriti sa vama shefovima ;)pardon seficama :)

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 439
10.11.2009 11:14:50   
maja78 RR
sto ovo dobro izgleda njam

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 440
10.11.2009 16:49:25   
milenium
IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image  za biskvit žuti ide:5jaja,6 kašika šećera(velikih kašika),8 kašika brašna,1pecilni prašak,malo ulja,malo toplog mlijeka-malo =oko pola deci.3 kašike bebi griza(kukuruzne krupice-plava kesa),to je da se bolje razabere ali može i bez toga. pravljeno je u najvećoj tepsiji onoj što zauzme pećnicu od kraja do kraja.user posted image

zaboravila sam na VAŽAN detalj,biskvit preliti toplim mlijekom sa šećerom (da bude mekši)user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 441
10.11.2009 18:14:38   
nikita
IZVORNA PORUKA: mama mami

user posted image

user posted image Eh, evo malo i mog kulinarskog umijećauser posted image

njami , pisi recept cim stignes...

EI 16.11.2009.

(odgovor članu mama mami)
Neposredna veza do poruke: 442
12.11.2009 8:48:50   
mama mami
Hvala vam puno svimauser posted image  Pišem vam recept čim stignem

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 443
12.11.2009 9:53:11   
manuela RR
IZVORNA PORUKA: Amela V.

evo vam recept za jedan super ukusam kolac:

SPANSKI VJETAR

KORA: 10 bjelanaka,24 kasike secera i 1 kasika ocata/sirceta

Umutiti bjelanke u snijeg,zatim dodati secer i to opet mutiti i na kraju dodati jednu kasiku ocata .Smjesu rasporediti u pleh i peci 90 min na 150 stepeni

FIL: dobro umutiti 10 zumanjaka sa 8 kasika secera i to skuhati u 2 dcl mlijeka kao puding (mora se brzo mijesati jer moze da zagori )Kada se to malo zgusne dodati 250 grama mljevenih oraha i to sve zajedno jos malo kuhati.Ostaviti da se smjesa ohladi i u to dodati jedan margarin (onaj za kolace mislim da ima 250grama)

Izrezati koru na tri dijela (trake) i mazati filom.Na kraju umutiti slag (ja kupim 2 slaga) i premazati okolo i ukrasiti po zelji.

PRIJATNO

Moj omiljeni kolač.
Danas ga pravim Amela V.po tvom receptu,vidjećemo šta će ispastiuser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 444
12.11.2009 9:58:59   
w.pooh
Amela V user posted image i ja ću vjerovatno da ga pravim za vikend, ne čini mi se težak za napravit a imam sve sastojke u kući...a joojjj sad nešto kontam nisam dugo ni napravila kolač mm će se obradovati user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 445
12.11.2009 9:59:49   
manuela RR
I ja isto nisam duuuuuuuugo pravila kolače,pa nam danas dođe ko praznikuser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 446
12.11.2009 10:02:25   
w.pooh
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image baš si me nasmijala
i meni će biti praznik, hm hm a možemo slaviti i naveče poslije kolača user posted image user posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 447
12.11.2009 10:04:39   
manuela RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 448
12.11.2009 10:05:03   
new mama
Super je kolac,ja pravila,samo je bitno da se ova kora dobro isusi,mislim da nije lose dodati jednu kasiku brasna,pa eto da znate,Manuela slikicu stavi kad napravisuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 449
12.11.2009 10:07:31   
manuela RR
new mama staviću slikicu ako bude ispalo ok.user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja nešto razmišljam da u fil stavim malo brašna kad žumanjke budem ukuhavala jer nisam neki ljubitelj orahauser posted image user posted image user posted image user posted image
Možel tako šta misliš??? user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *