Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jao užasa, bez daha sam pročitala sve postove Cure drage koje ste doživjele kiretažu/abortus zaista mi je žao Nisam znala da to tako boli, znam za psihičke ožiljke a za fizičku bol zaista nisam znala pa jesul normalne ove koje malo-malo pa abortiraju Lakše je roditi
< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.8.2009 15:48:36 >
Ne znam jesu li normalne,al znam da nema veće boli od one kada izgubiš tako željenu trudnoću. Kod zadnjeg spontanog,doktor me gleda ultrazvučno,zavrsi pregled i kaze mi,,Zao mi je nema više kucaja,bebino srce ne kuca više" To su momenti kada misliš da ćeš te sekunde umrijeti od tuge.
sjećam se i ja toga trenutka mamy još kad je prva trudnoća .ma užas živi.isto srce nije kucalo i kad mi je dr.rekla ovo moramo odmah prekinuti.a čim sam joj na pregledu vidila facu znala sam da nešto nije u redu.
cure tako mi je žao mogu samo zamisliti kako ste se osjećale ja dok sam bila trudna pa odem na ultrazvuk pa samo analiziram facu od dr ako je ozbiljan ja pretrnim i sve pitam jel sve ok? jel ok? a mogu samo zamisliti koliko ste patile, pretužno
ja isti nisam znala da ima ovoliko žena koje su ovo pretrpjele dok nisam slučajno trebala neke podatke.osobno ne poznajem mnogo žena kojima se ovo desilo,i uvijek sam mislila da se to dešava u nekim daaaalekim svjetovima ali evo sad vidim da ti to može biti i susjeda,sestra,prijateljica itd.stvarno mi je žao .želim još reći da biti žena znači biti hrabar.nije stvar u tome kako je ženama teško i bla bla... nego one su za mene heroji!!!divim se svakoj mami,treba netko dignuti spomenik ŽENA!pa da se ljudi malo zamisle zašto!
Žao mi je svih koji su morali proći kroz sve to... Držite se!
Imam jedno pitanje, možda je glupo ali me stvarno zanima. Može li liječnik pouzdano utvrditi da je plod odumro tj. da mu srce ne kuca. Grozim se od pomisli da bi moglo doći do pogreške...
illa sumnjam da uzv moze pogrijesiti sto se tice otkucaja srca...a ako je neka druga dijagnoza u pitanju uzrok abortusa svakako treba drugo misljenje ... anita ti si imala srece pa te nije bolilo...mene je i tad bolilo a jos vise 5 dana poslije dok sam krvarila, ma to je bio uzas od bolova i to od jutra do mraka...
Imam jedno pitanje, možda je glupo ali me stvarno zanima. Može li liječnik pouzdano utvrditi da je plod odumro tj. da mu srce ne kuca. Grozim se od pomisli da bi moglo doći do pogreške... bole je uvijek tražiti drugo mišljenje i ne žuriti s reakcijama,za ostalo ne znam ali kad je riječ o srcu to znam.poznajem jednu ženu kojoj prošle godine dr nije na uzv čuo srce,propisao joj je neke dabroston (neznam jal se ovako točno piše)tablete i bebino srce se pojavilo,prokucalo ne znam kako da kažem.neki je dobar dr bio i nije htio naglit s odlukom dok još i tablete ne proba.
bolje je uvijek tražiti drugo mišljenje i ne žuriti s reakcijama,za ostalo ne znam ali kad je riječ o srcu to znam.poznajem jednu ženu kojoj prošle godine dr nije na uzv čuo srce,propisao joj je neke dabroston (neznam jal se ovako točno piše)tablete i bebino srce se pojavilo,prokucalo ne znam kako da kažem.neki je dobar dr bio i nije htio naglit s odlukom dok još i tablete ne proba.
nece ni jedan dr reci u 6tj idemo na kiretazu radi srca nece cekat sve do 8-9tj kad se srce MORA cuti....tako je bar u mom slucaju bilo...i nema ti tu tablete koja ce ti pomoci...
Obicno to ustanovi ljekar prilikom kontrole....moguce je da se javi krvarenje, temperatura, ostar bol po dnu stomaka, a ako je veca trudnoca....zena obicno primjeti da je beba neobicno mirna i neosjeti udare.
aha, to je bas zalosno. mislis da bebica zivi u tebi a.... sad i mene malo strah. nadam se da je s mojom sve okiii
molim te nemoj misliti o tome ...zasto ne bi bilo sve u redu, nemoj citati ove teme ako te uznemiruju, iskreno ja ne smijem ovamo ni poviriti a nekad sam samo na ovim i slicim temama pisala...
ah.. uznemiruje da, zato sto sam i ja imala 2 pobacaja, pa sad me malo strah. sad sam u devetoj nedelji pa se nadam se ce sve dobro proci, naravno uz Allahovu pomoc. nikita sta je kod tebe bilo?? kako je sad? jel sve ok?
Natice...mislim da uopste ne trebas biti na ovoj temi kao sto Nikita rece! Dragi Allah salje svojim robovima razna iskusenja, ali je i jako Milostiv! Vjeruj i nadaj se dobrom! Imas temu trudnoca...pa uzivaj! Pusica veeeeelika......
ja sam imala kiretazu u 9 tj trudnoce, u mene tockica nije nikako prokucala...sad sam u 9.mj trudnoce i od pocetka ove trudnoce ne idem na ove teme, mozda sam sebicna jer ne dajem potporu jer sam je i ja imala, ali stavrno ne mogu, odmah me crne misli uhvate i pocnem plakat zbog svake price koju procitam...evo tvoju pricu fatimice izbjegavam vec danima, nemam snage da je procitam jer sam evo dosla pred kraj i samo molim Boga da sve bude u redu....