|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
28.8.2009 22:54:46   
ena0002
Makice mislim da bi najbolje bilo da odes na ilidzu onda kada radi pa da se licno sa njim  dogovoris, jer on ne radi dole svaki dan ali zna raditi i po 3 puta sedmicno. Pa ko zna mozda bi ti se potrefilo da radi kad tebi treba, ali opet se moras sa njim dogovoriti.
Nisam ti bas puno pomogla, ali moje iskustvo do sad sa njim je da se apsolutno nista ne ustrucavam pitati ili cak predloziti.

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 526
29.8.2009 1:13:43   
lamama
draga baygirl, pa jeste ta tvoja situacija malo složena, ali otiđi ti kod profesora Godinjaka, ipak je on po meni najbolji kod nas, pusti privatnike, ja im ne vjerujem, pišem to iz ličnog iskustva, želim ti puno sreće, a mislim da je laparoskopija najpouzdanija metoda da se utvrdi njesu li tube ačepljene i imaš li hidrosalpings, ja sam radila Hsg kod privatnika i ništa nije uradio nego mi još poslije kada je utvrdio da su tube začepljene uradio inseminaciju i to je dovelo do još jedne vanmaterične, poslije toga sam otišla sva ogorčena kod prof, Godinjaka i on mi je zakazao laparoskopiju i očepio( bar tako kažu da je tečnost profurala) lijevu tubu, sada radi mi stimulacije klomifenom i folikulometriju i on vjeruje u uspjeh, ako bog da i ja se nadam user posted image , a Ivf ne znam šta da ti kažem radila bih ga samo kod prof, Godinjaka kod nas, ili vani, ovim našim privatnicima ni u ludilu ne bih išla,to je naravno moje mišljenje.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 527
31.8.2009 13:54:18   
Makica29
Ena hvala ti u svakom slucaju, tako sam i ja nekako skontala .. pitacu nista ne kosta, mozda se i potrefi da bude tamo u te dane.

Babygirl nisam jos dosla do IVF-a. Ja sam kao i lamama na klomifenu i folikulometriji nakon laparoskopije i histeroskopije, ali zene koje su jednom prilikom samnom cekale na pregled su pricale o IVF-u pa zato znam da se to radi kod Godinjaka. I slazem se s lamamom u pogledu privatnika, daleko im kuca!

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 528
2.9.2009 13:35:03   
babygirl
djevojke, hvala vam. ja se skroz slazem da privatnici brzaju. ipak, nekad su potrebni. sad sam promijenila privatnika. moji roditelji ga poznaju, izgleda mi jako temeljit. godinjak mi jedao da uradim briseve i hormone, da suprug uradi spermiogram pa cemo vidjeti dalje. nalazi su stigli, osim papa i suprugovog nalaza. on ce raditi slijedeci mjesec. ali kad mi je doktorica neka na klinici uzimala briseve rekla je "pa imate ranicu na grlicu". istravila sam se - nakon operacije endometrioze,pa pucanja vecih vodenih cisti, sad jos i to. otisla sam kod tog drugog privatnika koji mi je ponovio papa (da ne cekam mjesec na klinici). on je rekao ma kakva ranica, to je blaga upala grlica i dao vaginalete. isla bih ja godinjaku, ali bio je na godisnjem. a kontam kad vec imam upalu, zasto da ga cekam mjesec i ovaj je doktor moze lijeciti. uglavnom i on je potvrdio hidrosalpinks na desnoj strani. kaze hormoni ok, maternica ok izgleda(bar koliko vidi na uzv). jajnici izgledaju ok. e sad radim kod njega folikulometriju, a slijedeci mjesec cu HSG. U medjuvrmenu su mi dosli brisevi s klinike, imam i ureaplasmu pa sam dobila odmah terapiju i zato. kontam kad zavrsim HSG ponovo godinjaku. jer ipak, on je prezauzet pa nikako da dodjem do svih nalaza da znam na cemu sam. malo zurim, nije zbog nestrpljivosti, nego iz straha da mi se ne vrati endometrioza pa da prvo opet moram to rjesavati pa izpocetka. a u pravu ste za to da bi godinjaku bilo najbolje za ivf. i ja tako mislim. zelim nam svima sto prije plusice, zaista se obradujem svakoj uspjesnoj prici. odmah mi vrati nadu user posted image  

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 529
2.9.2009 13:38:49   
babygirl
aja, lamama, samo da kazem da ovaj moj privatnik radi i u bolnici. pa bih tamo i radila HSG, i to bas HSG, ne HSSG tj, radit cu rengenski, a ne ultrazvucno. e sad, tebi je HSG napravio problem? je li rengenski ili UZV? ja sam mislila da sa gotovim nalazima odem godinjaku, ali svaki tvoj savjet je dobrodosao. ako mislis da bih ipak trebala prije toga otici godinjaku da vidim sta misli o HSG , poslusat cu. ipak si ti to prosla. 

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 530
2.9.2009 13:50:35   
babygirl
lamama, bas mi je zao da je trudnoca otisla "nakrivo". ipak, ja sam u julu rekla godinjaku da mi je privatnik spomenuo da imam hidrosalpinks , ali on na to nije reagovao. pa sad.... a 2 su mi to doktora potvrdila na osnovu jako dobrih UZV. kako kazu najnovija tehnologija. cak su mi i pokazivali,kako to izgleda i da se jasno vidi poremecajuser posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 531
2.9.2009 14:09:59   
Makica29
Babygirl pouzdanost HSG-a u odnosu na HSSG je samo 10% veca tj 70% je pouzdan. Ja sam radila HSSG kod privatnika, bilo je izuzetno, izuzetno bolno i nalaz je bio los. Kad sam dosla kod Godinjaka uradila sam sve pretrage iz pocetka i na kraju laparoskopiju sa histeroskopijom, bez obzira sto sam imala nalaz HSSG-a.  Laparoskopija je pokazala uredan nalaz, tako da je u mom slucaju ispalo da sam se dzaba mucila i prolazila kroz HSSG.
Sto se tice toga da Godinjak nije komentirao hidrosalpinks, moje iskustvo je da on inace vrlo malo prica osim ako ga bas pitas. Ne znaci da se mozda  ne slaze  s tim nalazom, nego on uvijek radi sve nalaze iz pocetka.  

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 532
2.9.2009 14:13:53   
babygirl
Makica, zar ti ne daju nesto protiv bolova za taj HSG? user posted image jao. a nist' izgleda da cu ja ipak ponovo  kod godinjaka da vidim sta da radim. 

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 533
2.9.2009 15:09:52   
Makica29
Babygirl meni nisu nista dali, tek sam kasnije citala da su neke cure uzimale na svoju ruku analgin ili ibuprofen pola sata prije, ali mozda to i nije kod svakog doktora isto.

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 534
3.9.2009 0:55:33   
lamama
babygirl, ja sam radila Hsg kod privatnika i ništa strašno, ja sam popila na svoju ruku prije analgin, ali mi on nije uspio pročepiti jajovode, tek laparoskopski mi je lijevi očepljen.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 535
3.9.2009 9:38:10   
babygirl
bila sam jucer kod privatnika i pitala ga sta on misli o tome da li bi za mene bolja bila laparaskopija ili HSG. Fino mi je objasnio da obzirom da sa ja operisala endometriozu vjerovatno imam priraslice na okolnom tkivu, mozda i slijepljena crijeva na mjestima i maternicu. kaze da bi zbog toga prilikom laparaskopije moglo doci do ostecenja tkiva pa bi za mene ipak sad bio bolji HSG, a kaze da bi i jedna i druga pretraga u mojoj situaciji znacila skoro isto. objasnjenje mi je zvucalo ok, pa sam se odlucila na HSG (rengenom, sa pozitivnim kontrastom).pitala sam i mogu li dobiti nesto protiv bolova zbog situacije takva kakva jeste , doktor rekao pa naravno. kad sam rekla da sam bila dosta prepadnuta zbog toga, samo je rekao pa zasto? nista se ne brinite , bit ce to OK. i bas mi je godilo da me neko utjesi , pravo da vam kazem:) ja cu isto ponijeti analgin i jos nesto za svaki slucaj, ako mi ne daju nista. user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 536
3.9.2009 10:28:39   
babygirl
zaboravih da vam ispricam - jucer u cekaonici kod privatnika bila djevojka, 24 godine. kaze ovako, sa 17 godina operisala tumor . odstranjen joj lijevi jajnik. pitala sam je li dobrocudan, ona suti. kaze isla je poslije toga na hemoterapije. kad se to sve zavrsilo , udala se, dosla na pregled kod doktora koji je zakljucio da je trudna. evo sad, sa 24 god je drugi put trudna , vec ima djecaka od 2 godine. doktori je smatraju medicinskim cudom, svaki doktor ostane sokiran na to. bilo kakva hemoterapija onemogucava kazu zacece, a pogotovo ona bas usmjerena na taj dio. zato drage moje - nikad ne gubiti nadu user posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 537
10.9.2009 12:24:43   
Anoniman
NEUTJEŠNA skroz razočarana u dr.Godinjaka.

Jutros sam bila na klinici i pravo sam se razočarala,samo me skinuo s dnevnog reda i rekao dođi u Novembru.
Samo da napomenem da sam od aprila kod njega i do dan danas nisam dobila nikakvu terapiju,da mi je bar dao 1 kofan protiv glavobolje.

(odgovor članu babygirl)
  Neposredna veza do poruke: 538
10.9.2009 15:12:48   
delfin
Neutješna, tako mi je žao, osjećam se isto kao da jei mene "skinuo"user posted image . Sigurno niej bio njegov dan, a izgleda ni tvoj. A što ti je rekao da dođeš u novembru, je li te pregledao? Išta?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 539
10.9.2009 16:55:36   
Anoniman
Vidi mila ja kako idem kod njega njemu nije njegov dan i pravo sam razočarana u njega,kako ga svi fale meni baš nije dr.koji liječi žene nerotkinje.
Dr.Anja sprat iznad njega je meni radila papa test i nije bio najbolji,i napisala kontrola za 4mj.
ja mu danas pokazala taj nalaz kaže on pa što si došla fino ti je Anja napisala za 4 mj.,ja kažem pa dr.da i vi vidite nalaz,ništa ništa kaže dođi u novembru kod mene kad uradiš kontrolu kod Anje.
Htjedoh mu reći ne liječim se ja kod Anje nego kod Vas,ali mi toliko bilo krivo da sam samo izašla.

(odgovor članu delfin)
  Neposredna veza do poruke: 540
10.9.2009 21:19:01   
ena0002
Netjesna bas mi je zao user posted image , a da probas da papa odradis kod njega na Ilidzi privatno. Ja sam tako radila i poprilicno sam ubrzala stvari. Doduse jos nismo nista izlijecili ali sam Godinjak mi je vec propisao par terapija.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 541
10.9.2009 21:30:52   
mama2009
Neutjesna zelim ti svu srecu i da sto prije ugledas svoj +......

koliko sam RAZOČARANA U DR GODINJAKA, toliko sam sretna sto sam se razocarala.......moja prica je slijedeca....
u DZ lijecena od primarnog steriliteta nalazi uredni od mm i mene, al bebe nije bilo, i dr iz DZ me posalje ja mislim da je april bio kod njega....a on sav prepotentan, arogantan, i sve lose epitete mu ja inace dodam kad ga opisujem nekome kaze meni koja sam donjela mu knjigu nalaza (pa sve je vadjeno jedno godinu dana) znaci sve moguce nalaze koji su se trebali uraditi bili su tu...kaze ja ovo sve mogu samo u kantu baciti necu ni da gledam, kao sve ispocetka i da dodjem kod njega za mjesec........

sva uplakana sam dosla kuci, i kazem mm ja vise necu ici kod dr bilo kakvog ako Bogda bit ce.....u medjuvremenu mm ostane mi suprug bez posla i malo smo oko toga se zadeverali, necu reci da nisam nikako mislila o tome, ali.....

nakon mjesec sam ostala u drugom stanju, sto tebi zelim....samo naprijed glavu gore

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 542
10.9.2009 21:50:56   
palma
Ma vjerovatno svako ima drugačije iskustvo sa njim, ja sam mu od početka liječenja donosila i nalaze od privatnika, i iz Zenice iz bolnice, sve mi je uvijek priznavao, danas sam bila, nikad mi duže nije radio uz, čak mi je i pokazivao folikule na ekranu, što me je iznenadilo to ne radi ni privatno, jest da mi nije imao šta pokazati jer se ne miću ali šta ćeš nije on kriv..... sitni pa sitni....

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 543
11.9.2009 9:02:06   
Anoniman
možda smo bile zajedno u čekaonici,ha šta misliš ?

(odgovor članu palma)
  Neposredna veza do poruke: 544
11.9.2009 9:06:00   
Anoniman
Hvala drage moje na lijepim željama i riječima,ali stvarno,stvarno sam se razočarala u sve a pogotovo u Godinjaka.Ne sporim da je stručnjak i dobar dr. ali previše mu je gužve i ne može stići za sve,mi u čekaonici sjedimo a on dođe i desetero za sobom uvede,a nas ko šljivi što čekamo,to mi se nikako ne sviđa i tačka.
Nije on baš tako ni dobar koliko ga raja fali,možda od 100 žena da je 10 pomogo da ostanu trudne.

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 545
11.9.2009 11:12:22   
babygirl
evo da i ja dodam. nisam razocarana u godinjaka ali ni odusevljena , vise sam ono "poravnata". on mi je operisao endometriome na oba jajnika, i ja krenula da se lijecim dalje. ali brate - spor pa spor. meni se stvarno ne ceka toliko dugo. valjda mu je prevelika guzva pa da mi se posveti. ubijedih ga na kraju da mi uradi briseve ,muzu spermiogram i meni hormone. pocela sam prije vise od mjesec, jos nisam sve nalaze dobila. uglavnom, kad sam radila papa, zena rece pa ima ovdje ranica. godinjak bio na godisnjem. ja se fino pokupim i odem kod maminog doktora u travnik. odmah mi covjek napravio plan mojih daljih pretraga i daljih koraka sto me odusevilo. stvarno me kod godinjaka iziritira da svaki put kad dodjem sve iz pocetka ispricam, tudje nalaze ni ne pogleda. a drugi mi doktor u travniku rekao ovako: vi imali endometriozu , fino, operisali. sta ste radili od nalaza? i uzeo i ISKOPIRAO sve moje nalaze sto od godinjaka sto od drugih doktora i stavio u karton, ja gledala. eh, rekao nije to ranica, upala je, dao mi vaginalete. odmah rekao cekat cemo nalaze briseva, i raditi paralelno folikulometriju, a nakon toga HSG da kompletiramo nalaze. mene je to odusevilo - covjek kaze da hoce da odradimo nalaze za 2 mjeseca, SVE. zbog necistog brisa sam dobila terapiju.  uadit cu kontrolu da vidim je li sad ok. eh, bas mi bilo lijepo kad nisam vise ja morala citati sta je slijedeci korak i moljakati. da napomenem, kod doktora je ogromna guzva, ali sestra mu pripremi karton prema kojem se informise prije nego udjete i bas se fino isprica s vama. (radi i savjetovanje kod steriliteta). eh, godinjak mi jeste operisao endometriome i doktori kazu da je to fino zaraslo. hvala mu zato. ali imam mu jednu veliku zamejrku, osim cekanja i nezainteresiranosti nakon toga. prije operacij, sam mu ja, a poslije i moji roditelji isli da trazimo da mi odmah radi provjeru jajovoda tokom operacije. kod endometrioze su jajovodi cesto zacepljeni, i znam da se obicno radi ta provjera dok ste jos pod anestezije. godinjak otpilio i mene i moje roditelje, s rijecima, mi to ne radimo, ne radi se to tokom ove op. znate sta me prrvo pitao ovaj novi doktor? kako ti nisu radli provjeru porhodnosti tokom op? to je govoto pa standardna stvar kod operacije endometrioze. user posted image user posted image user posted image pa stvarno sam pobjesnila. godinjak je u principu prezauzet doktor, dobar ali prezauzet. a meni trenutno i psihicki treba da mi se doktor posveti. navratit cu mu s vremena na vrijeme ako me bude htio saslusati. ako ne.... onda sumnjam za dalje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 546
11.9.2009 11:44:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: babygirl

ubijedih ga na kraju da mi uradi briseve ,muzu spermiogram i meni hormone. pocela sam prije vise od mjesec, jos nisam sve nalaze dobila. 

Ja da znam šta treba dalje nebi išla kod njega,pa čak ni kod kojeg dr.,ako ja njega trebam ubjeđivati da mi uradi neke nalaze onda mi ne treba dr.mogu ja to sve bez njega brzo uraditi,a ne čekato po 5-6 h da dođeš na red i kad dođeš on te skine s dnevnog reda.

(odgovor članu babygirl)
  Neposredna veza do poruke: 547
11.9.2009 14:06:49   
delfin
U pravu ste, kod njega baš to presporo ideuser posted image , ali nemamo puno izbora. Većina privatnika gleda samo pare, mada ni n aklinici nije sve džaba. ja sam prije njega bila još kod 3 ginekologa, ali ni oni mi nisu bila nešto ekstra zainteresovani. Mogu misliti šta će meni reći kad odem sledeće sedmiceuser posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 548
16.9.2009 9:42:34   
babygirl
IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA

IZVORNA PORUKA: babygirl

ubijedih ga na kraju da mi uradi briseve ,muzu spermiogram i meni hormone. pocela sam prije vise od mjesec, jos nisam sve nalaze dobila. 

Ja da znam šta treba dalje nebi išla kod njega,pa čak ni kod kojeg dr.,ako ja njega trebam ubjeđivati da mi uradi neke nalaze onda mi ne treba dr.mogu ja to sve bez njega brzo uraditi,a ne čekato po 5-6 h da dođeš na red i kad dođeš on te skine s dnevnog reda.

ma to hocu da ti kazem, smorih se ja citajuci i pitajuci okolo sta treba da uradim , da ja predlazem nalaze i slicno. brate dragi, hocu da me doktor uputi i vodi i da kaze ovo je slijed, to to to to, kad se to sve sredi idemo dalje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 549
16.9.2009 10:28:35   
Anoniman
Ista sam ti takva evo mi glava puca od istraživanja šta i kako dalje,a od dr. ne odlazim.
Jadno je ovo sve kod nas od države,doktora pa dalje,ali šta sad kad nas je Bog dao ovdje moramo se pomiriti.Ja kod Godinjaka tek u Novembru pa evo smišljam šta da mu kažem,koji je slijedeći korak,pošto on po meni il se pravi lud,il je baš toliko opterećen il je bozobrazan,od ovo troje jedno mora biti.

(odgovor članu babygirl)
  Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *