|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  208 209 [210] 211 212   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
16.10.2009 10:23:13   
ivanas
e moje mame nije vam lako ja hvala Bogu nemam problema sa osanjem i sve što se nosamo je toliko koliko da Dorian oidrigne, a i hvala Bogu nema problema sa grčevim. stvarno vam nijelako divim vam seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanas)
Neposredna veza do poruke: 5226
16.10.2009 10:25:19   
Srculence
Drage moje evo da se i ja javim.Grčevi su se opet vratiliuser posted image user posted image user posted image !!!Sad je miran pa ja malo uhvatila vremena.

nannah draga i kod mene je ista stvar sa spavanjem.Rijetki su dani kad Dino spava.Baš sam se i ja bila prepala reko što li ne spava.Dijete cijeli dan budno i na rukama zaspi tek oko pola 10 navečer.Tad je imao sam 10 dana.Kad je na rukama satra se gledajući okolo.

Pročitala sam u nekoj knjizi da je to normalno i da bebe najbolje znaju koliko im je sna potrebno.Kaže ako vaša beba ne spava puno možda je jednostavno takvauser posted image .Uh reko baš lijepouser posted image !!!

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 5227
16.10.2009 10:54:44   
Anoniman
Dobri den

"Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo"user posted image ...sve duze smo budni preko dana, nemoguce ga je presvuci, hoce stalno da skace u krilu, nosanje je pod "must", inace rekla bih da ima "prgavu" narav...da mi je znati na kogauser posted image   okrece se sada k'o cigra na stomak i kao pocne puzati...digne onu svoju malu, slatku guzu ali zabije glavu u pod i onda pocne plakati jer ne zna kako i sta daljeuser posted image user posted image user posted image valjda mu je glava teskauser posted image user posted image ...mala, slatka, prava bosanska mamina glavica

user posted image user posted image user posted image za Ajnu i puzanje...ona se vec ustelilauser posted image

(odgovor članu Srculence)
  Neposredna veza do poruke: 5228
16.10.2009 11:15:45   
marinčii
evo da se i mi tuspasimo...vidim sve bebe slabo spavaju po noći ..ja se onda ne smijem buniti većinom se jednom budi a rijetko dva puta ...al po danu i on slabo spavo nekoliko puta zaspe al skroz nakratko..puse za sve bebiceuser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5229
16.10.2009 12:04:21   
noaa
evo i nas ponovo,napokon smo popravili ovo cudo od laptopa.Noa danas napunila 7 mjeseci hB i dalje spava cijelu noc,imamo 2 zubica,rijesili smo se vakcina do proljeca.Rucamo bebimil 2 i nije nam zanimljiva juha i ostalo sto mama skuha al trudimo se da postane.pusa svima

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5230
16.10.2009 12:28:46   
ivanak
Ej, kako vi, da se tako grupo izrazim, prisilite babe da vam piju čaj, vodu.... meni nikako neće?! Za dva dana su nam 4 mjeseca. Muku mučimo oko toga. 

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 5231
16.10.2009 12:31:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

evo da se i mi tuspasimo...vidim sve bebe slabo spavaju po noći ..ja se onda ne smijem buniti većinom se jednom budi a rijetko dva puta ...al po danu i on slabo spavo nekoliko puta zaspe al skroz nakratko..puse za sve bebiceuser posted image user posted image
ej marinci,sta ima i kod nas je tako po dani spava slabo al zato legi,9pola 10.i budi se isto dva puta u toku,noci al opet zaspi i do 9ujutro spava....Tako da bolje sto u dani rijedje spava nego u nociuser posted image
Danas idem u potragu za skafanderom nadam se da cemo naci...
pussa malom Mateju
Cestitamu noi 7mjes.user posted image user posted image user posted image user posted image
Ivanka kako nece caja,jel ti dojis ili flasicu?Moj Anel pije caja ......

< Poruku je uredio felix -- 16.10.2009 12:32:35 >

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5232
16.10.2009 12:32:06   
noaa
ja sam imala taj problem,nije htjela ni vodu ni caj,sa 4 mjeseca probali frutek sokice i svidilo joj se a sa 6 pocela piti hippov caj neki vocni.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5233
16.10.2009 12:34:04   
Anoniman
noaa,kad ste probali prvi put sokic koliko je popila ml.?
Anelu ce za 15.dana 4mjes.pa me zanima...

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 5234
16.10.2009 12:36:36   
noaa
ja sam cekala da napuni 4 mjeseca i davala joj po pola bocice,frutek je 125 ml,znaci dnevno 1,a kasnije je znala popiti po 2 dnevno.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5235
16.10.2009 12:41:22   
dina_89
felix mislim da ti je rano da mu dajes sokice ,misim da se do 4 i po mjeseca uopce ne preporucuje iako meni i sad neki govore da joj sa tri mjeseca mogu sve davati ja Sari ne dajem jos nista a ona ima 4 mjeseca i 7 dana

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5236
16.10.2009 12:55:55   
ivanak
Dojim ga, ali kad neće čaja... ne znam kako neće.

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 5237
16.10.2009 13:02:00   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: dadada

okrece se k'o cigra na stomak i kao pocne puzati...digne onu svoju malu, slatku guzu ali zabije glavu u pod i onda pocne plakati jer ne zna kako i sta daljeuser posted image user posted image user posted image

isto ovako i kod nas..bas ti to dobro opisa user posted image

eh da, ima par dana skontao je da uhvati nogu i trpa stopalo u usta..prvo carapu povuce pa onda nju glodje eh onda predje na bosu nogu user posted image jos uvijek nije usavrsio ali uskoro ce aBd...

i neki dan ja njemu onako iz fore dala na flasicu da proba prokuhale vode (nismo do sada nikada nista osim sike probali)..ja njemu flasicu u usta, a on kao da ce povratiti, sve izbacuje onaj pipak od flasice..kao da sam mu govno da izvinete u usta stavila..helem, nije ni skontao da to treba da cucla kako bi voda krenula tako da nije ni pihnuo..nidje veze...a cuclu cucla normalno, doduse samo kad hoce da zaspe jer se tako sam uspava i pokrije se dekom po glavi obavezno...user posted image kako li cemo mi piti sokice, caj ili vodu da mi je znati kada aBd dodje vrijeme..nije valjda da cu sve morati kasikicomuser posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 16.10.2009 13:04:22 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5238
16.10.2009 13:31:19   
ivanak
Tako se i moj pokrije pelenom po glavi i traži čuču za zaspati. Ja ga podojim, presvučem i stavim spavati, obavezno dam čuču i spava ko veliki. 

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 5239
16.10.2009 13:35:11   
škorpija
joj žene što svi žurite sa tom dohranom, kao da se trkate koja će ranije početi, i ja sam na nagovor drugih počela kad je bebiju 4,5 mjeseca, ali nikako mu nije pasalo, pa ne zna ni gutati kako treba u toj dobi, samo jezikom guraju van, a a kakvih smo samo problema imali sa stolicom i stomačićem. zato sam bila skroz prekinula pa evo opet sad počinjemo jer će nam 6. mjeseci za 6 dana. naravno svako za sebe odlučuje, ali kao što neko reče beba će čitav život jesti krutu hranu, čemu žurba

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5240
16.10.2009 13:42:31   
marinčii
ivanak nema potrebe da mu daješ vodu ili čaj ako ga dojiš samo...tek kad počneš s gustom hranom onda mu je potrebno i vode davati...
pocahontas i ja se baš pitam kako ćemo mi kasnije kad budu trebali piti vodu ili čaj a neće na bocu to će baš biti kaos..jer već sam jednom mu izdojila mlijeko i ostavila svekrvi da mu da na bočicu jer sam ja imala svadbu..kaže ona meni neće nema šanse samo se igra s njom i meljavi po ustimauser posted image user posted image
noi sretan mali rođendan i šaljemo puno user posted image

< Poruku je uredio marinčii -- 16.10.2009 13:44:00 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5241
16.10.2009 13:42:44   
ivanak
Pa ja govorim o čaju i vodi, ne o dohrani. Kašicu ću mu dat samo da vidim kako reagira, ali neću mu je davati na prisilu. 

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5242
16.10.2009 13:45:25   
marinčii
puse za malenog anela i da mu mama kupi lijep skafanderuser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5243
16.10.2009 13:46:14   
ivanak
Meni hoće moje mlijeko, ali ništa drugo - pravi face ko da će povratiti.
A eto ga tamo. Glavno da jede sisu.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5244
16.10.2009 13:48:53   
marinčii
to je možda zato što nije gladan ni žedan pa pravi takve face...meni je to znao matej i na sisu raditi(praviti face koda će povratiti)ja sam svašta pomišljala al sam shvatila da to znači da mu je dostauser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5245
16.10.2009 13:58:40   
ivanak
Ali obavezno mora neki zvuk, glasanje, facu izmisliti da svi to primjetimo. I dok ne primjetimo neće je prestati ponavljati. I kad se ja nasmijem i ponovim taj zvuk nema sretnijeg od njega. Onda se sam igra, priča, ma svašta nešto. Pa kad to zna raditi, onda zna i praviti takve face. 

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5246
16.10.2009 14:07:31   
marinčii
a tako je to sad je njima to sve zanimljivo i novo pa to žele stalno ponavljati..joj moj matej trpa ruke u usta stalno i to odavno ..stavi skoro cijelu ruku i skoro da ne povrati koliko je gurne dubokouser posted image user posted image user posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5247
16.10.2009 14:09:23   
Anoniman
ja sam s dohranom krenula tek u 6 mjesecu...mozda par dana prije ...i ja mislim da ne treba zuriti...alergije, fazoni...

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 5248
16.10.2009 14:10:29   
Anoniman
i mi se pridruzujemo cestitkamauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5249
16.10.2009 14:13:05   
marinčii
ja još uvik razmišljam o toj dohrani i nisam odlučila još kako i šta,,kad odem na sljedeću kontrolu vidit ću kako napreduje ako bude i dalje super kao i dosad neću mu davati ništa do 6 mjeseca..mada sam razmišljala da mu dam pomalo soka ili čaja da se vikne na okuse 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  208 209 [210] 211 212   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  208 209 [210] 211 212   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *