|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  274 275 [276] 277 278   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
5.11.2009 17:23:21   
sheri
vidim ni kod ostalih , dan nije nista bolji. moja user posted image je zaspala oko 3 i nakon pola sata probudila se vristeci, placuci, tresuci se. jedva sam ju smirila. nem atemperaturu, od boce, nije ni otekla nogica, kontam mozda je nesto sanjala. joj kako sam danas nasekiranauser posted image user posted image user posted image user posted image . sad kad sam ju uspavala, tako je dugo izdahnula, da sam vjerujte pomislila najgore. stvarno nisam normalna, sva sam isprepadana

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 6876
5.11.2009 17:23:52   
ena23
Hajde recimo da je do dana user posted image Ma ja pametnica umjesto da s njim legnem ja peglala ves, radila kucu, evo sad pravim veceru... sta cu, valja mi i babu mu nahraniti, nije samo njega user posted image
Al nadoknadit ce on, to ne brinem.
Da je zamjenio dan za noc ne vjerujem jer je citavu noc uredno prespavo...

Ljubim vas generacijo  user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 6877
5.11.2009 18:19:07   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: sheri

vidim ni kod ostalih , dan nije nista bolji. moja user posted image je zaspala oko 3 i nakon pola sata probudila se vristeci, placuci, tresuci se. jedva sam ju smirila. nem atemperaturu, od boce, nije ni otekla nogica, kontam mozda je nesto sanjala. joj kako sam danas nasekiranauser posted image user posted image user posted image user posted image . sad kad sam ju uspavala, tako je dugo izdahnula, da sam vjerujte pomislila najgore. stvarno nisam normalna, sva sam isprepadana

Jooooooj, dragaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Onda sve skupa nismo normalne...

Neki dan iz šetnje kad smo došle kući (onda kad si nam otkazala user posted image ) uzela je iz kolica da je prebacima u dnevnu, a spavala je. Kako sam je uzela ona samo klonula, i glava i ruke...ja pretrnula...počela je tresti i vičem ''Minja, Minja'', a ona ništa...ja opet tresem i vičem, ona ništa i tek nakon trećeg puta ona jedva onako malo otvori oči i tada sam skužila da je očito bila čvrsto zaspala, što nam se u kolicima baš i ne dešava jer uglavnom čim dodjemo doma ona se budi...ma, ne trebam ni reći koliko sam se prepala...jedva sam došla do dnevne koliko su mi se noge odsjekle....user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 6878
5.11.2009 18:29:08   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: sheri

Jooooooj, dragaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Onda sve skupa nismo normalne...

Neki dan iz šetnje kad smo došle kući (onda kad si nam otkazala user posted image ) uzela je iz kolica da je prebacima u dnevnu, a spavala je. Kako sam je uzela ona samo klonula, i glava i ruke...ja pretrnula...počela je tresti i vičem ''Minja, Minja'', a ona ništa...ja opet tresem i vičem, ona ništa i tek nakon trećeg puta ona jedva onako malo otvori oči i tada sam skužila da je očito bila čvrsto zaspala, što nam se u kolicima baš i ne dešava jer uglavnom čim dodjemo doma ona se budi...ma, ne trebam ni reći koliko sam se prepala...jedva sam došla do dnevne koliko su mi se noge odsjekle....user posted image user posted image user posted image

mogu potpisati od riječi do riječi, potpuno isto mi se dogodilo, ali kad smo se vraćali s inhalacija, duša mala valjda napokon prodisao kako treba pa tako čvrsto zaspao da sam ga tresla da se probudi, ma luđakinja pravauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 6879
5.11.2009 18:30:27   
belmac
IZVORNA PORUKA: shejla

bila nam je super dr. u starom gradu, zabavljala je sa igrackama dok je sestra davala vakcinu, a ja cuvala rucicu :)

dr. je Lejla Kumasin....odsad idemo samo u njenu smjenu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za malu hrabricu!

i meni je dr. lejla super, mada je dr. sa najmanje iskustva  starom gradu ipak je najbolja.

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 6880
5.11.2009 18:32:17   
marinčii
sheri baš mi je žao malene ..tako je moj matej poslije zadnje vakcine plakao skoro tri sataužas jedan,ja zvala pedijatra kaže to su sve posljedice vakcine ,može biti i temperatura,crvenilo na mjestu uboda,neobjašnjiv plač ..znam kako ti je ma i vakcine u vrauser posted image mater,kad se sjetim da i mi idemo brzo plače mi seuser posted image user posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 6881
5.11.2009 18:56:23   
sheri
joj, malo je biolje sada. probudila se, raspolozenija je. al sam ja nikakva, strepim.
valjda tek sad postajemo svjesni da smo roditelji, da se brinemo. a brinemo se konstantno

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6882
5.11.2009 19:08:51   
škorpija
sheri pusti ludu dr. kakava nadohrana ako dijete super napreduje, pa nisu sva djeca ista da moraju dobijati na kilaži po njihovim ludim tablicama koje su napravljene prije 100 goduser posted image

ena pusti dijete da spava kad mu je ćeif,  ne sekiraj se kukaćeš ti nama za dva dana kako po danu neće da spava. moj je znao tako poslije vakvcine spavati satima i satima, ja se brinula pravo, ali brzo ga to prođeuser posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 6883
5.11.2009 19:11:42   
škorpija
a o ovome iznenadnom i neutješnom plaču ima tema bebin plač se zove,,vidjećeš da nisi jedina jer se to često dešava mnogim bebamauser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 6884
5.11.2009 19:17:58   
sheri
ma ona je nas "umazila". dijete nikada skoro nije plakalo, ako malo zaplace to kratko traje, i nije jak plac. al danas, uh kako sa se ja prepala
a za doktoricu, vec sam se ispuhala. nije mi ni pogčledala dijete, vec gleda karton i govori mi da je dijete skoro neuhranjeno. a niu sekunda da pogleda dijete, da vidi da je vesela, razigrana, da su joj oci vesele. ne znam bas da bi kod gladnogg djeteta takvo ponasanje bilo.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 6885
5.11.2009 19:41:25   
marinčii
i matej je baš mirna beba i kad je odjednom počeo plakati ja sam bil van sebe odma počela zamišljati svašta nešto sreća prošlo ga je već sutradan je bio ista beba,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 6886
5.11.2009 19:52:40   
Ex Yu
vece drage zenice ispisale ste roman od jutros a ja nisam bila kuci tako da sam procitala samo zadnju stranicu i nema teorije da to sve procitam bas ste rjecite user posted image user posted image

Mya ja sam pisala davno kad se meni to isto desilo al on je spavao ja dosla on gleda preko ociju gore i nemrda ja ga tresem uzela ga podigla on se zakocio ja ga zovem tresem vec sam se bila ocjekla sva prepala se skoro pocela plakati on se nasmija sav zblahnut nesto se jadan zamislio kad nisam umrla ... al imaju bebe te momente kad se jednostavno iskljuce al i kad bas crvsto zaspu ... al to je trauma user posted image

evo ga zaspo, mm na treningu a ja uzivam do nekih 10h sad mi mm kaze da je sreo cika doktora sto skracuje cune user posted image user posted image i da je reko da ga dovede sljedece sedmice u drugu smjenu pred mrak user posted image user posted image user posted image vec sam pod stresom

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6887
5.11.2009 20:00:24   
shejla
evo gledala slike malog Ajdina na FB....presladak je skorpija, mashallah :):):)

sad vec imamo 3 kandidata - Rafo od pocahontas, Benjo od malena_t i Ajdina dodajem u uzi izbor

user posted image user posted image user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 6888
5.11.2009 20:16:23   
škorpija
hahha pocahontas će nas žiiik, a sa enisom smo već na ratnoj nozi, hvala, hvala i lamija je prelijepa, nemama riječi,  i što je najvažnije liči na tebe, to je vrlo bitna stavka u roditeljstvuuser posted image  ja nisam bila te srećeuser posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 6889
5.11.2009 20:17:14   
škorpija
uuu pardon, benjo jest ali nije enisin, srećauser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 6890
5.11.2009 20:31:38   
gvendolina
ena i Ajdinu je nakad znalo naletiti da tako spava a ja sam se brinula da nesto  nije u redu,pa sve provjeravaj dise liuser posted image .ma nikad nama ugoditi, ako spava sto spava ako nece da spava opet nesto nije u reduuser posted image Samo si trebala iskoristiti i ti malo odspavati,kao sto ti druge forumasice rekose.Mene je takodje brinulo da ne zamijeni dan za noc,ali bi on i po noci fino spavao.

Ovih dana Ajdin spava po cijelu noc,nadam se da ce tako nastaviti,mami pravo dobro bas se odmorimuser posted image

Danas je dobre dvije ture spavanjca imao,a opet je zaspao u pola 8,tako da vjerovatno nece odspavati cijelu noc
pusa svimauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 6891
5.11.2009 20:35:07   
škorpija
Blago tebi gvendyuser posted image , ja slavim kad ovaj moj jednu noć prespava, a to bude svake prestupneuser posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 6892
5.11.2009 20:41:04   
gvendolina
skorpijice ja tebe po ovim temama pratim,ali nikako da te uganjamuser posted image

e nadam se da ce ovako ostati,bas je dobroooouser posted image   Jest da se sinoc budio oko 3 i ja sam bila ko izgubljena ne mogu da se snadjem,valjda se odviklauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 6893
5.11.2009 20:42:26   
shejla
IZVORNA PORUKA: škorpija

uuu pardon, benjo jest ali nije enisin, srećauser posted image

nije, nije... od malene_t - to su drugari jos iz stomaka :):):)

Lamija sad u zadnje vrijeme spava do 4, jede i nastavi, pa onda opet oko 6... i budjenje i ustajanje oko 8. Probala sam sa onim hapicama, satro, za laku noc... nista, isto...
Kad se samo sjetim lijepog perioda kad je prvo budjenje bilo tek oko 6 user posted image  
Ali dobro, nije ni ovo strasno, ja ustanem fino, nisam nenaspavana... (ona zaspi oko 21, upravo je zaspala... a mm i ja oko 11, nekad 12)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 6894
5.11.2009 21:11:18   
ivanak
Ispočetka je spavao kako treba - odnosno prvo 3 i kusur mjeseca. Otada se budi nekad 3 puta, nekad 2 puta, nekada 1. Ma stvarno je ne predvidiv. Prosjek je dva puta. Što mu se odjednom poremetilo, tko će ti ga znati!
A osim toga, manje jede i ko za vraga kad treba ići spavati, pojede najmanje i onda se probudi dva puta noću radi toga.
Večeras sam ga nasilila da jede više na sve muke pa ćemo vidjeti šta će biti.
Prvi put pojede, jer je gladan, jer prije spavanja ne pojede kako treba siku. A drugi put nešto malo... pa onda smo ga drugi put pustili da se isplače dok ne zaspe, jer je taj drugi put ne potreban.
A eto ako vidim da ništa od toga, ne se budi, šta ja mogu....
Pozdrav

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 6895
5.11.2009 21:13:03   
reallove
Emin se malo popravio hB kada je rijec o spavanjuuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 6896
5.11.2009 21:40:15   
mnn
IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: sahara

Ima jasta radi, ma svakim danom je sve 'gora'user posted image , ne mogu se maknuti  a da me ona ne prati ili da ne ceprka tamo gdje ja sjedim, ako sam za racunarom ona ja oko zvucnika ili ispod stola, ako citam ona cupa,ma sta ce tek biti kasnije, bojim se da je na meneuser posted image , a tek sto nema nikakvog ritma ovih noci, a ja kad se probudim u pola noci kao podvojena licnost galamim i na nju i na tatu joj, prosto me stid kad ustanemuser posted image , mislim hB puze, dize se uz nas, brblja ali bogami odlucila se prvo mamu zvati user posted image , ljubimo i mi vas dvijeuser posted image

Blago tebiiii...mene moja ne zove. user posted image Tata,tata...a on sav sretan, samo sto nije puko od dragosti. user posted image user posted image
A za budjenje tokom noci te razumijem, meni mm kaze da sam nepodnosljiva. user posted image Isto sve, galamim, jojcem... user posted image
Neku noc me pitao sta je bilo, sto jojces...kaze kad sam ja dreknula. user posted image Sta sta jojcem, hocu, imam pravo. user posted image user posted image
Luda zhena pa et... user posted image user posted image user posted image

nasmijale ste me drage moje do suza.eto isto tako kod mene kad je riječ o budjenju....dobro da nisam jedina jaluda ima nas...trebale bi otvoriti..klub ludih mama to je jedna moja prijateljica otvorila na rr.hr..popunjavaju se stranice....user posted image user posted image user posted image

ljubimo vas,odo ja nanati dok pilence nana.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 6897
5.11.2009 23:02:39   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija

hahha pocahontas će nas žiiik, a sa enisom smo već na ratnoj nozi, hvala, hvala i lamija je prelijepa, nemama riječi,  i što je najvažnije liči na tebe, to je vrlo bitna stavka u roditeljstvuuser posted image  ja nisam bila te srećeuser posted image

vala necu..evo Rafi u snu mrmlja da Lamy vise nije njegova cura, ljut je...kod njega ti je jedna shvera i noga user posted image
a i udebljala se Lamy.... Rafi ne voli bebele zene hihihi...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 6898
5.11.2009 23:45:04   
Ella_H
pocahontas nasmijala si me do suza hehe
al evo hoce moj Ammar da kaze tom tvom
Rafi-ju "bolje da ljulja neg da zulja"
i posto je Ammar bebel voli cure i mlade i stare
hhehe

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 6899
5.11.2009 23:47:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: sahara

Enisa, nemoj mi skupljati raju na kaficu ovaj vikend, nisam tu[image]

Pa možemo piti kafu i idući vikend user posted image

Ja sam danas jedva izgurala sa B, ma katastrofa, čitav dan mi je na rukama user posted image i onda kad mu je tajo došao, lijepo predam i tatino dijete taji (uh šta ovo sve napisah user posted image ) i odspavala 1,5h - ma ko nova user posted image . Nadam se da se neće rano probuditi kao jutros.....

Kad smo već kod tih strahova, ja sam sve kontala kad rodim drugo ničega me neče biti strah (ono iskusna, znam šta me čeka)...... ma šipak! Čini mi se da sam još gora i da me više strah..... ne smijem ni pisati.... pih!

reallove e baš mi je drago da se i tvoj bebi "popravlja" user posted image , iskreno divim ti se kako uspjevaš čitavu noć sa njim a po danu si i dalje aktivna.....

Laka vam noć, ušuškajte se fino i ljubite dječicu!!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 6900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  274 275 [276] 277 278   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  274 275 [276] 277 278   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *