remzy
|
Merjema Ja sam Merjem djevojcica koja ima godina pet, mastam o tome da obidjem svijet, tu zelju sad odstvariti nemozu, a to je zbog bolesti mojih noguuser posted image . Posmatram mamu kako stalno brine zbog mene, divim se hrabrosti te divne zene. Molim vas pomozite mi sto zbog mene,sto zbog moje mama, da i nama bolji dan osvane. Hvala svima koji mi zele pomoci, i cinite da su mi bolje noci, u zahvalnost vama jedan veliki vam osmjeh saljem, primi te ga k"sebi jer vam ga od srca dajem... IZVORNA PORUKA: mamine oci MERJEMA Mala djevojcica,velikog srca i velike duse, sanja o preblemima koji mamu guse, a mama zna da to nije problem vec Bozija volja, pa moli ljude dobre volje, da pomognu da Merjema zivi bar malo bolje. Malene okice bez obzira na sve, djele radost i veselje, ona svoj osmjeh daruje svima, al zeli i da osmjeh od svih prima. Nemoze ruke svoje da ispruzi, al to neznaci da nece da se druzi, njena je zelja da je ptica rasirenih krila, jer da moze gdje nebi stigla,gdje nebi bila. I pored svoje bolesti i bola, Merjema masta kad pocinje skola, a mami se suze kotrljaju niz lice, dok gleda tjelo svoje djevojcice. Sve bi za Merjemu dala samo kad bi mogla, zato pomoc trazi snagu je smogla. Nase je samo pomoc da pruzimo, i da se uvjek sa Merjemom druzimo, nije ona za svoj zivot kriva, pomozimo joj da dobije krila. Posmatra djecu,kroz prozor ih gleda, ceka kad ce za igru na nju doci reda. Taj njen osmjeh ruke,usta,oci, mami srce od bola da iskoci. Eh,kad bi mogla,eh kad bi samo na minut stala, za tu njenu zelju i zivot bi dala. Merjema ima preljepo ime, zato njoj posvecujem ove rime, moleci Boga da joj da snage i ljubav pruzi, da se i ona sa ostalom djecom druzi. Imala bih Merjema za tebe jos stihova mnogo, al za sad samo za ovo snage smogo, od srca ti zelim da ti bude bolje, znam da ce ti pomoci ljudi dobre volje... adela (mamine oci) pjesmice su tako dobre i emotivne da stvarno nemam rijeci svaka cast!!! nadam se da je malena Merjem danas dobro!?