Čarobnica
|
Drage moje, ja ću vam opisati malo moj slučaj. Ja sam takođe kao i vi, svaki put osluškivala svoje tijelo, simptome i sve ostalo i vjerujete da sam imala svakakvih događaja. U mjesecima kada sam očekivala trudnoću znala sam osjetiti svašta, jakooooo bolne grudi, sve mi smrdi, ma bila ubjeđena da je to to. Ali, vještica dođe na vrijeme. Jednostavno mislim da sam bila preopterećena željom i da je sugestivno to sve utjecalo. Čak mi se znalo desiti da ko zna od čega, vjerovatno opet psiha, stomak me toliko boli ali neće da procuri, jer to nisam željela. Eh onda, juni....malo se opustila, muž bio cijeli mjesec kući, pošto radi na terenu i tako.... Nisam obraćala pažnju na simptome, ali čini mi se da sad kad vratim film, nešto se počelo dešavati od prvog dana, jako mi se spavalo i imala sam vrtoglavice, ali sam to pripisivala vremenu. Grudi su me boljele, kao i pred svaku menstruaciju. Međutim, vještica ne dođe u tačno vrijeme i dan, ali sam u stomaku osjećala ona lagana grčenja. Dan 29. se ništa ne dešava, meni čudno, ali nit se nadam niti tugujem. Dan 30. opet ništa, ali naveče me tako zaboli stomak da sam bila sigurna da je stigla ili će stići jako brzo. Ujutro, narednog dana ništa, a nikad mi se ne dešava da 30. dan ciklusa najkasnije ne dođe, pobjegnem s posla do apoteke, kupim test i uradim ga, nekdje malo iza podne, i prvo jedna kad za njom i ona druga malo blijeda ali je bila tu. Eto , sada sam u trećem mjesecu i sve je ok. naše tijelo nas od silne želje zna zavarati i to jako, ja sam prošla to dovoljno puta da znam kakav je to osjećaj. Znam da se sve ježite one rećenice: Opusti se malo; i ja sam isto, prezirala te riječi, ali eto kod mene je upalilo, hvala Bogu. Znam da je teško, ali ako je medicinski sve ok, probajte. Grlim vas i ljubim i od srca želim mnogo sreće. I svima vam šaljem po jednu ,
|