Anushka
|
koliko sam shvatila nije problem u seksualnosti nego u tome kako se ti osjecas zbog njegovog ponašanja, onako kako se vecina zaljubljenih zena osjeca, nesigurno, razocarano, uplaseno. Strah da nismo dovoljno lijepe, privlacne, jednostavno dovoljne svojim muzevima, da ne ispunjavamo njihova ocekivanja, itd. Mnogo muskaraca je takvo ponasanje praktikovalo dok su bili momci, neki su prestali neki nisu. Njima je to potpuno bezazleno, i ne gledaju to kao mi da tako kazem, i za njega to uopste ne znaci da te manje voli, stavise, mozda u njegovoj glavi zena koju voli zasluzuje njeznost vodjenja ljubavi a malo "prljavije" opcije koje su mu godinama bile svakodnevnica ostavlja za fantaziranje, upravo jer te voli i idealizira. Ja sam sa svojim mmom to rijesila dok smo se zabavljali. Za mene je isto tako to bio vid prevare, makar i u mislima, i kao takvo nedopustivo, i kad nije shvatao sta mu govorim, pokazala sam mu primjerom, tj ocigledno sam blejala na misicave polugole muskarce na TVu pa je skontao vrlo brzo. A svakako nije htio da me povredjuje jer je vidio koliko mi je tesko palo (doduse, nisam ga "ulovila" nego sam vidjela koje je stranice svjeze otvarao). E sad, razgovor je svakako osnovno sredstvo rjesavanja problema. Reci mu jasno kako se osjecas i sta zelis. Reci mu koliko si povrijedjenja i uplasena, isl. Sa druge strane, spavaca soba nije jedino mjesto za sex, niti je odnos jedini nacin, pa mu lako mozes iznenada pruziti oralni dok sjedi za kompom i najmanje se nada tome od tebe, itd. Dakle, samo otvoreno i iskreno, ne zaboravite da se volite i nadam se da cete to rijesiti.
|