Suzana
|
IZVORNA PORUKA: mamma mumi Svaka cast za temu. ja sam u sretnicama sto doje, ali se sa par stvari nebih slozila, a to je da se mrsa dok se doji, ubleha, ja nisam, da djeca imaju manje inf.disnih puteva i astme, imala sam priliku upoznati majke koje doje, a djeca im imaju astmu i ceste bronhitise, i da se mama i tata naspavaju, slozila bih se da se tata naspava, ali svaka majka koja doji nespava u komadu, mozda ima sretnica, a ja opet nisam medju njima, i karies se moze dobiti kod dugog dojenja, moja kolegica je dojima kcerku 2,5 god, i mala sada ima karies do kariesa,ali bez obzira na sve, to je najljepsi osjecaj i veza izmedju majke i djeteta. Ja evo dojim 13 mjeseci, ali zbog posla mislim da cu morati prestati a tako mi se ne prestaje. Naravno da je i ovo tacno, pa nije sve bas tako kao sto je na papiru, crno-bijelo. Mozda se ne mrsa ali se ne deblja. Dok sam intenzivno dojila sinove, merakala sam pravo sa hranom, navece jedem bez griznje savjesti, a kg stoje kako stoje. OK, vjerovatno mi je trebali vise hrane i energije jer sam dojila dvije bebe. Elem, kad prestadoh intenzivno dojiti, i evo nakon prestanka dojenja, imam vise kila nego 2 mjeseca poslije poroda. Opustila se mala... Za spavanje bih se isto slozila. Znala sam po 6x u toku noci ustajati, podojiti jednog, vratiti u krevetic, za 25 min. ponovo ustati i sve isto... Nikada mi nije bilo tesko, ali sada puno bolje spavam.