Skvo RR
|
Prenos postova IZVORNA PORUKA: tukica buduci da sam imala tu nesrecu da me ona bas dobro zahvati, please savjeti sta da radim sa njom, jer sam pred kraj 8.mjeseca, a ona je 10 na 7 i skoro nijedan antibiotik ne pomaze, osim garamicina, a ni to mi bas ne preporucuju... svaki dr. kod kojeg sam bila mi je samo rekao brusnica.... da li je to dovoljno ako joj ni antibiotici vise ne pomazu???? IZVORNA PORUKA: animagical ja ti upravo podjoh reci brusnica...litri i litri....bolje nekada i od antibiotika IZVORNA PORUKA: tukica eh vjeruj mi, trpam se brusnicom, samo mi nije jasno, smije li se seceriti? neko kaze da, neko ni slucajno.... ja pijem cajeve, ali sad ne znam da li da uzimam konkretno one apotekarske ili mogu i ovi obicni od brusnice, npr. cedevitini i sl. jos sam dobila neki sok od brusnice domaci, ali naravno zasladjen.... IZVORNA PORUKA: sporty mamaa ma smijes malo poseceriti, ne moras previse. ja maloj isto dajem brusnicu, sa malo secera.... IZVORNA PORUKA: tukica ma vise sam luda od brige, procitala sam kakve posljedice moze imati nelijecenje i za mene i za bebu, pa sam bas uspanicena... jos mi je dr. rekao na kraju: hajde za eserihiju cemo se pobrinuti kad se beba rodi?! IZVORNA PORUKA: jelenaT provjeren lijek, sad samo copy, paste sa druge teme, jer sam vec danas o tome na dr temi pisala... 1/2 case od jogurta zobi, 1/2case od jogurta razi 1,5 litar vode kuhati pola sata na laganoj vatri, procijediti vruće i u to dodati po tri prstohvata kamilice, kunice, kukuruzne svile, preslice, smrekove bobe i peteljkih od tresanja, da odstoji pola sata, procijediti i dodati sok od jednog limuna, 1 casu kisele vode, piti u toku dana, u tri navrata kapati herbion kapi za bubrege ili uva koncentrat, odrasli tri puta 20 kapi, a djeca 8kapi. Ne smije se nista slatko jesti. Dok se ovo pije jedan dan piti limunadu pored ovog, drugi danu najbolje donat, jer oni uzburkavaju baznu kiselinu urinarnog trakta i tjeraju bakterije. Sad djeca nece popiti cijelu ovu mjeru sigurno, ali sto vise popiju to bolje. Ja sam pila sedam dana i nije mi se vise nikad vratilo. IZVORNA PORUKA: tukica hvala za recept, sad ces me ubiti, ima li ovo gdje vec "smuckano" kupiti ne znam ni pola sastojaka gdje bi ih trebala naci, nisu bas uobicajeni IZVORNA PORUKA: animagical secer NE ali ni u malim kolicinama...genitourinarne bakterije se hrane secerom,tako da nema svrhe da ih jos i uzgajas...brusnica je dovoljna fina i bez secera. znaci ne da ne seceris caj,vec ni cokoladu ni kolace ni nista slatko ne jedi. meni je ginekolog rekao da ne smijem ni uvu. a to koja brusnica, najbolja ti je ona kao gnjecava polususena s pijace sto se kupi na kilo... bar znas da je 100% brusnica,kesice su pola smece... pij isto i puno vode,a mozes tu suhu brusnicu i pomalo jesti kao grozdjice,meni je fino. ove sastojke imas u vecini biljnih apoteka. IZVORNA PORUKA: sandy82 Moja curica je imala s godinu dana urinarnu infekciju, koju, nemamo pojma. Tako maloj bebi je bilo nemoguće uzeti urinokulturu. Dobila je baktrim. Trudnice ne smiju baktrim. Doktorica je rekla da je najvjerovatnije ešerihija. Baktrim izliječi, a ona se vrati za mjesec dana. Uradimo joj krvnu sliku, daju joj sirup željeza. Pila je i po malu šolju brusnice, odrasli mogu više. Stvarno jeste bolja ona "na kilu". Čaj iz apoteke je bio em skup, em sam dobro morala prebrati da budem sigurna da je upalo i jedno zrno brusnice. Kako poče piti taj sirup željeza i brusnicu, upala se više nije vratila. Niti bilo koja ozbiljnija prehlada. Pila je i dosta tečnosti, tako se samo pomalo ispira. IZVORNA PORUKA: Nunu 08 Ja sam je dobila u trecem mjesecu trudnoce, imala sam 10 na 5, pila sam antibiotik, i jedno tri mjeseca litrima caja od brusnice, ali uzimala sam onu kanadsku brusnicu u prahu, crveno-bijela kutija, i nestala je hvala Bogu.