|
RE: Pred porodom ste!Mama kod vas da pomogne,... 27.10.2009 15:28:37
|
|
|
|
Tidzi
|
Draga moja, ja sam bla u slicnoj situaciji. Ovdje nemam nikog od svojih. Pri prvom porodu sam mislila hajde pomoci ce mi malo svekrva prvih par dana ili bar kupat ce bebicu za pocetak dok se ja ne naviknem. Klinac!!! Nisam imala apsolutno nikakve pomoci, ni u vezi kuce niti u vezi djeteta. Jos se porod iskomplikovao, nisam mogla oditi prirodno, morala sam na hitan CR, sto je bilo jos teze kada sam dosla kuci, a pomoci ni od koga ni u cemu. Gospodja sa svojim cretinama dodje presjedi dan, a nece da skloni ni one case, niti solje sto su pile... Jos kada ja prilegnem, jer me rana boli, ona meni na to: "Ako ces ti spavati, odosmo mi kuci!" A da ti ne pricam o bolu koji se pojavi kada ti svako otvori vrata, a tvoje majke, oca, brata, sestre, nikog tvog nema... Tada sam sebi rekla kada budem drugi put trudna to se nece ponoviti. Roditelji su mi dosli nekoliko dana pred porod. Isla sam na drugi CR i nisam imala ni najmanje brige niti za MM, niti za prvo dijete. Kada sam dosla kuci, mama je cistila, kuhala, prala, kupala oboje dijece... I tako mjesec dana! Ja sam samo odmarala i uzivala. A da ti sada ne pricam o toj sreci kadarodis dijete a tvoja majka je tu uz tebe, tvoji roditelji... Kazem ti kao rodjenoj sestri: Dovedi svoju majku, ako si u toj mogucnosti, ako je mozes dovesti. Ne obaziri se ni na kog ni na sto. I ne samo zbog toga sto ce ti tvoja majka pomoci u svemu, nego bas zbog tog samog cina kada na svijet doneses dijete i kada svi drugi budu tu, jer pored rodjenja bebe, srecna ces bit sto je i tvoja majka pored tebe, pored vas... Ni u kom slucaju ne odustaj od te ideje. A svekrva??? Ako vidis da bi htjela u necemu pomoci, neka pomogne. Ponudi joj da ona kupa bebicu, jer se tvoja majka zbog toga sigurno nece naljutiti, a i sveki ce shvatit da dolaskom tvoje majke nije izgubila svoje mjesto. A ako je neka poput moje , neka te zaboli dupe za njoj i sta ce ona troncati. Uglavom: OBAVEZNO DOVEDI SVOJU MAMU, a zasto shvatit ces kada se porodis. A i tvoja mama ce tim dolaskom sigurno dobiti najljepsi, najbolji i najvrednjiji poklon na svijetu, jer u tom trenutku moze biti s vama!!!
|