Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 14.9.2009 12:33:57
esma*
Drage moje....ako neko zna gdje se kod nas mogu kupiti navlake za trpezarijske stolice voljela bih da mi napiše Gledala sam u nekim njemačkim katalozima prelijepe navlake:ukrasne,klasične,jednobojne,sa dezenima.....sve su na svoj način super, ali kod nas nisam imala priliku to naći.Vjerovatno se to može i sašiti,ali više bih voljela kupiti,ko će dočekati šivenje
< Poruku je uredio acudesa RR -- 7.2.2010 0:01:20 >
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 18.9.2009 10:05:08
nas4
Ja sam gledala u austrije te navlake u katalozima i osim sto su preskupi nisam nasla velicinu za svoje stolice (visoki nasloni). Nagovorila sam mamu da mi ih sasije i sada prezadovoljna , prosla sa 100 KM a bile gotove za 1 dan
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 19.10.2009 13:23:29
Ilhana RR
Hej, ako mozete naci cvrsto platno to nije tesko uraditi sam... ja sam mojoj prijateljici to uradila, ispalo je samo 20 km za 8 stolica... doduse platno je uzela na snizenju a heftaricu za tapacering namjestaja smo uzeli kod mog babe u firmi =)
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 19.10.2009 13:26:08
acudesa
IZVORNA PORUKA: Ilhana
Hej, ako mozete naci cvrsto platno to nije tesko uraditi sam... ja sam mojoj prijateljici to uradila, ispalo je samo 20 km za 8 stolica... doduse platno je uzela na snizenju a heftaricu za tapacering namjestaja smo uzeli kod mog babe u firmi =)
mi imamo hevtaricu, kupili u FIS-u, nije skupa, kako se to izvodi ne bih, ipak, skalameriju da napravim, ja sam smotana, jedino ako to mm uuradi
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 19.10.2009 13:29:01
Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: Ilhana
mi imamo hevtaricu, kupili u FIS-u, nije skupa, kako se to izvodi ne bih, ipak, skalameriju da napravim, ja sam smotana, jedino ako to mm uuradi
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 19.10.2009 13:37:59
tea lana
Uradi sam: Novo ruho za stolice
Ne bacajte stare stolice, već ukoliko želite promjenu evo prijedloga kako da ih stavite u novo ruho - opremite ih navlakama koje možete napraviti sami.
Prije svega, važno je da pri odabiru materijala pazite na boje i vrste tkanina. Boje pokušajte da uklopite s tonovima koji prevladavaju u vašem stanu, a što se tiče materijala, birajte one čvrste. Preporučujemo keper s elastinom. Prva mjera su bočne strane stolice, visina i širina jedne strane, a onda ta mjera puta dva. Druga mjera je zbir visine od poda do sjedala, dužine sjedala i naslona i visine od vrha naslona do završetka nogara. Širina je jednaka širini bočnih strana. Kada smo uzeli mjere počinjemo s krojenjem. Imamo dva šablona, a ovom prilikom daćemo vam primjer standardnih mjera stolica. Prvi šablon čine bočne kocke koje su kod standardnih stolica 50 cm x 50 cm. Drugi šablon čini zbir koji je kod standardne stolice 50 cm - dužina prednje strane, 50 cm - dužina sjedala, 70 cm - dužina naslona i, na kraju, visina od vrha naslona do završetka nogara - obično 120 cm, što sve zajedno iznosi 290 cm. Pravougaoni dio, dakle, ima dimenzije 290 cm x 50 cm. Pri krojenju obavezno ostavite po tri cm sa svih strana. Računajte da je to dio materijala koji ide na porub i spajanje stranica. Spojite sve stranice i navucite na stolicu. Kao dodatak, sašijte dvije trake materijala koje ćete prišiti na poleđinu i zavezati u mašnu. Po želji ili ako je u pitanju neka svečanost, "haljinicu" možete ukrasiti detaljima kao što su mašne od organdina. Ukoliko nemate vremena ili prosto nećete da šijete, predstavljamo vam instant varijantu. Odaberite materijal koji u sebi sadrži elastin i jednostavno prekrijte stolicu. Preostali materijal na poleđini zavežite u mašnu.
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 19.10.2009 13:40:08
Ilhana RR
Tea, sad cu ti ja postaviti step by step i pokusati naci sablon za ovakve stolice ;)
prvo da postavim step by step ove lakse verzije oblozavanja ;)
Prvi korak Skini sits prvo. Ofarbaj stolicu u pozeljnu boju, prelakiraj ako zelis sjajni izgled.
Drugi korak Sa sitsa skini postojucu oblogu, ako nije spuzva izlizana ostavi je.
Treci korak Stavi sits na platno i iskurzi materijala koliko je potrebno za svaki sits. Nemoj zaboraviti da ostavis dovoljno plata oko sitsa da bih platno moglo fino da se zahefta na sits.
Cetvrti korak Heftaj sits, ovde koriste male eksercice al lakse je sa heftaricom. ostavi coskove zadnje
Peti korak Coskove fino upakuj da nebi izgledalo cudno.
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 19.10.2009 13:43:01
tea lana
Ilhana ovo je super i ovo i sama znam raditi i zove se kod nas tapacirung ali meni su potrebne ove navlake na stolice.Kod mene je platno super jer ni stolice nisu davno kupljene prije dvioje godine ali jedna je pukla i poljepljena je i sad se drvofiks vidi i ja kontam bolje da sebi sasijem u dvije boje ove navlake npr u bez i narandjastoj jer mi je takva sva trpezarija nego da kupujem sad stolicu ili konplet
RE: prekrivači/navlake za trpezarijske stolice 19.10.2009 13:44:08
Ilhana RR
evo samo da nadjem kako se te navlake zovu na svedskom i posaljem ti sablon ;) ima vise naziva pa google nece da nadje ono sto trazim a znam da sam jednom naletila na to hehe