idana_85
|
Evo opet i nas, prehladjeni, a tek se opravili. Mene prosli put nije zakacilo,a i ovaj samo malo nos,a Rijad...samo kaslje i slini, tako mi ga je zao. Preksinoc se budio svako 15 min,a sinoc...za divno cudo se samo jednom probudio da doji, spavao od 9 do 7 h..... manuela, hvala na cestitkama u Rijadovo ime... nita drago mi je da su te stolice ipak bile kratkotrajen...mala guza dobro rucala....kakvi su to radovi u toku? To su sada mali imitatori...zato oprez sta radite :)))) Rijad kad neko cuje da kaslje,kaslje i on. Kad mi peremo zube mora i on ili samo je li vidio svoju cetkicu u kupatilo,odmah trazi. Sto drugi jedu mora i on. Ja mu jutros dajem supicu,nece. Zaova jede sir i to hoce,napuco se pravo. A kad vidi monte ili milksnite....to ne propusta. Stvari koje su mu zabranjene voli po najvise, stane kraj njih i govori ne-ne i dira...jutros ja stavila mm tene da se osuse ispod radijatora, a on stao kraj njih i govori baba, skonto da su njegove. Mene mm cesto okrene, kao da plesemo u prolazu i poljubi, on je to skonto,sad i on trazi ruku i okrece se ispod nje i salje poljubac...A kad krene sa svekrom u sobu, ja ga pitam gdje ces to,zna da cu ga vratiti,brze bolje da poljubac i otrci....Samo da znas u kakve se to bandite pretvara... To za tezinu ne znam....ali mi djeluje tuzno. Rijad vise nije buca kao sto je bio,salufcici su se istopili,razrastao se,ali sam zadovoljna, i dalje mi djeluje ok. Mada mi je nedavno rodica iz USA govorila rekli joj dr da joj je djecak sitan,a ima 2 god i 14kg anushka, cini mi se da je on poremetio ritam spavanja, moras to ispraviti,bolje jedan dan da se malo namucite nego stalno tako. misim da je za tako malo dijete stvarno kasno da ide na spavanje u pola 1. po mom misljenju ne bi trebalo iza 10h, kao ni da ujutro spavaju do 11h, nadam se da se neko nece naci uvrijedjenim,ali meni je to bas glupo. Ja Rijadu poremetim spavanje tako sto kad mu je vrijeme spavati, izvedem ga vani i on ne bude nervozan. Lijeze u 9h, ustaje u 7h, onda ima spavanje oko pola 11h,tad fino odspava i onda jos jedno krace oko 4 ili 5, to bude pola sata ili sat. Nekad nas zna zeznuti,zaspe u 6 pa oturi,ali to se rijetko desava i ja cim vidim da je pola 8,a ne budi se,probudim ga...bude nervozan i kenjkav ali izdrzimo do 9h. malo se igramo,ugadjamo mu,onda se nahranimo,okupamo,obucemo pidzamu i jos malo po kuci prohodamo i tako....Hehe, i Rijad koristi svaku priliku da poteze pisu, i u snu je to radio,dok je bio manji,sad ga vec rijetko presvlacim u snu, zna se pola 9 hranjenje,presvlacenje, pa zaspe oko 9 ili pola 10. Zasto pravis tortu Alenu bez jaja' Odavno je trebao poceti jesti zumanjce,a sa godinu i bjelance, tamam lijepa prilika da ga malo kusa u torti.... bebbe cestitke nasoj drugarici Emi na prvim koracicima a mami porucujemo da se naoruza strpljenjem i kupi neku kremu za umorne noge dincii, je li to prvi put se javlja? mozda joj pelene ne gode? mi nikada nismo dole imali osip, ali znam po sebi da bilo kakav osip lijecim jekodermom, samo joj cesto peri i mjenjaj pelenu,dobro osusi i stavi jekoderm. Mi smo onaj osip od vrucine lijecili i baby puderom,pa mozda da probas i to povremeno...Nemoj se brinuti, modza je imala jaku stolicu pa dobila malo reakciju, sta je jela? dusa pepa...smeta li to njoj jesi li primjetila? aazra, ti bi mala u kesu,a...dobismo i mi mila zadnju naknadu....nadam se da ce biti to za poso,mada nisam bila utoku ni sta je bilo s prethodnim,sva ova frka....gledaj zime,a kad smo se porodile bilo ljeto covjece....setnjama je izgleda kraj,ali mozemo se naci u mercatoru ili tu negdje na kafi,bas smo vas pozelili.... moj ti je savjet opet kupi tortu. ja sam i pravila i kupila. ova sto sam pravila me smorila i izbacila iz takta, uvijek mi ispadne super,ali bas ta...ko za inat...uglavnom obje su se pojele. a stan ne cisti bas puno,bolje ti je poslije rodjendanan zavrni rukave...sto se tice poklona, mi smo rijadu od nas stavili nesto na banku,a kupili smo mu kockice. ubili smo se trazeci, sve one lego sitne...te nadjemo neke bezveze u interexu,ali su mu se pravo svidjele,danima se igra s njima i ganja sviju po kuci da mu slazu...pa eto...vidjela sam da razmisljate o laptopu i mogu ti reci isto sto i suzana, i rijad je dobio djeciji laptop ali ga ni ne gleda, ima i sintesajzer i sve...ali njemu je jedino nas zanjimljiv. Proslava je prosla super. Svima je bilo super osim mami. Brini se da kome sta ne fali, brini se kuda skacu tudaj djeca, sa svakim sjedi po minut, odnesi svakome rijada malo da ga vidi (posto su stolovi bili spojeni pa se nije bas moglo hodati), zovu te na sve strane...meni je proslo tako brzo,kao sat vremena, a cijela vecer...rijad i nije bio nesto odusevljen,sav je bio snuzden,samo bi se mazio,valjda pred ovu virozu...sve u svemu fino je proslo, hrane sve vuklo po kuci do jucer pa sam sve pobacala, a moja svekrva toliko panicarila nece moci biti. Bilo je 25 ljudi plus djeca i super je proslo, bez guzve i ikakvih problema. Jedino sam se zeznula sto nisam pripremila rijadu neku zanimaciju kad smo kosu rezali,otimao se,jedva smo uspjeli mali pramencic recnuti...slike sam stavila na fb pa mozes i vidjeti kako je sve izgledalo. ma samno lagano, i ja sam brinula, sad vidim da sam luda. spremis tortu i nesto od hrane,mezu i sta bude...svi se snadju za sebe, ne brini...ja sam cak i case kupovala da su mi iste,al hajd drago mi je sada, neka imam za ubuduce. jucer s mm razgovaram kad smo vodili rijada u setnju kako je dobro proslo i da cemo sljedece dijete ganjati da se rodi ljeti, u julu,kaze on tamam ovako u oktobru raditi na tome. Rekoh moze, pa se onda poceh smijati,ali neke druge godine,ne ove... Vakcina...ide mjesec prije ili poslije, znaci u ta dva mjeseca. Vama su sigurno rekli kasnije jer ste kasno primili prvu, mi nismo,primili smo je sa 6,5 mjeseci. Uglavnom mozes ih nazvati i pitati. A imas i datum u od kad mozes doci,bar kod nas tako upisuju. I ja sam citala o tome i gledala, ali nigdje nije pouzdano da je to izazvano bas vakcinom. Rijad je lijepo podnio,a rekacije se ocekuju nakon 7 dana, 14 i 21, taj dan moze dijete biti cudno i kenjkavo,i da se daje paracetamol. nama je 7 dan u petak pa cemo vidjeti....to je vakcina protiv krzamaka, meni dr nije spominjala nikakvo bjelance ili slicno new mama, ne das se vidjeti...upratim samo tamo slike na fb, vjerovatno sad kako radis. Kako je Ajna, je li se navikla na jaslice? Joj, naumpadnete mi milion puta dnevno,kad pomislim da i meni ako iskrsne neki iznenadni posao morala bih rijada u jaslice,pa se tjesim da ste i vi tamo, mozemo i mi...javi kad budete isli na bocu,sretno! enna, hvala ti. pusa za malu princezu Pozdrav ostalim mamicama i puse bebicama, nadam se da ce se javiti i senka27 i skvo i ostale...pusa