|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
17.9.2009 17:37:33   
Mya_81 RR
Jooooj, mila mi smo tu AS naslijedili tako da nemam pojma koji je model, a Minja trenutno spava u njoj tako da ne mogu provjeriti je li gdje piše koja je....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3551
17.9.2009 17:46:13   
Anoniman
kada se probudi pogledaj...negdje vjerovatno pise...ili ju googlaj, napisi chicco car seat pa gledaj slike...mozda nadjes tu vasu...i pogledaj (kada se user posted image probudi) na dnu jel' ima kao polugica...sjoooo nenam kako da ti objasnimuser posted image elem dio koji se moze izbaciti (nisam bas dobra u objasnjavanju)user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 3552
17.9.2009 18:38:55   
marinčii
pozdrav mame....vidim pričate o autosjedalicama mi imamo onu od peg perega i evo već nekoliko dana se matej u njoj leži...ja sam mislila da ako na njoj piše da je od 0-13 kg da mogu i male bebiceuser posted image ili ja baš nemam pojma?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3553
17.9.2009 18:47:24   
pocahontas
ja imam AS chicco od 0-13kg i od rodjenja malog vozim u tome i u autu i u kolicima nez iakavih pelena..meni doktor rekao ma samo ga ti stavlja u to i nish ne brini user posted image jer sam i ja bila malo skeptik jer se sav jadan nakrivi u njoj..ali ima jedna caka - beba ne smije biti u njoj duze od 2h..mora se napraviti kratkotrajan pauza (mora se beba malo izvaditi iz AS i protegnuti) pa onda moze opet i sve tako...tako da mislimd a nema nikakvih polugica i caka...ona je anatomski oblikovan i prilagodjena bebama..a kao da su nam bebe u stomaku bile u polozaju lezechki tj. stojechki user posted image  

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3554
17.9.2009 18:51:22   
mojbebac
i mi imamo tu chiccovu nosiljku 0-13 kg i ja anjicu odavno stavljam u nju kad negdje idemo, mislim od 15 - og dana da je koristimo, ali ne vremenski dugo, nego na kratkim relacijama! konsultovali smo doktore i rekli su da je ok, i da samo ne treba pretjerano dugo da lezi u njoj.....
pozzzzz.....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3555
17.9.2009 18:55:41   
marinčii
ajde super ..ma pretpostavila sam ja da se smije pošto piše na njima da su od 0-13kg ali eto nije naodmet upitat da budem sigurna...moj matej nešto danas nikako da lipo zaspe sve nešto po pola sata i probudi se..a i nešto pokmeciva svako malo ..baš me strah da nemam dovoljno mlijeka i da je gladan 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 3556
17.9.2009 19:00:17   
mojbebac
ej draga i moja anjica je danas ista, pekava i ne znam kako da opisem - sve joj smeta - nikako nije spavala, a inace super spava  i ja sam se zalila da nije manjak mlijeka..... ali sam skontala da i njima kao i nama smetaju ove promjene vremena, pa ne mogu stalno biti raspolozene ...... odosmo da se kupamo i pajkimo jer je sad bas nervozna zbog nedostatka sna ......  

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3557
17.9.2009 19:05:03   
marinčii
i mene mm tješi da sigurno nije do manjka mlijeka..a vjerovatno i nije..meni svako malo dođe kriza pa se baš bojim da nema dovoljno mlijeka ali brzo me prođe...sutra svakako idemo na kontrolu pa ćemo viditi kako smo napredovali

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 3558
17.9.2009 19:15:31   
Anoniman
ovo je to cudo na nasoj

user posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3559
17.9.2009 19:20:10   
Mya_81 RR
Ja sam stavila te pelene u AS jer ionako je trenutno ne koristimo u autu već samo doma....iz razloga jer bouncer koji ima je u polusjedećem položaju koji ću moći koristiti tek za koji mjesec...

Naime, Minja bi se samo nosala i to da je okrenuta prema van. Čim nije tako toliko vrišti da se nakon što je smirim toliko trza (znate ono kad dijete baš otplače, recimo tako je bilo poslije vakcine)...sve sam se nadala da će joj se svidjeti ta sjedalica i danas je prvi put stavim u nju...ljuljkam je, pjevam joj, izigravam budalicu od sebe ne bili je bar malo zabavila, ali ona neće doslovno ništa osim da se nosa samo na taj jedan jedini način...

Čak sam i snimila video sinoć i htjela ga postaviti, ali svjetlo nam u dnevnoj nije bilo jako pa se ne vidi baš najbolje...

Sva sam u komi zbog toga, jer me to izludi...stvarno ne mmogu po cijeli dan stajati i držati u rukama skoro 6 KG...brzo se umorim, ali ona toliko vrišti da ne znam šta da radim...

Jedva čekam da je počnu više interesovati stvari okolo pa se valjda neće više htjeti nosati toliko....

A malo prije je toliko otplakala da je i zaspala...bila sam odlučna da je ne uzmem na ruke - jedva user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3560
17.9.2009 19:21:21   
Mya_81 RR
Ja sam skužila da je naša jako stari model i da se sigurno više ne proizvodi, ali sam uspjela pročitati na njoj da je do 13 KG...

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 3561
17.9.2009 19:30:32   
Anoniman
ma samo ti nju uslikaj kada budes mogla ja cu negdje iskopati na netu uputstvo...nema mi nista draze neg da trazim nestouser posted image

Neposredna veza do poruke: 3562
17.9.2009 21:40:01   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: dadada

ma samo ti nju uslikaj kada budes mogla ja cu negdje iskopati na netu uputstvo...nema mi nista draze neg da trazim nestouser posted image

Evo je user posted image

user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3563
17.9.2009 21:53:36   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: marinčii

moj matej nešto danas nikako da lipo zaspe sve nešto po pola sata i probudi se..a i nešto pokmeciva svako malo ..baš me strah da nemam dovoljno mlijeka i da je gladan 

ja sams e vec odavno s tim pomirila da Raf spava po danu ko zec - po nekoliko puta dnevno ali na max 30 min, nekad je to i 15 min i on se probudi sav razdragan, okice mu cakle kao da je spavao 5 satiuser posted image i onda opet hranjenje, presvalcenje, malo gledamo tv u lezaljci pa se malo nosamo, malo prevrcemo i onda opet pocne da kenka, sve mu smeta i ja skontam da mora da mu se opet spava (to je odrprilike 2 sata od posljednjeg spavanja) i sta cu oept konekcija na siku i zaspe...i tako sv eu krug citav dan..noc hB prespava sa jednim do dva budjenja...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3564
17.9.2009 22:03:38   
shejla
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ja sams e vec odavno s tim pomirila da Raf spava po danu ko zec - po nekoliko puta dnevno ali na max 30 min, nekad je to i 15 min i on se probudi sav razdragan, okice mu cakle kao da je spavao 5 satiuser posted image i onda opet hranjenje, presvalcenje, malo gledamo tv u lezaljci pa se malo nosamo, malo prevrcemo i onda opet pocne da kenka, sve mu smeta i ja skontam da mora da mu se opet spava (to je odrprilike 2 sata od posljednjeg spavanja) i sta cu oept konekcija na siku i zaspe...i tako sv eu krug citav dan..noc hB prespava sa jednim do dva budjenja...

Potpuno isto user posted image user posted image user posted image  
Lamija noc prespava od 21 do 5 / pola 6 bez budjenja, onda jede i nastavi jod do 7 / pola 8

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3565
17.9.2009 22:08:32   
shejla
Danas je uspjela da uhvati nogice (tabane) rukom...i cim legne odmah noge u vazduh i cuva objema rukama obje noge  user posted image user posted image user posted image  
Jedva joj stavim pelenu user posted image

btw. prodje nam i danasnji dan bez temperature (jucer smo primili vakcinu) user posted image user posted image user posted image  
Procitah gore da je neko davao paracetamol preventivno, odmah cim primi vakcinu beba???!!! To mi je bas cudno, jer svi (internet, casopisi, doktori...) kazu da treba pustiti nisku temperaturu da se organizam izbori, pa tek ako ne spada nakon skidanja i tusiranja, dati paracetamol.

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3566
17.9.2009 22:09:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

user posted image user posted image za Antonia!!
Mi ćemo sutra na vakcinu user posted image user posted image uh, al ćemo onda imati pauzu od 2,5 mj. user posted image
Molbica, najljepša i najiskrenija, zaobiđite na ovoj temi "prepucavnja" o dojenju i dohrani. Svaka majka je najbolja majka svojoj user posted image i svaka od nas želi samo najbolje za svoje pilence. Uostalom imamo već teme o dohrani i dojenju a neke su čak i zaključane user posted image
Ovo shvatite kao molbu jer nas ima jakoooooooo puno kojima je pravoooooo stalo do ove teme (ma vjerovatno svima user posted image ), pa da ne odemo u krivom pravcu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pametnica moja, sretno sutra i ljubni ga za meneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3567
17.9.2009 22:11:01   
Anoniman
I kod nas je identična situacija kao kod vas dvije al nam je makr noć super kuc kuc user posted image

Gdje nam je sahara user posted image , hanady....

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 3568
17.9.2009 22:11:48   
Anoniman
Mya superickauser posted image ...sutra ti nadjem ja se nadam...a po ovome sta vidim, slobodno je stavi...jer je ovo definitivno lezeci polozaj

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 3569
17.9.2009 22:11:50   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image što ti je reći telepatija user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3570
17.9.2009 22:12:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

I kod nas je identična situacija kao kod vas dvije al nam je makr noć super kuc kuc user posted image

Gdje nam je sahara user posted image , hanady....

eto ti je iznaduser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3571
17.9.2009 22:17:35   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: dadada

Mya superickauser posted image ...sutra ti nadjem ja se nadam...a po ovome sta vidim, slobodno je stavi...jer je ovo definitivno lezeci polozaj

Ma, izgleda ležeći jer sam stavila par pelena unutra i preko ovu žutu dekicu...

Evo bez tog ''punjenja'', ali nisam sigurna da se na slici baš može vidjeti koliko je duboko...

user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3572
17.9.2009 22:19:13   
Anoniman
He he he, evo me bona, bili mi gosti, pa onda hodancija i tako evo sjedoh da iscitam sveuser posted image , a mozete i pisati majko mila, ma svasta bih imala pisati o svemu sto ste rekli ali mi mrskkkooooooo

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3573
17.9.2009 22:25:14   
Anoniman
I ja sam se danas "polomila" čitajući user posted image

Mya, i kod nas je slična, znam na šta misliš. Isto, stariji model (PegPerego još od Sare user posted image ) al ne brini, nemoj je samo dugo držati u njoj. Baš je nekako duboka i ja sam bila u dilemi.... al s obzirom da nam zvrkovi nemaju strpljenja ni za 15-minutnu vožnju, no siki riki user posted image
E da, ja nestavljam ništa, mislim na pelene....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3574
17.9.2009 22:28:26   
Anoniman
Mya_81, ja imam chicco, noviji model, nebitno, ako je koristis u kuci stavljaj dekicu i namjestaj po zelji, ali mne naucili na obuci pravilno postaviti sjedalicu, helem kad budes stavljala u auto caka je da je ti nagnes malo unazad tj. podignes prednji dio i ispod stavis urolani peskir ili nesto slicno, samo da pazis da je stabilno i da sjedalica 80-postotnim dijelom bude na podlozi, mislim to dok ne mogne sjediti bez nagiba, kontas,i fakat je obuka super, morala bih nadugacko i nasiroko ali o tome imas na

http://www.youtube.com/results?search_query=car+seat+installation&search_type=&aq=0&oq=car+seat

p.s. kad je u autu nes smije nista biti izmedju bebe i podloge AS,nikakvi peskiri i slicno

< Poruku je uredio sahara -- 17.9.2009 22:29:57 >

Neposredna veza do poruke: 3575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *