|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali sam trudna ?
3.9.2009 19:50:37   
elkina_mala

IZVORNA PORUKA: tajci1003

gdje ste djevojke?????nitko ne odgovarauser posted image

tajci evo molim te da me poslusas...nemam ja iskustva ali ...jednostavno odmori malo psihu bona od toga,ja ev skoro dosla od ginekologa,radio mu UV,ineke tackice imaju ja seobradovala reko beba,kad on govori,da nema,i da je sve normalno...pfff a isto tako sam bila nervozna i trazila satima i satima odgovore na netu ili od frendica..i na kraju se razocaram...znaci nebrini,ako dodze vjestica,nema vezze,bona,otici ce i nadaj se,a ako nedodze jos bolje:) eto ja bih volela da budesuser posted image :)
puno pozzdrava od jos jedne trudilice:) idemo daljeeeeeeeeeeeeeeeee:)

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu tajci1003)
Neposredna veza do poruke: 926
4.9.2009 9:41:22   
Čarobnica
Drage moje, ja ću vam opisati malo moj slučaj. Ja sam takođe kao i vi, svaki put osluškivala svoje tijelo, simptome i sve ostalo i vjerujete da sam imala svakakvih događaja. U mjesecima kada sam očekivala trudnoću znala sam osjetiti svašta, jakooooo bolne grudi, sve mi smrdi, ma bila ubjeđena da je to to. Ali, vještica dođe na vrijeme. Jednostavno mislim da sam bila preopterećena željom i da je sugestivno to sve utjecalo. Čak mi se znalo desiti da ko zna od čega, vjerovatno opet psiha, stomak me toliko boli ali neće da procuri, jer to nisam željela.
Eh onda, juni....malo se opustila, muž bio cijeli mjesec kući, pošto radi na terenu i tako.... Nisam obraćala pažnju na simptome, ali čini mi se da sad kad vratim film, nešto se počelo dešavati od prvog dana, jako mi se spavalo i imala sam vrtoglavice, ali sam to pripisivala vremenu. Grudi su me boljele, kao i pred svaku menstruaciju. Međutim, vještica ne dođe u tačno vrijeme i dan, ali sam u stomaku osjećala ona lagana grčenja. Dan 29. se ništa ne dešava, meni čudno, ali nit se nadam niti tugujem. Dan 30. opet ništa, ali naveče me tako zaboli stomak da sam bila sigurna da je stigla ili će stići jako brzo. Ujutro, narednog dana ništa, a nikad mi se ne dešava da 30. dan ciklusa najkasnije ne dođe, pobjegnem s posla do apoteke, kupim test i uradim ga, nekdje malo iza podne, i prvo jedna kad za njom i ona druga malo blijeda ali je bila tu.
Eto , sada sam u trećem mjesecu i sve je ok.
naše tijelo nas od silne želje zna zavarati i to jako, ja sam prošla to dovoljno puta da znam kakav je to osjećaj.
Znam da se sve ježite one rećenice: Opusti se malo; i ja sam isto, prezirala te riječi, ali eto kod mene je upalilo, hvala Bogu.
Znam da je teško, ali ako je medicinski sve ok, probajte.
Grlim vas i ljubim i od srca želim mnogo sreće.
I svima vam šaljem po jednu user posted image ,

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 927
4.9.2009 9:47:44   
ljubičica 28
Čarobnice, hvala ti što si to podijelila s nama user posted image user posted image
Česttitam ti na user posted image i želim ti školsku user posted image i zdravu i hairli user posted image da dobiješ aBd user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Čarobnica)
Neposredna veza do poruke: 928
4.9.2009 11:11:17   
pantera
pozdrav svima..
nova sam ovdje..htjela bi vam opisati svoju situaciju i zamolila vas da mi odgovorite jer bih htjela cuti vase misljenje..unaprjed hvala

evo ovako..bila sam s momkom u vrjeme plodnih dana,i svrsio je u mene,taj trenutak kad se dogodio bila sam uvjerena da je to to..da sam trudna, ali na zalost dobila sam mengu koja mi je kasnila dva,tri dana..smrc.. a trajala svega tri,cetiri dana sto nije bas obicaj kod mene. inace mi traje 5-6 dana.al ok. poslije menge sam opet spavala s momkom i opet je svrsio u mene.. iza toga dan dva sam se onesvjestila i s grcevima u donjem djelu trbuha otisla na hitnu. doktori su me pitali jesam li trudna,ja sam odgovorila da nisam.tako da su mi rekli da sam se vjerovatno onesvjestila zbog vrucine,ili dehidracije..iza toga sam imala stalne grceve,malaksalost,i slab apetit,gotovo nikakav.
vadila sam krv, jucer su mi stigli rezultati.krvna slika sve 5, zdrava ko malo djete. trebala bi dobiti mengu sad za par dana,i ne mogu docekati jer ne znam sto mi se dogadja. ja se nadam da sam trudna,a opet s druge strane prestali su mi grcevi,tako da ne znam.a i apetit kao da mi se opet vraca. mozda sam sve umislila..ne znam. e da, jos imam stalan iscjedak..vec duze vrjeme..i piski mi se cesto. ne znam sto da mislim. najvise me je strah da sam si sve umislila. jel ima ko slicna iskustva,i kada bih mogla napraviti test? recite mi jeli moguce da sam ostala trudna ako sam spavala s momkom ono poslije menge? hvala vam

(odgovor članu Angelineee)
Neposredna veza do poruke: 929
4.9.2009 23:34:32   
Almaa
Čarobnice, prvo čestitiam ti nauser posted image , drugo ja se jako želim opustiti i ne misliti o tome ali mi ne uspjeva, kako si ti to postigla.?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 930
4.9.2009 23:41:57   
mama2009
IZVORNA PORUKA: pantera

pozdrav svima..
nova sam ovdje..htjela bi vam opisati svoju situaciju i zamolila vas da mi odgovorite jer bih htjela cuti vase misljenje..unaprjed hvala

evo ovako..bila sam s momkom u vrjeme plodnih dana,i svrsio je u mene,taj trenutak kad se dogodio bila sam uvjerena da je to to..da sam trudna, ali na zalost dobila sam mengu koja mi je kasnila dva,tri dana..smrc.. a trajala svega tri,cetiri dana sto nije bas obicaj kod mene. inace mi traje 5-6 dana.al ok. poslije menge sam opet spavala s momkom i opet je svrsio u mene.. iza toga dan dva sam se onesvjestila i s grcevima u donjem djelu trbuha otisla na hitnu. doktori su me pitali jesam li trudna,ja sam odgovorila da nisam.tako da su mi rekli da sam se vjerovatno onesvjestila zbog vrucine,ili dehidracije..iza toga sam imala stalne grceve,malaksalost,i slab apetit,gotovo nikakav.
vadila sam krv, jucer su mi stigli rezultati.krvna slika sve 5, zdrava ko malo djete. trebala bi dobiti mengu sad za par dana,i ne mogu docekati jer ne znam sto mi se dogadja. ja se nadam da sam trudna,a opet s druge strane prestali su mi grcevi,tako da ne znam.a i apetit kao da mi se opet vraca. mozda sam sve umislila..ne znam. e da, jos imam stalan iscjedak..vec duze vrjeme..i piski mi se cesto. ne znam sto da mislim. najvise me je strah da sam si sve umislila. jel ima ko slicna iskustva,i kada bih mogla napraviti test? recite mi jeli moguce da sam ostala trudna ako sam spavala s momkom ono poslije menge? hvala vam

zeli trudnocu, bar sam ja tako skontala

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu pantera)
Neposredna veza do poruke: 931
4.9.2009 23:45:17   
seli
draga pantera,meni u tvom postu ništa nije jasno.imaš brate test kupi i riješi dilemu.a i tom hairliji reci da se malo kontrolira.
ustvari mi nije jasno,možda si ti trudilica ali po tvom postu stekla sam dojam da si uspaničena.
hiljadu mi upitnika  

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 932
5.9.2009 0:05:38   
indy_26
pa vidi se po njenom postu da zeli bebu malo bolje procitajte i ne budite grube prema novim clanicama jer je to ruzno trebate jedna drugoj davati podrsku pogotovo trudilicama.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 5.9.2009 6:58:05 >

indy_26

(odgovor članu seli)
Neposredna veza do poruke: 933
5.9.2009 4:20:56   
Angelineee
još nisam dobila niti jedan odgovor na moje...ponekad se osjećam tako usamljeno...kao sada...znan najlakše bi bilo kupit test i sve zgotovit...al sve se nadam kako će mi menga poćet! I dalje mi je stomak napupćen...i stalno idem na vc...uz to što noću svako malo nešto ubacim u usta...vagala se jesam,al kilaža mi je ista! Sludit ću! bar da ti grćevi i ti glupi bolovi u trbuhu prestanu...to me najviše brine! Ćemu ti bolovi? straj me da nije šta drugo...joj je smo mi žene "hm"! toliko smo hrabre...a opet smo ko staklo!!!!!
Neposredna veza do poruke: 934
5.9.2009 8:19:40   
Anushka
angelinee ja sam imala takve "simptome" nakon cega bi slijedila bolnija i obilnija menstr, a najcesce ako imam zatvor ili ako sam nesto puno nosila, fizicki se naprezala, ili ako sam zaradila kakvu blazu upalu jajnika ili mjehura. to sto te sada drma je vjerovatno PMS ali svu muku, strah i nedoumicu mozes rijesiti tek kad kupis test, ili jos bolje odes ginekologu.

Neposredna veza do poruke: 935
5.9.2009 11:25:02   
Latinka
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Čarobnice, hvala ti što si to podijelila s nama user posted image user posted image
Česttitam ti na user posted image i želim ti školsku user posted image i zdravu i hairli user posted image da dobiješ aBd user posted image

Potpisujem. Sve najbolje user posted image

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 936
5.9.2009 11:30:13   
gejsha
Čarobnice želim ti najljepšihuser posted image  
Hvala za nadu, za ohrabrenje da ipak sve ovo prođe. Mada je teško da ne mislimo o tom, i da se opustimo .
Cure koje čekajuuser posted image user posted image  nadam se da će ga što prije ugledati.

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 937
6.9.2009 3:54:38   
Angelineee
anuška fala ti na odgovoru...nadam se da je tako...fala ti puno!

(odgovor članu gejsha)
Neposredna veza do poruke: 938
6.9.2009 11:07:01   
tajci1003
pozdrav svima!!!!htjela sam vam samo reći da ja još uvijek živim u nadi da ovaj mjesec user posted image neće doći i da ču za koji dan ugledatiuser posted image !!!! neki dan sam kupila 2 testa,kao nek stoje,ali nisam mogla izdržati i napravila ga zamisliti u 5 popodne i to 6 dana prije očekivane menge.znam,ne trebate mi govoriti da sam luda,ali nisam mogla izdržati....user posted image uvjerila sam sama sebe da je još rano i da sam ga radila popodne...pa se ipak nadamuser posted image ovaj drugi stoji...čeka...ako ne dobijem odmah ga radim10.09. čudno mi je što mi ništa ne smeta,ni kava,ni cigarete...jeino sam jučer jela neku čokoladu s rižom od koje sam poslije podrigivala ko luda i imala žgaravicu...dali je to slučajnost,ili...neznam više ni sam,morat ću na liječenje...imam 100 simptoma,a na kraju ču dobiti i onda ču bitiuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 939
6.9.2009 19:25:18   
tajci1003
jel ima neka trudilica koja je isto u neizvjesnosti....uskoro teba doćiuser posted image a nada se da neće doći

Neposredna veza do poruke: 940
6.9.2009 19:31:44   
Lilipop
Sve su trudilice takve, racunaj kako je meni bilo do pre dva dana , user posted image je kasnila cak 7 dana i na kraju ipak dosla..kako sam ja zivce pokidala, ali moras biti strpljiva, necim se drugim okupiraj, citaj, radi nesto i vreme ce brzo proci, kako sam skuzila imas jos samo 4 dana do testiranja user posted image

3 x IUI -0

Neposredna veza do poruke: 941
7.9.2009 9:51:19   
Čarobnica
Hvala svima i naravno da se sve zarazite od mene i budete sretne user posted image .

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 942
7.9.2009 10:10:12   
plava72
čarobnice čestitam ti od srca na trudnoći user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a našim trudilicama želim da što prije ugledaju svoj user posted image user posted image  user posted image user posted image   ( i sebi naravno user posted image user posted image )

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

Neposredna veza do poruke: 943
7.9.2009 11:07:37   
tajci1003
ja glupača jutros napravila i drugi test i opet negativanuser posted image user posted image user posted image plakala sam ko ljuta godina....ipak postoji još mala nada da je možda prerani,ali...nisam ja te sreče....jel ima tko sličnih iskustava...da je test bio negativan,a na kraju ipakuser posted image .trebam dobiti10.09.ali čitala sam da su radile test 5 dana prije očekivane menge i da je bio pozitivan

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 944
7.9.2009 13:27:27   
Starka
IZVORNA PORUKA: tajci1003

ja glupača jutros napravila i drugi test i opet negativanuser posted image user posted image user posted image plakala sam ko ljuta godina....ipak postoji još mala nada da je možda prerani,ali...nisam ja te sreče....jel ima tko sličnih iskustava...da je test bio negativan,a na kraju ipakuser posted image .trebam dobiti10.09.ali čitala sam da su radile test 5 dana prije očekivane menge i da je bio pozitivan

Draga moja tajci1003, ne znam broj puta da sam istu stvar sebi uradila , kao ti sada. Mentalno izluđivanje, jesam, nisam i tako u krug. Mene je to potpuno iscrpilo.

I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

Neposredna veza do poruke: 945
12.9.2009 20:37:18   
mamawannabe
Drage moje :-)

Poslednjih par mjeseci me zainteresovala tema user posted image pa kako vec dugo vrijeme boravim na ovom forumu, odlucila sam da se i sama ukljucim - dakle, ovo je moj prvi post user posted image
I ako sam citala vec dosta slicnih postova i odgovora na njih, moram da pitam... ;-) dakle, moje vjestice user posted image su redovne (uvijek na 28-29 dana), pa u teoriji mogu da se pouzdam na (ne)plodne dane... tako smo proslog mjeseca moj dragi i ja odlucili da se bacimo na posao - plodni dani su bili krajem mjeseca/pocetkom septembra, a ja nestrpljiva kao malo dijete user posted image kupila sam test i 10 dana nakon ovulacije bio je negativan :-( ipak, zanima me ima li nade za user posted image (trudnocu) s obzirom na to da sam stalno umorna, prilicno cesto mi se spava, stomak mi je nadut kao pred menstruaciju, grudi malo natecene, jedem cudnu hranu, imam bijeli iscjedak... po "kalendaru" bih trebala da dobijem vec 16. ali se nadam user posted image kakva su vasa iskustva? Da li je moguce da sam trudna?:-) i da li bih trebala ponoviti apotekarski test?
Unaprijed hvala, zelim svima koje zele postati mame da im se to desi sto prije! :-)

Neposredna veza do poruke: 946
12.9.2009 20:46:22   
sarayka
Ako ti nije izostala menstruacija kako se nadas da si trudna?? prvo čekaj da prodje 16. pa očekuj user posted image
srettnooo!!user posted image

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu mamawannabe)
Neposredna veza do poruke: 947
14.9.2009 7:49:45   
zabrinuta7
cao svima :) ja sam stvarno zabrinuta i ne znam kome da se obratim i kako :) pa ako ovde ima neko sa slicnom iskustvima ili sa voljom da pomogne to bi bilo super :) imam 20 godina i od februara ove godine imam odnose sa deckom... od kad sam dobila prvu mentruaciju nikad nisam imala redovno..od kako sam imala prvi odnos menstruacija mi se relativno uspostavila...e ja sam dosta zabrinuta jer sad dobila opet iako sam imala pre 2 nedelje i to mi nije normalna menstruacija nego mi je krv nekako dosta tamnije boje i jako malo ima...danas je poceo 3 dan i isto je...user posted image mene zanima da li je moguce da sam mozda trudna iako smo decko i ja uvek pazili tokom odnosa... ali mi je jako sumnjivo da dobijem opet posle 2 nedelje (a pre toga sam imala isto mozda pre 3 nedelje)... mislim da li je moguce da sam trudna ili je to mozda samo zbog stresa i nerviranja kojih sam imala relativno u poslednje vreme? ako bi neko imao bilo kakav odgovor to bi bilo jako dobro a nadam se da hoce i to ubrzo posto mi nije svejedno nadam se da razumete...

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 948
14.9.2009 8:43:43   
Emica_sa
Mislim da nemas razloga za zabrinutost jer to sto ti opisujes prije moze biti rezultat pojacanog stresa ili neke prehlade koja je rezultirala pojavom tog smedeg iscjedka

Hello, it's me...

(odgovor članu zabrinuta7)
Neposredna veza do poruke: 949
14.9.2009 9:10:00   
zabrinuta7
ja se stvarno nadam user posted image hvala puno user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *