babygirl
|
evo da i ja dodam. nisam razocarana u godinjaka ali ni odusevljena , vise sam ono "poravnata". on mi je operisao endometriome na oba jajnika, i ja krenula da se lijecim dalje. ali brate - spor pa spor. meni se stvarno ne ceka toliko dugo. valjda mu je prevelika guzva pa da mi se posveti. ubijedih ga na kraju da mi uradi briseve ,muzu spermiogram i meni hormone. pocela sam prije vise od mjesec, jos nisam sve nalaze dobila. uglavnom, kad sam radila papa, zena rece pa ima ovdje ranica. godinjak bio na godisnjem. ja se fino pokupim i odem kod maminog doktora u travnik. odmah mi covjek napravio plan mojih daljih pretraga i daljih koraka sto me odusevilo. stvarno me kod godinjaka iziritira da svaki put kad dodjem sve iz pocetka ispricam, tudje nalaze ni ne pogleda. a drugi mi doktor u travniku rekao ovako: vi imali endometriozu , fino, operisali. sta ste radili od nalaza? i uzeo i ISKOPIRAO sve moje nalaze sto od godinjaka sto od drugih doktora i stavio u karton, ja gledala. eh, rekao nije to ranica, upala je, dao mi vaginalete. odmah rekao cekat cemo nalaze briseva, i raditi paralelno folikulometriju, a nakon toga HSG da kompletiramo nalaze. mene je to odusevilo - covjek kaze da hoce da odradimo nalaze za 2 mjeseca, SVE. zbog necistog brisa sam dobila terapiju. uadit cu kontrolu da vidim je li sad ok. eh, bas mi bilo lijepo kad nisam vise ja morala citati sta je slijedeci korak i moljakati. da napomenem, kod doktora je ogromna guzva, ali sestra mu pripremi karton prema kojem se informise prije nego udjete i bas se fino isprica s vama. (radi i savjetovanje kod steriliteta). eh, godinjak mi jeste operisao endometriome i doktori kazu da je to fino zaraslo. hvala mu zato. ali imam mu jednu veliku zamejrku, osim cekanja i nezainteresiranosti nakon toga. prije operacij, sam mu ja, a poslije i moji roditelji isli da trazimo da mi odmah radi provjeru jajovoda tokom operacije. kod endometrioze su jajovodi cesto zacepljeni, i znam da se obicno radi ta provjera dok ste jos pod anestezije. godinjak otpilio i mene i moje roditelje, s rijecima, mi to ne radimo, ne radi se to tokom ove op. znate sta me prrvo pitao ovaj novi doktor? kako ti nisu radli provjeru porhodnosti tokom op? to je govoto pa standardna stvar kod operacije endometrioze. pa stvarno sam pobjesnila. godinjak je u principu prezauzet doktor, dobar ali prezauzet. a meni trenutno i psihicki treba da mi se doktor posveti. navratit cu mu s vremena na vrijeme ako me bude htio saslusati. ako ne.... onda sumnjam za dalje...
|